Sn balıkçı sizi buradan ve halka arzlardan tanıyorum...yeni arzlar geliyor....burayı zaten kendi haline biraktik....sakin sakin takilsin bakalım...
CPH2009 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Sn balıkçı sizi buradan ve halka arzlardan tanıyorum...yeni arzlar geliyor....burayı zaten kendi haline biraktik....sakin sakin takilsin bakalım...
Dediğiniz gibi fiyat kestirilemez hale gelince en iyisi acele etmeden sakince izlemek,nereye gider Allah bilir,biz gözlemlemeye devam edelim.
İyi akşamlar dilerim.
Nazar mı değdi ne :(
Kendi çalıp ,kendi oynuyor
Özet Bilgi
Pay Piyasasında Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında OZRDN.E payları 13/11/2020 tarihli işlemlerden (seans başından) 27/11/2020 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler; pazar değişimi ve diğer nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir. Piyasa yapıcılı sürekli işlem yöntemiyle işlem gören paylarda, tedbir nedeniyle tek fiyat işlem yöntemi uygulandığı süre boyunca piyasa yapıcılık faaliyeti yapılmaz.
kağıt istikrarlı bir şekilde her gün bir iki kademe düşüyor. Düşerken de çıkarken de sinir bozuyor.
YTD.
Mustafa Nadi ozerden denen patron elindeki 5 milyon lot hisseyi de satmak için izin başvurusuna olumlu yanıtı almış şok dan alıcı kısmında tabana kadar 10;bin lotla ve hissede herkezi bezdirerek sen bidey satamassin her gün aynı hikayeyi yaliyorsunuz bir gün garanti den satıp iş den alıyor diğer gün ordan satıp garantiden alıyorsunuz her gün akd ve takas bilgileriniz arasında olmayan işlemde firildaklar oluyor sürekli virmanlayib duruyorsunuz isterseniz başladığınız yere gelin bende mailyet sıfır ama dikkat edin mali kaptırmayın gene zor alirsiniz artık millete 12 kaktirdiniz onlarda size kalmak ifin sıranin onlara gelmesini bekliyor
CPH1951 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Maalesef aç kalmış patronlar küçük kağıtlarda fiyatlar belli yerlere geldiğinde ellerinde kalan kağıtları piyasaya verme fırsatını kaçırmadı. Üzgünüm bende de bu kağıt var ama böyle. Daha patron satışı başlamadan gelen istikrarlı düşüşlerinde alınan bu kararlara reaksiyon olarak görmek lazım. Asıl önemli olan konu ise şu. Senelerdir süren sürğndürme periyotlarında bir kuruş bile kağıdına destek verip geri alım yapmayan patronlara , kağıtların fiyatını anormal şekilde etkileyebilecek yeni arzlara nasıl bunkadar kolay izin vermeleri. Lanet olsun hep ptrpnların yanında olan sistem. Biraz küçükler de para kazanmışsa hemen onları da patronlara aktarmak gerekiyor değil mi? Sistem bu çünkü. Dünyanın en kapitalist görünen ABD den bile daha ağır kapitalizmin yaşandığı şu nadide ülkemizde başka ne bekliyorsunuz ki.
Saygılarımla.
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senelik küçük yatırımcı muhabbetidir
Bu arada mal kaptırmayın diyerek insanları yönlendirmeyin. Herkesin kendi kararıdır. Milyonlarca lot sıfır maliyetli lot patron tarafında satışa hazır beklenirken ne bekliyorsunuz. Senelerdir karnedemeyen bir şirkette pandemi nedeniyle ambalaj sektöründeki olumlu gelişmelerle kar bekleyenlerin hayallerine dinamit atılırken fiyatın nereye gideceğini kimse bilemez. Ancak patron bilir. ky satarsa yükseltirler. Yok ky maliyet düşürmek için alıma devam ederse aşağıya basmaya devam ederler. Yani lanet olsun kasa kazanır. Biz kaybederiz.
Not; yazılanlar alım satıö tavsiyesi değildir. Küçük yatırımcı muhabbetidir sadece
Halka açıklık oranı yüzde 23,39 olan ozerden de patron yüzde 24,24 ü halka açık hale getirecem satacam diyor ve sen buna izin veriyorsun. Hiç mi ekonominin en temel kurallarından olan arz talep dengesiNi gözetmiyorsunuz? Gerçekten bu kadar mı büyüklerden tarafsınız , patrondan tarafsınız her zaman.
Yazık. Bir de ky olacak. Piyasa gelişecek. Türkiye neden piyasa gelişsin herkese soruyorum. Olsa olsa şöyle olur. 3-5 senede bir ky gelir. El birliği şle patronlar, büyük para sahipleri bu ky leri soyarlar. Ky büyük zararla şanet olsun der borsadan kaçar. 3-5 sene sonra bunlar gene unutulur . Birkaç cengaver ky tekrar piyaaya gelir. Gene onları soyarlar. Küssrler kaçarlar. Giderler gelirler vs vs vs.
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. Maalesef bistte göz göre göre yapılan türlü ky parasını götürme işlemlerine duyulan tepkidir. Lütfen gerçekten yazdıklarıma bakarak alım veya satım yönünde karar almayın. Ben de sizin gübi küçük yatırımcıyım. Ve bu tahtada yaşananlara isyanımdır sadece
ikinci tavan bugün hayırdır bir haber mi var
https://i.hizliresim.com/S22spH.jpg
haftalık takas
Millet kacmış sanırım kimse yok
Uzun süredirkimse yazmamış. Bir aile şirketinden kurumsallaşmaya yönelik adım ( yabancı portföy yatırımı) olayından vaz geçildi herhalde. Yatırım fonu aldığı malın çoğunu sattı veya aZ kaldı elinde.
