3 kuruşa yaparsın adanalı
Printable View
3 kuruşa yaparsın adanalı
kimsede hata bulmamalı yeni halka arz olan hisselere en az iki yıl sonra girmeli bunlar tahtada oturmalı dipse dibi görmeli zirveyse istediklerine zirve yaptırdılar .bunlara birde dip yaptırırlar .bilanço oyunuyla halka arz yaıp pahalı pahalı millete gömdüler hisseleri. satışı kadar kar açıklayan hisse olurmu oluyor işte oyun bizde bu oyunun oyuncagı olduk yeni halka arza en az 2 yıl ve ya 3 yıl sonra girmeli hata bizlerde birde hisse her gün tavan gidermi buna spk sesiz tavan oldumu bizler sesiz oluyoruz.düşünce bir birimizi suçluyoruz galata gwind in sahibi borsacı kardesim 5.10 halka arz eder sonra fiatı 1.50 ye çekermi çreker sonra isterse 15 isterse 17 yapar bizlerde apışır kalırız aydın doğan gala gwind sahibine bakıcan .hatamız balıklama dalmamız bunu düşürecegi belliydiçıkış baslarsada fiatı kendi belirler ama isterse azap çektirir süründürür yıllarcaaydın doğan gala gwind hissemiz her sey patrona kalmış
su an ilgi alanima girmeye aday hale gelmek uzere diyebilirim
"bir yatırım tavsiyesi değildir"
5.06 halka arz fiyati : 22 nisan
6.11 gordugu en yuksek ve 3.26 gordugu en dusuk fiyat
bugunku 3.43 fiyat ile hisseyi resmen dibe oturtmuslar. Halka arzdan yatirim yapanlar net %33 zararda. 1000 liralik yatirim 677 liraya dusmus.
guzel favök degerleri olmasina ragmen ve 2021 de ciddi favök buyumesi olmasina ragmen ciddi satis yemis. biraz abartmislar sanki.
dogan holding oysa epey bir destek atti tahtaya ama gorunen piyasa ciddi baskiladi.
bu seviyelerden biraz alim denemesi yapmak istiyorum. gelecegi parlak gibi duruyor.
"bir yatırım tavsiyesi değildir"
Yakın zamanda 6,1x ları görürse şaşırmam
Yüzsüz gelmiş yine :)
16/08/2021 - 16/08/2021 tarihinde GALATA WIND ENERJİ A.Ş. payları ile ilgili olarak 4,02 - 4,02 TL fiyat aralığından 40.200 TL toplam
nominal tutarlı alış işlemi ve/veya 0 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle
birlikte GALATA WIND ENERJİ A.Ş. sermayesindeki paylarım/oy haklarım 16/08/2021 tarihi itibariyle %0,001 sınırına ulaşmıştır/aşmıştır
/altına düşmüştür. İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır.
BU NE SAÇMALIK , BU KADAR ALDIM DİYE KAP HABERİ Mİ OLUR. BENİM ELİMDE DAHA FAZLA VAR. ACABA BİZDE Mİ KAPA HABER GÖNDERSEK . ALIM 16 AĞUSTOS . BUGÜN 23 AĞUSTOSDA HABERİ GÖNDERİYOR. ÇOK İLGİNÇ. BAKALIM DEVAM EDECEK Mİ?
Phillip sabah bir şeyler denedi, hemen karşısına Bofa dikildi.
Dün halka arz fiyat tespit raporunu tekrar yollamışlar. Efendim... iskontolu halka arz ettik ama hisse tepeden %35 düştü , bizim kabahatimiz yok demeye getirmişler.
