Makul mesafe kavramı, kullandığınız taşıta göre değişir.
İklim kanunu ve dolayısıyla karbon vergisi kapıya dayandı.
Merkez her zaman merkezdir.
https://i.hizliresim.com/k1rkzed.jpg
Printable View
Makul mesafe kavramı, kullandığınız taşıta göre değişir.
İklim kanunu ve dolayısıyla karbon vergisi kapıya dayandı.
Merkez her zaman merkezdir.
https://i.hizliresim.com/k1rkzed.jpg
İddialar şöyle;
Son 3 ayda TOKİ'nin en az 34 ihalesi teklif veren olmadığı için iptal edildi
"Zarar ediyoruz, bu yüzden ihalelere giremiyoruz"
Kaynak: https://twitter.com/ArtiTV_/status/1706708961703972994
Sosyal medyada bazı TOKİ ihalelerinin iptal edildiğini duyuyorum. İptal edilen ihale sayısını ve nedenlerini TOKİ açıklamalı.
Yukarıdaki iddialar doğruysa arz talebin çok altında kalmaya devam edecek gibi görünüyor.
-----------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
1 Reşat altın= 11.575 TL
Bundan 30 yıl önce 1993 yılında ev kiraları ortalamaları şöyleymiş
Bahçelievler - Merter - Bakırköy: 5 reşat altını yani bu zamanın parasıyla: 58.534 TL
Taksim - Şişli - Mecidiyeköy : 18,7 Reşat altını yani bu zamanın parasıyla : 216.577 TL
Diğerlerini de aşağıda belirttiğim kaynaktan siz hesaplarsınız.
Kaynak: https://emlakkulisi.com/1993-yilinda...iyormus/362666
Not: Ortalama =en düşük +en yüksek fiyatın ikiye bölümü olarak hesaplanmasıdır
---------
Yazdıkalrım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Kaç kişi burada hiç evi olmayan kiracı çok merak ediyorum?
Ev kiralarından şikayet edenler hep ev sahipleri...
Baykar gibi firma 3 boyutlu evler print etse ne iyi olurdu. Ev toplam 3 günde print edilip ev sahibine teslim ediliyor. Altyapı olan her yerde yapılabilir. Evlerin yaşam ömrü 200 yıl kadar. Milli servet kaybı olmazdı.
https://youtu.be/vL2KoMNzGTo?feature=shared
selamlar arkadaşlar ev almakmı yoksa hisse senedi yatırımı yapmak mı doğru olur şuan için sizce.yorumlurınız ne olur
Kısa bir süre nakitte günlükte bekleyin, kısa bir süre. Faizler düşene kadar alım yönünde hareket etmeyin. Sonra gidişata göre bakarsınız.
İpotekli konut satışları dibe vurdu. Ancak senetle satılıyor. Müteahhitler riski üstlenmek istemiyor. Ev yapımı da azaldı. Fakat kaçak göçmenleri son sürat sınır dışı ettikleri için denge bozulmadı. Yoksa ev fiyatları daha da uçardı. Şu anda dolar bazında kendi tepesine göre %10 kadar düştü ve yatay da devam ediyor. Kendi tepesi pandemi başına göre dolar bazında x3 kat primle. Yani pandemiyi baz alırsanız ev fiyatları dolar bazında pahalı. Bu seneyi baz alırsanız düştü. Nüfus azalmadıkça ev fiyatlarında düşüş olmaz. Talep yüksek. Ancak az artabilir faizler yüksek olduğu için.
Bankalar ise konut kredisi vermiyorlar. 3 Milyon TL Konut kredisini alsanız 10 yıllık için aylık ödemesi en az 95 bin TL. 110 bin TL ye kadar çıkabilir aylık ödemeniz.
Evlilik ve konut almak için BES in yarısı çekilebilecek. Yeni haber.
Konut kredisi olmadığından satışlar dibe vurunca Hükümet BES ten para çekme imkanı getirdi. Bunu yapan olsa bile kaç kişinin 5 milyon üstü BES birikimi vardır ki yarısını bozsun da ev alsın.
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...lecek-42336566
Bir de AirBnb yasaklanırsa muhtelemen 500bin ev boşa çıkar. Bu yasayı da takip edin. Çıkmazsa ev fiyatları ralliye devam eder.
