yani ysk da 7 üye hile yapmış:)
Printable View
Bi de ÇALDILAR demezler mi ? :he:
Güçlü güçsüzden üstündür.
20.5.2019 tcmb fonlama verileri:
Toplam likidite açığı: 81 milyar TL
Sistem 4.1 milyar TL'yi tcmb'ye geri kustu.
Net likidite açığı : 77 milyar TL oldu.Tcmb bu açığı %25.50 faiz ile 1 gün vade ile kapattı.
öğleden sonra Viop Aralık vadelerinde satış tarafında sürekli 1000 likler gördüm.
En son bu haziran vadelerinde görmüştüm bu 1000 likleri ve dolar 6.23 ten 6 lara geldi.
Hayırlısı artık.
bu düşüşün temeli nedir arkadaşlar sizce
Bazı tahminleri tutarlı olsa da, söylemlerinde çelişkiler var.
Bangır bangır insanlara BIST tavsiye etti aylarca.
Çok ucuz çok ucuz.
Elbette kişi kendi aklı ile hareket etmeli.
Ancak bu insanlara güvenip poz alan kişi sayısı da oldukça fazla.
Konuştuklarına dikkat etmeliler.
Not: Yeşilada tavsiyelerine göre poz almadım yanlış anlaşılmasın :)
Sıfıra ne kalmış. [emoji3]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...41b13f8bca.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...37e13620f3.jpg
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dünya tersine döndü. 4-5 gündür dolar/tl bizim seans açıkken hep düşüyor ABD seansındaysa yükseliyor. O tarafta bize karşı algı bozuk herhalde. Ya da bizim tarafta fazla iyimserlik var.
Şant Manukyan yazmış:BOMBA HABER
BN 05/20 16:01 *TURKEY IMPOSES 1-DAY SETTLEMENT DELAY FOR SOME FX
PURCHASES
*TURKEY FX RULE APPLIES TO RETAIL PURCHASES OF $100K OR
HIGHER2019-05-20
Panik oluyor sanki birileri piyasa huysuzlanabilir
Elini acik ediyorlar
Evet. BDDK gerçek kişiler için 100 bin usd ve üzeri alımları T+1 belirledi...,yani bankadan dolar satın alacaksan ya da paranı çekeceksen talep ettiğinin ertesi gününden önce çekemeyeceksin bundan sonra.Bunun ne manaya geldiğini burada herkes hissediyor sanırım,bu hamle bundan sonra takip edecek adımların ilki gibi gözüküyor.
Artık iyice BQ nu çıkarttılar.
Her gün yeni bir haber ve sürekli baskı....:vk:
bu karar çok etki etmez ben gülüp duruyorum:whistling:
ama hani arkadan karpuzcu geliyor fıkrası varya arkadan gelennler önemli
Bir gün padişahın biri bir emir vermiş; - ``çevreden geçen tüm seyyar satıcıları bana getirin`` demiş.
vezirleri dışarı çıkmış bir bakmışlar erik satıcısı geliyo hemen yakalayıp padişahın yanına götürmüşler. padişah;
- ``bütün eriklerin *ötüne sokulmasını`` emretmiş.
onlarda yapmış bu arada adamda can acısından ağlayıp duruyormuş
arkadan elmacı gelmiş onada aynısını yapmışlar o dahada fazla ağlamış
ondan sonra da ayvacı padişah yine aynı emri vermiş ama bu sefer ayvalar girdikçe ayvacı gülüyormuş bu padişahın dikkatini çekmiş;
- ``bundan önce gelenlere daha küçüğünü sokturdum ama onlar ağladı sen niye gülüyorsun`` diye sormuş. ayvacı; - ``ben arkadan gelen karpuzcuyu düşünüyorum`` demiş
Usd den altına bir hücum başlayacak sanırım devletin yapmak istediği de bu
Barajın çatlayan duvarlarını yara bandı ve koli bandı ile tutmaya çalışıyorlar...yapılan uygulamalar çok tehlikeli ve seçime kadar ötelemenin derdinler ama yapamayacaklar ve s400'ü erken teslim alarak dövizin patlamasını yeniden dış güçlere yüklemenin derdindeler...ama kral çıplak...siyaseten değil görünen köyün tasviridir...saygılarımla
İnsan aklı basit çalışır. Bir şeyin alımına sınırlama getiriyorsanız o şey elde az vardır. Bunları duyan herkes dolara yüklenecek yine bu kopup gidecek diye.
Acaba amaçladıkları yere ulaşmaya çalışırken tam ters etki yapıp böyle önlemlerle insanları korkutup, akla olmayacak sorular getirip daha mı fazla döviz almaya yönlendiriyorlar düşünmek lazım.
Zamanında bunlar denendi, karaborsa döviz fiyatı oluşturur eninde sonunda bu tip polisiye önlemler. Benim birey olarak bugün 500k dolar almam gerekiyorsa buradan t+1 ya da t+2 bekleyemeyeceğim için karaborsadan 5-10 kuruş üstüne alırım.
Önlem alınmaya çalışılıyor.
Döviz satışı.
Binde bir vergi.
T+1
Tabi bu önlemler içinde 25.5 üst limitten fonlama hariç bir faiz artışı yok.
12 Haziranda da sabit kalır diye tahminim kuvvetleniyor.
Faiz artarsa da reel sektör için hepten sıkıntı.
Sanmıyorum döviz alımını teşvik etmeye niyet olduğunu.