Aslında 16:20 gibi eşim kendi hesabından alım yaptı ve suan sıkıntı yok işlem gerçekleşmiş. Benim talimat gözüküyor para bloked. Ne alabiliyon ne satabikiyon parayı kullanamıyorsun. Ancak musteri temsilcisi emri iptal edebiliyor
Printable View
Aslında 16:20 gibi eşim kendi hesabından alım yaptı ve suan sıkıntı yok işlem gerçekleşmiş. Benim talimat gözüküyor para bloked. Ne alabiliyon ne satabikiyon parayı kullanamıyorsun. Ancak musteri temsilcisi emri iptal edebiliyor
17:00'den sonra alım yapmadığım için yorum yapmak zor ama. Akşam alış fiyatına baktığımda alım fiyatı ertesi günün fiyatı gözüküyordu. Satım fiyatı ise günün fiyatından. Demek ki 17:00 den sonra ertesi günün fiyatından işlem yapılıyor ve bloke koyuyor paraya işlemi gerçekleştirmiyor. Cuma günü olduğu için Pazartesi gerçekleşecek işlem büyük bir ihtimalle ve hafta sonu getirisinden yararlanamayacaksınız. Paraya ihtiyacınız varsa emri iptal edip blokeyi kaldırabilirsiniz.
Evet tüm fonlar(galiba ziraat hariç) için saat 17.00'den sonra müşteriye satış ertesi günün fiyatı, müşteriden geri alış o günün fiyatı oluyor.Saat 00.00' a kadar böyle.
Ama satmama yada alamama gibi bir durum olmuyor PPF'larında. Kendi sitesinde bile 24 saat alım satım mümkün yazıyor.
Burada fonun bitmesi sözkonusu demekki.
Ama fonu satamayacaksa hiç değilse durum şöyledir diye bir uyarı vermesi daha uygun olurdu.
İş portföy'de muhafazar robofon'da PPF'lara göre 1 tık daha iyi getiri sağlıyor.Risk az.Tek dezavantajı alım satımı gecikmeli.
Doğru zamanda doğru enstrümana yatırım yaparsanız getiri kaçınılmaz fakat T+1 ve T+2 kısmı malesef sıkıntılı. BES hesabımda hisse fonu satış emri vermiştim ve ertesi günü borsa -5 yapmıştı :) O yüzden T+1 ve T+2 'li fonlara mesafeli yaklaşıyorum BES hesabım dışında :)
1-Emri kendiniz iptal edebilirsiniz para sizin kullanabilirsiniz sorun olmaz kesinlikle
2-saat 17 sonrasında fon bulunmayabiliyor ama 17.30 da bile gün fiyatından aldığım zamanlar olmuştu
3-fon bulunmadığı zaman bloke koyacaksa uyarı yazıyor sanırım okumadınız
4-sizin talimat muhtemelen pzt fiyatından alınacak cuma günleri erken almaya çalışın çünkü 3 günlük boşluk olunca fon bulunmayabiliyor
5- hafta içlerinde yazdığım gibi 17.30 hatta17.45 saatlerinde bile fon aldığım zamanlar oldu
PPF konusu disina cikmis olacam ama borclanma araclari fonlari hakkinda gorusleriniz nedir arkadaslar.Sonucta bunlar da az riskli olarak sunuluyor. Bist ya da dovize endeksli fonlar gibi risk tasimiyorlar..Bunlarin aylik surecte eksiye dusme ihtimali var mi..Onumuzdeki bir iki ay icin olasi performanslari hakkinda yorum yapabilirmisiniz
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borçlanma araçları fonları orta ve uzun vadeli devlet tahvillerine yatırım yaparlar. Tahvil faizleri yükselirse zarar etme olasılığınız vardır. Geçen sene bu durumunu yaşadık. Tahvil faizleri düşerse karınız artar. Eylül ayından sonraki süreçte bu durumda yaşandı. Tahvil faizlerinin sabit olduğu zamanlarda tahvil faizinin sunduğu kadar kar elde edersiniz. Tahvil faizlerinin yüksek olduğunu düşündüğünüz zaman veya düşeceğinizi düşündüğünüz zaman yatırım yapmanız sizin için daha faydalı olacaktır.
Her ne kadar faizler dususte olsa da her an terse donebilir ..bu aralar riskli olabilir anladigim kadariyla.Yanitlariniz icin tesekurler..
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar teb kullanıyorum ve ANL Ak portföy ikinci para piyasası fonu ve TI1 İs portföy para piyasası fonu görünmüyor bende. hatta hiç bir para piyasası fonu görünmüyor ama diğer fonlar görünüyor. sebebi nedir
SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yani ak portföy almak için illa ki akbank hesabı mı şart? ya da iş portföy için işbankası? tüm fonlar tek merkezden alınıp satılıyor sanıyordum
tebin fonunu alacağıma enpara günlükte kalsın daha iyi
SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Değerli arkadaşlar Ziraat PARA PİYASASI FONUnda 7/24 fon alım satımı yapılabiliyor mu?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Saatler şurada.
https://www.ziraatportfoy.com.tr/TRK...-piyasasi-fonu
İşlem saatleri içinde görebilirsiniz işlem saatleri dışında görünmez.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fibabanka FIL ppf 3 günlük getirisi %0,1878. 801 den daha iyi bir performans sergilemiş.
Tefas'ta tüm fonlar işlem görmüyor. Para piyasası fonu almak istiyorsanız TEFAS üzerinden FIL kodlu fonu inceleyin. ALE almak istiyorsanız Akbank veya Akyatırım hesabınız , TI1 almak istiyorsanız İşbank, İş yatırım, Yatırım finansman hesabınız olması gerekiyor. Bunlar dışında anlaşmalı oldukları yerleri inceleyin.
Saat 14:00 den sonra hesabınızı kontrol ediniz. Portfoyde gorunecektir aldığınız fon adet ve fiyatı.
Pazartesi Getirisi
Mk oranlar
https://resmim.net/f/DUxqpy.jpg
Elinde sadece ondan olduğu için olabilir mi
En yükseği bulmak zor biraz fonda çünkü geçmişi baz alıyorsunuz. Birde her satışınızda stopaj kesintisinden dolayı aynı miktarda almanız zorlaşıyor eğer stopajdan fazla getiri elde edemezseniz. Söz gelimi 100 TL fiyatlı 100 adet fonunuz var. Bir ay sonra 102 TL oldu sattınız. Stopajdan sonra elinize 10180 geçti . Tekrar 100 adet fon alamazsınız elinizdeki parayla. Fon sayısı azalınca getiride düşecek bunuda göz önünde bulundurun.
Fiyatı 4 kusur lira olunca dediğiniz olay olmuyor misal cuma aldığımı bugün sattım stopaj kesildi ama daha fazla adet alabildim getiri geldiği için üstüne.
Sizin dediğiniz olayı 801 de yaşadım birim fiyatı daha yüksek olduğu için.
Tabiki günlük yakalamak zor ama aylık bakmak lazım anl ayın başından beridir önde.
yarınki oranımız 24.04 işbankası
ANL yarınki oranımız 25,20
bende finans ppf aldim 6 gunluk getirisi 23.70 m.k bu faiz düşüşlerinde can suyu oldu likit fonlar.misal bugun 0.0625 yukselmis evvelki gun 0.0600 dü
BUYRUN :)
https://resmim.net/f/zOUb70.png