çok değerli bilgiler teşşekür ederim.
Printable View
--satış süreci devam eden bir şirkette, gurubun yatırım fonunun işlem yapması etik midir?...
--neden satar?...
1-düşük fiyattan satılacağını öğrenmiş ise bal gibi insider trading.
2.öylesine satıyor, daha iyi hisse gördü o nedenle buradan satıp başka hisse almış da olabilir...
--her iki durumda da elinde hissesi olan diğerleri, ya da yeni girecek olanlar, satış fiyatı iyi-daha yüksek olsa nasıl olsa çağrı fiyatından satar, bunu beklemediğine göre bir sorun var diye düşünür...
3.satmayıp elindeki lotu artırsa idi... bu durumda da piyasayı etkileyecektir.
--bu süreçte hiç bir işlem yapmamalıydı...
--hisse fiyatının düşmesinin sebebi bu çapsız yönetim (fonu, şirketi ve holdingi yöneten)dir.
--şöyle bir ihtimal de olabilir, YK-KOÇ yatırım fonu spek-tahtaya hakim biri-guruba anlaşmalı satarak fiyatı düşürerek bundan etkilenen kişi-kurumların mallarını daha ucuzdan toplamak amacı olabilir...bu ihtimal bence daha yüksek, çünkü bu yüklü satışı alanlar da 1 ya da 2 kurum...zaten forumlara... kuşlu siteye bakınca bu satışları KY nın karşılamadığı belli...
--niyet buysa karşılayan/lar iki taraflı kazanmış oluyor (bu fonun elindeki hisseler de malı toplayanlara geçtiğine göre (hem fonun hissesi hem de fon satışından etkilenenlerin hissesi)
--KOÇ gurubu buna tenezzül eder mi?
Bu durum yukarıda bahsettiğiniz gibi olumsuz ve mide bulandırıcı. Fazlasıyla şüphe uyandırıyor. İyiye yoracak bir şey bulamıyorum açıkçası. Aşağıda paylaştığım grafikte okla gösterdiğim yerlerde satış işlemleri de o fona ait. İki kırmızı barın birinde haber sonrası tavan açıp yatay kapatıyor, diğerinde %6 açıp eksi %-4 kapatıyor. En son okta TOBO yapısını bozuyor hem de endekste herhangi bir düşüş olmamasına rağmen. Kapta Yapı Kredi Koç İştirak Fonu Kasım 2023 raporunda hangi günlerde işlem yaptıkları kalem kalem mevcut. Aralık ayı raporu Ocak 2024 te yayınlanınca diğer sert barlar da yine aynı fonun olması çok muhtemel. Özellikle son iki ay kendi fonları sahnede.
Hisse satış haberi ile bu soruların cevabını ancak öğrenebileceğiz. KCHOL bile bunu yapıyorsa bizim borsada işimiz çok zor.
https://i.hizliresim.com/ls6e6r8.png
--2022 yılı öncesi TUKAŞ VE TATGD nın salça-konserve bölümlerinin (süt-makarna çıkarılmış) brüt kar marjları %29-30 bandında eşit ya da tatgd bir tık yukarıda iken, 2022 yılında tukaş% 39.5; TATGD %29.3
--8 kasımda verenler
meksa 774 bin
ünlü 445 bin
garanti 420 bin
info 410 bin
--son hafta ay 3 ay ve 6 ay lık süreçte ünlü garan ve info alış tarafında (malları artmış)...fon çıkışı meksa üzerinden olmuş sanırım...diğer satanlar, sonraki süreçlerde verdiklerini yerine koydukları gibi daha da artırdıklarına göre, fonun bu satışları manidar(benim yüksek ihtimal dediğime uyuyor), elinde olanlara ve almak isteyenlere geride çok daha fazlası var algısı verdiklerini düşündürüyor ben de, benim ki sadece tahmin...ciddiye almayın..
8 kasımda alanlardan belirgin alıcılardan ahlatçı ve ziraat dökülmüş...diğer alıcılar ise artırmış...
--kısaca mal toplama hareketi var denebilir...
--zaten tahta hareketleri de toplamaya yönelik gibi duruyor...son bir saate kadar bezdir, sonra aşağı bas ve topla...son 2-3 aydır hep ayni hareket...
Merko Gıda & Frigo Pak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Alistair Baran Blake,
--2022 yılı ağustos ayında yaptığı bir söyleşide şöyle diyor:
...Ama şu anda dünyada domates kıtlığı var. Bizim üretimimiz iyi. Şu an salçacı olmak altın madeni sahibi olmak gibi bir şey.â€
--TATGD, üretim rekoru kırdığı bir süreçte (salçacı olmak altın madeni olmak ile eşdeğer bir dönemde) ne yazık ki ciddi bir kar elde edemedi....TUKAŞ ın yüzde 40 a yakın brüt kar marjı ile çalıştığı bir dönemde %29.3 brüt kar marjı yapabildi...
