bu video ile kendi sisteminizi yazabiliyor olmanız lazım eksık kalan yer var mı ? en azından deneyebilmelisiniz.
Anlattıklarınızla bir çok indikatöre dayalı sistemi tahmin ediyorum yazabilirim. İleriki günlerde idealin demosunu indirip denene çalışmaları yaparım.
Eski hissenet de idealin başlıklarını ilk sayfadan itibaren okuyup formülleri arşivlemeye başlayacağım.
Birde idealde algonun dışında robot ve optimizasyon örnekleri var. Sistemi optimize yapılacak şekle nasıl dönüştüreceğiz.
Robot dediğimiz şeyin algodan farkı nedir .
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Erhan, Öncelikle eline sağlık. Zahmet edip uğraşmış ve bayağı bir zaman ayırmışsın.
ilk videoyu seyrettim. Gayette güzel ve yeterli uzunlukta olmuş. :ok: 2. videoyu da ilk uygun zamanımda seyredeceğim.
Candan uğurlu geldi bize :) Sİstem bi kendine geldi rahatladı bu ay.
A1 den kalan 368,30 TL
İnfodakı kar 1.750,55 TL ye yükseldi.
Ana sermaye toplamda 6.340,37 TL ye yükseldi.
https://i.hizliresim.com/LvZBn1.png
https://i.hizliresim.com/jqX9QJ.png
https://i.hizliresim.com/P7nyOQ.png
https://youtu.be/WVk_euiJU_w
Önce savruldum yok oldum
Sonra dinlendim duruldum
Ve her giden parçam yerine
Yenisini doğurdum
Daha güçlü, daha sakin
Daha mutlu, daha suskun
Daha olgun, daha kırgın
Daha yalnız, daha yorgun
Benim sistem 3 gündür zarar ediyor. Hatta günün ilk saatlerinde iyi zarar ediyor sonra biraz toparlıyarak zarar makul bir seviyeye geliyor. Tahminim son 3 gün içinde kar eden sistem yoktur.
Piyasaların kararsızlığını gidermesi lazım. Bir gün pozitif, ertesi gün negatif endeks sistemleri şamar oğlana çevirdi. Ya iyi bir düzeltmeye gitmesi lazım ,yada yükseliş trendi başlatması lazım.
muhtemelen sıstemınız biraz yavaş bant aralıgı büyüyünce yavaş sistemleri kitlemeye başladı.
ancak ben daha da sıkışacağını düşünüyorum. İyi puan üretti sistemler artık tökezleme dönemi başlar diye düşünüyorum.
Bir istatistik daha var tabi yaz rallisi diyorum ben yaz dönemlerınde sistemler çoğunlukla kar eğrileri çok sıçrıyor. 10 yılın 8 inde durum böyle. BU olasılık gerçekleşirse sistemler daha kar üretmeye devam eder.
Hocam sisteme beni de ekler misiniz mail adresim
mkucukoglu1525@gmail.com
teşekkür ederim
FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mail eklediklerim hangi amacla kullanacak bu sinyalleri eger amac sinyale uyup islem acmaksa.
1. Bu sinyallere yetisemezsiniz cok sinyal var.
2. Manuel tum islemlere uyamazsiniz ust uste 10 20 sinyale kadar zarar uretebilir. Duygusu olan bir insan ilk 7 zararli islemde uyum saglamayi birakacaktir. Sistem sinyallerinin yuzde 70 i zararla kapanmaktadir yuzde 30 u karli. Zararlar kucuk karlar buyuk kar biraktigi icin sistemler kar eder. Dolayisiyla 7 tanenin hepside zararli lanet olsun 8. Sinyale uymayacam dediginiz an o sinyal tum zararlari cikarip ustune kar eden sinyal olabilir.
3.sinyaller yatirim tavsiyesi amaci tasiyamaz bu yasal degil.
