Sn dudu bu hisse de sizin varliginiz benim icin yeterli.
Sn dudu bizi diskoya gotur
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Sn dudu bu hisse de sizin varliginiz benim icin yeterli.
Sn dudu bizi diskoya gotur
Şirket bir yatırım kararı alıyor ama;
Ne yatırımın süresi belli, ne hedef üretim miktarı.
Bu SPK ne işe yarar merak ediyorum.
Yatırımcılardan niye bilgi saklanır, neden buna müsade edilir anlamıyorum.
Şirket 600 bin euro yatırım yapacağım diyor. Demek ki bir fizibilite yapılmış, peki o zaman detaylar neden bizden gizleniyor.
Dün 25.563 işlem miktarı ile işlem hacmi 1 milyon TL yi geçilmiş.
Temel analizden anlarım ama Teknik analizden fazla anlamam. Anladığım kadarıyla söyleyeyim, tüm zamanların zirvesi yüksek işlem hacmi ile geçiliyorsa yükselişin devamının gelmesi beklenir. Tabi hiç bir şey kesin değildir ama yüksek ihtimal diyebiliriz.
Teknik analiz konusunda uzman arkadaşlar konuyu daha iyi anlatabilirler.
45,30 a kadar süpürdü kac lot vardıki görebilen varmı tşkler
İlk temenni gerçekleşti..Şimdi üst bandı döve döve 55-60 yeni fiyat normunda devam etmesini temenni edelim
http://i.hizliresim.com/az3NQz.png
Ceo'muz Sn Costa Genel Kurulda ne demiş bir bakarsak çok şey yazarız ama aşağıdaki kısmı özellikle metinden seçtim.
"Mutlak ihracata dayalı bir
strateji, Türkiye'den uzak bölgelerde kurulmuş olan rakiplere karşı kabul edilebilir pazar
payının elde edilmesine izin vermeyecektir. Bu sebeple Alüminyum Yüzey Kaplama işindeki
ileri gelişmeler, Coventya'nın tüm dünyada iyi bilinen küresel imalat ve lojistik üsleri
üzerinden gerçekleştirilecektir. Bu, bizim, pazara hakim olan mevcut oyuncular ile daha
efektif bir biçimde rekabet edebilmemizi sağlayacaktır. Teknoloji, piyasada geçerli olan telif
oranları kullanılarak Politeknik tarafından Teknoloji Transfer Sözleşmeleri tahtında
sağlanacaktır."
Peki bu konuda bişeyler yapılıyor mu?
https://i.hizliresim.com/9mo19Z.png
Yukarıdaki panjiva gönderisine göre Politeknik ürünleri Coventya dağıtım merkezlerine yollanmaya başlanmış. Belki bu bilançoya etkisi sınırlı olacak ama yatırım sonrası coventya dağıtım ağı ile politeknik gibi 30-40 milyon ciro yapan ufacık bir firma ne kadar büyür sizce?
Bir hisseyi aldıkça alası gelir mi bir insanın yaaa. [emoji3]
Gaza gelmek de istemiyorum. Belki yine geri gelir firsat verebilirndiye.
Bu yatırım açıklamasından sonra POLTK için portföyümde düşündüğüm miktarı kafamda biraz daha artırdım. Yüzde 15 maximum diyordum, geçtik. Yüzde 30 hedefte. Bilançoda olay biraz daha netlesir, kimbilir belki de ...
aman yatırım kararınızı gaza gelerek vermeyin. Yakından izleyelim, coventya sözlerini ne kadar tutacak görelim. Sözlerini tutup bu firmayı dedikleri gibi büyütecekler mi inceleyelim. Şuan için sözlerinde duruyor gibiler...
Ama bu bilanço tam gösterge olmayacaktır, yatırımın devreye girip etkisini etkisini göstermesi durumunda ciro ve kar nereye gider tahmin etmeye çalışalım...
Bol kazançlar
Doğru söylüyorsunuz ama bizim risk almadan para kazanmamız zor. Borsada beklentiler alınır. Dediklerinizi beklersek Poltk o zaman 100 TL den alırız.
