Sayın Amateur,
Bunlar haberi kullanıp mal boşaltmış/boşaltıyor olabilirler mi?
Çünkü belli kurumlardan yüklü satışlar var ve kaailayan hep küçük yatırımcı gibi..
Ne dersiniz?
Printable View
Her şey beklenir. Ama halka yeni arz edilen bir şirketin bedelsiz sermaye arttırma açıklamasını dikkate alırsak, bir yatırım düşüncesinde oldukları anlaşılıyor.
SM-M315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%110 bedelsiz kararı spk dan ne zaman karara bağlanacak
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
29.06.2021 de genel.kurulumuz var
https://www.dunya.com/kose-yazisi/ca...ik-ilac/624363
İlaç İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri
İlk kez penisilinin 1928’de üretilmesi ile başlayan ilaç sektöründeki biyoteknolojik üretim, yıllar itibarıyla büyük bir pazara dönüştü. Konvansiyonel ilaçların çare olamadığı pek çok hastalığın tedavisi giderek artan şekilde biyoteknolojik ilaçlar ile aranıyor. Bu da tüm dünyada ve Türkiye’de bu ürünlerin ilaç pazarından aldığı payı artırıyor.
Dünya ilaç endüstrisinde biyoteknolojik ilaçların pazar payı çok kısa sürede yüzde 30’lara, ülkemizde ise yüzde 25 seviyesine ulaştı. Ancak Türkiye ilaç pazarındaki biyoteknolojik ilaçların tamamına yakını ithal ürünlerden oluşuyor. Bu alanda yıllık ithalat 1,6 milyar dolar seviyesinde. Elbette bu model Türkiye için sürdürülebilir değil ve bu ilaçların içeride üretimi, sağlık sistemi üzerindeki yükü hafifl etmek, güçlü ulusal ilaç endüstrimizin rekabet gücünü korumak ve ekonomik dengeler açısından bir zorunluluk haline geldi.
Biyoteknolojik ilaçlar, canlı sistem ve organizmalar kullanılarak üretilen bir ilaç türü. Bu ürünler referans biyoteknolojik ilaçlar ve biyobenzer ilaçlar olarak ikiye ayrılıyor. Referans biyoteknolojik ilaçlar, pazara sunulan ilk ürünler. Bunların fikri mülkiyet hakları kapsamındaki koruma süreleri bitince biyobenzer ilaçlar pazara sunuluyor. Biyobenzer ilaçlar ise referans biyoteknolojik ürünlerle denk olan ancak kendi geliştirme ve üretim yöntemleri olan ilaçlar.
Cari Açık Üzerinde Çift Yönlü Olumlu Etki
Türk ilaç endüstrisi uzun yıllardır bu alanı stratejik önceliği yapmış durumda. Son yıllarda bu alanda yurt içi ve yurt dışında yapılan yatırımlar ve iş birlikleri hızla artıyor.
Neredeyse tamamını ithal ettiğimiz bu ilaçları içeride üretmemiz, ithalatımızı azaltacağı gibi ihracatımızı da artırıp, cari açık üzerinde çift yönlü olumlu etki yaratır. Konvansiyonel ilaçlara göre katma değeri çok daha yüksek olan bu ürünlerin ihracatıyla ülkemizin katma değerli ihracat hedefine de büyük katkı sağlanmış olur. İhracatımızın ortalama kilo değeri 1,2 dolar iken biyoteknolojik ilaçlarda fiyatın 1000 doların üzerinde
Ülke Koşullarını Dikkate Alan Mevzuat ve Teşvikler Gerekli
Ülke olarak bu alanda başarılı olmamızın öncelikli koşulu, yurt içinde geliştirilen ve üretilen biyobenzer ilaçların mevzuatla da desteklenmesi. Ülkemizde bu ürünler halen ABD ve AB’nin ruhsat sistemleri baz alınarak oluşturulan mevzuat üzerinden ruhsatlandırılıyor. Bu uygulama, süreçleri çoğu zaman gerekli olmayan şekilde uzatıp, pahalı hale getiriyor. Oysa önümüzde Arjantin, Güney Kore, Hindistan gibi kısa sürede biyoteknolojide güçlü birer oyuncu konumuna gelmiş başarılı örnekler var.