Sadede gelelim bu sinyallerin gonderimini robotun sahte kar uretmedigini gercek sinyal gonderdigini benim her hafta olusan gercek hesap ozetini ve sistemin kar zarar durumunu teyit edebilmeniz icin aklinizda hic kusku kalmasin diye ekliyorum. Ek olarak robotla trade etmenin psikolojisini bir nebze anlayabilmeniz icin ekliyorum.
Baska bir amaci yok bu amacin disinda kullanmak beklentinize uygun sonuclar dogurmayacaktir.
Erhan, bu zarar oluşturabilecek sinyalin öncesinde ne kadar zarar yada kar olacağı belli değil sanırım. Bunu önceden belli bir oranla sınırladın mı? Mesela viopda bist30 ağustos vadeli diyelim ki 132.175 ve sistem sat dedi ama vadeli tam tersine gitti ve 133..134..135 bin şeklinde çıkmaya başladı. Sistem bir yerde zarar kes diyecek ya?! bunu her seferinde belli sabit bir orana yada tutara göre mi belirliyorsun(mesela aldığımın tersine 1.000 puan yada %2,5 çıkarsa o pozisyonu kapa gibi) yoksa tamamen konjonktüre bağlı olarak başka değişkenler de işin içine giriyor mu?
Ve bu durum kar oluştuğunda da aynı şekilde mi işliyor? Kâr olunca kârda yürüme işi belli bir orana bağlı mı?
Sabit bir kar al ve stoploss noktasi yok.
Indikatorlerin matematiksel degerlerine gore al sat stop yapiyor.
2 tane indikatorden olusan klasik yapili bir sistem video da anlattigima benzer bir kurgu var icinde.
Klasik trend takibi yapiyor bazan 500 puanda stoplayip 700 puana ulasinca short acar bazan 2000 puan dussede tepki vermez vesaire icindeki indikatorlerin durumu belirliyor.
Indikatorlerin tepki zamanlamasi cok ucuk kacik degil 9000 lik bir dususse tepkisiz kalmaz yani en kotu 2000 3000 harekete tepki verir. Tabi grafigin seklinede bagli mesela sabah longuz diyelim piyasa 10 bin cikti oradanda 5000 dustu diyelim tepki vermez.
Ancak hic gidemeden dusus baslarsa hemen shortu yapistirir.
Gibi gibi....
Mudahle etmiyorum. Zaten mudahle etmedigimi ispatlamak icin.
Her hafta sonu hem sinyalleri hemde gercek hesabimin ne urettigini resimliyorum. Ayrica mail eklediklerime robot islem acar acmaz alismi yapti satismi yapti fiyatiyla beraber mail gidiyor. Oturup gelen maillerdeki puani toplasalarda alis satis seviyelerine baksalarda ben yayinladigim resmi ve getirinin kazanilacagini teyit edebilirler.
Algo trade adi ustunde stratejiyi kurar verirsin o herseyi halleder senin mudahle etmen gerekmez veya ongoru saglayip suradan alalim bu sinyale uymayalim gibi dusunuyorsan sistemli trade etmiyorsun demektir.
Burada yayinladigim sisteme hic mudahlem olmadi ancak gecmiste baska sistemlerime mudahle ettim. Mudahlelerimin karli olanlarini zararli olanlarindan cikardigimda bir ev parasi kaybettim. Mudahlelerim yuzunden belki daha fazlasinida kaybetmis olabilirim.
o zaman sistemi kurduktan sonra kötüye gideceğine inansak bile müdahale etmek sanılandan daha kötü sonuçlara yol açıyor.
Mudahleden kastın tam olarak ne bir süreliğine sistemi devre dışı bırakmak mı ? Sonra tekrar açmak mı? komple çöpe atıp başka sistem yapmak mı? Yoksa Belirli dönemlerde kendin manuel işlem açmak mı ?
Aşağıda istatistikler var ar darda zararlı işlem sayısı görünmekte tam 13 adet.
Back teste göre tam 13 kez üst üste zararlı sinyal var sistemin. Eğer sen bu istatistiğe yatırım yapıyorsan 13 adet üst üste zararlı işlem yapmayı göze almışsın demek. Dolayısıyla 7-8 adet ardışık zarar aslında gayet doğal bu sistem için 13 adeti geçtiği zaman acaba sistemim patladı mı sorunu sorabilirsin.
