Tekrar soruyorum dostlar viop ve varant arasindaki olumlu olumsuz yonler nelerdir
Printable View
Tekrar soruyorum dostlar viop ve varant arasindaki olumlu olumsuz yonler nelerdir
viop teminat ister
varant istemez
viopta vadeli endekste 100 tl kazanmak için 10.250 tl yatırıp 100 puan endeksin çıkmasını ve ya düşmesini beklemek zorundasınız.
varantta bin tl yatırdığınızda endeksin hemen hemen aynı değerde olması aynı kazancı sağlar.
viopta mc var
varantta yok.
viopta ( Endeks ) 100.250 tl yatır 150 bin tl kazanırsın yada 1.025 tl kalır.
varantta 100 bin tl yatır 200-300 bin tl olur yada sıfırlanır.
böyle şeyler olur bunları yazmaktan ziyade genel işleyişi öğrenip uygulama yapmanız en faydalı öğrenme şeklidir.
bende eskıden temınat 10000 yatırmam gerek bılıyordum forexte 300 tl vardı vıop a gecırdıler yuksek temınat ıstemıyor sanırım tabı varant kadar al sat yapamıyoruz galıba alıcı olması gerekıyormus ama endex ıcın alıcı neredeyse hep var yaklasık kaldırac 10 dedıler ama dogrumudur bılmem sadece vade den kaybımın olmaması hosuma gıttı ... acıkcası 3 senedır varnt alırım ama 1000 lırayla denıycem olmadı
şimdi sorularını cevaplayalım.
alıcı olması gerekıyormus = varanttada bu geçerli değilmi py kotasyon koyar sende alır yada satarsın viopta endeks örn. alıcı ve satıcı rakamları bellidir. ve an be an değişir 50-100-500-3.000 vs. ama siz 10 bin 20 bin alacağım satacağım derseniz maalesef o olmaz. ki bunada gücünüz yetmez milyonluk alış satıştır.
kaldırac 10 dedıler = değişkendir hisse endeks altın döviz vs. endeks: 134.600/1.025=13,13 civarı
vade den kaybımın olmaması = viopunda vadesi vardır 2 ay vade sonu kara zarar bakmaz pozu kapatır. tabii sıfırlama olmaz ve tabiiki elbette varant gibi günlük erimesi yoktur.
1000 lırayla denıycem = endeks için en az 1.025 tl gerekmektedir. fakat komisyon ve kesintiler vs. ayrıca işlemde terste de kaldığınız vakit 1.025 tl altına düşer ise yarın öğleden sonra para yatırmanız gerekir veya işleminizi kapatırlar. yani en azından 1.500 tl uygundur. endeks için. saygılar
Bir arkadaş Tüpraş örneğiyle yazmıştı iş yatırım varant fiyatlamasında çok saçma işler yapıyor , deu.bank tan deneyeceğim artık,bu kadar üçkağıtçı olunamaz
insanın kafasın da Oldukça hızlı bir araba gibidir VARANTLAR kullanmasını beceremezsen kazaya sebep olursun ..
bu hususta sen belki yeni başladın ama boynuz kulağı geçer sözü sen işi çok güzel kavradın
viop ve varant arasında kı olumlu olumsuz yönler nelerdir yazını kopyalayıp arşivimde saklıyorum :kahkah:
alırım beklerim %50 karla satarım benden 3 gün sonra %200 daha yapar.
alırım beklerim %50 kar yapar yine beklerim sonra sürekli düşer.
alırım %50 kar yapar beklerim -%50 +%50 arasında gider gelir günlerce satamam beklerim.
varant adil değil 5 tane alım varantı var kar marjları şöyle
1. varant %500
2. varant %300
3. varant %150
4. varant %50
5. varant %20
şimdi dersiniz ki vadesi hassasiyeti vs.
bende derim ki hangisi ihraçcının elinde var ise onu kafasın göre oynatıyor.
ve bu sebeple o 5 tane varantın kar marjları böyle fark ediyor. hassasiyeti de vadesi de artı olarak etkiliyor ama py bunu sadece vade ve hassaiyet kaynaklı olarak dışarı lanse ediyor.
Sosyal medyada Darvas Swing isimli şahsı takip ediyorum baya güzel bilgilere vakıf ..
Bilinçli yatırım için aldığım notlar... Mal paylaşınca azalır (azalan fayda), bilgi paylaşınca çoğalır (artan fayda).
ENDEKS Alım varant LARI Doğal olarak çoğunluğu eksi görünüyor ..
https://resmim.net/f/AsvvjG.png
ENDEKS Satım varant'ları ise malum artı görünümünü sürdürüyor ..
https://resmim.net/f/cKQq7P.png
Fiyat düşüyor halkb satım varant artmıyor , ona kıl oldum.vadesi azaldığı için 0,05 leri 0,06 dan sattım şükür.çok stresli
Brentte yukarı kopma ihtimali var...tersi de mümkün tabiiki ...sonuç olarak her iki yönden birini yakalayan ihya olur....takip etmekte fayda var....selamlar saygilar...
