Sevgili Cengo da sagolsun, kucuk yatirimci icin bitmez tukenme gayret ve emegi icin.
Printable View
Sevgili Cengo da sagolsun, kucuk yatirimci icin bitmez tukenme gayret ve emegi icin.
Bildigim, Istanbul da ofis actilar, En yetkin elemanlar da Istanbul da calisiyor.
Malina guvenen, Ihracat sansi olduguna inanan ancak bu sansi bulamamis yeni tedarikciler icin.
Bu sirketlerin urettikleri mallarin supervise ini yapiyorlar, yani tedarikciyi, malin kalitesinden ambalajina kadar ihracata hazirliyorlar.
Ben hisseyi ilk aldigimda, su anda degismis olan ilk web-sitelerinde Malta Adasinda bir depodan bahsediyordu.
Anladigim, tedarikcinin malini once Malta adasina ihrac ediyor, oradan Avrupali firmalara sanki ulke icinde satis yapiyormus gibi gonderiyorlar.
------
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/781840
Sirketin ikinci 3 aylik Faaliyet Raporunda TL. olarak yurt disi satislari 2.045 Milyar TL.
Onceki yil bu rakkam 1.078 Milyar TL. idi.
2019 yili Ucuncu 3 aylik raporda bu satislar 3.134 Milyar TL. olarak gorunuyor. (https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/795453)
Bir onceki ceyrekten 1 Milyardan fazla artis var.
Ben, bu bilgilerden, islerin iyi gittigi seklinde dusunuyorum.
Bu bilgileri sirketin Kap.gov.tr ye koydugu raporlardan ogreniyorum, takdir edilir ki, baska da bir kaynak yok.
Istanbul bağcılarda bi ofisleri varmış 2015 in 2 ayında kapa böyle bir haber düşmüş zaten. başka ofisler eklendimi bilmiyorum yada eklemeyi düşündükleri başka iller olabilirmi yatırımcı ilişkilerini arayıp sormak lazım.
Burada 36.000 lot gibi mal tutanlar icin yazmak istedigim bir konu var.
Portfoy yonetiminde, portfoy dengesi diye bir konu vardir.
4 ya da 5 hisseniz olur, bunlari 3.000 er lot gibi alir, tutarsaniz, ani bir yukseliste, bu hisselerin mevcudu kadar kar edersiniz. Cok bir sey kazandirmaz.
Ancak, PSDTC gibi bir hisseyi 36.000 lot gibi tutarsaniz, yukseliste, bir anda kaderiniz degisir.
O yuzden diyorum, cok iyi yaptiniz, kiprasmayin diye.
Eyvallah baş tacısın tınaz abi. Bi arge çalışması yapmayı düşünüyormusunuz. İşyat gibi, crdfa gibi,poltek gibi , lidfa gibi yeni cevahirler,develer yokmu abi? Bizimle paylaşsan heray düzenli toplasak. Sizi belkide 10 yıl önceden gubrf takip ediyordum zaten. Nasıl bir donanıma sahip olduğunuzu ben biliyorumda, burdaki arkadaşlar bilmeye bilir.. tınaz abiye tutunan düşmez arkadaşlar. Yapmanız gereken sadece sabretmek.
Tekrar saygılarımı sunar Sağlıklı bol kazançlar dilerim.
tınaz kardeş ben normalde 2 yada 3 hisse ile giderdim baştada aynı idi spek baba 3 bilanço açılımında yükseltmeyince beklemeyi bilen çorba içer misali bir anda komple buna döndüm 33 bin civarı ile 3bin lotuda emekli maaşı normal maaş ikramiyelerle aldım son yılbaşı ikramiyesinde 100 lot derken 150 200 oldu ama sayı takıntım var baktım 35520 lot var 36000e tamamlamak için çeyrek bozdurdum 20 lot sat desen mümkün değil geriye işlem yapmam yapamam takıntı var uyutmaz o takıntı beni şimdi almaya korkuyorum 10 lot alsam ya 36500 olacak o lot ya 37000 parada bitti kıpraşmam artık .ölsemde kalsamda almam demem o sebeble
yükselmesede önemli değil 1 lira beklentimiz vardı temettüde 1.66 dedi bay george ağzımıza bal sürdü cengo mümkün değil desede beklemeye devam bay george açıklayacaktır mutlaka 1.66 yı
Merhaba arkadaslar,
Bende yaklasik 2 yila yakindir buradayim ama size gore az bir lotla, 7bincik.
2018 9 aylik kari ile 2019 9 aylik karini oranlarsak temettu 1.13 civari gorunuyor.
Saygilar...
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayın Cengo ile bu hesapları çok yaptık. Biz önümüz kış tutup 1 tl net temettü bekliyoruz. 1.66 bana da çok gerçekçi gelmiyor.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ben Tinaz abinin burada oldugunu gorünce hic arastirmadan direkt aldim [emoji3] selamlar herkese.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende durum farklı 8.30 derse malı veririm 8.38 olursa açığa basarım 8.60 olursa küllen açığa veririm 8 olursa alırım bende durum gayet net . 8.02 olması gereken yer ona göre pozisyon açarım yada kaparım . spek tahtada ne yaparsa yapsın . Yukarıdaki arkadaş gibi 7 kağıdım var onlara dönerim . Açık pozisyonum var spek daha al daha çakarım sen taşırsın malı . Yada aşağı al yerine koyalım. 8.46 yap açığa devam edelim , millette sebeplenir .
Ok anladım yavaş yavaş aşağı getirecen ben de açıkları kaparım .
Uygun yerden de malı yerine koyarım .
8.24 - 8.32 arası gerginlik oluyor adrenalin salınımı fazla oluyor .