Sinyale uymayı geçtim insanoğlu kendı stratejisine bile uyamıyor yalan mı ?
Şurada stop olcam diyor oraya düşüyor stopu ıptal edip daha aşağı koyuyor. yada komple iptal ediyor. Şu kadar kazanınca kar al yapcam diyor oraya çıkınca, daha da gider abi bu az daha bekleyeyim diyor. Ters bir pozisyona giriyor başlıyor ha şimdi döner ha şimdi döner demeye öyle dedikçe tersine hareket devam ediyor. Yeter artık bıktım satıyorum dediği yerden piyasa dönüyor. BU sefer karı cebe atacam diyor kar al yapıyor. O sattıktan sonra bi o kadar daha gidiyor. Yatırımcı ne yapsa tersi istikamette işliyormuş gibi herşey.
Peki Sistem ne yapıyorda başarı sağlayabiliyor bizden dahamı akıllı yada mucizevi formuller mi var ?
HAYIR!!!! Robotta senın manuel işlemlerinden farklı birşey yapmıyor. İnsandan ayrılan en önemli özelliği en DİSİPLİNLi şekilde senın yapamadığını yapıyor stratejisine sadık kalıyor.
Stop oluyor yeniden deniyor stop oluyor birdaha deniyor stop oluyor birdaha birdaha birdahaa birdaha stop birdaha dene oda stop birdaha dene. HİÇ yılmıyor stop seviyesine riayet ediyor. Kar al seviyesine ve alım satım seviyelerinede riayet ediyor nihayetinde tuturuyor ve parayı kırıyor. Oysa sen 3 stop sonrası küfrediyor birdaha stop koymuyorsun. veya piyasadan cekılıp 1 hafta sonra tekrar aynı hataları yaparak devam ediyorsun. Bir günün bir gününü tutmuyor 1 ay geçiyor bu sefer stop koymayacam diyor öteki ay bu sefer stop koycam diyorsun. Öteki ay karda oturacam diyor. öteki ay kardan erken cıkıp gidiyorsun.
Kendi maneul trade geçmişine baksan herhangibir sabit stratejin olmadığını sen bıle anlarsın o ankı ruh halıne gore habıre stratejini değiştirip durdugun kabak gibi ortaya çıkar. Stratejine uymayı geçtim uygulamaya calıstıgın stratejinin karlı olup olmadığını dahi bilmiyorsun. Test ettinmi etmedin bilimsel bir yöntemmi değil. Ama tüm bunlara rağmen hala inatla ben manuel trade ederek para kazanacam peşindesin. Varsayalım ki kazanıyorsun herşeye rağmen peki ya istikrar ? olacak mı ? O gün masanın başına oturamadın ne olacak para kazanamayacak mısın ? haa birde şu var tabi vahy tombul parmak beni görüyor elımı izliyor beni terse yatırmaya ugrasıyor o hileli benden daha üstün ben garibim hilesiz trade ediyor vahy robotlar benı zarar ettirdi. vahy ben biliyordum aslında böyle olacağını da mehmet aklımı çeldi ebik kebik. Kendı kendını kandırıyorsun. Herşey KABAK gibi ortada ama görmek istemiyorsun.
Tüm bunlara bakınca manuel trade işinin aslında %90 başarısızlıklarla dolu bır seruven oldugu apaçık ortada zaten istatistiklerde günlük trade başarı oranın %10 olduğunu gösteriyor. Şaşırdık mı şaşırmadık.