--neden acaba??
https://merko.com.tr/merhaba-dunya/
...yazının linkini unutmuşum..
Burada son altı ayda ağırlıklı satış yapan yatırım fonları ve emeklilik fonları. Bu hisseleri İş, Garan ve Citi çoğunlukla almış. En büyük alıcı İş Yatırım. Büyük hareket öncesi yatırım fonlarının taşıdığı mallar alınır ve sonra ciddi hareket yapar. Çoğunlukla yatırım fonlarına taşıma görevi yaptığına çok fazla şahit oldum. Fakat bunu KCHOL olunca çok konduramıyoruz. Ayrıca satış fiyatına dair ciddi yorum olmayınca çok fazla alıcı gelmiyor. Eğer burdan sert yukarı yaparsa bu yapılanların tuzak olduğu belli olur.
Velhasıl her türlü yatırımcı için hoş işler değil. Baskı kur, topla, dağıt psikolojiye oyna. Birgün bu oyunlar bitecek elbet.
Hayırlı olsun .....!!!!!!!!!!!!!
Bugün yarın......!!!!!!!!!!
Benim tahminim.....200 milyon dolar civarı ....yada üzerinde......!!!!!!!!!!
Herkes bi tahmin yapsın.....
Benim tahminim tavsiye içermemekle beraber 300 milyon dolardan aşağı olmaması yönünde. Daha önce yapılmış bir çok satış çarpanlarına göre olması gerek fiyat. Bunun altındaki rakamlar şirket ile ilgili kamuya açık olmayan olumsuzluklar yüzündendir. Karı düşüren esas faaliyet dışı giderler ve yönetim giderlerinin değerlemeyi nasıl etkileyeceği önemli.
Sayfada çok değerli bilgiler yazan arkadaşların hepsine teşekkür ediyorum
Bende size tatgıdayı kimin alacağı yönünde tahmininiz var mı onu sorayım?
Bende hienze kraft alır mı diye düşünüyorum. Assan gıda satıldığında ünlü & co şirketi yetkiliydi tat gıda satışında da ünlü & co yetkili bu tesadüf mü acaba yoksa bilinçli bir durum mu bilmiyorum
Bunlar tabi ki hissiyat yatırım tavsiyesi değildir
Hissenin bu şekilde fiyatlaması satış fiyatının kötü gelme olasılığını artırıyor. Nefes aldırmıyorlar.
Bugün yarın......!!!!!!!!!!!!!!!.......
Aramızda para toplayıp.....300 milyon dolara alalım.....!!!!!!!!!!!!!!!
Yüksek bir fiyata körfez sermayesi alır diyorum. Tamamen salladım. Ytd.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Assan Gıda rekabet kurulu kararında şirketlerden orta halli domates işleme tesisi fabrika kurulum maliyetlerini istemiş. Tat arsa hariç 30 milyon euro olduğunu söylemiş. Tabi ek olarak mayonez, çeşitli soslar, turşu, hazır yemek, reçel vb. gibi bir çok fabrikası da var. 3 fabrika 100 milyon euro peştemaliye değeri edebilir mi?
Fabrika arsaları kabaca parsel sorgulamadan
Kemalpaşa 195.000 m2 civarı - m2 fiyatı 3500 TL den 680 milyon
Karacabey 230.000 m2 civarı - m2 fiyatı 500 TL den 115 milyon
Torbalı 64.000 m2 civarı - m2 fiyatı 4000 TL den 256 milyon
toplamda 1 milyardan fazla edebilir.
https://i.hizliresim.com/s1doe7b.jpg
Yine Assan gıda rekabet kurulu kararında TAT'ın pazar lideri olduğu belirtilmiş.
https://i.hizliresim.com/hqahv5j.jpg
TATGD 09/2023 Faaliyet raporunda ürettiği ürün gamında çoğunda pazar lideri konumunda. Bu satış ilginç olacak. KCHOL yatırımcı telekonfreansında yıl bitmeden bir karar verilebileceğini söylemiş. İnşallah bu kadar sıkıntı güzel şekilde sonuçlanır.
https://i.hizliresim.com/brmdikz.jpg
[QUOTE=xortzana;6656454]Assan Gıda rekabet kurulu kararında şirketlerden orta halli domates işleme tesisi fabrika kurulum maliyetlerini istemiş. Tat arsa hariç 30 milyon euro olduğunu söylemiş. Tabi ek olarak mayonez, çeşitli soslar, turşu, hazır yemek, reçel vb. gibi bir çok fabrikası da var. 3 fabrika 100 milyon euro peştemaliye değeri edebilir mi?