Taşpınar da beklenti altında kaldık ancak 3. çeyrekte toparlanma ile 2021 beklentilerimizi tutturacağımızı düşünüyoruz demişlet
Bugün gerçekleşen kademeler
https://megaimg.net/i/i/qNLKxX.jpg
Dünya da enerji sektörü nihayet iyi sinyal vermeye başladı, türkiyede enerji sektöründe elektrik ve doğalgaz fiyatları yukarı yönlü güçlü çıkış işaret ediyor. Doğalgaz ve kömür fiyatlarının artması elektrik üretiminde yenilenebilir (hammadde girdisi olmayan ama başlangıç yatırımı olan doğadan güç alan segmentler) enerji karlılığını önümüzdeki günlerde öne çıkarabilir gibi duruyor.
Başlangıçta çok başarılı bir halka arz gibi görünen ama sonrasında ilginç bir şekilde nerdeyse çakılan GWİND in bulunduğu seviye dikkatimi çekti, bu kadar sert geri çekilmeye gerekçe bulamadım, (ya başlangıçta bir şeyler yanlışmış, ya şimdiki seviye yanlış) teknik olarak ta iyi duruyor.
Son 2 aydır yerli kurumsal emeklilik ve yatırım fonları pozisyonunu sürekli artırıyor, (Bu fonlar son 2 ayda 12 milyon lot civarında alım yapmış , tüm piyasa da vermiş görünüyor) gelecekle ilgili bir şeylere yatırım yapıyorlardır umarım.
Grafiğe bakılınca, halka arzdan sonra da kazanan olmamış görünüyor!!!
İlginç ve uzak durulmayacak bir görüntüsü var, 3. çeyrek sonuçları iyi gelirse toparlanması için iyi bir vesile olabilir.
Bu hissenin 535 Milyon lot hissesi var.
F/K orani 134.47 ( bu demek ki koydugun parayi 134.47 yilda geri alirsin )
Pd/Dd orani 2.26 ( bu demek ki, 1 TL.lik hisseye 2.26 TL. veriyorsun bu fiyattan alirsan.)
Fiili dolasimdaki pay orani %26.87 ( 143 Milyon lot )
Ilk 6 ay da 14.17 Milyon TL. kar gorunuyor. ( 535 Milyon koy ilk iki ceyrekte 14.17 Milyon kazan..)
Ne kazanacak ta, bu kadar hisseye bolunce ne kalacak.
Ben olsam baska hisselere bakarim.
Tamamlayıcı ve uyarıcı faydalı yorumlarınız için teşekkürler.
Haklısınız, çok düşük kar ilk 6 ay, 3. çeyreği görmeye 1 ay kaldı. Karlılık gidişatı ilk 2 çeyrek gibi oluşursa, yaklaşımınız haklı ve geçerli olacak. Nasılsa bilanço zamanı yaklaştıkça oluşacak fiyat yönünden bir tahmin yapabileceğiz.
1 ay gibi bir süre (hisse grafikte dibine çok yakın olduğu için) aşağı riski daha az olan sürpriz hisseler arama-taramalarıma takıldığı için seçtim.
Borsa zaten riskli varlıklar alanıdır, risk aynı zamanda fırsatta olabiliyor.
Kısmet artık, kısa bir süre bekleyip göreceğiz.
galata wind icin tahtada pozisyonu olanlarin maliyetlenmesi daha onemli su anda.
maliyetler yukarida ve bunu bir sekilde dusurduler su anda
buna bagli bir hareketlenme olabilir
"yatırım tavsiyesi değildir"
Bu günlerde en çok konuşulan konulardan biri enerji ve elektrik. Yatırım ve girdi maliyetleri arttıkça arzın azalacağından ve bunun elektrik fiyatlarına yansımasının kaçınılmaz olacağı senaryoları yoğunlaşıyor.
Yarın 30 eylül ve 3. çeyrek kapanıyor. İlk 2 çeyrekteki beğenmediğimiz faaliyet karlılığı 3. çeyrek daha iyi geleceğinin sinyalini alabilirsek, ekim de elektrik fiyatlarında artış olursa ve fiyatlama formülasyonundan dolayı üretici karlılığına da katkı sağlarsa. 4. çeyrek te ilginç olabilir.
