DOAS DOAS, DOAS, DOAS bugün yine dünkü kapanış seviyelerinde oyalanıyor ,kapanışa doğru aşağılara iner diye düşünüyorum, yani çakabilirler dikkatli olmakta yarar var,tabiki asla yatırım tavsiyesi değildir.
Printable View
DOAS DOAS, DOAS, DOAS bugün yine dünkü kapanış seviyelerinde oyalanıyor ,kapanışa doğru aşağılara iner diye düşünüyorum, yani çakabilirler dikkatli olmakta yarar var,tabiki asla yatırım tavsiyesi değildir.
Şirketin içi boşaldı resmen. +3 milyar nakitten temettü de öderse 7 milyar çıkış olacak ...lanet olsun deyip Allah'a havale etmekten başka diyecek söz yok. Allah'ın adaleti üzerlerine olsun
Yavuz bey selam,
*
Daha önce mail attım. Dönüş bile yapmadınız. Yıllardır borsada çeşitli firmalara yatırım yapmaktayım.
Eski bir doğuş çalışanıyım. Bu son durum usulsüz satın alma al takke ver külah oyunları gerçekten tam da doğuşa yakışır bir durum oldu.
Halka açıklığı bu kadar düşük bir şirketin olağan dışı fiyatı yükseltilerek ki bu geriye dönük iki haftalık hareketlerde gözlenmektedir .Defter değerinin iki katı fiyatla satabiliyorsa Ferit bey satsın bakalım başka bir şirkete.
Tamamen usulsüz ve haksız bir kazan elde edilmiş açıkça doğuş holding fonlanmıştır. Tüm bu tutarsız haksız işlemler için şirketinizi tüm dataları toplayarak her türlü mecrada şikayet edip etkin bir grupla mahkemeye vereceğimi buradan bildiririm.
Gerekirse bu yapılan usulsüzlükleri gösteren bir dosya hazırlayarak Almanya wv grup a da göndereceğim. Kimlerle ortak olduklarını görsünler.
Bilinçli olarak yapılan 1-2 aylık bir plan doğrultusunda da uygulanan bir oyundur.
*
Bilginize
Bu yazı mail olarak y.iliskilerine atılmıştır.
Herkes her yere tepkisini gösterdin.
Burası Afrika değil, kural kanun tanimazlik kabul edilemez.
Resmen hırsızlık
CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Değerli ortaklar, dün yatırımcı sunumu vardı diye biliyorum. Bu konudaki açıklama veya rapor bulunuyorsa haberi olan var mı?
Bunların sunumuna kim inanır . Adamlar bu satın alma işe sinerji elde edip şirketin kârı artacakmış. Bunların sunumuna kim neden gitsin
Hükümetin bu olayin uzerine neden gitmedigini benim aklim hala almiyor,Adam resmen hirsizlik yapiyor ve yonetenler seyrediyorlar ..
Kesinlikle...
Gerekirse Sosyal Medyada kampanya yapalım... Mesela Twitter da Hırsız Ferit Paşa isimli bir hesap açabiliriz. [emoji16][emoji16]SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hırsız Ferit Paşa, Doguştan Mağdur gibi isimlerle Sosyal Medya da en azından tepkimizi dile getirebiliriz... Bu utanç onlara yeter.... Tabii utanma varsa.
SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
50 haftalık ortalaması bugün itibarı ile 131 gibi duruyor. Bakalım bu seviye tutacak mı? Sahip olduğum otomobili de Doğuş otodan almış biri olarak, yatırımcısı olmaktan çok mutlu olduğum düzgün bir firmaydı. Böyle göstere göstere yatırımcı mağduriyeti yaratmaları çok büyük kredi kaybına yol açtı. İş yatırımın sayfasında gördüğüm kadarıyla yüzde 33 yabancı payı var. Umarım bu olumsuz karar ve şirketi nakit zenginiyken, borçlu bir şirket haline dönüştürecek hamle yabancı payından önemli satışlara yol açmaz.
Az önce sosyal medyada bir mesaj okudum.Tebessüm ettirdi ve bir o kadar düşündürdü.Anlayışına sığınarak paylaşmak istedim.
İki oğlunuz ve bir tarlanız var. Bir oğlunuz gece gündüz tarlada çalışıyor, diğeri ise kumar oynayıp servetini eritiyor. Siz diğer evladınıza gidip kardeşinin kumarda kaybettiğinin bir kısmını senin tarla hakkından ödedim deseniz bu etik olur mu?