Fabrika arsaları kabaca parsel sorgulamadan
Kemalpaşa 195.000 m2 civarı - m2 fiyatı 3500 TL den 680 milyon
Karacabey 230.000 m2 civarı - m2 fiyatı 500 TL den 115 milyon
Torbalı 64.000 m2 civarı - m2 fiyatı 4000 TL den 256 milyon
toplamda 1 milyardan fazla edebilir.
474+215-48 bin m2; sırasıyla
fabrika ve çevre arazilerinin toplamı 737 bin m2
https://finans.gazetevatan.com/kap-h...---kap/183857/
2013 yılında tat tohumculuk cirosunun 3 katı fiyattan satılmış...son 4 yılın ortlamasına göre de yaklaşık 15-16 f/k dan satılmış...[/QUOTE]
---bu değerleme yapıldığında dolar kuru 18.70 lerde idi....8.5 milyara göre 455 milyon dolar ediyor (umut fakirin ekmeği)... bunun içinde iştirakleri düzey ve ram ticaret yok...buradan da 50-100 milyon Tl gelebilir...
---bu değerleme yapıldığında dolar kuru 18.70 lerde idi....8.5 milyara göre 455 milyon dolar ediyor (umut fakirin ekmeği)... bunun içinde iştirakleri düzey ve ram ticaret yok...buradan da 50-100 milyon Tl gelebilir...[/QUOTE]
Yukarda başın döner....aşşağılara doğru....bayağı bi aşşağılara....!!!!!!!!!!!!!!!!
Maşallah güzel beyin fırtınası oluyor. parçaları birleştirince assan gıda maliyet istediğine göre şirketi hienze kraft 'ın alma ihtimali yüksek o zaman. yatırım tavsiyesi değildir.
Yabancı satışı olmaz...olamaz....boynuzlu vermez....verse devlet onaylamaz....!!!!!!!!!!!!..
Yabancıya satış olsa....500 milyon dolara giderdi....!!!!!!!!!
200 milyon doları geçmez ....geçemez....zor....!!!!!!!!!!!!!
Salça stratejik bir üründür.....emme velakin....köydeki ninede yapıyor....!!!!!!!!!!!
Düşük teknoloji yoğunluklu ürün.....!!!!!!!!!!!!!
İsim ve mükemmel damak tadı....edeceği para...arazi var....
Makina tesis traş.....hurdalık.....
Eski fabrika.....çoooook çok eski.....!!!!!!!!!!!
Para kazancez bu hisseden beyaaaa...!!!!!!!!
--malları dün kaptırmışsın sanırım.....piyasada lot kalmadı pek...bu saatten sonra pek satıcı olmaz...buraya kadar bekleyen filimin sonunu görmeden gitmez...
--borsanın beklentili tek hissesi...ve de en ucuzlarından biri...
--satmak kolay, almak zor moduna girdi...
Bugün karanlık odada 48 kuruş alıcılı kapattı
Bu gün kapanıştaki kırmızı bar ile olumlu bir sinyal verdi.. 9 Ekim haftasına taramalarda liste başı olarak yer aldı ama sonu feyk çıktı ve yataya sardı.. haftalık taramada halen liste başı olmasa da dikkat çekmeye devam ediyor.. malsız çulsuz izlerken, hasır betonun (33.26)kırılmamasını diliyorum.. günlükte adam olacak çocuk 37.42 ve üzeri..
iyi çalışmalar..
https://i.hizliresim.com/2cgwc0k.png
Koç Holding resmen rezillik yaşattı bize. Satış süreci 7 aydır devam ediyor. Bu süreç diğer satışı yapılan şirket satışları gibi olmadı. Hisse senedi üzerinde ciddi baskı kurdular. Endeks kadar bile yükselemedi. Ortada doğru düzgün haber olmadığı için süreç her uzadığında hisseye satış baskısı olarak yansıdı. Bu yetmezmiş gibi Koç İştirak fonu da kritik yerlerde hisse satmaya devam ediyor. İlk kez böyle bir durum yaşanıyor. Tekliflere karar vereceğiz dedikten sonra geçen 45 günde yaklaşık %25 değer kaybettik.
Hisse satıldığında önceden çağrı fiyatı satılan fiyat üzerinden yapılıyordu. Yeni yönetmelikte 6 aylık ortalama üzerinden çağrı yapılıyor. Bu baskının amacı hisselerin çağrı fiyatını düşük tutmak. İlginç olan yatırım fonlarının sürekli satması. Neticede sadece gıda ile uğraşan global bir şirketin satın alması olayı pozitif anlamda değiştirir.
Velhasıl elimizde ordan burdan araştırdığımız kısıtlı bilgilerle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yüzdük yüzdük sonuna geldik. Haber gelince ne çevirdikleri ortaya tam anlamıyla çıkacak. Nasip...