Kırılgan nokta ise, yekdem kapsamında dolar bazında sattıkları elektrik dışındaki, yabancı para kredilerin kur farkları biraz olumsuz olabilir. Ama şirket döviz yükümlülüklerinde hedge politikası uyguluyorsa , bu olumsuzlukta sınırlı kalabilir.
Sonuçta, hissede bir hareketlilik başladığını gözlüyoruz, üstelik fonlardan başladı.
Umarım sebebi, sadece fiyat ve grafik seviyesi olarak cazip olmasından ziyade, hem 3 aylık faaliyet sonuçlarının göreceli olarak daha iyi beklenmesi, hem de gelecek dönemlere ilişkin pozitif beklentilerin artmasıdır. Tahminlerim doğruysa hareket geçici olmayabilir.
Umarım:-))
Araştırıp öğrendiğim kadarıyla;
Nihai tüketiciler için EPDK tarafından belirlenen ve açıklanan elektrik fiyatları ile , üreticiler ve elektrik talep edenler arasında piyasa da (elektrik piyasası-borsası) oluşan elektrik fiyatlarının birbiriyle alakası yok.
Ekim başında artması beklenen tüketiciler için elektrik fiyatlarında değişiklik olmadığı dün EPDK tarafından açıklanınca, piyasa nasıl çalışıyor, kimler nasıl etkilenir diye biraz araştırma yaptım .
Malumunuz, yakın gelecekte sadece türkiye'de değil dünyada da enerji fiyatları doğal olarakta elektrik fiyatlarında önemli artışlar bekleniyor. Bu fiyat oluşumları, piyasada arz ve talebe göre belirlendiği için, (kömür ve doğal gaz dan üretilen elektrik üreticiler tarafından zarara döndüğü için üretimlerini kısmaya başlıyorlar, böylece arz azalıyor) piyasa fiyatlarına yansımaya başlamış durumda. Zira toptan alıcıların talebi-üreticilerin arzı dengesi çerçevesinde fiyat oluşumu ve alım satım devam ediyor.
Özellikle rüzgar ve güneş enerjisi üreten şirketler, avantaj olarak öne geçmeye başladılar. Karlılıkları önümüzdeki dönem daha da artacak gibi. Çünkü doğadan aldıkları güç ile (rüzgar ve güneş) üretim yapılıyor. Başlangıç yatırımı dışında, rüzgar ve güneş girdileri ise bedava, yani doğanın bir hediyesi.
Yatırımını tamamlayıp borçluluğu makul olan bu tür şirketler önümüzdeki dönemlerde diğer emtia şirketlerinin son dönemlerde yaşadığı karlılıkları yaşayabilirler.
Hisse senedi piyasasına gelince, fiyatlar gelecek ve beklentilere göre oluşuyor çoğunlukla.
Elektrik fiyatlarının , (enflasyonla mücadele için tüketiciler için) artırılmaması, piyasa da oluşan yüksek fiyattan elektrik almak zorunda kalan Elektrik dağıtım şirketleri için olumsuz bir durum, muhtemelen bu dönemde bu işlerden zarar edecekler . Üreticiler ise, finansal yapıları iyiyse bir süre keyif sürebilirler.
Diğer yandan yekdem kapsamında olup ayrıca dolar bazında devlet desteği ve teşviği alan şirketler daha avantajlı elbette. GWind in faaliyet raporunda yekdem kapsamında oldukları vurgulanıyordu. Üstelik satışlarının bir kısmı (yekdem olduğu için) döviz bazında yapılıyor.
Bu açıdan, 3. çeyrek faaliyet karlılığını daha iyi bekliyorum, (muhtemelen 1 ay içinde açıklanacak bilançoda bu hususu gözlemiş oluruz ) elektrik fiyatları ve arz kısıtları devam ederse sonraki çeyrekler de güzel gelebilir.
Paylaşımlarım, tamamen kendi düşünce ve beklentilerim olup, herhangi bir yönlendirme için yazmadığımı bilhassa vurgulamak isterim.