Meclis ekimde çalışmalara başlayacak: Masada Airbnb evlerine vergi düzenlemesi var.
https://www.tgrthaber.com.tr/ekonomi...si-var-2907868
Oturmak için ev almanın zamanı yoktur. Gönlünüze göre ev vardır. İnce eleyip sık dokuyabilirsiniz. Sonuçta piyasa uygun olduğunda gönlünüze göre ev bulacağınızın bir garantisi yok. Buradaki tek belirsizlik hükümetin sübvansiyonlu konut kredisi çıkartıp çıkartmayacağıdır.
Hisse senedine gelirsek hangi hisse senedi sorusu ortaya çıkar bu ise profesyonel danışmanların cevabını vereceği sorudur.
İki yatırımda uzun vadeli yatırım olacağı için bugünün parametreleri yerine geleceğin parametreleri ile değerlendirmeniz yerinde olacaktır.
Bulunduğumuz dönemde kendi adıma karar vermekte zorlandığımı küçük adımlar attığımı belirtmek isterim.
Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi
Piyasa durgun: Araç var, alan yok... Otomobil yatırım olmaktan çıktı mı?
https://www.facebook.com/watch/?v=848560740251059
Ben varım. Kiracı oğlu kiracıyım. Ev sahibim ayın 1 inde kiraya 266% zam yaptı. Aynı evde 7ncı senem. Her sene tüfeye göre zam yapmama rağmen evi dolara göre çok geride kalmış. Resmen değerleme yaptı anlayacağınız.aslında kira tespit davasına gidecektim ama kanser hastası olduğu için üstlemedim bir-iki bin lira için. Nasıl kiracıyım ama , salako daha akıllıdır benden. Bu arada de işyerinde patron zammı pas geçti. Doğal olarak geçen seneye göre iyice fakirleştim
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Asıl soru şu olmalı ev fiyatları daha da çok çıkar mı borsaya göre yada düşer mi demek geliyor içimden ama düşmüyor da görüyoruz. Ama kredi çıkmıyor yada çıksa da faiz oranları fazla ama buna rağmen ev fiyatları düşmüyor.bu arada borsa derken BIST 30 veya BIST 50 hisselerindrn bahsediyorum.birde borsada baya yükseldi son zamanlarda.hatta rekor seviyeye geldi.daha da çıkar mı tahmin etmek zor. O yüzden borsada beklesem mi yoksa çıkıp ev mi alsam diye düşünüyorum.bu arada kiradayim.iyi akşamlar cümleten
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet, naçizane çok uğraştım onlarla.
Onlara hep meşhur sular yükselince de balıklar karıncaları yer lafını hatırlattım. Ama sorsan yine o görüşleri savunurlar, utanmasalar yine ev almak enayiliktir diyecekler de, utanıyorlar işte. Allah'tan son 1 yıldır oturmak için ev almayı enayilik olarak niteleyen yok. Üstelik ev fiyatları dolar bazında en az ikiye katladı son 3 yılda.
İyi borsacı, malı ucuzken alır, borsacı geçinen evsiz arkadaşlara hatırlatmış olalım.
Yaza girerken evi satılığa çıkardım...arayan-soran, bakan eden olsa da, kredi almada sıkıntı olduğu için ciddi alıcı pek çıkmadı...geçen yıl %50 kira artışı yapmıştım, bu yıl da %125 artış yaptık...ev satılacak diye endişeliydi, 15 yıldır aynı kiracı oturduğu için %25 vs söz konusu değil tabi, ama kiracının da ev sahibinin de ahlaklısının denk gelmesi önemli. %125 değil, %200 de yapsam muadil evlere göre kirası düşük kalırdı..ama, o kadarı da ayıp olur dedim...%125 artışa da hiç itiraz etmedi. Sonuçta iyi niyet ve makul olmalı iki taraf da, kimse kimseyi enayi yerine koymamalı. Zaten sorun çıkaran bir kiracı olsa, üçe beşe bakmaz, anında satarım evi.
