Ahahaha. Hayaller. Adamlarin hayali sizdiniz.
Neyse vakti geldi, mallari bitiyor. Yeni hayalleri yoksa tabiiii.
Printable View
Ahahaha. Hayaller. Adamlarin hayali sizdiniz.
Neyse vakti geldi, mallari bitiyor. Yeni hayalleri yoksa tabiiii.
iyide niye seviniyorsun ki?ayrıca zararda olupta burda olan kişi syaısı belkide 1-2 dir.
mesela ben 15 ten alıp bolunmese 120 tlden sattım 3 te 1 i duruyor ben şimdi zaradamıyım? hisse 0 a inse bile zararda değilim ki benden kat be kat parasını katlayan da hiçte zararda değil. yok uyarmışlarda yok böyle olacağını söylemiştikte siz kendinize bakın bence
çok acımasız bir hisse kimsenin gözünün yaşına bakmıyorlar
hem niye acısınlar ki 10 kat operasyon yemiş kağıt
düşerken keskin çıkarken de dikine çıkıyor yada çıkıyormuş gibi yapıp basıyorlar
enteresan bir tahta korkunun ecele faydası yok
süzüle süzüle 7,5 lara gelmesini bekliyorum ytd.
Depoyu doldurmaya devam
https://i.hizliresim.com/du87c7t.jpeg
You wait very long time bro!
regards
Toptan fiyatına parakende. 80 milyonu 1-2 liraya yedirdiler. Son kalanlarıda artık akşam pazarı niyetine alış fiyatına verip ellerini yıkayıp giderler.
Estagfrullah kardesim, neye sevineyim. Beni ilgilendiren birsey yok. Bazi seyleri yanlis anlamissin.
Kimseyi uyarma gibi bir misyonum yok.
Borsanin en iyi performansini gostermis hisselerinin birinde de mutlu olmayana uzulme derdim yok. Acgozluluk yaptiniz, kendinizle yuzlesin.
Benim boyle bir hissem olsa, milletin yazmasina alinmayi birak... Guler, gel bir de surdan tepikle derim. Cunku parami sayiyor olurdum. Ogrenirsin borsayi merak etme.
Bu adam yıllarca bu işin içinde çamura battı.
Hektas ve oyak yönetiminin öyle bir derdi yok artık.Altta sabancıların haberini paylaşmıslar.Büyük patronların da öyle bir derdi yok.
Haydi koçları da bulaştıralım bu işe.50 kusur yılı aşmış tat gıdayı satıyorlar otokar 1.5 milyar dolar degerinde.
Herkes saldı artık kendini…Kimsenin derdi değil.
Sebebi coktur bilemem.
Bir tanesi de yazmış.Katladım ana parayı aldım düşse ne çıksa ne gibisinden paranın maliyetinden haberi yok.
Herkesin düşüncesi kendine…
Su videodaki adamda tutku var bu adamın motivasyonu içsel.
Bir kere karsılasmıstık Bursa da.Cok bilgili cok kendinden emin ama adamın üstü kokuyordu.Tarla kokuyordu tezek hayvan kokuyordu.Saygıyla dinledik adamı gıptayla baktık.Biz de ulan araba camur oldu yok hava sıcak vs diye
Neyse…
Birisi diyor ya 7.5 a gider diye gider belki oralarda da yıllarca kalır biz de elin gavurundan tohum almaya dısarıya döviz ödemeye devam ederiz.
Türkiye nin en büyük şirketleri dediğimiz şirketler de parekende satıs yapan sirketlerle övünür dururuz.
Hammadde satarız kat ve kat fazlasını dısarıya öderiz.
Lüksemburg a gittim geldim ufacık ülkede refah had safhada idi.Üzüldüm moralim bozuldu.
İtalya ya gidiyorsun Allahın köylüsü burdaki patronlar gibi ürermiş bize göre mutlu atmıs ayak üstüne ayak keyif yapıyor.
Sorunları var mı var!
Şimdi gelirler boş yapma derler dolusunu yapsınlar da görelim.
Türkiye ruhunu kaybetti Cemil Meriç in deyimiyle…
Çok ümitlerim vardı bu şirketle ilgili yok ettiler hepsini geri dönerim dedim pahalı da olsa alırım.Ülkem kazanır ben kazanırım ihracat yaparız parlayan yıldız oluruz dedim şu düştüğümüz hale bak.
