borçlarını ödeyemese herhangi bir BANKA.. hazine kefil olduğu için olabilir..
korktukları ya da bilmediğimiz ne?
Printable View
Uzun Vade değil
Kısa vade enflasyon un biraz üstü faiz çok iş yapar...
Her türlü getiri şu anda enflasyonun altında kalıyor..
Halkta arzı az olan gmenkule yönleniyor..
Oralarda fiyat dengesi bozuldu..
Ev kiracı sosyal dengeleri tetikliyor SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borçlanmalar kanun ile yapılıyor, TCMB ise özerk kurum. Orayı kullanarak yeni kaynak arayışı olabilir.
Şimdi iktidara siz geldiniz. Enflasyon %70 bu şartlarda faiz politikanız ne olurdu
Bana göre bu saatten sonra yapılacak olanlar kısa vadede hiçbir hükümetin göze alabileceği şeyler değil. Yeni gelen tasarruf yaptı faizleri enflasyonun üzerinde verdi bu kadar borç varken bankalar %1 -2 faiz ile kredi dağıttı bankalar, kamu, özel sektör, borçlu vatandaş çok zarar görür
KKM iyi bir icat. Tam gaz oradan devam edilmeli. Parayı en düşük faizli para birimi olan EUR'ya endekslemek de bir çözüm olabilir.
Çok anladığım iş değil, bazı ilaçlar var semptom önleyici deniyor, iç problem devam ediyor ağrısız sızısz ölüyorsun. Verimsizlik temel problem.
Bence verimsizliğin nedenleri
- Yanlış hedefler
- Yanlış öncelikler
- Yanlış analizler
- Yanlış danışmanlar
- Duygusallığı öne koyup gerçekçilikden uzaklaşmak
- Paralı adamları değil parasız adamları veya para vermeyecekleri ikna çabası
vs.
Ondan da kötüsü yanlış da olsa onu doğru düzgün uygulayacak becerinin olmaması.
En son iblisin kucağına oturacaklar, bize yardım et diyecekler bence.
Vade çok uzun olmayacak deniyor. Bu önemli, çünkü uzadıkça enflasyonun düşme ve getirinin eksiye dönme ihtimali var. (TÜFE endeksli olursa)
Yalnız ihraç tutarı önemli burada. Çok çok büyük ihraç yapılamaz zaten. Piyasada para kalmaz.
O yüzden her durumda KKM kadar büyük bir etki olacağını sanmam, yukarıdaki koşullarla. Aksi durumda görmek lazım.
2,800 üzerinde bile kalamıyor...
Az arz olursa Bi cacık olmaz...
Kimse alamaz..
Ev satanlar var
Elde çok nakit var
Düşük faiz var
Kkm faizi de düşük..
Baraj küçük olursa para kendi yolunu bulur patlatır sistemi halk bir tarafa..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sabah Gökhan Şen de söylüyordu Bloombergte, arz tutarı yüksek olursa dışlama etkisi olur diye.
Dışlama etkisi (İngilizce: Crowding out effect), özel yatırımların oransal olarak düşüşüne monoteristler tarafından verilen ad.
Devlet artan kamu harcamalarını finanse edebilmek için piyasadan borçlanma gereği duyar. Bu da piyasada faiz oranlarının artmasına neden olur. Artan faiz oranları yatırımın maliyetini artırır. Bu durum özel yatırımları oransal olarak düşürür.
BBVA GARAN'da %68.18 olmuş.
GARAN vadeli 18 Mayıs sonrası olabileceklerin habercisi mi?
Matriks 4'ü indirip seyredin.
Hayatın gerçeği nasıl güzel anlatmışlar.
Zamanında "Şeytan'ın Avukatı" vardı o da fena değildi. Bir sürü film var.
eğer piyasa düzelmezse GARANI 18 inden sonra gömerler..
geçin onu..İŞCTR-YKBNK-AKBNK bu değerlere inmişken kim GARAN alır...önce diyetini versin..sonra alınır..
ne 2.804.25 miş haa aninda vurdular asagisina..
Suriyelileri buradan en kolay göndermenin yolu beleş sağlık sigortasını iptal edip sigortasız sağlık hizmetlerini Tabipler odasının liste fiyatında verdin mi. TC vatandaşı olmayanların sigortalı çalışmasına caydırıcı ceza verdin mi. Sosyal yardımları kes beleş okul ve ulaşımı iptal et çoğu gider. Suriyeliler bizimle aynı haklara sahip sağlık hizmetlerinde. İki kez tüp bebek tedavisi. Burun meme estetiği beleş
Hayaller dünya imparatorluğu gerçekler ise fetret devri gibi.
Fakir fukaraya yardım edelim , Allah da bize yardım eder gibi bir beklenti var.
Öncelikle ölçü ve terazide hile yapmayın sözünü dikkate almaları lazım. Ölçme biçme işi bugün bilim, teknik dediğimiz husus olabilir. Muhasebe, mali tablolar, Tüfe, bütçe de terazi sayılır. Muhasebede mizan diye bir kavram var, Z raporu var.
13-14 dilimi gomuculer mi gelecek tasiyicilar mi..ekşınn vaa sanırım..
183m TL teminat tamamlama olmuş dün. %4 düşüşe göre düşük bir tutar. KY yine shorta yığıldı diye düşünüyorum...
saatlik cubuk kirmizi mi yesil mi kapatsin son 10 saniye de karar veriyorlar,tüyo vermeyi sevmiyler şerrolar :)
Bu bono haberi buralara kadar düştüyse çoktan fiyatlanmıştır
2420 üzeri atması lazım, öbür türlü 50 günlük ortalama (232x) gel bana yaklaş korkma diyor...
Elon Musk denen şaklabana ne zaman dur diyecek acaba SEC.
Kripto hadi regüle değil de Twitter'deki olay tam bir manipülasyon. Anlaşmadan vazgeçmiş Twitter -%20
bugun herkes temkinli anlasilan..hüdraaa hareket yok henüz..14 ü görek bakam..
gelme ihtimali olan iyi haberler; kongreden f16 haberi, bono değilde tahvil çıkması ya da ikisininde çıkmaması, halkbank davası
gelmesi ihtimal kötü haber varsa tahmini olan varsa yazsın belki yardımımız dokunur. şunuda göz önünde bulundurmak lazım fed faiz olayları geçti savaştan gelen haberler etkilememeye başladı.
https://i.ibb.co/vqkYg8m/GARAN-CAGRI...13-05-2022.jpg
18 Mayıstan sonra bankalar ya aşağıda ya yukarıda bir yerde buluşacak. Garan diğerlerini yakalayıp yukarıda mı buluşurlar ya da diğer hepsi Garan'ın yanına mı iner piyasayı biraz bu belirleyecek...
benim sistem spot 2,430 üstüne gitmeden alım yönüne geçme diyor...
kanalin ust taraflarinda gabız gabız hic eglendirici degilsin palojan..iç müsili sal rahatlasin barzakların....fazla gizarinca fiskirttiraasin yine nasilsa..hayaller..
Şu bono zımbırtısı çıkmadan Long'un tadı yok gibi. Eşşeğin aklına karpuz kabuğunu düşürdüler güzel mal satıyolar.