Otelciler lobisi mi , betoncular lobisi mi kazanacak?
https://www.turizmguncel.com/haber/a...WJujt7e_hnv5UE
Bu ne lobisi ?
https://twitter.com/josephineVV5/sta...41439761285627
Bu lobiyi biliyorsunuz zaten...
https://twitter.com/Araftabyerdeyim/...93587702255936
İstanbul'da ev almak her zaman zordu. Bu şehirde yarım asıra yakın vakit geçirdim, ailecek her yakasında, her semtinde oturduk. Benim ailemdeki gibi çalışanlar ücretli ise tasarruf etmenin bir yolu yok. Ev sahibi olan kişilere baktığımda ya köyden arsa-tarla kalıyor, ya ailesi evlenirken ev alıp veriyor, ya da maddi olarak yardımcı oluyorlar; ya da eskinin gecekondu mahalleleri üzerinden rant elde ediyorlar. ya da ücretli değil, kendi hesabına çalışıyor. Bunlar haricindeki kesim için sunulan tüm o sıfırlı kampanyaların hiç biri ücretlilere - ya da bana yönelik - değildi. 'kira öder gibi' sunulan kampanyaların hiç bir gerçeği yansıtmıyordu. bunu bu formlarda geçmişte tartışmıştık. hal böyle olunca biz size demiştik bak şimdi başını sokacak bir evin yok diyerek ahkam kesmek, ekonomistlik oynamak doğru değil bana göre.
Ben nasıl ev sahibi olamadığımı anlattım sanırım. Bir de AKP iktidarında ev sahibi olan arkadaşların nasıl ev sahibi olduklarını şöyle mal varlıkları ile açıklasalar konu daha rahat anlaşılacak sanırım.
Gayet güzel özetlemişsiniz, ben de ekleme yapayım. Ücretli çalışanların barınmak için eve ulaşımı yıldan yıla zorlaşıyor, bu durum sadece son döneme ait bir sorun değil. Çalışanların milli gelirden aldığı pay sürekli düşürülüyor, alım gücü düşüyor. Bu sorun kişisel bir ''ev alıp almamaya karar verme'' sorunu değil, toplumsal bir sorun. İnşaatın patlatıldığı, dağa konut yapılan dönemde bile konut sahipliği oranı düşmüş.
Eskiden, ev sahibi olamayan insanlar emekli ikramiyesi ile ev alabiliyordu. Şimdi alım gücünü düşürüp sürekli taksit sayısını artırıyorlar, 5 yıl, 10 yıl, 15 yıl, ileride 20-30 yıl....
2019-2020 de konut dolar bazında %50 düşmüştü, o zaman niye almadınız, ohh olsun evsizler, perişan olun diyor bazıları. Damat'ın deyimi ile; yahu millet dolarla mı maaş alıyor?
Barınma sosyal bir sorundur, bunu ''yatırımlık'' ev tartışması ile karıştırmayalım lütfen.
hocam maalesef bu yabancı satışları sebebiyle gerçekten güncel durumda gençlerin işi çok zor ama 2018 e kadar falan hatta risk alıp covid kredileri kullanılarak bu işler yapılabilirdi.
kendi adıma bir mucize falan yaşadığımı düşünmüyorum, biraz asosyalliğin e getirdiği tasarruf kültürü biraz da şans ile önce Kiptaş tan şehir dışı bir evi 80% i kredili aldım akabinde onu satıp merkeze yakın ev aldım.
babam fiilen ben lisedeyken emekli oldu, ailemler aynı şehirde üniversite okudum ve hayat devam etti.
Portekiz yabancıya vatandaşlık yoluyla konut satışını durdurmasına rağmen barınma krizi hala devam ediyor. Yabancıya satış işin ufak bir boyutu..
Portekizliler artan kira fiyatları nedeniyle çadırlarda yaşamaya başlamışlar. Her yer çadır
Kaynak: https://twitter.com/telediario_tve/s...50348507906365
Ne diyordu Ajanda 2030... "Hiçbir şeye sahip olmayacaksınız ama mutlu olacaksınız"
--------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Eleştirin bana ise, benim kimleri kastettiğim belli. Yazılarımdan kolayca anlaşılabiliyor diye düşünüyorum. Diğer arkadaşların da benzer şeyler yazdığını gördüm genelde.
Yani hedef kitle, maaşlı, alın teriyle namusuyla çalışıp yeteri birikim yapamadığı için ev alamayan kesim değil. Buarada oturduğum evi, hatta daha iyisini alacak param var. Ama enayi değilim, paramı borsada vs katlıyorum, kiracı olarak da evlerin hepsi benim. İstediğimde otururum diyen bir kesim vardı, hatta ev alıp evini kiraya verenleri enayi olarak görüyordu bu kesim.