Hocam,
Gwind vb. şirketlere etki eden elektrik fiyatları linktedir. Tüketici ve üretici fiyatları farklı. Tüketici olarak bizler şimdilik ucuz kullanıyoruz.
Yekdem kapsamında alım garantisi var.
Öngörülerimiz ve çıkarımlarımızı doğrulayacak şekilde hareket ediyor hisse.
Teşekkürler Gwind...
Şayet hedef fiyat daha yükseklerdeyse, hedef fiyata mutlaka gideceğine inanıyorsanız , satıp çıkma niyetinde olanların malını daha aşağılardan almaya çalışmak son derece doğal ve makuldür. 4,26 ya yığılmış 2 mln lot un doğal satıcılar olduğuna inanmak saflık olur. Satmak isteyen 2-3 basamak aşağı bile olsa verir kurtulur...
Bence bugün hem direnci güçlü kırmak, hem de bu seviyelerden satıp kurtulmak isteyenlerin hisselerini toplamak için İşlemlerin yoğunlaştığı bir gün oldu.
Bana göre ilginç olan, son haftalarda bu mal toplama işlemlerine liderlik eden kurumların büyük ve kredibil kurumlar olmasıdır. Bunun uzantısı olarakta, takastaki değimlerde hisseleri toplayan kurumların kurumsal fonlar ve yabancılar olması düşünülmesi gereken bir pozisyonlanmadır kanımca.
Çok sayıda yatırım ve emeklilik fonu ve büyük kurumsal aracılar nasıl oluyor da aynı yönde davranış gösteriyorlar...
Bunun cevabı olarak aklıma yatan gerekçeler;
1-şirkete özel son dönemlerde operasyonel karlılıkların arttığını tahmin etmeleri veya öğrenmeleri,
2- eş zamanlı olarak enerji ve elektrik sektöründeki son dönem gelişmelerin bu şirkete yarayacağına olan beklentileri
3- çok sayıda yatırımcının maliyetinin yüksek olması dolayısıyla zararına satış yapacak yatırımcılarının sayısının çok olmaması, yani grafik desteği...
Bu arada , yatırımcı profili olarak tavan olan bir hisse yerine , kilitlenmeden düzenli işlemlerle ve yeni maliyetlenmelerle yükselen hisseyi daha çok tercih ediyorum.
Bugünkü işlemlerin, çarşamba günkü takas sonuçlarını çok merak ediyorum. Kanımca, beklemeye niyeti ve tahammülü olmayanları çok iyi silkeledikleri bir gün oldu. Çarşamba günü takasta yine kurumsal fon ve yabancı alışlarını görürsek sürpriz olmaz.
Ekim ayı bu hisse için kritik bir ay. 3. Çeyrek ve sonrası faaliyet sonuçlarının başarılı geleceğini tahmin ediyorum.
Fiyat seviyesi ne olur? Bilemiyorum, önce halka arz fiyatına ulaşsın ( umarım) sonrasını daha rahat değerlendiririz.
Gitme niyeti olsa alım fırsatı fazla vermezdi. Tavana kitlerdi.
Amaç hala 4,20lerden mal toplamak olamaz. Zaten aylardır hisse diplerde. Spek oralarda yeterince mal toplayamamış da 4,20 lerden toplamaya çalışıyorsa gayet başarısız bir spek demektir.
Bekleyip göreceğiz artık niyetlerini ve hissenin yönünü...
Detaylı cevabınız için teşekkürler. Deneyimli olanların görüşlerini paylaşmaları gerçekten hissenin ilerdeki hareketlerini anlama yönünde çok faydalı. Bencede bu hisse için Ekim-Kasım kritik aylar. Arz edilen hisselerde 2 seneye kadar teknik ve grafiklerin sağlıklı bir yol gösterici olmayacağını düşünüyorum onun için maaliyetleri takip etmek önemli. Dün dediğiniz gibi direnci kırma ve diğer arzlardaki hisseler gibi 3-4 gün tavan gideceğini düşünenler ile satıp kurtulma derdinde olanların el değiştirmesini gördük. Diğer yandan bu seviyelerin ucuz olduğunu düşünen kurumsal alıcılarda mal topluyor. Neticede kendi elemanlarına %10 iskonto ile 4,55'den hisse satan bir şirket var ortada. Onlarda bu seviyelerde zarardalar, itibarı ve çalışanlarının zararını kapatmak için piyasa faizini ekleyerek sene sonundan önce minimum 5'lere çıkacaktır. ytd...