Saygıdeğer kardeşim konuyu anlatayim...tüpraş bilanço sonrası açılışta 115200 lerde iken ben saat 11.00 civarı satım varanti aldım...fiyatı 0.22 idi...bu varant öğlene kadar 0.14 e düştü ....öğleden sonra tüpraş satış yedi ve yine 115200 e geldi...fakat benim aldığım satım varantinin fiyatı 0.18 idi ve zararına verdim....hırsızın önde gideni bunlar...selamlar...
bahsettiğiniz durumlar benimde karşıma geliyor aynen dediğiniz gibi. seans açılış kapanışı da olmasına gerek yok. örn. akb. 10.50 varantı 30 kuruş sonra akb. 10.60 oluyor varant 33 kuruş ok. bunda sıkıntı yok.sonra akb. tekrar 10.50 oluyor ama varant 27 kuruş oluyor acaba diyorum ihraçcı dışında birimi yaptı diye kontrol ediyorum ama hayır öyle bir durum yok sonra 10.55 10.45 arası gidiyor 10.50 olduğunda bakıyorum varant 30 kuruş olmuş. sitelerinden kontrol ediyorum 1-2 kuruş anca oynuyor. e adi herifler ben o arada satsam zararımın fazlasını kim karşılayacak. neyse yanı kısacası hissede hareketi anladıkları anda kar tarafına normal ama zarar tarafına anormal çalışıyorlar. varantın .bneliğide bu işte. saygılar dostum
Herkese merhabalar,
Varant piyasasında yeni yeni işlem yapmaya başladım ve tam olarak sistemin nasıl işlediğini kavramaya çalışıyorum.
Deutsche bank ve İşyatırımın ihraç ettiği aynı varantlarda bazen fiyat farkları olabiliyor, bu iki ihraççı arasında arbitraj yapabiliyor muyuz? Ya da bir ihraççıdan aldığım kağıdı diğerine çevirebiliyor muyum acaba?
Saçma bir soru olduysa kusura bakmayın yeni yeni öğreniyorum :) Desteğiniz ricası ile,
Bırakın ihraçcı şunu yaptı vs yi, varantına yatırım yapacağınız ana hisseyi iyi izleyin. Thy nin cuma günkü hareketleri ile 0,11 gören varantı dün 0,36 oldu. Neredeyse 1 işgününde...
Ana hisseye odaklanın derim...
usta halen varanta devammı bir ara gümledim bıraktım ben yıl 2014 sonradan ufaktan sermaye yaptım son 8 ay iyi kazandırdı bıst hisseler
Bu varant işinde inatlaşma çok hazin sonlara gebe.THIUM vardı sanırım sıfırlayacak, bi düşemedi THY
Aynen ben bir kaç sene öncesi varant ta işlem yaparken kısa vadeli Grafikler sayesinde 1000 tl yi 6000 tl yaptım havam dan yanıma yaklaşmak mümkün değildi sonra pisikolojim mi değişti kibirlendim mi anlamadım o para sıfırladıktan son ra bir o kadar da iş ve DEUS a verdim heralde
kısa vade vur kaç en iyisidir
Stop lossunuz olan miktar bu piyasalarda ne ise o kadardan fazlasını varanta koymayın. Bu lafı tam olarak anlamayan varanta kesinlikle bulaşmasın.
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
milyon dolarlık bir soru UZICE 135 dayanak 29 ağustos vadeli varantta 3 gündür deli işlem oluyor. dün 7 milyon adet bugün 3.5 milyon adet. vadeye kalmış kaç gün 135 olur mu viob peki neden bu kadar al sat yapıyor. gün içi %40 marj var en son alanın elinde sıfırlama ihtimali çok yüksek gün içi al sat desen marja göre büyük kumar.sabah 0.14 en düşük 0.20 en yüksek.Dün 0.26 ile0.19 arası kapanışta fiyatı yukarı çekip ertesi gün endeks düşmesede %20 aşağıdan açılıyor. VARANTTAN ZİYADE HALA ŞU KISA ZAMAN ZARFINDA PALA135 YAPABİLİR Mİ DEMEKTEN GERİ KALMIYORUM. yAZIMI OKUYUP SAKIN ATLAMAYIN FELÇ OLURSUNUZ SIFIRLAMA İHTİMALİ BANA GÖRE %90 AMA PALA BU
Normalde bu varantın 0.05-0.10 arası gezmesi lazım. zamanın azalışına göre.Vade kaybı falan ama olurda 135 olursa o zaman durum farklı