Haa, bu başlıkta çoğunluk konakta büyümüş, emlak zengini bir aileden geliyor değil, 1-2 kişi çıkar belki. 2000 li yılların başında nispeten iyi maaşlarla çalışılabiliyordu, benim beyaz yaka tabir edillen arkadaşlardan ev alamayan kimse yok. Haa, maaşın nispeten düşüktür, birikim ve yatırım kültürü zayıftır, ev alma fırsatı olmamıştır. Kimisi fazla borç altına girmek istemez, risk almak istemez, ona da bir şey dediğimiz yok. Her Allahın kulu ev sahibi olacak diye bir kaide yok. Bu işler tercih meselesi. Kimisi de yıllık deniz tatilinden vazgeçmek istemez, ev vs olmasın, kirada mutluyum der. Saygı duyarız.
Özetle, hedef kitle belli. Hani ne siz üzerinize alının, ne de bizi kıt kafalı, at gözlüklü bakan biri olarak damgalayın. Bir de ekonomist vs demişsin, beni son yıllarda tanıdın, daha önce tanısaydın belki sana da faydam olurdu.
Ama ülke barınma krizinde, bu bir gerçek; özellikle yeni çalışma hayatına başlayan gençler, iyi bir işte çalışsalar bile, değil ev, araba bile almaları ok zor. Bunun suçlusu da emakçılar, ev sahipleri ya da galericiler değil. Ülkeyi yöneten siyasi iktidar ve onun ekonomik tercihleri bu hale gelmemzie sebep.
O yüzden gençler tepki gösteriyor, daha çok sesleri çıkıyor, çünkü ezilenler ve hayatı ıskalayanlar onlar oluyor. Bu ekonomik model, siyasetçi-bürokrat-yandaş işadamı modelinde birilerini zengin ediyor, arada vatandaşa da kırıntılar bırakılıyor bazen, sus payı olarak. Ama tamamen yasal takılan ve kanunsuz iş yapmayı tercih etmeyen, ticaret dünyasına uzak kesim de mağdur oluyor.
Şikayet edilecek kesim belli yani, onlara kızacak mağdur olan kesim.
Kaçak göçmenler ülkemize girerken yakalanmıyorlar. Çıkış yaparken fark ediliyorlar... "Kuş uçurmayız" diyenler, bizim değil Yunanistan'ın sınırlarını koruyor anlaşılan.
https://twitter.com/etkilihaber/stat...54823755788534
Onlar Haitili din kardeşimiz diyin.
Köpekbalığı, Deri sırtlı kaplumbağa saldırılarından kaçmış mazlumlar diyin.
Olmadı Bering Boğazı üzerinden Amerika'ya göç etmiş Türk Soylular diyin.
Haitilinin Kayseri'de ne işi var?
https://twitter.com/ZaferPartisi38/s...96008017772905
Afganların kolay bir şekilde taşımaya hazır duruma getirdikleri uyuşturucu paketlerini görüyorsunuz.
Afganistan’dan ülkemize olan kontrolsüz göç, beraberinde büyük sıkıntıları getiriyor.
Geleceğimiz uyuşturulurken, paramız Afganistan’a gidiyor.
https://twitter.com/sphyldz/status/1707138138471014513
Güzel bir belgesel. Videoda türkçe altyazı seçeneğini tıklarsanız türkçe olarak izleyebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=3NO-...W11rvA&index=9
Videoda dikkatimi çeken şey ev sahibi (mülkiyet) haklarını çok üst düzeyde tutuyorlar. Misal kirayı ödemediği anda polisler sanki ülkenin en büyük suçlusuymuş gibi kiracıları bir anda evden dışarı atıyor.
Bizde kiracı olmak hukuken hala kral...
--------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
2019-2020 yılları hariç evet almak hep zordu.
fakat 2019'da nakti olan, 2020'de ise biraz cesareti olan hemen herkes ev alabilecek fırsatı yakaladı. o dönem ben dahil bir çok kişi korktu acaba daha düşecek mi pandemi sonrası ne olacak borçlar ödenebilecek mi gibi.
hadi 2020yi geçtik, daha geçen sene ortasına kadar 1.19-1.29 ile kredi dağıtıyordu devlet resmen ev alin diye piyasaya kıyak geçtiler.
özellikle o dönem kiracı olup ve imkani olup ta ev almayanlara diyecek bir şey yok kendi eken kendi bulur. işin ironik tarafı ise en çok bu profildeki kişiler şimdi ev sahipleri ile kavga ediyor ve ev fiyatlarının balon olduğunu söylüyor.
