beyler
yeni emekli oldum maas baglanmadi daha
ama bankalarin promosyonlarini arastiriyorum 375 TL uzeri veren bulamadim benim maas 1000-2000 arasi
belki kacirdigim vardir sizce en iyi promosyon hangisinde
Printable View
beyler
yeni emekli oldum maas baglanmadi daha
ama bankalarin promosyonlarini arastiriyorum 375 TL uzeri veren bulamadim benim maas 1000-2000 arasi
belki kacirdigim vardir sizce en iyi promosyon hangisinde
Hisse net girişi neden değişti acaba
ASUS_X008D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayirli olsun.
Ilk maas SGK tarafindan bir kac ay birikmis oldugundan toplu olarak onlarin belirledigi bi bankaya geliyor.
Sonra o bankadan calismak istedigin veya en iyi promosyonu veren bankaya aktariyorsun.
Maasa gore promosyon var.
375 TL bence su an normal.
3 sene promosyon veren bankada kalma sarti var, erken gidersen geri kalan sureye isabet eden kismi geri alirlar.
Maas paketlerini incelemek lazim.
Mesela ucretsiz bankacilik hizmetleri, indirimli kiralik kasa gibi.
Benim icin onemli olan ucretsiz eft idi ama ykb sadece internet havalelerini ucretsiz yapiyor eftlerden 6.75 aliyor bu yuzden su an en yuksek promosyonu verdigi halde ona gecemiyorum.
Syg,
Hafta sonu Emirgan'da bi kahvalti edelim dedik Nezih'de.
Serpme kahvaltisi iyi dediler, ciger sis, hellim peyniri, pisi, pide bile varmis ama trafik Yenikoy'de tikandi adim adim vardik. Kapisinda kuyruk var yarim saat masa bosalsin diye bekledik.
Arabayi aldilar goturduler. 20 TL de ona verdik.
Kahvalti 68 TL cay sinirsiz.
Vale 20 TL.
Trafik berbat ama buna ragmen millet kuyrukta.
Ben suna kanaat getirdim.
Bu ulkede reisin dedigi gibi kriz mriz yok.
Herkesde para var ama harcamak istemiyor sanirim.
Syg,
Bogaz hattinda cuma cumartesi aksami rezervasyonsuz yer bulmak imkansiz diyorum.
Syg,
sosyal medya sayesinde müthiş bir Cafe bistro kültürü oluştu YouTube instagramda insanlar gittiği mekanların videosunu çekip gurme edasıyla yemek ve verilen hizmeti yorumluyor ayrıca mekanlara takılmak mekanda araba anahtarını da gösterecek şekilde bir resim paylaşmak da ayrı bir moda oldu :)
Merhaba Dudu Bey,
Bu soruyu iki hafta önce sordum.
Maalesef cevap alamadım.
Sanalda en ucuz Türkiye Finans veriyor (TFX Target platformunda makas çok düşük).
Altına faiz veren Kuveyt Türk var, fakat al sat makası çok.
Ben de güvendiğim bir kuyumcudan almak zorunda kaldım.
Epey işlem maliyeti oldu ama olsun efendim.
İçim rahat etti.
Selamlar.
Sanalda Tfx Target üzerinden aldığınız gram altını, Türkiye Finans'ın herhangi bir bireysel şubesinden fiziki olarak çekebilirsiniz. O an bankada fiziki yoksa talimatla ertesi gün getiriyorlar. Geçen ay sorduğumda fiziki çekimden gram başına 1,5 TL masraf aldıklarını belirtmişlerdi.
Aramco tahvillerine %2.3-3.3 arası faizle toplam 60B$ talep gelmiş. Biz ülke hazinesi olarak %7.5 vererek 5B$ talep bulamıyoruz.
https://www.ft.com/content/84b6b438-...a-341f5ada9d40
Nisan-Mayıs'da özel sektör borç geri ödemeleri toplam tutarı 14.5 milyar dolar...
S-400 kaynaklı ek bir risk fiyatlaması olmasa bile USD'de bir miktar daha artış olmasını bekliyorum sırf bu yüzden...
