Özkaynağı eksi olan netaşı bile uçuruyorlar.
Printable View
Hayırlı olsun haberler. Proje bedeli belli değil işin ama büyük iş gibi görünüyor
Yeni şirket alınmış yine 8 şirket oldu buda iyi haber
EARS (Environment
Adaptive Recommendation System) projesinin ulusal ve uluslararası proje
koordinatörü olarak yer almıştır.
Asıl önemli olan AB li 10 yazılım firmasına koordinatör olması.
Proje büyükse milyar yurodan aşağı olmamalı.
Yarın tavan açabilir,bence bugün tavana gidiyordu,,2 milyonu görünce kafaları karışıp sattılar.(içeriden bilgi alanlar için söylüyorum.)
Direk tavan açacak devasa bir iş değil ama açarsada hayır demeyiz tabi
Deniz Yatırım kalan malını rahat çıksın diye göndermiş olabilirler
Evrensel Kulak Simülatörü ve İşitilemeyen Sesin Algılanması İçin Metroloji (EARS)
https://www.ume.tubitak.gov.tr/tr/pr...metroloji-ears
Işık ÖKTE den teknoloji fonlari yorumu. Açıkçası bir balon var gibi konuşmuş. Ardyz Keşke kendine özgü hareket etseydi, şimdi digerlerinde balon patladığında hepsi ile birlikte Ardyz de sert satış yiyebilir ama balonun nerede patlayacagini bilemeyiz tabiki.
TABİKİ BIZ ORTA UZUN VADECILER İÇİN PROBLEM YOK.
https://twitter.com/cem__soner/statu...MeEPCHVJw&s=19
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yazılımlarda bende bir balon oluşmaya başladığını düşüyorum. Bu düşüncemi burada 2 haftadır dillendiriyorum. Yazılım sektörüne gelebilecek sert satışlar Ardyz gibi rasyoları daha makul olanlarıda negatif etkileyecektir
Lakin Ardyz, Logo ve Escom gibi şirketlerde ben balon görmüyorum. Hala temel rasyoları normal bence. Yapacakları işlere ve gelecek karlarına göre makul bile sayılabilinir bu şirketler
Ama piyasada sapma saman birbirine karıştı bir kere. Bir yer kıvılcım çıkarsa hepsi yanar içten içe
Yeni maliyet yapılacak yerler değil. Ama bizim gibi maliyeti düşük olanlar için korkulacak yerlerde değil bence
Enflasyon muhasebesinin yazılım şirketlerine pozitif yansımasını bekliyorum. Yıl sonu kesilen faturalardan dolayı çok iyi karlar bekliyorum!
Herkes bir hareketlilik beklediği için bugünkü kap biraz heyecan yaratmış. Satılabilir/ticarileşebilir projelere, proje tutarının belli bir kısmı kadar destek veriyor. projenin toplam maliyetinin 10 milyon civarının olmasını beklerim. bunun belli bir kısmını tübitak karşılıyor. bu haberin fiyat üzerinde herhangi bir etkisinin olması beklenemez. Uzun vadede tabiki olumlu etkileri olacaktır. belki de çok umut vadedici bir projedir. tubitak destek verdiyse muhtemelen katma değeri yüksektir.
Balon muhabbetine gelince;
Neticede hissenin fiyatını belirleyen ettiği veya edeceği kardır. ARDYZ'yi almaya karar verdiğimde teknoloji hissesi almak için almadım. gelecek kar beklentilerine baktım ve fiyatın makul olduğuna karar verdim. bu açıdan piyasada oluşan panik havasına bence kapılmamak lazım. 2023 bilançosunu görmeden ben hiçbir aksiyon almam. teknoloji moda olduğu/olacağı için almadım ki patlar diye korkayım. 2024 bilançosunda razı olduğum 1,2 B yazarsa zaten 15 fk'dan 106 tl yapıyor. bu da yaklaşık %72 getiri potansiyeline işaret ediyor muhafazakar tahminime göre. şu an benim şirketle ilgili tek merakım bu kara ulaşıp ulaşmayacağı. şirket zaten 2024 beklentisini ortaya koymuş "ciroda iki kat artış". her ne kadar kar marjları düşecek olsa da ben yine de net karda da x2 olacağını düşünüyorum. oldu ki piyasa farklı değerlendirdi. yuh artık diyeceğim noktada ekleme yapar, geleceğe bakarım.