Bizim de ülkemiz koşullarını dikkate alan, bize özgü bir mevzuatı zaman kaybetmeden oluşturmamız gerekiyor.
Bu alandaki bir diğer önemli ihtiyaç ise biyoteknolojiye yapılan büyük ölçekli, ileri derece teknoloji yoğun yatırımların kamu otoriteleri tarafından daha etkin şekilde desteklenmesi. Fiziki yatırım teşvikleriyle endüstri çok ciddi yatırım yapmış durumda ve yatırımlar halen devam ediyor. Ancak vergisel teşviklerin yanında, nakit finansal desteklerin etkin şekilde sağlanması biyoteknolojik ürünler alanında gelişimi tetikleyecektir.
Bunların yapılması halinde ülkemizin bu ileri teknoloji grubunda yer alan sektörde önce bölgesel ardından da küresel bir üretim ve ihracat üssü olması mümkün olabilir.
Bazıları birşeyler diyecek ama bende söz yok... ilginç..ytd
Bir temel analiz felsefesi olarak eğer olumlu bir habere tam tersi tepki veriyorsa bir hisse uzak duracaksın. Profesyoneller nasıl düşünüyor hisseyi pahalı buluyorlar, 11 kuruş dönemsel hisse başı kar ile fiyat arasında uçurum var. O uçurum ya karlı bir aşı anlaşması ile kapanacak ya da hisse olması gereken değerine düşecek. Ben 2.şıkkı bekliyorum. Hint ihalesine katılmaya aday oldum diye kap atan acemi (artniyetli ?) patronun şirketinden öyle bir deva abdi ipekçi performansı beklemeyin.
Yukarıdan maliyetlenen o kadar çok kişi var ki maliyetine gelse satıp tövbe edecekler. Bu hissenin yürümesine bir diğer engeli oluşturuyor. Long squeze durumu var. Ky da alacak para kalmadı. Aracı kurumlar aralarında top çevirerek yeni alıcı gelmesini bekliyorlar. Ama yok. 70 den mal kitlersen para mı kalır ky da.
Mevcut faaliyetleri ile 11 kuruş hisse başı kar üretebilmiş ve 10 tl dan değerlemesi yapılan firmanın senedi nasıl 3 katından işlem görüyor biri izah edebilir mi ? Bu kadar aşı varken dünyada sen lisansını alsan ne kadar kar edeceksin. Bugün %10 yaptırıp çaktılar yine. Yazık ya.
misal benim 1 milyon lot hissem var 4 aracı kuruma eşit dağıttım, hacmin ölü olduğu dönemde aşağıda bir noktada satış giriyorum diğer aracı kurumdan o seviyeden alım giriyorum, fiyat hızla aşağı giderken dayanamayıp satan ky elindeki lotlarıda toplayarak elimdeki lot sayısını artırıyorum, kaçtan almışım 1 tl den alamadıysam 10 tl den aldım, 10 tl ye kadar marjım var; ky silkelendikten sonra yeni sazanları avlamak için yukarıya sürüyorum kağıdı.
Forum bomboş, 9 gün olmuş, kimse yazmamış. Dünki hareket güzeldi. Denize gitmeden emirleri sıralamıştım. Geldim baktım, hem satmış hemde almışım. Bana 4 teklik bırakmış. Ekran başında olsaymışım, o bıraktığı 4'ü katlayacakmışım. Buna da şükür. Forumun tozunu almış oldum.
SM-J810F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vay arkadaş, 20 gün önceki yazımdan sonra yazan olmamış. Kapatıyoruz bu topiği ozaman. THE ENDSM-J810F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Spk % 110 bedelsizi onayladı tüm ortaklara hayırlı uğurlu olsun
Şirketimizin 77.050.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin 315.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 84.755.000 TL bedelsiz sermaye artırımı yapılması yoluyla, %110 oranında artırılarak 161.805.000 TL'ye yükseltilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'na yapmış olduğumuz başvurunun onaylandığını, SPK'nun 29.07.2021 tarih ve 2021/37 sayılı bülteninde duyurulmuştur.