Patronların hepsi sıcak paranın derdinde şirket yöneticilerinin cogunda da vizyon yok.
Tahtada oynar dururlar artık yukarı aşagıya…
Potansiyel Rakipte Hisse Satışı
20/09/2023 - 20/09/2023 tarihinde ALARKO HOLDİNG A.Ş. payları ile ilgili olarak 117,40 - 117,40 TL fiyat aralığından 0 TL toplam nominal
tutarlı alış işlemi ve/veya 6.144.685 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle
birlikte ALARKO HOLDİNG A.Ş. sermayesindeki paylarım/oy haklarım 20/09/2023 tarihi itibariyle %16,2705 sınırına ulaşmıştır/aşmıştır
/altına düşmüştür. İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır.
LEYLA ALATON
biz 23.37 tl den satmıştık hisse başı
İngiliz p.inde yaklaşık 20milyon lot hisse kaldı
şimdi kalan 20 milyon lotu da zararına mı satacak artık?
Ne tesadüf ki
Vakıf Yatırım bugün
22,80-23,20 aralığından AL
23,90-25,00 ARALIĞINDAN SAT
diye rapor yazmış
zararına satma felan yok.
bunu hsbc satmıyor, oyak doğrudan tahtada satıcı görünmemek için böyle bir yola girdi.
hsbc komisyon karşılığında kynin eline veriyor lotları.
20 milyon lot bitince, satışın biteceğinin garantisi yok. oyak bi 100 milyon lot daha koyabilir.
şimdi düşünelim oyak satacağı lotları ucuzdan mı satmak ister pahalı mı?
evet pahalı satmak isteyeceğine göre satmak istediği lotları bitirine kadar belli bir noktada tutmaya çalışır kağıdı.
ondan sonrası tufan.
gerekirse şirket batsın oyak koyduğu parayı geriye alması yeterli.
2022 6 aylık
https://i.hizliresim.com/jx8ir53.png
2023 6 aylık
https://i.hizliresim.com/jr0r5ib.png
Kar etmiyor değiliz ediyoruz ama finansman gideri gecen yıl 6 ayda 338 mn iken bu yıl yaklaşık 4 kat olarak 1.2 milyar lira olunca ortada kar kalmıyor.
Ödemesi gelen bonoları sanırım geçmiş yıl karlarından falan öduyorlardır ya da kasadaki nakit ve/veya mevduattaki paradan
TESPİTLERİNİZE HAK VERMEMEK ELDE DEGİL.
KOÇ diyoruz yıllardır defansif işlerle meşgul.
sabancı ruhunu kabetmiş sakıp ağanın vizyonundan çok uzaktalar
iş dersen şişeyi sodaya katarak iyice bitirdiler. şişe en büyük şirketlerden gıkı çıkmıyor.
oyak dersen son yıllar çok kötü ilerliyor.
dönüşümü yapmaktan, şirketleri kullanmaktan çok uzaklar.
elinde isdemir var kullan. yeşil çelik dönüşümünü başlat.
hektaş var kullan.
ereğli zaten öyle.
oyak reno var halka aç.
TOTALi aldın. OYAK enerji birleştir. Halka arz et elde edeceğin parayla elektrikli şarj batarya üniteleri kur. ilk sen ol.
stratejik ortak bul kendine.
bir enerji şirketi satın al.
zaten gerisi patron şirketleri kurumsallaşma çok az.
olan da halka açılmıyor.
açılan milleti kazıklama derdinde.
bir kaç hevesli işadamı var o kadar
neyse bakalım
Ya söylenecek yazılacak çok şey var burdaki yani yatırm yapan büyük miktardaki adamlar da biliyor bizim konustuklarımızı ama umurlarında değil.
Dış borç dış borç nereye kadar…
Eşit omuz omuza ortak bulmadan Türk sermayesi ilerleyemez.
İç meselelerde baska seyler var o konulara girmeyeceğim.
Emperyalizm gelir Allah korusun çiğner bizi…
Yapılacak o kadar çok iş var ki herkese topyekün iş düşüyor.
Kimse kılını kıpırdarmıyor.
Neyse cok doluyum cok sinirliyim.
Ford un temettüleri gelcek istemiyordum ikinci şirket ama kalbimde hektas vardı ona dalarız diye dolanıyorduk kendi içimizde o da yaraladı bizi.
Mesele para kazanmak da değil onu kazanırız.