Robot gibi işlem yaparım dersen iş değişir ancak onu yapmak hiç kolay değil ben sistemciyken dahi robota mudahle ettim diğer serverlarım da çoğu zaman ekranı izlemiyor olmama rağmen eve geliyorum bır bakıyorum kullıyen zarar etmıs çoğu zararlı sınyalı ben ekran başında degılken yemesıne rağmen ertesi gün sistemin bir bok bildiği yok buradan longmu acılır ben şort acıyorum deyp sistem tersine girmişliğim çoktur. Sisteme bile müdahle edesım gelıyorken manuel sınyale uyayım yok efendım kendım trade edeyim. İmkansız değil ama çok ucuk kacık bir senaryo oluyor.
orta ve uzun vadeli trade de şansın biraz daha yüksek ancak kısa vadeli manuel trade de cesedimizi toplarlar.
https://i.hizliresim.com/jq8y89.png
Matriksi aradım sanal sunucu kiralayacağım ne sistem lazım dedim
- i5 6 nesil , hatta i7 6 nesil olsa daha iyi olur dedi
- 8 gb ram
-ssd
- 50 gb hdd dedi
Makdosun sitesine baktım bu özellkte sunucular için aylık 135 tl diyor.
Çok pahalı ve gereksiz geldi.
Merhaba,
Kiraladigim VPS: 8GB RAM, XEON 4 cekirdek, 200 SSD ile windows server 2016. Aylik fiyati 10 EUR. Daha once matriks formulleri bolumunde onerdigim sekilde sadece robot ile islem yapacak grafigi acik tutar, diger tum pencereleri kapatirsaniz islemci tarafinda hicbir bir sorun yasamazsiniz. Bu satirlari yazarken baktim: Matriksin seans sirasindaki CPU kullanimi %4-5 seviyesinde. Hizli islemler/veri akisi olsa bile islemci kullaniminin %10 u asacagini sanmiyorum. Toplam RAM kullanimi 1.7GB seviyesinde, Matriks ozelinde sadece 150 MB . Cok yakinda halizhazirda lokalde testlerini yaptigim Ideal terminalini de ayni VPS' e kurup birlikte calistirmayi deneyecegim. VPS, robot ile emir iletimi amacli kiralanmissa, terminallerin donma riskine karsi VPS uzerinde kurulu Matriks ve/veya IDeal in robota yonelik pencereleri disinda hicbir baska pencere acik olmamali. Ayrica bar sayisi minimum yapilirsa emir iletim hizi iyilesip islemciye binen yuk azalacaktir.
Hangi firma bu bir inceleyim. Sunucu güçlüymüş fiyatına göre iyiymiş.
Kiraladigim firma contabo , VPS S SSD diye aratabilirsiniz. Mart basindan bu yana hic kesinti yasamadim. Sadece bir kez bakim amacli gun ici 1-2 saat erisimim olmadi ama bunu da 2-3 gun onceden maille bildirmislerdi.
Lokalde, 2.3 GHz i7 islemcili 16GB RAM SSD bilgisayarim var. Cesitli testlerde VPS e gore cok daha guclu bir makina oldugunu goruyorum. Ancak, Matriksim cokca derinlik penceresi ile otomatik emir grafigi calisirken halen gun icersinde defalarca donma yasiyor. VPS tarafindaki Matriks ise haftalardir 0 takilma ve cok az gecikme ile emir iletimi sorunsuz calismakta. Demek istedigim cok guclu bir konfigurasyonunuz olsa bile Matriksiniz donabilir. 1 milyon bar secer ve grafik sistem calistirirsaniz idealde de ayni sekilde donma yasanabilir.
https://contabo.com/?show=configurator&vserver_id=221
4.99 eur+ 4.99 windows server şeklinde degilmi.
6 yildir idealdeyim daha idealin donduguna sahit olmadim 6 yildirda wps ile kullaniyorum.
Erhan hocam, lokaldeki bilgisayariminda Ideal 1 milyon bara ayarliyken ve birisi 1dk digeri 5dk lik 2 sistem grafikler uzerinde yuklu haldeyken seans saatleri icerisinde dondurmayi basarabiliyorum :). Tabi bu bazen dalginlikla 1 milyon bari secip 2 sistemin grafiklerinin oldugu kayitli pencereyi veri akisi varken acarsam olan birsey. Ideali kullanmaya baslayali yaklasik 4 hafta oluyor. Performans anlaminda Matriksle kiyaslanmayacak derecede verimli ve hizli.