Hocam,
Kendi çalışanları toplam 1,4 milyon lota yakın almışlar. Çokta büyük bir oran değil gibime geldi
Hisse opsiyonları iyidir. Şirkete bağlılığı artırır.
Forumda ses seda yok. Arkadaşlar 3. Çeyrek kar tahmini çalışıp yapan var mı. Beklentiniz nedir ciro ve kâr anlamında? Biraz temel paylaşılsa çok iyi olur sanki
Redmi Note 9S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirketin ağustos ortasında hem 6 aylık mali tablolar hem de fiyat tespit rapor sonuçları konulu KAP açıklamalarında;
- 3. Çeyreğe çok iyi başladıklarını, ( 1 temmuz-15 ağustos) 1,5 aylık sürede , 3 aylık üretime yakın üretim gerçekleştiğini
- yılın kalan yarısında da mevsimsel etkilerle birlikte üretim miktarlarında hedeflenen miktarı yakalayacaklarını
da belirttiler.
Mayıs ayında bursa bölgesi RES in de üretime başlamadıyla 3. Çeyrek üretim ve satışın daha da hızlanacağını, 240 MW a ulaşan 3 ayrı RES ve 25 MW GES ile birlikte toplam 265 i aşan kapasite ile 3. Çeyrekte ben sıçrayan bir üretim satış ve bunun uzantısı çok güçlü bir favök artışı bekliyorum.
İlk 2 çeyrek te 7+7=14 mln net kar açıklayabilen şirketin, 3. Çeyrekte kabuğunu kıracağını ve sadece 3. Çeyrekte 50-60 mln net kara ulaşabileceğine inanıyorum. Bu gerçekleşirse 9 aylık net kar 70 mln u aşacaktır. Son çeyrekteki beklentim daha yüksek.
Doğal hedge olan yekdem kapsamındaki dövizli elektrik satışlarından gelen pozitif kur etkisinin yanında , 30 mln u aşan döviz ( yatırım kaynaklı) finansal borç tan şirketin hedge yapıp yapmamsına göre bir miktar negatif etki gelebilir. Bunu bilmek ve öngörmek zor. Ama buna rağmen 3. Çeyrek kabuğun kırıldığı bir çeyrek olacak gibi bence.
Enerji konusu çok gündemde, yeşil enerji ön planda, tamamı yenilenebilir RES ve GES olan borsadaki tek firma. Rüzgar iyi esti, güneş ve ışık yaz döneminde güçlü idi. Ama en önemlisi elektrik üreticisi olduğu için, ( dağıtıcılar biraz sıkıntı çekebilir) son aylarda sürekli artan piyasa elektrik fiyatları 4. Çeyreği çok olumlu etkileyecek. Mevsimsel etki ile artanüretim miktarı desteğiyle, üretici sıfatıyla toptan piyasasında oluşan güncel ve yüksek fiyatlardan alıcılara elektrik satan firmanın , bugünlerde keyfi yerindedir diye düşünüyorum.
Son çeyreği , piyasada oluşan fiyatlarla ilgili gelişmeler dolayisiyla çok ilginç bir kar ile kapatabilir.
Kısaca , rüzgarı arkasına aldı, trend lehine çalışıyor, hammadde olan rüzgar ve gün ışığı bedava. Kömür, doğalgaz ve diğer termik girdi maliyetlerinin artması Rakipleri üretimi kısacağı ve arz azalacağı için gwind göreceli olarak güçlenecektir. Diğer yandan, Hes projeleri de kurak geçen bir yıl dolayısıyla mutlu değiller.