Netice hisse net kenarda kalmış görünen bir hisse. Bu da hiç beklenmedik bir anda hareket başlar mı diye sormadan edemiyor insan. Çünkü satış ve karlılık her 3 ayda daha iyiye gitmekte.
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senelik küçük yatırımcı muhabbetidir
Arsa satış haberi geldi. En azından 17 dönümolan değil ama 5 dönüm olanı 2,3 milyon gibi satmışlar. Kime satmışlar detay yok ancak açıklamaları lazım. Çünkü o bölgedeki arsalar daha fazla edebiliyor en azından benim sahibinden de gördüğüm bu şekildeydi. Gerçi bu yıl başındaki ekspertizine göre daha iyi fiyattan sattıklarını iletmişler ama bu patronların hiç biribe güven olmaz. Hafta sonu güzel bir dilekçe ile biste yazıp detayları şirketten istemelerini talep edeceğim.
17 dönüm durıyor bakalım onu kaça satacaklar
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senelik küçükmyatırımcı muhabbetidir
Arsanın imarlı olup olmaması önemli . Şimdi sanayi imarlı 5 dönüm bundan biraz daha küçük bir ilan gördüm. Rakam 4,2 milyon. Bunu da arsa dediklerine göre en azından sanayi inarlı olduğunu düşündüğüm için değerinin 4 milyondan az olmaması gerekir aslında. Sene başından beri emtia yanında arsalar da değer kazandı neredeyse yüzde 80 -90 . Bunlar geçen seneki fiyata satmış gibi. Bununla ilgili şirketten mutlaka detay açıklama istemek lazım.
Not : yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senelik küçük yatırımcı muhabbetidir
hisse tavan oldu haber vereyim dedim :)
*Özerden Plastik'in vergi dairesine sunduğu tabloda 2022 yılı 6 aylık dönem net karı 23.900.562 TL
Patron ( tahtacı dayı ) sağlam adammış vesselam. Hani sokakta borsa oynuyorum derler ya tam cuk oturuyor bu tahtaya. Kedi- fare gibi oynatıyor dayı. Tebrik ediyorum. Aniden , ansızın bir anda , hooop diye..... saygılar dayı.
Yatırım tavsiyesi değil, tebrik mesajıdır.
Teşekkür ederim sayın tahtacı dayı. Kısa günde güzel para kazandırdın. Halen CANLI olarak canımı korumak için elveda diyorum. Kalanlara bol kazanç......
Yatırım tavsiyesi değildir.
18-21 arası gelgit,18 alınanı 20 okuttuk,tekrar 18.50 aldık,baklım ne olacak,50 diyen var,ben çok gördüm öylelerini COSMO haricinde,o namızsız hisse benim zamnımda 10 zor olmuştu 12 toplu çıkış yaptıktan sonra 100 oldu:vk: 30 kesin diyorlardı ama 100 olmuştu:plc:
İndir bindir modunda,16.70-17.80:)
Bu hisse neden sahipsiz kaldı kimse ses etmemiş
Neden bu kadar düştü, üstelik borsanın ralli yaptığı dönemde.:notr:
Ne ler oluyor böyle bir yıl öncesine geldi hadi hayırlısı olsun
Bazen borsadaki fiyatlamaların şekline şaşırıyorum. Portföyümde bulunan kağıtlardan birisi Özerden Plastik. Normalde zaten son çeyrek satışları, esas faaliyet kârı ve net kârı oldukça iyi gelmiş, belki de sektörünün en iyi bilançosuna sahip. İhracaat oranı da net döviz pozisyonu da pozitif ve aşırı yüksek olmasa da bist ortalamalarının üstünde, yani oradan da pozitif etkilenmesi durumu olacak. Bunun haricinde değerleme rasyoları da sektörünün iyilerinden. Tüm bunlar primlenmesi için zaten yeterli sebepken, bugün tavan, ancak bunlardan dolayı değil, bence şirket faaliyetlerine doğrudan hiç bir etkisi ve katkısı olmayacak isim ve ünvan değişikliğinden..
Özerden Plastik Sanayii ve Ticaret AŞ yerine Özerden Ambalaj Sanayii AŞ olmuş ismi, gelsin tavan :) Hey Allah'ım.. Sevinmediğimizden değil de, tavan olmasını gerektiren başka sebepler dururken bu haberin arkasına olması yadsınacak bir trajikomedi.
https://i.hizliresim.com/4vttiqg.jpg
https://i.hizliresim.com/pxu8xwv.jpg
https://i.hizliresim.com/q4f8l83.jpg
Düşüş abartıldı. Kendine gel. :vk:
21 milyon sermayeye karşılık altı aylıkta 58 milyon kar var. sene sonu 120 milyon kar açıklasa 80-90 tl leri görmesi içten bile değil. bu nedenle mi çok baskılıyorlar acaba kağıdı. borsanın ucuz kalmış ender şirketlerinden.
Çok oynaksin yav ol olacaksan tavan ne dönüp duruyon.
Artık senin de hareket zamanın geldi çok beklettin be knk.