Bunun için iki yöntem var
C altına farklı bir klasöre 2 nci bir ideal kurmak. Çok karışık bir işlem oluyo bu. Sürekli ondan buna formül taşımak gerekiyo. (Erhan bey daha iyi bilir o yazmıştı bu yöntemi sanırım)
Veya son kontrat tarihine XU030 verilerini yüklemek.
Burdada online iken o kontrat listede olmaması veya grafiği açık olmaması gerekli. İdeal bunun için birkaç enstrüman kodunu boş bıraksa iyi olurdu aslında.
Wps serverin amaci testten ziyade robotun calismasi
Benim wpsler 10 bin bari gecmez.
Tesetlerimi ve verilerimi kendi makinamda tutuyorum teset yapacagim zaman bir kere online oluyorum son veriler yukleniyor 1 2 saniye icerisinde ardinda wps baglantiyi kesiyor zaten sonra kendi makinamda istedigimi yapiyorum
Wpsdeki ideal zaten bagli sadece 1 2 saniyeligine baglantiyi koparmis oluyorum. Sanki iki linsansim varmis gibi kullaniyorum dolayli yoldan
Ayın 15-20 sine kadar sistem güzel kar üretiyor. Son 10 günde ürettiği karan yarısını veriyor. Ortaya yinede tatminkar bir kar kalıyor.
Bu ay en iyi gününde 12 000 puan kâra kadar çıktı. Son hafta zarar yaza yaza 4500 puan kara kadar düştü.
Aklıma şöyle bir fikir geldi. Sistem güzel kar üretince robotu ay sonuna kadar durdurayım. Ayın 1inde tekrar açayım diyorum.
Mesela aylık hedefim 5000 puan olsun. Aylık hedefin 1,5 yada 2 katına ulaşınca robotu durdurayım. Ay sonuna kadar dinlensin. Ayın 1i olunca tekrar açayım.
Yıllık 50-60 bin puana böyle çebe koyayım diyorum.
Erhan bey sistemin karlılığı uzun vadede belli olur, sonuna kadar robot çalışmalı diyeceksiniz.
Merhaba,
Sizin anlattiginiz senaryoya gore tam terside olabilir ayin ilk 10 gunu -5000 yapip son 20 gunde +5000 e kadar toparlayabilir
Veya ayin ilk 20 gunu 12000 yapar ayi 17000 lede bitirebilir.
Sistemciligin ilk kurallarindan olan bence sistemin kesintisiz calismasidir. Haa diger taraftan kontrollu bir sekilde yine farkli bir algoritmayla belirli donemlerde lot kontrolu yapilabilir veya sistem tamamen on/off yapilabilir. Ama bu kadar kar yeter deyip sistem kapatmak bence dogru degildir.SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada ustalığı konuşturup degişik stratejiler kodlanabilir.
-Kar arttıkça lotları düşürme yada büyütme
-Öz kaynak maximum seviyeden %20 azalınca sistemi durdur yada lot azalt şeklinde
Ben olaya biraz düz mantık baktım.
5000 puan alana kadar sistem çalışsın, 7500 puan alınca lotu yarıya indir. 10000 puan alınca çeyrek lota indir.
5000 puan alana kadar sistem çalışsın , 10 000 puan alınca sistemi kapat,
Kar cebe yakışır, flat kalmakta sonuçta bir pozisyondur. Sistemin bir parçasıdır.
Nuta katılıyorum.
Stratejinizin içine zaman dilimi koymak yerine başka bir formulle bu işi yapın.
Sistem açılsın kapansın bunda sorun yok Benim wps 1 de açılıp kapanıyor ancak bunu sistematık halde yapmalısınız.
Mesela WPS1 Önceki haftalarda kendını kapattı son 2 hafta ise sistemler paso dayak yedi herhalde dayak yemeyen sıstem kalmamıştır. WPS1 Nakitte oldugu için parayı korudu. Ancak bunu zaman dilimine bağlı yapmıyor. Burada yayınladıgım sıstem ıse paso zarar yazdı :) Çünkü full açık çalışıyor.
