Herkese iyi günler arkadaşlar, çok çok önemli bulduğum bir haberi paylaşmak istedim.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2022 yılı Aralık ayına ait yatırım teşvik belgesi listesini yayımladı.
Yılın son ayında en yüksek yatırım öngören teşvik belgesi, 10 milyar 750 milyon lira ile Turkcell için düzenlenmiş. Turkcell teşvik belgesi kapsamında 46 bin 500 baz istasyonu kuracakmış. Yatırım 500 kişilik istihdam ve 572 milyon dolarlık ithal makine ve teçhizat kullanımı öngörülüyor. Son dönemde paylaştığım Nokia yetkililerinin Turkcell ziyaretleri, Nokia Türkiye üst yönetimi ve Turkcell tepe yönetiminin birlikte Karel fabrikasını ziyaretleri hep bu konularla doğrudan ilgili bence. Bu gelişmelerle birlikte Turkcellin kurulum ve bakım onarım hizmetleri ihalesini karele vermesi ve bu ihalenin halen açıklanmamış olması çok net bir şekilde yeni altyapı kurulumu çalışmalarırın da yani 5G yatırımlarının da karele verildiğine emin olmamı sağlıyor.
Bu süreci şöyle okuyorum ben; Turkcell devasa boyutlarda yeni yatırım yapıyor bu yatırımın büyük kısmı çok büyük ihtimalle 5G için, Karel hem milli 5G çalışmalarında pek çok yazılım ve donanım üretti hem de Nokia ile imzaladığı üretim anlaşmasında 5G baz istasyonu üretimi yapıyor. Turkcell yeni altyapı yatırımı ihtiyaçlarını ister karelden doğrudan alsın ister Nokia dan alsın her yol Karel e çıkıyor. Turkcell ihalesinin açıklanmasının gecikme nedeni bence bu, yani yeni yatırımların rakamsal boyutunun tespiti nedeniyle, süreç artık netleşiyor gibi görünüyor, eğer yeni yatırım için cihaz alımları da işin içinde olursa
Turkcell ihalesinin 4,5-5 milyar gibi çok büyük bir rakam olması sürpriz olmaz benim için. Bu Turkcell haberi Karel de çok şey değiştirecek, rakamın açıklanmasını merakla bekliyorum.
https://www.ekonomim.com/ekonomi/tur...-haberi-681164