Kamuoyuna duyururuz.2021-07-30
https://www.kap.org.tr/Bildirim/952954
Yazımdan sonra topik kapanacak diye korkup Kap'a açıklama yollamışlar[emoji3]. Hisse yükselmiş, bana da bunu değerlendirmek düştü tabillSM-J810F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Adam bedelsize seviniyor ilginç. Fiyatı pahalı bulanları kandırmak için bir hamle. Psikolojik. 70 den çak millete sonra biraz daha çakabilmek için hisseyi böl. Tek bir aşı anlaşması bile yok. Yapsa bile en son haberi olur ky nın. Şeffaf olmayan hisseden uzak duracaksın ağa sonra 60-70 den aldım diye ağlamayacaksın. Adamın aşı üretmesine gerek yok ki adam 1 tl hissesini 70 den çaktı ona 10 yıl yeter
Bana dediyseniz; bence de yukarı hareketleri satış fırsatı olarak değerlendiriyor, bu yüzden ben de ona uyuyorum.
Saat 16 da arkadaş verip başka hisse alacağım dedi. toparladı dedim satışı çekmemiş kaptırdı
Bedelsiz ne zaman hesaba gecer
,araci kurumu aramak gerekeirmi kullanacam diye suan ki gorunen hisseyi 1.10 ile carpip ekleyincemi onceki hissemize ulasmis oluruz bilgi verebolecek varmi
SM-A715F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yavrular hesaba 9 Ağustos'ta geçer. Elinizde örneğin 100 lot varsa 110 lot (100*1.1) daha gelir toplamda 210 lotunuz olur. 500 lotunuz varsa 550 lot (500*1.1) daha gelir 1050 lotunuz olur. Dediğiniz gibi elinizdeki lot sayısını 1.1 ile çarparsanız bedelsiz olarak gelecek lot sayısına ulaşırsınız.
Diğer yandan hisse fiyatı da o oranda düşer ve sonuçta bedelsiz öncesi ve sonrası elinizdeki lotların piyasa değeri değişmez. Bedelsizden önce 100 lotunuz varsa ve hisse fiyatı 20 liraysa, bu lotların toplam piyasa değeri 2000 TL'dir. Bedelsizden sonra ise elinizde 210 lot olur ancak hisse fiyatı 9.52 TL'ye düşer ve elinizdeki lotların piyasa değeri yine 2000 TL olmuş olur. Tabi artırımdan sonra fiyatta meydana gelecek düşüş ya da yükselişler sonucunda durum değişebilir. Tıpkı dünkü %6.9'luk yükseliş gibi.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Tamam çulsuzbey gayet iyi anlasildi SM-A715F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Başim döndu bu ney böýle
SM-A715F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Japonya'da yerleşik KM Biologics Co.,AŞI üreticisi .ve Turk İlaç Ve Serum Sanayi A.Ş
arasında yine Japonya merkezli Sumitomo Corporation koordinatörlüğünde yürütülmekte olan ;
T.C Sağlık Bakanlığı Aşı Bağışıklama
Programı Kapsamında yer alan dondurularak Kurutulmuş İnaktive Doku Kültürü
Hepatit A Aşısının yerli üretimi için antijenden başlayarak bitmiş ürüne kadar
tüm aşamalarının Türkiye'de gerçekleştirileceği Hepatit A Aşısı teknoloji
transferinin ilk aşaması olan MOU ( memorandum anlaşması ) başarı ile imza
altına alınmıştır.
Aşı gibi stratejik bir üründe yerlileşme
politikaları kapsamında ülkemiz menfaatleri doğrultusunda hayırlı bir adım daha
atılmış olduğunu değerli kamuoyunun bilgisine sunarız.
Kamuoyunun bilgisine sunarız. 11.08.2021
Kötü Türkçe yazarsam özür dilerim küçük bir sahtekar olduğum için çeviriyorum Yatırımcı
Trilc'in %5 civarında arttığını görüyorum, bu şirketin Türk covid aşısı üretmesi mümkün mü?