32 gun once seker de hesap actim dolar vadeli 4%. Vade suresin 32 - 49 gun yazmis ama bugun bit is tarihi. Sartlarda yazmis " kar vadeli hesap bakiyesine eklensin ve vade ayni sekilde devam etsin" bu ne demektir?
Yani vade 17 gun daha devam edecekmi ayni faizle? Ayni faiz gozukuyor zaten.
3 Nisan gunu aldigim HSBC HSL PPF larimi bu sabah itibari ile satip 5.6613 den USD'ye gecmis bulunuyorum.
Bu sekilde kafam daha rahat olacagini dusunuyorum.
Ufak ufak bozar yerim gecen seneki gibi...
Gecen seneki gibi CDS ler 500 e vurursa eurobond bile alabilirim...
TL bir iluzyondur...
Syg,
Helal olsun... İstanbul'da korktukları da bu...
https://gazeteyolculuk.net/artvinde-...nayi-geri-aldi
Yarını beklemek zaten çok yüksek risk almak demek, riski azaltmak isteyen için zamanlama bence doğru.
Yüksek risk alıp TL'deki getiriye oynayan için ise yarını beklemek daha doğru gibi.
sn Dudu da riski azaltmış. Ben ters pozisyon aldım ama bu süreçte daha az huzurlu olacağım aşikar.
Bu yeme-içme mekanlarını dolu görünce şaşırma bir zamanlar bende de vardı ama sonra yaş ortalaması 25-35 arası olan 18 milyonluk bir şehirde yaşadığımızı düşünürsek ve bahsettiğimiz lokasyonların şehrin tamamına yaygın değil alt tarafı 4-5 lokasyon (Kadıkoy-İstiklal-Boğaz Hattı vs) olduğunu da gözönüne alırsak aslında çok doğru bir değerlendirme olmuyor.
Araba ve ev satışları daha gerçekçi bir veri olabilir.Ve diğer yandan kriz daha işsizlik boyutuna yansımış değil en azından işinden olan çok yok;inşallah da olmaz.
İstanbul muhtemelen dünyanın en güzel şehirlerinden biri.Ve turist için yeme/içme en ucuz şehri şu anda. Yarın bir gün ülkeye hak -hukuk -adalet gelir ise turistten yıkılır buralar.Rezarvasyonsuz hiçbir mekana girilemez olur.Şu an neredeyse sıfıra yakın Avrupalıya rağmen sırf Ortadoğulu turist bile turizmi bu kadar kaldırdı
İlk ay maaşından sonra istediğin bankaya taşıyabilirsin ;
şekerbank 375 tl + 2 tanede fatura talimatına 150 veriyor
https://www.sekerbank.com.tr/bireysel/emeklilereozel
böylece 525 tl olarak başlangıç yapabilirsin ben geçen eylülde 2. uzatmada bu şekilde aldım,
(daha öncesinde ise 2 tane çeyrek altın vermişlerdi , vay be keşke yemeseydim o çeyrekleri :he: )
Not; yalnız maaşın geldiği yere taahhüt verme...ben başka bankaya taşıyacam de
Kesinlikle bir beklentim yok. Sadece riskli taşa oynadım.
Riskli taşa oynamamın nedeni bundan sonra oluşabilecek herhangi bir devalüasyonun özel sektörün borç sorununu yapılandırmalar ile örtemeyecek bir seviyeye taşıyacak olması. Bu da devlet için sanılandan daha büyük bir risk taşıyor.
Ağustos ayındaki devalüasyonda özel sektör çok büyük bir fatura ödedi ve ödemeye de devam ediyor. Ancak bu seferki devalüasyonda tüm bu fatura devlete rücu edilir. Üstüne de ek fatura kesilir.
Ama buna rağmen benim şu an tahmin edemediğim bazı siyasi önceliklerden dolayı bu risk alınabilir ve devlet bu faturayı ödemeyi göze alabilir. Bu durumda benim öngörüm gerçekleşmeyeceği için TL pozisyonundan elde edilecek zarar çok büyük olabilir.