Wolswogen gurubu da protesto edilmeli bence,Türkiye'deki ortaginin yaptigi soyguna tepki gostermiyorsa,kendine dürüst ve ahlaklı ortak seçmeli,hırsızın ortağı da hirsizdir.Bence bu da dillendirilmeli.İptal etmeli ortaklığını kendine temiz ortak bulmali.
Türkiye'den başka şikayet edilecek yer yokmu bu ors........................çocuğunu şikayet etsek
hscb niye bu kadar satmaya hevesli acaba
Doaşta son 1 ayda yaşanılanlar normal bir zamanda olsa bu kadar şaibe uyandırmaz ama tam seçim arefesi olması ister istemez sorgulanmasına neden oluyor.Seçim sonrası muhtemel bir iktidar değişikliğinde bu durum çok sorgulanacak sanki.
Niye kredi kullandı anlamadım.Zaten kasada para yokmudu ?
Kasadaki para nerde ?
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1122906
150.000.000 EURO tutarında, beş yıl vadeli kredi alınmış ve kredinin teminatı olarak şirketimizin sahip olduğu 310.931.093 TL nominal bedelli Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ payları rehin edilmiştir.
Kamu bankaları var mı acaba ?
Döviz ile borçlanmak nasıl bir kafa..Kasada 7 milyar tl varken.... Olası bir devalüasyonda sittin sene birde bankaya çalışsınlar.SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunca yaygara koparana kadar maliyeti düşürecektiniz. Kasadaki nakit kullanılmamış.. ytd
SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
3 milyar TL tutarında 5 yıllık kredi bulmaları zaten zordu.
Toplam ödenecek tutar 5 küsur milyar tl değilmiydi.Eur karşılığı tutar 3 milyar tl ye denk geliyor.Bu durumda kalan miktar kasadan gidecek.
Tavan tavan gitti de biz fırsat mı kaçırdık [emoji1787]SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.paramedya.com.tr/
Spk hukukcusu satın alma kararınını alan yönetim kurulunun yetkisiz
olarak karar aldığını yani kararın geçersşz olduğunu savunuyor.(Göründüğü kadarıyla)
Araştırmaya değer bir iddia. Eğer doğruysa, karar iptal edilebilir.
Hukukçu ortaklarımıza duyurulur.
Dava açın, destekçileriniz çok.
Şirket 150 milyon £ ya sahip oldu. 5 yıl geri ödemeli .bir taraftan iyi.bilancoda dggyo 'dan gelenlerde eklenecek.
Parayı tabi ki şirket ödeyecek .
Şimdilik Senede 600.000 milyon TL civarı.
Peki 150 milyon Euro'ya kactane sıfır araç alınir bu işten nasıl daha çok para kazanılır.
Doas yine köşeyi döner kısa sürede .
Bu şirket zaten doğuş grubunun değil miydi ?
Bu bir hukuki sorun yaratır mı ?
Bunları bilemiyorum.
Kimseye döviz yok iken döviz böyle bulunur mantığıyla hareket edildi.
Bunlari şahenk düsünsün ya da biz anlamıyoruz o işi biliyor.
Sonuçta herşey doas için ama yatırımcı için mi?
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yılda 600 milyon TL doas i etkilemez.
Eğer bunun için satan KY varsa pazartesi hemen yerine koysun derim yoksa tren kalktıktan sonra işe yaramaz.
Bu 150 milyon Euro doas için süper olmuş
İlk başlarda anlamamistim nasıl olacak bu iş demistim.
O zaman bu sene kâr bayagi yükselecek.
Bilançoda uzun vadeli borçlar yükselebilir sorun yok.
Satın alınmış gösterilen şirketin 3 milyara yakın kârı var . Zamanla GYO lar iyi kâr etmeye başladilar. özak GYO gibileri süper.
Dggyo kâr payinida dagitmiyormus aman ne güzel işte .
Seneye ilk taksidi borcunu ödeyebilir mi acaba?
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dggyo mın Doaş bilançosunda nasıl gösterileceği önemli. Bazen borsada gerçekleşen fiyatdan, bazen de özkaynak yöntemiyle muhasebeleştirilir. Piyasada yani borsa fiyatından değerlenşrse, şimdiden Doaş çok iyi kar etti. Şayet elde etme maliyetinden kayıtlara alınırsa yine k/z etkilenmez.
Önemli etki, nakit akışında olacak. Bize temettü olarak verilmesi gereken para ile g. menkul alınmış.