Bist100 ün içinde 10 şirket var iyi diyeceğimiz onlar da dünya capında babayiğit değil bu kafayla olamaz da…
Nüfusun düzeltilmesi lazım.
Eğitimin düzeltilmesi lazım.
İş dünyasının eğitimli teknolojiyle iç içe girip globalde rekabet etmesi lazım.
Tasarrufun artması lazım.
Bizim burda parlayan yıldız olmamız lazım.
Yapılacak söylenecek çok şey var kimse yapmıyor.
Umutsuzluğa batmaya başladım ben şahsen…
Yabancıların insiyatifiyle kim kalkınmış refaha ermiş ki biz kalkınalım…
Hedefe varmayan mızrak utansın..,
Hector gelecektir .
Saygılar
Gün sonu kırmızı olmayacakmış gibi çek pampaaaa
Faiz 5 puan daha arttı. Bizim borç diz boyu. Finansman giderleri biraz daha artar. 2023 zaten gitti. 2024 tende ümidim azalmaya başladı. Ferbisin arzı yapılıncaya kadar arz furyası da sona erecek bu gidişle. Bu günlerde yapılabilseydi en azından 5-10 tavan çekerdi.
Roma'da aşk başkadır, çavi çeşmesinden İspanyol merdivenine yol güzeldir
Ama restaurantta bahşişler de standarttı ve faturaya "bahşiş" olarak yazılıyordu. Orada da Afrikalı göçmenler fazla, bunlardan birisi kendisine ait konfeksiyon dükkanında Türk turist gruba şöyle bağırmıştı, Türkçe "Geel gel, 1 alana 1 bedava" diye.Grup küçük dükkana doluştu. İş bilenin kılıç Oyak'ın.
İş bilen Oyak'da Hektaş'a bedelsiz yaptırıp alacağı bu bedelsizi nitelikli ortağa sarmalı, bence
Ytd.
Bu seferlik kurtardi sutlanmaktan;
https://www.borsaistanbul.com/tr/duy...belirlenmistir
Gece gece kafama bir soru takıldı. Oyak yaptığı bu 86.7 milyonluk satışı halka açık paylarından mı yaptı. Yoksa halka açık olmayan kendine ait paylardan mı yaptı. Kendine ait paylardan yaptıysa halka açıklık oranı % 3.45 arttı mı ve bu satış için SPK dan izin alındı mı. Bunları duymadığımıza göre halka açık paylarından mı sattı diye anlamalıyız. Payı bu satıştan sonra 55 lere düştüğüne göre artık bu kadar büyük meblağlı bir satış yapacağını sanmıyorum. Ha ilerde Hektaşı tümden gözden çıkarırsa o başka.
Enerjiler + Kontrolmatik 2. Tura başladı
Bizim dönüp yüzümüze bakan yok:Sad:
üst endekslere geçen hisseleri bazı fonlar otomatik olarak alıyor, bir süre hızlı gitmeleri normal.
tersi de geçerli.
Yürüüüü kim tutar seni
Bir şirket neden kötülenir anlamıyorum..
Kötülüyorsan satarsın ortaklığın biter, övüyorsan alırsın ortak olursun..
Zararda isen umudun yok ise kol kesersin, kar da isen beklersin veya sofradan kalkarsın...
Hergün saçma sapan yorumların yatırımcıyı yanıltmaktan başka bir şeye yaramadığını düşünüyorum.
katladım diyen benim 15 ten 120 ye satarsan 8 katı karla çıkmış oluyorsun elde kalan 3 te birden az kalanlarda 4 katı elde duruyor neyın parasının maliyetinden bahsediyorsun kardeş sen paranı 1,5 yılda kaça katladınki gelmiş bize aç gözlü diyorsun borsayı öğreneceksiniz diyorsun.millet burda 2023 hedefini 17 olarak görüyordu zaten şu an o hedefinde üstünde.Sonra o paralarla 24 maliyetli alfas aldım ordanda 5 kat yaptım bu borsayı öğrenmemiş halim birde sizin gibi öğrenirsem 50 kat felan yapacam herhalde
Borsanin tarihi rekorlar kirdigi, en kotu sirketin x2 yaptigi zamanda dolar bazli %70i buhar olan, patronun dogrudan ve dolayli olarak surekli hisse sattigi, yatirimci iliskilerinin ölü taklidi yaptığı, bir halka arzi bile beceremeyen, zarar eden, yatirimlar hakkinda haber paylasmayan, kapta borc alma ve devre kesme harici bildirim yapmayan bi hisseyi kotulemeyip te ne yapalim.