O nedenle çok yüksek risk profilinde yatırım yapmayı kabul eden ve bunun risklerine tam olarak vakıf olanlar TL'ye yönelmeli.
Çok doğru, Türkiye'ye geleyim de dövizimle rahat rahat yeyip içip taksiye bineyim diye dört gözle bekliyorum hep :halay: 50-100 TL'ye çok güzel yemek yeniyor: Kadıköy Express İnegöl, Tatar Ramazan döner, Cemil-Cemal usta iskender...
Ancak Boğazda bir balık yemek en pahalı şehirler ile eşdeğer fiyatta, hele içki fiyatları Avrupa'lı turiste göre bile çok pahalı... Türkiye'de maaşlı geçinen insanların İstanbul'dan zevk alması ne yazık ki çok zor, onlar ancak cefasına katlanıyor... :(
Bu defa yuk bankalar uzerinden halkin sirtina yikilacak gibi duruyor..
2001 de de olyle olmustu hatirlarsaniz..
O zaman da kriz iki perdelik bir oyun idi.. Kasim 2000 ve Subat 2001 diye..
Bosaltilan bankalarin icini vergilerimizle tekrar doldurduk, zorla faiz disi fazla vere vere...
Syg,
Evet tam olarak süreç böyle gelişti. Ve bu süreç şu anki iktidarı yarattı. Kendi var oluşunu ve tabii normal şartlarda yıkması çok zor olan rakibinin yok oluşunu bizzat deneyimleyen iktidar bu süreci ve sonuçlarını herkesden daha iyi bildiğinden , önümüzdeki süreçte çok zor bir seçenek ile karşı karşıya kalacak.
Bu seçeneğin ne olacağı konusunda açıkçası ben de emin değilim. Emin olsam zaten tüm varlığımla seçeneğin gereği olan enstrumana basardım.
Bu seçeneğin ne olacağından bence kararı verecekler dahi daha çok emin değil.
Kafanızı fazla yormayın...Hesap hep Halka kesilmiştir....AKP dediğniz Anap DYP RP +++ halka hesap kesmş partlerin toplamıdır....Hesap vatandaşa devülasyonla , enflasyon altı faizle ve zamlarla zaten kesiliryor....Süreç ilerledkçe işsizlik ve hayat pahalılığı ile alt gelrgrupları daha fazla etkilenecek....
Sn. dudu,
Nasil kurcalamak yapacagim? yani dediginiz kurcalamagin anlami ne?
faiz benimkinde hala 4 gozukuyor. yani bugun bittide (sart : kar yansiyor vadeli hesaba ve ayni sartla devam ediyor) ama hesap acarken 32-49 gun yazilmistir.
Faiz tutarınız mevduatınıza eklenmiştir. Gün sonunda bakiye sütunundaki tutar üzerinden ve aynı vade ile vadeli hesabınız temdit edilecektir.
‘İstanbul’da seçimin yenilenmesini istiyoruz’| son dakika - Güncel haberler
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem...amasi-4354090/
Adaletsiz Kalkınanlar Partisi kazanana kadar seçim yapılsın istiyorlar.:vk:
dönüş günü ana para + faiz toplamı aynı vade ama güncel oranla otomatik bağlanacak, oranı beğenmezseniz yada parayla başka bir plânınız varsa gün içinde vadeyi bozar istediğiniz şekilde hareket edersiniz, ister parayı çekin ister pazarlık yapın yeni orandan bağlayın ama dönüş günü yapın ne yapacaksanız 😊
:agla: birikimcinin günahı ne acil bir durumda birikmiş para seni kurtarıyor 2014 yılında besin zehirlenmesi geçirdim özel sağlık sigortam vardı adını vermek istemedigim bir sigorta şirketi hizmet vermedi:vk: Allahtan birikmiş nakit vardı kurtuldum bakın nakit diyorum ne arsa ne ev ne araba ne hisse senedi nede başka likit olmayan bir ürün... o gün daha iyi anladım nakitin kral oldugunu.. ee sen misin uyanık birikimci dayak vakti gelmişti oysaki... tl nakitcinin dramını geçen ağustos hep beraber izledik.. :drunk: