Temettumuz gayet iyi :) hayırlı olsun.
Printable View
Temettumuz gayet iyi :) hayırlı olsun.
Temettü miktarı geçen sene ile aynı. Kesinlikle iyi değil. Zaten beklentilerle aynı.
Temettü miktarı aynı ama geçen seneden farkı bu yıl 2 milyar TL geri alım yapmasına rağmen bu temettuyu açıkladı. Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynı düşüncedeyiz, bu yüzden de uzun vadeli asıl büyüme ve temettü odaklı yatırımlarımın büyük kısmı froto hisselerinde.
Doğrudur, Arclk'te net kar artışı ve temettü artışı bu sene geçen seneye göre sönük kaldı.. Ancak sayın ciga'nın da dediği gibi şirket bu temettüyü geri alım programı tam gaz devam ederken ödeyecek. Maliyetlerdeki aşırı artışlar nedeniyle net kar düşük kalsa bile Şirketin ciro ve net faaliyet karındaki artışları çok beğeniyorum. Uzun vadede Froto'larıma yoldaş olarak arclk hisselerimi de tutmaya devam edeceğim. Hayırlı kazançlar hepimize.
30-32 TL (+-2-3TL) aralığında yaklaşık 9 ay yatayda bekledi ve sonra 50 TL üzerine atıp yine yataya sardı. 3 aydır da 50-55 TL arasında yatayda. Bakalım daha kaç ay buralarda yatayda bekleyecek.
Malesef korktuğum durum gerçekleşiyor. Geri alım olmadığında tahtada alıcı yok. Kimse ilgilenmiyor tahtayla. Bi haber bekliyoruz sanırım.
Elimdeki Arcelikleri, Ereğli ile dengeleme yaptığım için Ereğli sayfasını da takip ediyorum.
Çelik fiyatının çok arttığını orada takip ediyorum. Ayrıca artan petrol fiyatları bir de üretim yapılan ve aynı zamanda pazar olan Rusya'nın savaşa dâhil olmasının hisse üzerinde olumsuz baskıları var şimdilik . Bir müddet sonra toparlayacağına inanıyorum.
Ytd
Valla şirket çantadan tavşan çıkartsa çok iyi olacak yoksa işler hiç iyiye gitmiyor. Çelik fiyatları çıldırdı, petrol malum çıldırdı, haliyle plastik hammadde fiyatlarıda koptu gidiyor. Buna ilaveten eurusd paritesi çok düştü, Fed faiz artışları başlıyor ve dünyanın gündemine bir de savaş oturdu. Küresel ekonomilerde durgunluk ve hammadde fiyatları artışı kaynaklı yüksek enflasyon ile stagflasyon bekliyor olabilir. İç piyasa zaten berbat durumda. Tüm bunları üst üste koyunca şirketin karlılığı sene başında şirketin öngörülerinin çok altına kayma riski taşıyor ve bu çok ciddi bir olasılık olmaya başladı. Şirket şöyle bir döneme hisse alımları için çok ciddi bir nakit kullanarak girdi. Nakit durumu çok bozuldu. Dediğim gibi umarım şapkadan bir tavşan çıkartırlar. Tüm düşünceler bir tavşan çıkmasını bekler yönde ama eğer çıkmazsa şirket çok zorlanır.
Hisse alımlarının sonuna yaklaşıyoruz, şayet alımlar tamamlanıp haber gelmez ise yandı gülüm keten helva. Piyasa ve açıkçılar tepesine öyle bir çöker ki düşünmek bile istemiyorum.
Arçelik için şu an en büyük beklenti belirsizlik ve buna bağlı şirket geri alımı.
Bu yatırım beklentisinin haricinde yükselen çelik fiyatları, yüksek enflasyon, Avrupa'da pazarın savaşa bağlı daralması gibi etmenler tamamen olumsuz durumlar. Bir süre yatay beklenti Arçelik için makul olacaktır.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geri alım için harcanması planlanan miktara ne kadar kaldı arkadaşlar, hesaplayan var mı?
Eurusd paritesi 1,09 a düştü, sırf bu bile şirketin toplam satışlarda yüksek Avrupa payı nedeniyle yapılacak satışların karını son derece düşürüyor. Feci bir durum bu bilhassa Arçelik için. Diğer yandan çelik fiyatları ve petrol ile plastik fiyatlarında ki çılgın artışlar şirketin maliyet tarafını baltalamaya başladı. Bunlar yetmezmiş gibi Avrupanın savaş iklimine girmesi ve harcamaların sert frenlenmesi ile durgunluk riski karşımıza çıktı. Diğer yandan kıtanın karşı tarafından Fed faiz artırım sürecinin başlayacak oluşu ve stagflasyon endişeleri ……
Manzara şirket için bir anda olabildiğince kasvetli hale gelmiş bulunuyor. Diğer yandan bizi hisse fiyatı olarak koruyan ve bu seviyelerde kalmamızı sağlayan geri alımında sonlarına yaklaşıyoruz. Belli ki piyasa Koç a hele hele manzara üstte ki gibi iken geri alımın kalan kısmını da hisse satışlarını hızlandırarak hızla verecek. İşte o noktada Koç u gözleyeceğim kısa bir süre kendi adıma. Şayet şapkadan tavşan çıkarırlar ise beklediğimize değecek. Şayet çıkmaz ise benim bildiğim piyasa Arçelik hissesinin canına okur. Açıkçısından tutun vs vs..
super yorum, ben de benzer düşünüyorum. buraya da yazmistim. Uzun vadede begendigim hisse alttan aliciyim ama once 3 aylığı görmek lazim.
Yukarda yazdıklarım hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir
Tahmin edildiği gibi sonuna yaklaşan geri alımların kalan kısmını piyasa adeta alıcı varken satayım yarışına girerek karşılık veriyor. Hisse fiyatı ve çarpanları mevcut bilanço ile piyasada ki diğer bluechip hisselere göre epey pahalı kaldı. Biz halen şapkadan bir tavşan çıkartacaklarına inanıyoruz ya da inanmak istiyoruz diyelim. O tavşan o çantadan çıkmaz ise belli ki çanta bize girecek :)
Geri alım için ayrılan tutarın bir kısmı, fiyatı korumak için kullanılmaz mı acaba?
Yoksa son kurşuna kadar alım mı yapılacak,mb gibi bi anda milyar doları yakmaktansaksa korunma amaçlı yüzde 30 bırakılsa iyi olur gibi.
SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Geri alım 1 temmuzda başladı, 3,75 usd, bugun kapanis 3,8 usd. Bu gidisle 1 tur daha alim karari cikarsalar sasirmam.
Bu saatten sonra çantadan bir tavşan çıkartmalarından başka çare yok. Hisse cazibesini tamamen yitirdi. Değerlemeler çarpanlar vs şu an bist e ve küresel konjonktüre göre epey pahalı. Ayrıca yabancı malum derinliği ve kendi ağırlığı yüksek hisselere giriyor ve ısrarcı oluyor. Oysa burada neredeyse hisselerinin %70 ini Koç a devrettiler. Ülke ve dünya konjonktürü tekrar düzelir ise Arçelik e eski ağırlıklarını talep edecek şekilde bir giriş yapmaları çok olası değil artık. O yüzden dua edelim de Koç bu topa bir plan yaparak girmiş olsun. Şayet geri alımı salt ucuzluk saiki ile yaptılar ise yıllarca ceset gibi ortalıkta kalır güzelim hisse. İnşallah böyle değildir.
Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından; 01 Temmuz 2021 tarih ve 1076 karar numaralı Yönetim Kurulu Kararı ile belirlenen geri alım için ayrılan 2.400.000.000 TL tutarındaki fonun 3.000.000.000 TL olarak revize edilmesine karar verilmiştir.
09.03.2022 tarihinde 54,65 TL - 55,00 TL fiyat aralığından (ortalama 54,8128 TL) 800.000 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu ARCLK payları 55.394.044 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %8,1977)
Bu iş git gide daha heyecanlı bir hal almaya başladı, acaba hisseleri borsa kotundan çıkartmayı mı planlıyorlar. Hiç normal değil bu olanlar.
Adamlar ne yapsin parayi faize koysa,
negatif faiz.
Yatirim yapsalar her sey pahali,
kolay olmuyor.
Yurt disi alim yapsalar kur yuksek.
Mevcut olani alayim diyor.
Yani kendi hisselerini alip geçiyor.
Koç topluluğu bir zamanlar GDP'nin neredeyse %10'unu tek başına yapıyordu. Arçelik de bunun en büyük oyuncularından biri.
Herhalde bizim düşündüklerimizi koskoca KOÇ ve ARCLK finans yönetimi de düşünebilecek seviyededir diye düşündüm aynı yönde pozisyon aldım.
Bakalım bize zaman ne gösterecek...
Yanılmıyorsam şirket henüz alımları tamamlamadı.Şu anda yaptığı hisse alımları ile açıkladığı nakit temettü dikkate alındığında ciddi bir nakit şirkette kalacak.Temettü dağıtım tarihine kadar alımlar artırılabilirse bu miktar daha da artacaktır.Bunu dikkate almakta fayda umuyorum
#ARCLK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...03101133306338
Yukselen dipler bana diyor ki ARCLK olmayan yanar...
YTD
#ARCLK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...03101135320556
Haftalik....
35-50 arasindaki hizli cikisi sindiriyoruz ve toplama devam ediyor diyor haftalik da...
Syg,
Abi çok teşekkür ederim Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alımlarda küçük yatırımcıya yukarıdan satılan mallar dökülünce geliyor ya da grup aşağıdan topluyor öyle geliyor. Tam spk lik alımlar.
Her geçen gün bu belirsizlik tahtadaki durumu olumsuz etkiliyor. Düşen bir piyasa olsaydı ve şirket X fiyatın altında her zaman alıyor olsaydı her seferinde yine olumlu düşünebilirdik.Temmuzdan sonraki geri alım sürecinde defalarca gördük "şu fiyatın altında patron alım yapar" denilecek bir fiyat yok. Negatif piyasada satıcılar hala güçlü.
Düşen bir piyasa olmadığı gibi piyasanın yükseliş günlerinde de yabancı ciddi satış yapıyor, her fırsatı kullanıyor.
Aylardır söylüyorum bu tahtadaki en büyük sorun y.kredi robotunun varlığı, geri alım da y.kredi üzerinden oluyor. Robot yukarıda baskı kurup satışları altlara mecbur bırakıyor.
Paylarımı tutuyorum hala, geri alımların sonucunun pozitif olacağına inanmak zorundayız.
Tahtayı geri alımdan sonra izlemeye başladım. Usd bazlı Matriks vb. üzerinden izleyenler daha iyi görürler ama geri alım yapan robot pd 2.5 milyar Usd. altına düşürmüyor gibi. Bakalım geri alım bitince fiyatlama ne olacak.
Syg,
Yatırım tavsiyesi değildir.
gram şüphe duymadan yola devam..satıcımı kaldı ...nedir bu korku anlamadım.sanki şirket hisse satacam dedi..herkes geri alım kotası dolunca nolacak diye soruyor.yabancı yada fonlar almak isteyince nolacak asıl siz onu düşünün...seçime kaldı bir yıl.bol kazançlar...
Kim yapabilir bu işi, Ford otosan mı Arclk mi?
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1010193
Üretilen bataryalar Ford transit için yapılacak. Zaten elektrikli araç için de batarya montaj fabrikasına bu bataryalardan ihtiyaç duyulacaktı. Ford bu işi pekala üstlenebilecektir bence.
Arçelik'in Kayseri'deki Aspilsan ile işbirliğini çağrıştırsa da; esasında Koç grubunun batarya ve pil yatırımını tüm şirketlerinde hayata geçirmek istemesi olarak yorumluyorum ben bu haberi.
bir sorum olacak ortaklara...arçelik geri alım fonunu son güncelleme ile toplam 3 milyar tl seviyesine çıkarttı.şimdi hesap yapıyorum tabloya göre...
şimdiye kadar 58.600.000 lot 44 tl ortalama ile alınmış.yani 2.578.400 tl fon kullanıldı.3 milyardan bu kullanılan fonu çıkartırsak 420 milyon tl kalıyor.bunu 58 tl ortalama ile aldığını varsayarsak 7,2 milyon lot daha alabilir.yani kendi payı % 12 daha artacak.şuan hissedeki oranı %36...fonlar tamamen kullanılınca hissedeki sahiplik oranı neredeyse %48 olacak.
%50 paya ulaşmak gönüllü çağrı sebebi midir?soru bu işte.
https://klasresim.com/resmim/wrY0ay.png
hesabınızda baya baya sapma var. Şimdiye kadar alınan lotların toplamı 58,6 milyon değil 55 milyon 900bin. Alım ortalama fiyatı 44 lira değil 40,07 tl. şu ana kadar 2 milyar 240 milyon tl alım yapıldı geriye 760 milyon tl'lik alım kaldı. 58 tl ortalamayla 13 milyon lot daha alabiliyor.