Zaman dilimi ile bir kalıp bulmak çok zor. Ayın su günleri su saatlerde sistem kar üretiyor su tarihler ve su saatlerde sıstem zarar üretiyor diye bir istatistik elinizde varsa olur. Ben bu tarz zaman dilimine baglı stratejılerden olumlu bırsey cıkacagını sanmıyorum.
Bir hedef fiyat daha uygun olabılır şu kadar kazanırsam kapansın şu kadar zarar ederse acılsın gıbısınden.
Açılıp kapanma stratejısı veyahutta ters calıs stratejılerı dogru sekıllerde kurgulanırsa sistem getirileri müthiş artacaktır. Ancak bunu başarabilmekte bir okadar zor cunku her zaman doğru noktada açılacağının veya kapanacağını %100 olasılık çıkaran bır stratejı ben bulamadım. İllaki zarar yazıyorsunuz ha noluyor 300 yiyecekmişsin 100 yiyorsun 500 kazanacakmışsın 300 kazanıyorsun vesair.
Bu arada WPS3 son deneme test serverim ise Daha tutarlı işlem yapsın dıye farklı bır kurgu denıyorum. Herhalde son 2 aydır kapalı Daha yeni devreye girdi :)
Burayıda geçmişten itibaren okursanız LOT azaltmıyorum Ancak lot arttırıyorum;
İlk başta 1 lotla başladım baktım sistem dayak yedi biraz tasarruflarımı aktardım ve 2 lota cıktım dayak yemeye devam ederse şayet tasarrufumdan bır mıktar daha aktarıp 3 lota cıkabilirim. ancak zorunlu olmadıkça lot arttırmıyor buyuk bır geri çekilme olursa arttırıyorum. LOT azaltma kuralım zaten yok cunku ozman iş cok baska boyutlara gıdecektır. LOT azalttıgına pısman olma olasılıgın daha yüksek çünkü sistem totalde yukarı bır kar egrısı cızecektır.
Genel manada yukarı gıden bir hisse senediniz olsa arada ufak sarkmalar yaratıyor ancak cogunlukla yukarı gidiyor. Bu hissede bir mıktar lot satayım nasılsa aşağıdan alırım dersenız aşağıdan o lotları Koymadan hissenin daha yukarı çıkma olasılıgı %70
Hal böyle ise lot satmak veya azaltmak yerine eğer ciddi bir geri çekilme olursa LOt arttırma fırsatı olarak degerlendırırsınız. MANTIK AYNI
BUGUN cuma değilmi yarın aksam yayınlarım getiriyi götürüyü unuttum
// hesapla
var DEMA1 = Sistem.DEMA(5);
var DEMA2 = Sistem.DEMA(21);
// hesaplanan verileri çizgilere aktar
Sistem.Cizgiler[0].Deger = DEMA1;
Sistem.Cizgiler[1].Deger = DEMA2;
// sistem strateji
Sistem.KesismeTara(DEMA1, DEMA2);
// algo strateji
if (Sistem.YukariKestiyse(DEMA1, DEMA2)) // alış
Sistem.AlgoIslem = "A";
if (Sistem.AsagiKestiyse(DEMA1, DEMA2)) // satış
Sistem.AlgoIslem = "S";
// algo açıklama
Sistem.AlgoAciklama = "DEMA1=" + DEMA1[Sistem.BarSayisi-1].ToString("0.00") + " " +
"DEMA2=" + DEMA2[Sistem.BarSayisi-1].ToString("0.00");
Erhan bey sizin yazdıgınız MA1-MA2 kesişimine benzer formülü idealin demosunda Dema5-Dema21kesişiminin formülünü çok sade yazmışlar. İf – Else fonksiyonu , for döngüsü, Sistem.GrafikVerileri, Sistem.GrafikFiyatSec("Kapanis" gibi verileri kullanmamışlar.