Verilen Tubitak desteğinin yapılacak proje desteği ile bir orantısal ilişkisi yok.. Bu tutarlar max verilen hibelerdir.. Proje bedeli 100 milyon da olabilir 5 milyonda olabilir..Benim danışmanı olduğum bir şirket 1 milyon tl Tubitak desteği aldı proje tutarı 5 milyon dolardı..Dolayısıyla alınan desteğin projenin büyüklüğü ile ilgisi yok..Bu bir geri ödemesiz hibe desteğidir...Önemli olan 4 avrupa ülkesinden seçilen 10 şirketin yürüteceği projede ARDYZ koordinatör şirket yani projeleri yürütecek olmasıdır..Bu çok önemli bir gelişme olup ARDYZ nin Avrupa da tescillenmesi anlamına gelir..
Bun arada teknoloji hisselerinin şiştiğini söylemek doğru olmaz.. BİST de halka açılan şirketlerin çoğu 30-300 fk arasında işlem görüyor..Teknoloji dışındaki şirketlerde fk lar uçmuş gitmiş..
Te de tavan gösterip 64.40 yaptılar.
Tavanlık bir haber olmadığını söylemiştik. Dün deniz yatırımdan sonra bugünde info damperli kamyonu yanaştırdı.:notr:
Klasik ARDYZ hareketi.. Haberi satış fırsatı olarak gören İnfo mal veriyor.. Taa başından beri söylediğimiz.. ARDYZ Yatırım fonlarının emekli fonlarının oyuncağı olur bu kadar fazla takasla dedik..Tabii info yu gören geri çekiliyor.. Bu kadar malı nereye kadar verir diye..
Fon kağıdı olduğu için endeks e çok bağlıyız..Endeks düşerkende daha çok veriyorlar..Haber gelmese daha iyi idi galiba..
Ama info nun hakkını vermek lazım malını hep yukardan veriyor. 500.000 lot mal verdi tahta hala %2 pirimli. Ben buna sanat derim.:bravo:
İnfo satsın buralardan .. Hisse buralardan maliyetleniyor.. Bir kurumda zaten bu kadar çok hisse olması doğru değil hisse için..Bu nedenle hissede yeni tabirle tahtacı denilen spekler yok..
Deniz önemli drğiş info nun azalması iyi bence..Bilançoda herşey belli olacak..Kağıdın tek kurumdan dağılması sağlıklı
yeşil kapatacak mı bakalım,o zaman düşüş biter.
50 ye de insen 40 ada insen asgari 2 yıl buradayız..
Apple elektrikli arabadan vazgeçip yapay zeka işine odaklanacakmis. İnşallah bizim sirketlerde kenarindan ucundan bir şeyler bu işlerden. Bu yapay zeka yeni bir çağ açacak gibi. Çok büyük bir olay bence.
https://twitter.com/haskologlu/statu...SGS8GXx7Q&s=19
Deniz in bugünkü satışları mal satmak değil tahtayı indirmek.. ilk 10 dakikada sattığı mal 144 bin devre kestirmaya yönelik 20 kademe mal vermekde neyin hesabı.. Belkide teknik düzletme hesabımı yapıyprlar acaba??
Dniz hisseden çıkacak gibi mal satmaya devam..Kesin başka tahtalarda zarar etti burda karda satıyor ARDYZ yi
denizde kalan 6 milyon 400 bin lot mal bitmeden bu tahtaya rahatlık yok. hisse 51 lere yolcudur abbas.deniz verirken ben de 45 bin lot verdim 57.08 ortalamayla. kredimi kapadım rahatım artık. inerse 52 lerden alırım. yoksa giderse de ana malım kazansın
Sahilde kum,denizde mal,,,of of,,,bitmez bu çile:)
Düzeltmeyi abarttı.:vk:
düzeltmeyi 53.80 e kadar yapacağı kanaatindeyim. orada güçlü destek var.
Bilişim kağıtları sert düzeltmedeler ancak öncü ARDYZ oldu.. Bakalım nerede durucaz.. Artık bu saatten sonra info düşünsün ne yapacağını..Bence ilk açılışı yani yüklü mal vermeyi info başlattı.. Denizde öyle olmaz böyle olur dedi yapıştırdı tüm malı..
colendi kim anlamadım tabana 650 bin lo satış gönderdi..
53,80 desteğini kırdığına göre 50.20 ye kadar geri çekileceği anlaşıldı. orayı da kırarsa 48 lere geri gelir. ama 50.20 de çok kuvvetli desteği var. orayı kırmaması lazım. bu arada colendi menkulde 1 lot mal yok ama 577 bin lot sattı. kimin malını sattı takasta cuma göreceğiz. büyük ihtimalle deniz ya da infonun dur
Eregliye mittal,,ardyz ye deniz musallat oldu,bunlar çıkmadan rahatlık yok.