şimdi evler balon diyen kişiler evlerin fiyatı yarı yarıya düşse muhtemelen daha da düşer diye yine eli alıma gitmez.
Kimseyi yargılamak haddime değil. Ama gördüklerimi yazayım.
Adamın altında 3 milyonluk araba var, kirada oturuyor burada ev sahiplerine sallıyorlar. Evler balon diyor bu adamlara acımam.
Adamın ev alacak kadar parasını hisse senedinde tutuyordur ve adamın hisse senedi bir ayda %150 arttığında balon olmaz ama nedense ev fiyatları bir yılda %100 artsa balon olur. Bu adamlara acımam
Adam beyaz yakalı çalışıyor ofisteki arkadaşlarına hava atmak için öğlen big chef vb restoranlara gidiyor sürekli cafelerden insagram hikayeleri atıyordur kenara en ufak birikim yapmıyordur ama bunları yapmayan işyerine sefer tası getiren ve termosla kahve getirene ezik muamelesi yapıyordur. Bunlara acımam.
Zamanında o ezik muamelesi çekip dışladığınız, dişinden tırnağından birikim yapıp ev sahibi olanlara sallama haklarınız olamaz.
Hayat bu hepimiz düşeriz kalkarız orası garanti değil. Allah hepimize önce sağlık versin mal mülk elbet bir şekilde kazanılır. Ama birim yapmak ve birikimi doğru yerde yönetmek işin olmazsa olmaz iki kuralı
Dediğim gibi kimseyi yargılamaya hakkımız yok.
Herkes seçimini yaşar. ve neyi istiyorsa onu alır.
DpNot: Hayatım boyunca 1 tane bile kiracım olmadı neredeyse 24 aydır konut yatırımlarımda airbnb dahil kiracıdan 5 kuruş bile kazancım olmadı
-----
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Yahu evimle çocuğumun okula mesafesi 10 dakikalık yürüme mesafesi ben çocuğumla birlikte her sabah okula yürüyerek gidiyor yürüyerek dönüyorum. Okulda bu mesafeye yürüyerek gidip gelen bir biz varız. Herkes arabasıyla gidip geliyorlar. Benimkisi paradan değil inanın doğaya daha az karbon salınımı yapmak ve dinç kalabilmek için.
Ne gerek var gereksiz yere doğayı kirletmeye.
Ben bu yaşta çocuğuma bunu aşılıyorum.
Şimdi diyeceksiniz karbon salınımı küreselcilerin uydurması bik bik bik.
Yok kardeşim, kimsenin doğayı gereğinden fazla kirletmeye hakkı yok.
Adamların yaptığı çoğu şey doğru ama yöntemleri yanlış.
Hem sağlıklı oluyorsunuz hem doğayı daha az kirletiyorsunuz hem de paranız cebinizde kalması işin bonusu... Benim bu bonusa hiç ihtiyacım yok ama bu bile insanların birikim yapmasına fayda sağlar.
Karşı binamdaki kiracı tuvalete bile son model arabasıyla gidecek neredeyse..
Çocuğuma yemek yerken peçetenin yarısını koparmayı öğretiyorum. Paradan değil daha az ağaç kesilmesi için.
Kimsenin doğanın enerjisini çarçur etmeye hakkı yok.
Bu arada yeri gelmişken, dünyadaki tüm sermayeyi herkese eşit olarak dağıtsak bile yine sermaye bir kaç yıl sonra aynı insanlarda toplanır buna emin olun
Kendimden örnek vereyim...
20 senelik kiracılıktan sonra (son 2 yılki kira artışlarını gördükten sonra, daha önce kirada oturmak yormuyordu pek), ben oturduğum bu tek evimi Aralık 2022 de TUPRS sayesinde aldım...
Pandemi çıktığında ilk aylarında (Mayıs Haziran Temmuz aylarında) elimizdeki nakiti 70-80 TL li fiyatlardan TUPRS a gömdük eşimle birlikte... (Bu tarihî yüzyıllık bir fırsat değerlendirelim dedim, çok daha iyi performans gösteren başka hisseler de oldu bu dönemde THY gibi)...
Ben 480 li fiyatlardan sattım TUPRS ı... Sonradan 40 TL temettü ve % 600 bedelsiz verdi ve şu anki fiyatı 165 TL...