Sizin formüldeki çizgi çekme, kar zarar ekleme kalıplarını alıp formüle ekleyince ilaveler yaptım.
Gerek sizin formül olsun, gerekse idealdeki belirttiğim formül olsun buna bakarak kesisim, yada büyüktür – küçüktüre dayanan tek çizgili, iki çizgili bütün indikatörleri algo sisteme çevirebilirim.
Formülde kullanılan kalıpları sınıflandırıp, ne işe yaradıgını öğrenip arşive kaydedip daha sonra formülle ilave etmek istedigimde kullanırım.
İdeali böyle formülleri inceleye inceleye ögrenebiliriz sanırım.
// algo açıklama
Sistem.AlgoAciklama = "DEMA1=" + DEMA1[Sistem.BarSayisi-1].ToString("0.00") + " " +
"DEMA2=" + DEMA2[Sistem.BarSayisi-1].ToString("0.00");
Algo açıklama kalıbını mesela anlayamadım ne demek istiyor.
Ben uzun yöntemle yaptım bilerek olayın anlasılması için.
Kesisimtara gibi metotlar siz son yön else if vesaire yazmayla ugrasmayın biz kesisim tarafının içine bunları zaten tanımladık metotu calıstırın yeter demişler.
Yani onca kod yazma kesisismtara yap bitsin gitsin demişler.
Ancak karısık stratejileri ne bileyim kestiği anda fiyatın bilgisini vesairesine ihtiyaç duydugunuz anda kesisim taraf metotu işe yaramayacaktır.
idealde hazır gelen her sistem aynı işi yapmıyor bazı kodlar metotlarla birleştirilerek daha az satırla iş yaptırmak için kısaltılmış. Kısaltılmış bu kodlar algorıtmayı veya C sarp anlamınızı zorlaştıracaktır.
sistemler görüntü al sat okları robot ise emri gönderen komutlar. Hazır gelen sistemlerin içinde bir çok örnek kodlama var ancak içinde bogulabilirsiniz burada niye böyle yapmışta surada niye şöyle yapmış sorgular için ayrı örnek robot için ayrı örnek sistem için ayrı örnekler mevcut.
Videoda bende en kısa kodları seçip kesisimtara metoduyla işlem yaptırabilir ve size o sekilde anlatabilirdim. Ancak amaç zaten en kısa yoldan sistem yazdırmak değil Olayın mantıgını anlatmak neyin nasıl çalıştıgını aktarmaya calısmak.
O sebeple benim verdiğim kalıp üzerinden işlem yaptırmanız lazım ki olayı kavrayabildiğinizi anlayayım.
Benim verdiğim kalıp daha ileriye dönük olacaktır daha fazla indikator kesiştirebilir farklı yonlere acılabilirsiniz.
Ancak kesisimtara metodunda sadece 2 adet indikatoru birbiriyle kestirebilirsiniz 3. bir indikatoru yazamazsınız. veya 8 tane indikatorun farklı farklı ve iç içe kesişimlerini yazmakta zorlanacaksınız.
A1 den kalan 368,30 TL
İnfodakı kar 1.473,20 TL ye düştü.
Ana sermaye toplamda 6.050,49 TL ye Düştü geçen haftaya göre.
https://i.hizliresim.com/M1aPJa.png
https://i.hizliresim.com/WXG6rP.png
https://i.hizliresim.com/lQb00B.png
İdealin kodlarını anlamaya başlayınca sevdim. Hatta matrikste kullandıgım sistemi yazabilirim. Eğer onu optimizeye hazır bir şekle getirebilirsem ideali kullanmaya hazırım bile diyebilirim. O formülle iş yaparken idealde arge çalışmalarına devam edebilirim.
İdeal ögrenmeyi belli bir seviyeye getirebilirsem , C# tabanlı çalışan forex terminaller var orada kendi algoritmamı yazıp aktif olarak viop, forex işlemi için sanal sunucu kiralayıp 24 saat işlem yapmayı planlıyorum.