6 milyon malı çıkmak isterse ne 50 si kalır ne 40 ı
Takas ve aracı kurum dağılımlarını incelediğimde ARDYZ de Deniz yatırım ın 31 ocak- 15 Şubat arası 3.5 milyon lot almış 49 tl ortalama ile 23 şubat-28 Şubat arası yani cuma dan bugün dahil 3.6 milyon lotu yaklaşık 59 ortalama ile satmış..Bu alım satımdan Deniz 15 günde yaklaşık 350-370 milyon tl bir para kazandı.. Büyük başarı.. Deniz aslında satmayacaktı ancak İnfo nun hergün 600-700 bin lot mal vermesi olayı tetikledi..Ancak Colendi ve info nun fonlar olduğunu düşünüyorum.. Deniz de kalan mallar oradaki küçük yatırımcıların malı ve 1 senedir sabit duruyor..Satılan mal son 1 ayda alınan mal olduğunu düşünüyorum.. Tüm bilişim hisseleride adamın ekmeğine yağ sürdü..Kolayca 3 günde 3.6 milyon lot malı sattı.. Ne diyelim iş bilenin kılıç kuş*****n..Artık bilançoya odaklandık.. 600-700 milyon tl kar bizi üçlü rakamlara götürür ..Sabır en büyük askerimizdir..
benim 2023 yılı kar beklentim 700-750 milyon TL arası bişeydir. F/K 30 sektör ortalamasını yakalarsak 120 lirayı yakalarız. Asıl beklentim 2024 yılı kar rakamıdır. Benim beklentim 1.7 milyardır. o zaman da 30 fk dan 300 lü fiyatları görürüz. Ama bilişim şirketlerine baktığımızda çoğu 50-80 fk ları yakalamış.2025 yılında ,2024 yılı kar rakamı Mart ayında açıklandığında;
fk=30 da hisse 300
fk=35 de hisse 350
fk=40 de hisse 400 liraları görebilir.
Bekleyeceğim. en az 3 sene buradayım. 2027 de hedefim 1.000 liradır. hedefime kavuşmadan asla satmam. isterse 7 sene olsun
Info (hedef portföy) ay sonu ayarlamasi yapmış olabilir. Çünkü hisse yoğun fonlarda bir hisse %10 u geçemiyor. Bir nevi zorunlu satış.
Hedef fonlarının yoneticileri Y. Şahin ve Y. Yıldırım in ardyz de beklentiletinin devam ettiğini yazmistim geçenlerde. Bu beklentilerinide şirketle yaptikları görüşmeye dayandiriyorlar.
Sonuç olarak temel anlamda beklenti devam ediyor bu tür duzeltmeler hissenin sağlıklı yükselişi acisindan olması gereken seyler.
Bu sayede bizde kaptirdigimiz mallari yerine koyabiliyoruz.
KAP: ARDYZ [ ] ARD GRUP BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş. Yeni İş İlişkisi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1253125
Dosyalar: Yeni İş İlişkisi 2024-02-29
Şirketimiz 28.12.2023 tarihinde Bilgi Teknolojileri Destek Hizmet Alımı işi kapsamında "T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı merkez teşkilatı, bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşları bünyesinde devam eden e-Devlet hizmetleri kapsamında, ihtiyaç duyulan yazılım projelerinin hayata geçirilmesi, mevcut yazılımların güncel teknolojilerle yeniden geliştirilmesi, ilgili yazılımların donanım, network, yardım masası, iletişim merkezi ve siber güvenlik altyapısının kurulması ve işletilmesi" projesini gerçekleştirmek için 419 bilişim personel istihdamıyla 1 yıllığına TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. ile sözleşme imzaladığı belirtilmişti.
Bu kapsamda 29.02.2024 tarihinde Şirketimiz ile TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. arasında ek bir sözleşme imzalanmış olup bu sözleşmeye istinaden 01.01.2024 - 31.12.2024 tarihleri arasındaki hizmet bedeli artırılarak yaklaşık 604.900.000 TL (KDV Hariç) olarak revize edilmiştir.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.
Aslknda kağıtta mal alınmış götümüuor ama yine eksi kapattık.. Düzeltme her zaman sağlıklıdır ancak sanki biraz abarttık gibi . Tabii abartmanın arkadında Demiz ve infonun yaptığı yaklaşık 8 milyon lotluk satış var. Bunu sinmersi biraz zaman alacak gibi. Aslında 60 ın üzeri uzak değil yeterki kap gelmesin. Kap bize yaramıyor..