Kötü mü yaptım iyi mi yaptım araftayım şimdiki fiyatını görünce... Ama insanın kendi evinde oturması büyük bir huzurmuş)
Ama aldığım evin fiyatı da bu zamanda 2 katı prim yaptı İstanbul Finans Merkezinin yanındaki Soyak Yenişehir Sitelerinde... Daha da yeni evler yapılıyor Sinpaş ve diğer şirketler tarafından gelecek beyaz yakalılar için... Ve Ümraniye Çarşı - Göztepe metro hattı da 2024 yılında açılacak, tüm şehre entegre olacak...
Bir örnekti...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İstisnalar kaideyi bozmaz ama genel olarak gördüğüm kiracılık bir tercihtir
Beyaz yakalı orta ve üst yaş grupları için zamanında kendi oturacağı evi daha makul şartlarla alabildi ama son 5-7 senede iş hayatına girmiş beyaz yakalılar için bu durum oldukça zor.
Peşinatı biriktirmek bile zor.
Allah'ın lâneti, rüşvet verenin ve rüşvet alanın üzerinedir. Rüşvet alana, verene ve bunlar arasında rüşvete vasıta olana da Allah lanet etsin. Rüşvet alan da, veren de Cehennemdedir.
(not: İslam dinine göre bunlar kayıtlı Peygamber sözüdür. İslam dinine inanıp müslüman olanlar için söylenmiştir. Diğerlerini bağlamaz.)
bu zamana kadar herkesin en azından barınma ihtiyacı ve keyfiyet huzur açısından ev almasını burada çokkez yazdım.
yatırımlık işi kişiye kalmış..
meselenin özüne baktığınızda bence durumdan ev sahibi veya yatırımlık ev alanlarında mutlu olduklarını sanmıyorum çünkü enflasyon ortamında şemsiye herkese ama istinasız ! herkese saplanır. bu 1
yani buradaki acımadıkiiiii bana bişey olmaz benim evim var tarzındaki ergenlere bakmayın onlar zaten beton gelmiş beton gidiyor kafa ..
yani sanırsınki burada 3 5 malın milyarlarca doları var... tüm sülalesine torunlarına daire almışlar yazlık vs dolu bunlarda :he:
ev sahibi olupta çocuğu evlenme yaşına gelmiş ama ev alamayan tonla bunlar giib çevremde insan çok..
ama sorsan.. oooo.. geçmişte ev almıştım ya şimdi satsam şu ediyor muhabbetinden geri kalmayan tipler
size birşey söyleyim mi... en piste onlara koyuyor şuanki ev fiyatları ( bunu psikolojik anlamda yerini anlatabilirim )
çocuk iki tane .. torunlar desen büyüor..
ama oohhhhh ev fiyatları artıyor :)))) goy goy şahane.
he babam... birtek size girmiyor. :he:
ne diyoduk..
b.okun bile aynı oranda değerlendiği yerde..
kazanan OL MAZ.
:drunk::drunk:
gerisi masturbasyon
iyi birşey alayım desen fiyatlar bu...
goygoya devam
:drunk::drunk:
https://i.hizliresim.com/gjfrr4s.png
189$ a insanların %95 inin işini rahatlıkla görecek laptoplar var. Ne iş yapıyorlar binlerce dolarlık akıllı aletlerle? Yani çizgi film yapıyorsa, film çekiyorsa, oyun yazıyorsa bir şey diyemem bu aletleri alsın. Ama aptal saptal işler için saçma sapan akıllı aletler alınıyor, ve çoğunu da fakirler alıyor, sonra param yok kıçım açık, ev alamıyorum diyorlar.
Önce tasarruf sonra yatırım. Öyle ihtiyacın olmayan ürünleri alanların arkaları açıkta kalıyor.
Bir telefon tablet bilgisayar aldın mı özel bir ihtiyacın yoksa 10 sene kullanmak lazım. İhtiyacı olup o aletten para kazanacaklara lafım yok. Yazılım, Video, Çizgi Film, Film, Fotoğraf, Oyun kodlama. Yani adam aletten para kazanıyorsa para vermeli.
189$ a LENOVO T470 var. Kaya gibi makine. Bozamazsın kolay kolay. Biraz ağır ama inanılmaz sağlam. Bu sadece bir örnek. 200$ altında inanılmaz iyi makineler var Amazon da. Bunlar insanların %95 ine fazla bile gelir.
https://www.amazon.com/dp/B086TV4475