Teknoloji, piyasada geçerli olan telif
oranları kullanılarak Politeknik tarafından Teknoloji Transfer Sözleşmeleri tahtında
sağlanacaktır."
Bu cümle nedense hiç hoşuma gitmedi ,convetya ,kendisine ait politeknike, gene kendisine ait diğer şirketlerden parayla mı teknoloji transfer edecek yani ,yoksa ben mi öyle anladım?
Buradan ben şunu anladım.
Telif bedelleri ödenerek ürün çeşitliliği sağlanarak pazarda daha geniş pay almaya çalışılacak.
Genellikle satış üzerinden yüzde verilmesi şeklinde bedel ödeniyor.
Bu nedenle sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum .
Politeknik yatırımcısı oldukça bilinçli ve araştırmacı bir profile sahip...
Tekrar okudum ,evet sizin yorumladığınız gibi de olma ihtimali var .Hatta daha yüksek bir ihtimal, ama genede net değil ,bir şekilde bunun net olarak öğrenmek lazım .Önemli buldum bu hususu, sizin şirketle irtibatınızın olduğunu sanıyorum, geçmiş yorumlarınızdan dolayı , bu konuya açıklık getirilmesi için şirkete sorup bizi de bilgilendirirseniz çok memnun olurum .Şimdiden teşekkürler..
Syg.
Şirkette tanıdığım yok bende sizin gibi ky ım. Sadece gk tutanağı ve faaliyet raporlarını iyi incelerim
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben satıyom gidiyo
ziraat yatırıma 400 lot alış emri verdim 43.50 den alamıyoz ssözleşme imzalamanız gerekiyo dediler sinir oldum napacaz nedecez :?
Poltk Gelişen işletmeler piyasasında oldugu için işlem yapabilen için risk sözleşmesi ne var onu imzalayacaksın.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SYN pit, biz, yani kağıda 30 lardan ve kırklardan yeni girenler ,sizin gibi veya syn dudu gibi şanslı deyiliz malesef ,sebebi sizin düşük maliyetli olup beklentiler karşılanmazsa en fazla kardan kaybedersiniz, fakat bizler bu fiyatlardan maliyetlenip önümüzdeki bilançonun
beklentiyi karşılamaması durumunda ,ciddi şekilde zarara girmeyi göze alarak pozisyon almamız (en azından ben öyleyim ) ,eğer öyle olursa KAPa düşen son şirket bildirisinin içeriğinin söylediği gibi yatırımınların olumlu etkileri(olumlu olacağı nerdeyse kesin ) en erken 2019 mart bilancosunda gözükecek, o zamana kadar bu sığ tahtada büyük ihtimal in cin top oynayacaktır .zaten o yüzden de bu kağıta uzun vade kağıdı demiyorlarmı :) Büyük ihtimal ,önümüzdeki ay açıklanacak olan bilanço olumlu gelse de ,gelmesede
şu an elinde kağıt olanlar 2019 u ve bu yatırım artışının sonuçlarını görmek isteyecektir .En azından ben öyleyim ve böyle düşünmeyipte ,hala elinde kağıt tutanı veya almak isteyeni anlamam mümkün değildir.Bu şirketi hiç incelememişler veya anlamamışlar demektir bu. neyse yazdıklarım yatırım tavsiyesi veya yatırım yapmama tavsiyesi olarak anlaşılmasın lütfen
Saygılar.....
Tam anlattıgın gibi ben 10 tl 44 tl kadar aldim 3 yıldır almaya devam ediyom neden alıyom sermayesi ufak karı güzel beklentisi uzun vadede çok iyi ğörüyom dahalarıda var yatırım yapmamı almamı desdekleyen büssürü sebebler var ben daha iyi fiyatlara gidecegini biliyorum kimseye yaťırım yapın annamında söylemiyorum kendi iradesinde düsünüp araştırıp alsin
Vergi dairesine verilen mali tablo geçen yıl 14 şubatta verilmiş.
Martta gelecek bilanço hakkında bir fikir edinebiliriz.
POLTK gibi sermayesi küçük karı yüksek şirketlerde en büyük beklenti yüksek bedelsiz beklentisidir.