Birbirimizden pek hazzetmesek de guzel yazmissin.
Tum dengeyi bozan sey 51 liraya cikmamizdi.
Finansman işini halledebilirsek tez zamanda net karlar da dogal olarak artacak ve fk da epey dusecek.
6 ayda 1.2 milyar lira finansman gideri yazan bir sirketten bahsediyoruz. Duz mantikla bunu 2 ile carpsak yillik 2.4 milyar lira finansman gideri.
Bunun olmadigini, finansman sorununun bittigini, yatirimlarin tamamlandigini dusunun, bu tutarin buyuk kismi net kar olarak finansal tablolara yansiyacak
Hektaşın yapay zekada regresyon modellemeleri ile yapılan bilançosuna göre fiyat tahmin analizi:
https://www.youtube.com/watch?v=EQBvlT-XnSc
işin can sıkan tarafı kısa vadeli borçların çokluğu.Kısa vedeli borç dediğin aynı yıl içinde ödemek zorunda olduğun borçlardır.yanı muhasebede kısa vadeli kredi borçları 300 hesapta takip edilir o yıl bitmeden ödenmesi gereken borçlardır.o kadar parayı masıl ödeyecek nerden bulup ödeyecek.Bu borçları kapatmak için tekrar kredi çekip ödemeye çalışırsa yandı gülüm keten helva .Faizler ayyuka çıkmışken şu an kredi faizleri bankaların bitmek bilmeyen faiz +masraf kalemleri sayesinde 58-60 bandına dayandı.Ayrıca daha öncede söylemiştim müşteriden tahsilatlar uzun vadeli evraklarla tahsil ediliyor 180 gün gibi uzun bir tahsilat adatıyla bu işler yürümez enflasyonun bu kadar yüksek olduğu zamanda bu kadar vade şirketleri batırır.Şirketin yapabileceği tek şey şu an bedelli yapıp borcu kapatmak olacaktır veya ortak alıp gelen parayla borcu kapatmakta bir seçenek gibi duruyor.Yoksa bu kadar faİz giderİyle düze çıkmak bana göre şu şartlarda çok zor.
YTD DEĞİLDİR
Sasa nereye biz oraya
Bu performansla bu finansman gideri yükünden kurtulmamız da pek kolay olmayacak. Muhtemelen son borçlanmaları daha yuksek faiz yüküyle yapıyoruz. Benim ümidim şu ferbis arzındaydı. Borç yükünde en azından biraz nefes aldıracağını düşünmüstüm. Onuda 8 aydır beceremedik. Arz sürecinde aşama kaydetmiş ve onay bekleyen 50 şirketin arasında daha adımız bile geçmiyor. Konuya ilişkin bir açıklama da yok. Para beklediğimiz pet mamada ne olduğundan para kazanıp kazanmadığımızdan haberimiz yok. Gübre destekleri hiç artmamış. Gübre satsak parayı toplamak zor. Geçen sene haber yağıyordu. Bu sene haber yok. Eleştirmeyin satın gidin demek kolay. Artık gidilecek yer yok. Şu an için bununda gitmesi istenmiyor gibi bir hava var. Hakim ortak satışı ve ferbisin gecikmesi insana ister istemez bunu düşündürüyor. 87 milyonluk mal 1 aydır büyük oranda piyasaya dağıtıldı. Oyağın payı 55. Artık daha fazla bu ölçekte satış yapacağını düşünmüyorum. Bakalım bundan sonra neler yaşayacağız
Sta hocam bu konuda bizleri aydınlatırsanız sevinirim. Şimdi bu ortak alma işi nasıl olacak. Şundan ötürü soruyorum geçenlerde biri yazmıştı Oyak bu parayla borç ödeyemez mi diye ve ödeyemez demişlerdi. Farz edelim ben Oyakla ortaklık konusunda anlaştım bana şirketin %3.45 ine tekabül eden 87m kusur hisseyi 23.37 tlden devretti bende karşılığında 2.04 milyar TL verdim. Şimdi ben ortak olmuyor muyum bu şirkete. Bu parayı neden borçları kapatmada kullanamıyor. Yada Hektas bu borçları ödemek için nasıl bir ortaklık yapmak zorunda