Ankara'nın Dikmen'inde bir semt.
Printable View
:bravo:
Güzel bir "borsa yatırımcısı" tanımı olmuş üstadım.
Forumdaki çoğu arkadaş ise spekülatör (iniş çıkışlardan kazanç elde etmeye çalışan kişi)
Herkesin bir spekülasyon taktiği var kendisine göre.
Mesela ben basit bir adamım. Heyacan severim ama stres sevmem.
Genel akıntının yönünü belirlerim, ters hareketlerde flat olurum. Akıntı yönünde poz açıp mutlaka stop koyarım.
Ayıptır söylemesi 2700 'lerden beri pozdayım ve henüz hiç stop olmadım :halay:
VİOB la kimse zengin olmaz.Ekran başında hayatınız geçer.Gece futureler bak,ani haberler mide krampına sebep olur.
VİOB da strateji-kaldıraç makulsa harçlık olur....
Esas zenginlik hissede.Global-yerel endeksi de hesaba katarsanız ve sonra uygun 4-5 hisse seçilirse; orta -uzun vadede iyi kazanç olasıdır.
Burada 4 hisse zikretmiştim..4 haftada bile +% 35-40 prim yaptılar...
Uzun vade seçilecekse mutlaka dolar bazlı bakın..gidipte dolar bazlı zirveden demirleri alırsanız, BELKİ DAHA DA GİDER AMA BELKİ DE ortam değince çok uzun zaman beklersiniz..risk almaya gerek yok...diplerde olanı almak lazım.ve en az 4 hisse olmalıdır...makul olanı 4-8 hisseymiş.
Rus doları da UsdTry'yi basmaya yetmedi galiba
Çaktırmadan 2880 e dayandık yine
Yiğidin harman olduğu yerdir...
Şimdi biraz Arap doldu ama Ankarada memurun orta sınıfın adresi idi 90 - 2000 lerde.Hazin tabi.
Abi bilmediğin her işi yapmanın sonu belli.
Bilince de başarmanın garantisi yok tabi.
Nasip biraz da bak Bozkurt bana dio ki çıplak geldin çıplak gidecen.
Ne diim adam haklı doğru söylüyor.
Seçim takvimi belli olunca ister istemez bir türbülans olur. Sonra anketlere göre hisseler ayrışır diye düşünüyorum.
AKGRT diye bi kağıdı hiç bilmeden etmeden şansa bala 2.56 dan aldık azıcık bir şey aldım o ds tarihi dibi çıktı iyi mi ek yapayım diyorum her gün kağıt roketledi gidiyor alış yazdığım kademeyi bile görmüyor.
Iste borsa böyle lanet bi pişmanlık tir para kazanırken bile bir şeyler hep içinde kalır.
Kaybederken zaten ooo
Trafik Sigortası yapmayanın yetkisi belirli bir süre durdurulacakmış. E-Devlet'ten fiyat teklifi alınıyor, bazı şirketlerden cevap gelmiyordu.
Bence traderlar pozisyonlarını ayarladı, indirim olur ise bugün alırlar yoksa haftasonu yeni hisse var mı diye bilanço çalışırlar.
CITI'nin dediği gibi USDTRY ucuz kaldı bence de.
https://www.tradingview.com/x/IBa3toPH/
Orta çizgi ihlal edilmeden düzeltme sayılmaz..
Halen kafa yukarıda.
Yükselişin sağlıklı devam edebilmesi için 2950-3050 bandına bir gevşeme gerekli...
Kademelerde boşluklar var.
Pala 'nın önce 3.kata çıkarıp oradan aşağı atmak gibi bir niyeti yoksa tabii... :kmk:
ISCTR dışında özel bankalar 52 haftalık en yüksekte gibi.
https://i.hizliresim.com/jtozfer.jpg
Bugün de humidorum dolmuş şükür.. Teşekkürler short açan arkadaşlar.
Çağrı abi bugün iki oldu, sanki bana biraz pas atıyon gibime geliyor.
Sıkma canını fakirin gönlü zengindir :cheers:
Bu arada avatar resmimi değiştirdiğim günü hatırlıyormusun, o zamanlar boğazıma kadar lönk ve bi o kadar da sepette hisselerim vardı, artık totem mi dersin yoksa elden bişii gelmiyor mu dersin, ne dersen de totem işe yaradı bi şekilde ölü kediyi zıplattık, tabii biraz fazla oldu, açıkcası bu kadar zıplayıp tl bazlı bisttin yeni zirve yapıcağını tahmin etmiyordum, malüm şort kovalarken tekrar zarara girdik.
Sağlık olsun abi.
Ömür biter borsada fırsatlar hiç bitmez.
Sahsim adina rica ederim
Bende bir anakhtar var emanet verdiler geri mi alacaklar yoksa bir anektar dahami verecekler bilemedim kismet... Anektarli kapi haftaya falan acilir ya bosluga asagi duserim ya da ust katlara cikarim.. Dusersem kalkmayi dusunmuyorum orada dururum artik.. Kismet
Vavacars Ankara'da yıllık 50 bin araba tamir edecek tesis kurmuş.
Bu tip bir tesise ihtiyaç vardı, tabi ikinci el alım satım yapabilen bir şirket bu işe girişebilir.
İstanbul'a da açacakmış.
Eşyaların tamiri artık çok pahalı, bir şekilde buna zincir çözüm bulunması lazım.
Filmlerde ve belgesellerde gördüğüm ABD'de her evin garqajında alet edavat var, önceden anlamıyordum, orada da tamirat çok pahalı olduğundan kolay işleri millet kendi yapıyor muhtemelen.
İnenlerin binenlerin olduğu bir diğer durağa geldik. Fragman biter bitmez filmi koymuştu pala. Film şimdi devre arasında. Bu kadar yeter dağılın mı diyecek yoksa devamı haftaya mı diyecek göreceğiz :)
3170,25 ilk jeton short kısa stoplu. Biraz da ben mazot olayım.
Aha shortçular geldi....Biri de GOGO DERSE , agresif long yaparım...
benim anektarı gören oldu mu kim aldıysa geri getirsin :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Evet piyasa çok zayıf duruyor, 100 kaplan gücü göremiyorum
Şır şır şırıldayabilür bilemem yani fışkırttırada bilü
akşam kapanışı ustalar yapar, izliyorum sadece
poz. alırsam yazarım
işin şakası bir yana forumda 1-2 kişi var.Bu arkadaşlar teknik-analizden uzak olarak ky nın saf ve temiz duygularını yansıtıyorlar...
Onların ''bu gün düşüş bekliyorum dediği '' yerde endeks +%3 yapar...Herifin oyun planındaki çogunluğun bir numunesi olarak görüyorum...:)
yani bir kazan yemeğin mahiyeti için bir kaşık yemen yeterli..:)
Benim baktığım tüm şeylere göre baya zayıf düzeltmesi lazım ne derinlikte belirsiz, en kötü yatay gitmesi konsolide olması lazım.
Yukarı gidiyor.
Dediğin gibi stopumu uygularım ama bunu da kenara yazarım bana göre negatif uyumsuzluk oluşuyor dün öğleden sonradan beri.
15:30 ABD ÜFE datası gelecek. beklentisi -1.1. ya - gelmez ise salarlar mı bu vesileyle hem dow amca da hem bizde..