POLTK muhtemelen bu yıl da edeceği karı dağıtmayıp içeride tutabilir. Yeni yatırımlar için.
Özvarlıklar büyüdükçe bedelsiz verme potansiyeli de artacaktır.
Alıcı çok iyi biliyor aldığı malı uzun vadeli alıyor almayada devam edecek gibi işin orantısını bozan durum ise hisse zirvelerinde olmasına karşın satıcı rolünü kimsenin üstlenmemesi bakalım bi satıcı gelip hisselerine kıyıp mal satabilecekmi zira hisseyi elinde tutan tüm yatırımcılar potansiyelin farkında zirveden bile satışa lot girmeye korkar olmuş.
Coventya 1 ocakta adala katıldı coventyanın kendi siyesine girip bakın buraya aktaramadım aleminyum yüzey işlem kimyasal fuarı, orda yeni alumal serisini de tanıttılar diye biliyorum kendi sitesinde bu seriyi tanıtırken politeknikin alınması ile diye başlıyor cümle ve aleminyum yüzey işlem kimyasal pazarında pazar payını artırmaktan bahsediyor yani yeni seriyi tanıtıyorsa satışına da ya hazırdır yada kısa sürede hazır olacaktır apple bile satacağı telefonu satışa koymadan en fazla 1 ay önce tanıtıyor1 ocakta tanıtıldığını düşünürsek belki şu an satımına başlanmıştır bile neden olmasın ilk çeyrek bilançosuna bile etki edebilir firmadan bilgi alınamıyor ama hislerim gelişmelerin beklenenden daha pozitif olduğu yönünde.
Twitter da #POLTK etiketi ile paylaştım yazının google translate ile çevrilmiş halini.
Hisseyi unutun.....ben size 300 oldu mu yazarım..😎
ONEPLUS A5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tarla almış gibi düşünün..zaten herkes biriktirilir..o nedenle fiyat aşağı saldı mı kapanın elinde kalıyor..50 lot almaya çalışıyorsunuz hisse yüzde 5 yukarı gidiyor..benim elimde çok az var..ancak tanıdıklarım biriktirilir..satmaya da niyetleri yok...hedef Tweeter da yayınlanmıştı..oradan aklımda kalmış..beklenti büyük ...Bende Hisse az.50 tane....biriktiren fazla..isterseniz de istemeseniz de hisse yukarı gidiyor.. emekliliğini garanti edecek bir firma.. 3000 lotu olan emekliliğinde rahat edecek gibi... Yrd değildir..sadece beklenti den ibarettir..
Bir kriz olsa da düşse diye ben de bekliyorum.. arabayı satıp fırsatı değerlendireceğim..alanlar..10 liradan almışlar..hala da para buldukça alıyorlar..bize sıra gelir mi bilemiyorum..Ancak cuma günkü piramit in hisse satışı biraz kafa karıştırdı..
Piramit alıcıyı zayıf sanıyo fiyatı düşürüp alttan alacak niyetince bakalım alıcı zayıfsa dediğini hisseyi satacak kişi bulursa belki yapar ama bu hisse de almak istiyorsan hep 2 lira yukardan alırsın artık piramit bunu anlamış olmalı anlamadıysa anlar elindeki hisse sayısı her geçen gün azalıyor.
Piramit sanki dava açmış gibi..Kurucu kişilere..neden hisse devri yaptınız diye..piramit in elindeki pay fazla..şirket ana ortağı sanki..bu hisse bedelsiz yapmadığı sürece yükselişi sürecektir..Ancak bedelsiz yaparsa piramit al satla milletin elinden ne yapar eder alır.. nakit temettü vermesi hissenin az olarak devam etmesi ky yi korur..yrd değildir..
piramitin elindeki malın değeri nedir 15,660,000 tl yeterki satsın elindeki malı alacak kişi bulunur önemli olan şirketin işini iyi yapması bende inanıyorum iyi yaptığına dava olayı kapandı artık bundan sonra davacıyım demesin diyecekse maliyeti 5 lira olan hisselerini bi zahmet satsın.