G. menkullerde maslak gibi iyi lokasyonlarda.
Yani biz temettülerimiz ile g. menkul yatırımı yapıyoruz.
iyş mi kötü mü karar veremedim.
inşallah iyi olur bu saatden sonra.
Yatırım tavsiyrsi değildir.
Dggyo nun yılsonu yayınlanan faaliyet raporunda, şirketin % 84,55 inin
halka açık olduğu görülüyor. Doğuş Holdingin payı burada sadece % 15.05%.
Satın alma ile ilgili Kap bildiriminde Dggyo nun 93,65 % sinin
Doğuş Holdinge ait oduğu görülüyor.
Bu nasıl olabilir acaba.
Sanki, bu işde bazı pis kokular var.
Yorumu olan var mı??
Geçtiğimiz günlerde bir yatırımcı sunumu yapılacaktı.Bu toplantıya ait detaylara ulaşabilen var mı? Sadece yerli kurumsal yatırımcılar mı katıldı yoksa yurtdışı yatırım firmları da dahil mi?
Sorun şu, şu anda Gyo lar defter değeri ve altında fiyatlanıyor borsada. zörneğin Torunlar Gyo defter defter değerine göre
plması gereken fiyat 34 tl iken, borsa fiyatı 18 tl. Yani sşağı yukarı yarısı.
Burada ise 3 küsür milyar özkaynağı olan şirketi 5 küsüre almışız.
Yani çok pahalı bir fiyatlama olmuş.
İddia edilenler,1-sözleşmesinde ihtiyaç duyulan gayrimenkulu alma hakkının olması,otelleri degil,2- 10 günde borsada fiyatı şişirilen dgyy nin fiyatının yapay olması,3- 6 kişilik yönetim kurulunun 4 yöneticisinin de iki şirkette de yönetici olması geriye iki bağımsız yönetici kalıyor ve işlemi gerçekleştirmeye yetecek salt çoğunluk kalmıyor tezleri.
Bence neden bağımsız şirketlere fiyat degerlendirmesi yaptırmıyor hele hele doaş'in otel isletmeciligi ile iliskisi ne alaka bu düpedüz para çalmak.
Yabancı fonların bu son gelişmelere ne tepki verdiğini ya da vereceğini halen anlamış değiliz.Halen takasta %30 civarında bir yabancı portföyü görünüyor.( Citi+Deutsche ).Aylıkta Citibankın satışları 3 milyon lota yaklaşmış.Burada bence dikkate alınmayan bir detay var.Yabancı fonlar bir şirkete yatırım yaparken sadece temel odaklı bakmıyorlar.Yönetim kadrosu,gelecek projeksiyonları hatta jeopolotik konuma kadar her detayı incelerler.Son dönemde büyük bir deprem afeti yaşadık.Uzmanların yıllardır İstanbul konusunda uyarıları var.Bilim diyor ki bu durum bir gün vuku bulacak ama tek bilinmeyen zamanı.Siz bir yabancı fonsunuz Doğuş Oto nun esas faaliyet alanına yatırım yapmışsınız ve bir gün size deniyor ki artık gayrimenkul de bizden sorulur.Portföyünüz İstanbul odaklı.En küçük detayı bile atlamayan yabancı fonların gözünde bu durum dikkat çekmez mi? Aynı durum yerli yatırımcılar için de geçerli.Belki bu riski onlar da görüyor ve bu şekilde bir nevi emrivaki br kararla riske ortak ediliyoruz.Yabancı fonlar sırf bu yüzden her gün portföyü azaltmaya başlasa bunun sorumluluğunu kim üstlenecek?
Ferit beyin aklından neler geçiyor bilemeyiz . Doğuş otomotiv'i zarar edecek duruma sokacağını düşünmüyorum.
Evet gmyo almak bu işde uzun süre neler yapacak ilerde görülür.
Dggyo halka açık taraf duracak diğer 15 lik kısım tarafını satın aldiysa birleştirmek istiyor. Tek elden yönetmek istiyor . Bu sene GYO iyi kâr etmeseydi almazdı herhalde.bu senede iyi kâr etmesine çalışacaklardır.
Sonuçta işletmenin birinci amacı kâr etmektir.
Ferit şahenk'te profesyonel bir girişimcidir.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben hala bu işlemin-ister spk yoluyla,ister mahkeme yoluyla olsun-iptal edileceğine inanıyorum.