Yatırım tavsiyesi değil, başka medikal firmalar olduğunu biliyorum..
Biri, tüm ilaç şirketleri yapacaksa aşının nasıl üretileceği hakkında daha fazla bilgi alabileceğim bilgileri paylaşabilir mi? Yoksa hükümet mi?
Yazımı anlamakta zorlandıysam tekrar özür dilerim
küçük bir sahtekarsanız tam hissesine gelmişsiniz demektir :) Bölünmeden önce 70 den millete malı bir çaktılar 28 tl ye kadar düşürdüler, giren herkes perişan, her gelene malı bastılar.
Aşı üretebilir mi inaktif olanını belki ama mrna aşılarını üretemezler, bunların derdi aşı üretmek değil aşı haberlerini kullanarak millete malı kilitlemekti; etrafına 1 tl dan dağıttığı hisseleri 70 tldan boşalttı adamlar ki aşı üretse bu kadar para kazanamazlardı.
hiç bir hikaye yok ama hala arz fiyatının 3 katı fiyatıyla işlem görüyor; borsada çok güzel hisseler var bununla uğraşmaya değmez; kim kimi düdüklerse düdüklesin ama yeter ki o düdüklenen ben olmayayım.
ytd.
Bu hisse cokmu kötü
2 günde %5 kar'ı cebe koydum[emoji16][emoji16][emoji16]
Peki sen hesapla alişim 15.11 satişim 15.87
Bugün 13.06 da gelen haber bence mal itelemeye dönük etki yapacak.
Bende yüklüce iteleyiverdim ona
SM-J810F cihazımdan hisse.net mobile app
Soygun yapmak icin kap haberi atmak %5 yap ayni yere geri dus bu dandik sirkete de bu yakisir zaten soyguncular
Dün endeks % 1.5 düşünce, Trilc 'da 14.33 'e kadar nekadar çabuk iniverdi öyle ! Düşüş %2 'yi geçseymiş, hisse yerlerde sürünecekmiş. Sağlam hisse diye birşey yok. Paranın 3/4 'ü kenarda durmalı ki, hem zarardan kurtulup hemde fırsatları değerlendirmeli.
Herkes Twitter'dan şunu sorsun lütfen:
Sayın #Trilc yetkilileri, Rusya ile covivac aşısı için yapılan mutabakat zaptinin sonucu ne oldu? Yatirimcilariniza bu haberi verdikten sonra hisse yaklaşık %50 deger kaybetti. Bu aşı mutabakat zaptinin sonucunu ve gelişmeleri bizimle ne zaman paylasacaksiniz? Yoksa böyle bir anlsma yok muydu? Nitelikli dolandırıcılık mı yapıldı?
Çin aşısı gibi klasik aşılar işe yaramadığı anlaşılınca rusya hikayesi çıksa bile boş bence o da klasik aşı. Gerçek değerine doğru yolculuğu devam ediyor.
Resmen haber gönderip, malı çaktılar, tabiri caizse. Bu kadar da göz göre göre manipülasyon olmaz.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bunu satan patrondan başkası değildir. Böyle kepazelik olmaz. Şirket iş ilişkisi var deyip, yatırımcı çekip, mal yığmak, çok aşağılık hareketler. Biliyorlar nasılsa nereye şikayet edersen et bir sonuç çıkmayacağını. Yazık ya!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Adam haber yollamış maksimum 1 mil. Lot alacağız diye ama sadece tavandan gömdü 1.640.000 lot. Arada gömdükleri de cabası. Haber geldiğinde çakacaksın. 2 gündür bende çakıyorum.
Dün yapılanları kesinlikle onaylamıyorum. Diğer taraftan, patronun bloomberg tv de söylediğine göre Trilc bu aşı işiyle birlikte gelirlerini 7-8 kat artıracakmış. Eğer söylediği doğru ise buradan yeni bir hikaye doğabilir.
https://www.bloomberght.com/turk-ila...i-oldu-2288109
3:50 dk. dan itibaren izleyebirsiniz bu beyanı