Sen aldırma gel aşağı ortak . Yavaş yavaş gideriz . Ani hareketler kalbe zarar .
İlk geleceğin yer 8.12 onun dışında her fiyat kalbe karaciğere böbreklere zarar , taşikardi yapar .
Baktım da olacak gibi değil 8.38 - 8.39 dan mal vermişim . Dedim oha .
Ayıptır spek bu gün Ptesi . Adamı günaha sokma şu mübarek pazar ertesi .
1.66 TL temettü biraz zor , ama her zaman güzel şeyler hayal etmek gerek . Kötümser olmanın kimseye faydası yok . Milli piyango bileti alıp ya bana çıkarsa diyeceğime 50 000 lot PSDTC lırım ya 1.66 TL verirse diye hayal kurarım . Hangisi akla daha yakın mantıklı ? Tabiki Temettü daha güzel hele hele 20 sene sonra emekli olduğunuzda hala PSDTC niz varsa ve
20 yıl temettü aldınız ise yeme yanında yat olur .
Bir ara bakın BASCM de aynı şekilde sadece temettüsü için alınması gereken bir kağıt ama 4 defa işlem gördüğü için millet elimde kalır diye almıyor o yüzden de kağıt eşşek ölüsü fiyattan gidiyor . Ben de her ay kota koydum lalır atarım kenara . Bakmayın bu sene zarar olduğuna bence yalan . Arsasında 2 dağ var o şirketin . Bütün gün işlem gördüğünde adamı zengin eder .
O takıntı yüzünden bende 000 lara tamamlama sıkıntısı yaşıyorum .
Özellikle BASCM de her ay almam gereken belli miktar var
Benim emeklilik hayalim BASCM idi ama o kağıt hiç çıkmadı
O yüzden sadece temettüsü için alınması gereken TEK Kağıt BASCM derim .
Arad aboş zamanınızda bakın BASCM Türk borsasının bedava olan tek kağıdı .
Zarar (2019 ) da gösterdiğine bakmayın manyak karda olan bir şirket
Arsasında 2 adet dağ var .
Pergamon neden bu kadar sessiz ve sakin ?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a30d6d7108.jpg
Yarın pembe çizginin üstüne atarsa rahatlayacak. O da 8,20
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Paylaşımlarınız için çok teşekkürler Sn.Umut0109
Çok zor Sn UMut PSDTC rahat lar ise biz KY ların rahatı kaçar .
Bence 8.06 TL olsun bizim alımlarımız daha kolay olur .
Yani birileri kafamıza vurmadan rahat rahat alım yaparız
Farkında mısınız ?
PSDTC Kendini SASA Sanıyor .
8.02 - 8.06 ve 8.011 Kademelerini teker teker göreceğiz .
bascm borsanın en ucuz kağıdı al at kenara dedi Kırmızı başlıklı Şeytan
Ver Kurtul spek yoksa yanında dost kalmaz . Herkesi SASA EGEEN e gönderdim .
Kaldık başbaşa . Kağıdı 8.06 ya kadar bas millet sebeplensin yoksa gitmez bu meret .
Sonra haberim yok , bilmiyordum , bana söylemediler deme . . .
Kapanışta borsaya verecekler gibi dikkat edin ortaklar .
siz dediyseniz mümkün değil düşmez en son 660 gelecek demiştiniz 7'den topukları gitti bu öngörünüz için teşekkürler demek ki hisse uçacak
10 Bin puan yükselen, rekor kıran endexte sadece mal mal arkasından baktı. Çöplerin bile %100 yaptığı bu piyasada bu arpa boyu yol alamayan pergamon, demekki iyi bir hisse değilmiş. Yine yanıldık, ralli yapan endexte biz yaya kaldık . Şuan hissenin 9 tl dip fiyatı olmalıydı. Bu endexte bu fiyatlardan hala satışlar geliyorsa, hissemiz iyi bir hisse değil demektir.
Biraz FMIZP ye benzetiyorum.
O hisse de cok uzun inletti yatirimcisini.
Sabirli olmak lazim.:)
0.26 % artı kaparsa borsa fena olur yarın Yukarıdan açar , kafadan SASA ları ver
Akşama kadar geri al . BAri açığa da alalım da başkasının malı ile de kazanalım
Zor zenaat bu ya . . .
Bedava sasa var 8.24 den alıcaksın sabaha 8.32 den ver
Elde patlarsa borsanın 1 numarası bekle 12 den 1 ayda ver .
8.22 Den bile kapanışta alınabilir .
En DiP noT : Şurada 2 lafın belini kıralım az da olsa gıybet yapalım
8.24 den SASA iyidir dedim cevap veren olmadı . Valla küserim giderim
Gidip az Zerdeçal lı yoğurt üstü keçi boynuzu pekmezi yapmam lazım .
Pergomon bu dostlar birlikten kuvvet doğar
Boşuna demiyoruz pergomon aşkı bir başkadır.
Slm.olsun pergomonculara.ytd.
Birlik filan yok Cemaat , farkındaysan herkesin bir tane avatarı var .
İnternetten dost arama zaten Türkiye nin yarısı internetten dost edindiği için
Mügenin Programında . Tahtaya 8.96 dan alış yaz buradaki dostlarının hepsi
Ellerindeki tüm pergamonları verir üstüne sahtesini de basar gönderir.
O yüzden dost burada olmaz .
Tınaz hariç o bu gezegenden değil , ziyaretçi . Benimle beraber geldi .
146 yıldır burada görevli 42 sene sonra kendi gezegenine dönecek
İşlerini yapabilmek için borsadan yanında getirdiği yapay zeka ile para yapıyor .