Enerji ve elektrik ihtiyacı konuşuldukça , fiyatlar artmaya devam ettikçe hissemizin gündemden düşmemesi ve öne çıkmadı gerekiyor, ve doğal olarak fiyata da bu gelişmelerin pozitif olarak yansıması gerekiyor ama hala OLMUYOR...Çok ilginç.
Ayrıca, son 2 ayda yukarıda yazdığım gerekçelerle olsa gerek, araştırma departmanları daha aktif ve öngörülü çalışan kurumsal yatırımcılar ve FON lar , piyasada hareketli olan ve satışa hazır 20 mln lot hisseyi düzenli olarak topladılar ve satmıyorlar. Kısa vadeli almayan bu fonların bir bildiği vardır.
Grafiğe bakılırsa zaten halka arz dan alıp bekleyenleri ve yeni pozisyon alıp bekleyecekleri düşündüğümüzde, her an zincirlerini kıracağını hayal ediyorum ama hala aynı seviyelerde geziniyor maalesef. Bence garip bir paradoks var , fiyat ve beklentiler dikkate alındığında. Ya da ben yanılıyorumdur, tahminlerim ve beklentilerim belki de sübjektif ve abartılılıdır.
Umarım beklentilerim doğru çıkar ve hak ettiği seviyelere bir an önce gelir.
Özetle, ilk yarı ile 2. Yarı nın karlılık açısından ak ile kara kadar farklı olacağını umuyorum.
Bir kaç ay daha sabredip izlemek en doğru seçenek gibi görünüyor,
Beklemeye değeceğini düşünüyorum...
Teşekkür ederim değerli bilgileriniz için. Ben de 150 milyon civarı ciro 50 milyon üzeri net kâr bekliyorum. Umarım güzel sürprizler yapar. 3. çeyrek üretim iyi ancak son bir haftadır rüzgar santralleri pek iyi değil inşallah toparlar tekrar rüzgarı arkamıza alırsak daha iyi olacağını düşünüyorum. Bir de iklim anlaşması kredilerinden faydalanarak kapasite artırımı adımı atılırsa süper olur bol kazançlar dilerim
Üretim-satış miktarları doğaya bağlı olarak artar veya azalır, sonuçta dış koşullara bağlı ama benim dikkat çekmek istediğim konu, elektrik piyasasında bu yıl için beklenen 40 cent civarı fiyatların 60-65 cent arasında oluşmaya başlaması ve üreticilerin bütçelerinde planladıkları satış fiyatından çok daha yüksek fiyatlar oluşmaya başlaması. Bilhassa son dönemlerde.
Maliyetleriniz aynı iken teslim fiyatınız artarsa karlılıklar çok iyi seviyelere gelir.
Son dönemdeki iklim anlaşmaları, karbon ayak izi azaltma politikaları, yeşil enerjiye teşvik gibi stratejilerle , girişimcilere sunulacak düşük fazili ve uzun vadeli krediler ile kapasite artırma veya başka GES-RES satın alma fırsatları zaten bambaşka bir hikaye. Bu da hisseye ve şirket değeri ile büyüklüğüne önemli katkılar sağlar elbette.
Bekle-gör doğru strateji...
Katılıyorum. Yatırım yaparken beni en çok korkutan en büyük santralinin yekdem süresinin yıl sonu bitiyor olmasıydı. Bu fiyatlarla bir süre sonra avantaj bile olacak bu durum
Benim ciro beklentim 170-180 milyon civarı ancak episaşta firmanın güneş santrallerini bulamadım. Kodlarını bilen biri paylaşabilirse çok iyi olur.
Hocam ben de çok aradım sanırım lisanssız olduğu için orada yer almıyor onu önceki üretime göre tahmini aldım. Ciroda özellikle net kârda özellikle kötüyü düşündüm iyi olursa sürpriz olsun diye düşündüm