TURKIYEDE KI DURUMUM....
10 850 DE VIOP SHORTU BASTIK....10 350 de 500 puvan karla kapatirim dedim....inmis....10 380 e....kerizzz bana gicik....POZUM HALA ACIK....400 PUVAN KARDAYIM....FURUSMAM SURUYOR....
Printable View
HEMEN tehtit ettim....lem niye vermedin 500 puvan karimi IPNE didim....
suan hisap yapiyorum....
eger....CITIBANK TAKASDAKILER.....amrikide goctulerse....PAZARTESI TURKIYEYI OYARLAR....500 YERINE 800 PUVAN KAR ALACAGIM SENDEN....korkudan....dizleri titriyordur KERIZIN.
ILAVE ETTIM....
lem VIOP ta celik cocugu hergun soyuyorsun....ben SLOW TRADERIM....dashagin yiyorsa benide soy....
al....hedefimi 10 050 yaptim.....800 puvan vereceksin....
AMRIKI SENERYO-1.....
kisa vadeli duzeltme dibindeyiz.....5000......DUSUS YUZDE 15
amriki seneryo-2.....
orta vadeli AYU PIYASASI DIBI.......4300 DUSUS YUZDE 30
https://i.postimg.cc/T1gvqYCj/sap.png
İyi bari
Millet 1929 buhranı falan yazınca bende ne oluyoruz demiştim
O dönemde yüzde 86 mı ne düşmüş
Kuzu,
USA dakiler Nasdax, Dow daki kendi mallarını açığa satıp artı karda oldukalrı BİST gibi borsalarda pozisyon boşaltıp senin yönteminle dipten mal alma senaryosuna girmezler mi?
çıtak yatırım menkul değerler a.ş
vilop analizi :
50.000 pivanı alırsan az almış olursun... bence hakkı 100 bing pivan
gerekçeleri burada sıralanmıştır.
yabancı sonunda zike zike sattı... çok uğraştılar endeksi 9250'te durdurmak üçün emme... yemedi 8700 var
şortunu gapturma
NOT: geç gördüm... zaten hedefi 80 bimg pivana çekmişsin dayu... ikimizinki örtüştü bu durumda
sebep : bu hafta borsaları göçerttik ama bitkolin kazım orasını burasını salladı
daha haftaya onu 77 binge sürecem
öyle dötünü yiyim ayağı yok... şortçunun parasını vermeden nereye gidiyormuş
NOT: biz ona şifreli olarak bitkolin kazım diyoruz :yahoo: böylece pala izimizi süremiyor...hangi kağıtta poz aldığımızı bilemediği üçün, stoplarımız patlatmaya uğraşamıyor :drunk: :kahkah:
tam kitabın ortasından sordun abi
önceki kolaydı... şimdiki benim için çok zor... herşey haber akışlarına bağlı
macron cevap verdi, düşüş katmerlendi... çin vermiş (heralde ) düşüş 2 katı katmerlendi.
bu yavriler, işi cevap ile geçiştirmeyemi çalışacaklar... yoksa onlarda tarife kararı alacak mı ?
icraat olmaz, lafta kalırsa FSPX 4850 desteğinden tepki alır... 5300 gaymeleri geçemez... o arada gelen haber detaylarına göre oyalanır
yalnız... öncelikle ÇİN olmak üzere, diğerleride karşı tarife açıklamaya başlarlar ise :
işaretlediğim barların benzerleri gelir
gelirse, 4850 yi iyi aklında tut abi... oradaki işlemleri iyi yorumla
https://i.hizliresim.com/ta5zd8w.jpg
tessekkurler citak....
zeka ve bilgi fiskiriyorsun....
BU DUNYA....SENIN GIBI INSANLARIN VARLIGI ILE GUZELLESIYOR....
iyiki varsin bitanem.
fspx'in -6 olduğu günde... 365.000 lop hacimle (son 1 ayın en yüksek hacmi ) 83165 tl'den tahtaya yazılmış şortları ezip, günü 84300 te kapatanlar...
bir yerden bir haber bekliyordu... bekledikleri olmadı sanırım
82850 desteğini kırdırmamaya çalışıyürler
abi benimde sana bir sorum olacak.. orasını sen bilirsin... ben anlamam
ABD, (öncelikle ) ÇİN, AB, JAPONYA.. (varsa uzağdoğuda sizin ilave edeceğiniz güçlü ticaret ilişkisi olan )
bunların arasında yumuşak karnı olan hangisi veya hangileri ?
misal ÇİN-ABD ele alalım... ÇİN, ABD'nin hamlesine ne oranda cevap verebilir ? daha az, daha çok, ne kadar ?
ÇİN ''benim malım ucuz... vergide koysan sana her türlü satarım... '' deyip... misliyle karşılık verirmi ?
saydığım diğer ülkeler ile birlikte hepsini değerlendirip, söylemen lazım.
çünkü; sürecin devamının nasıl olacağını bunlar belirleyecek.
birde; japonya borcunun, gayri safi milli hasılaya oranı neden böyle % 250'lerde ?
bu adamlar zengin değil mi ? neden bu kadar borç içinde bu ülke ?
biliyorsan bunun cevabınıda merak ediyorum.
Abd eyaletleri ayaklanmış
Demek ki borsaların düşmesi her ülkede aynı şekilde hükümete karşı vatandaşları tek vücut yapıyor
onlara GUNEY KORE yide ilave et....
vergi yerine....PARA BASIYORLAR....yani TAHVIL satip....BORCLANIYORLAR....
arkalarinda AMRIKI KUR GARANTISI VAR....paralari kepaze olmuyor bizimkisi gibi...borclanmada bizden kotu olduklari halde...
CIN....her konuda....en gelismis ulke....
CIN....mao nun kultur devrimi ile....dinlerden....geleneklerden kurtulmus....EN YETISMIS INSAN GUCUNE sahip....
CIN....700 YILINDAN 1300 YILINA KADAR....tek super guctu.....1300 yilindan 1500 yilina kadar...KUBILAY HAN ve hanedani ile...ULTRA SUPER GUCTU...sonra....avrupa....laiklikle dinlerden ve geleneklerden kurtuldu....ISPANYA ve HOLLANDA....sonra INGILTERE super guc oldu....cin bu donemde uyudu....hatta uyusturucuya alistirdi ingilizler onlari....UYUSTULAR...
KOMINIZM VE MAO....cini fabrika ayarlarina dondurdu....TEKNOLOJIDE amrikiyi gectiler....
bu yuzyil CININ....BUNU HICBIRSEY DURDURAMAZ...cini 5 er yil arayla uc kez gezdim...her gidisimde 5 yilda 50 yil one firladiklarini gordum..
INGILTERE....
super guc konumuna ulastiktan sonra.....cinlileri UYUSTURU opium ile....islam ulkelerini degistirilmis islamla uyusturdu.
ISLAM ULKELERINI OSMANLI DAHIL SOMURGE YAPMAK UCUN....
onlari n dine gomulmeleri icin butce ayirdi....islam dunyasinda sayisiz ALLAH DOSTU SEYHLER VE EVLIYAULLAHLAR YETISTIRDI...
bu ALLAH DOSTLARI ile....hepsini somurge yapti....FETULLAH GULEN yakalandi...onun gibi tonla ALLAH DOSTU VARDI VE HALA VAR....hainlikleri ortaya dokulmuyen....AMA HAINLER....fesli kadir....ingilizdi.
ATATURK....bunu yikmaya calisti.....fekaat basaramadi....NATO VE GLADYOSU...tonla para harcayarak.....mantar tarlasi gibi...ALLAH DOSTU TARLALAR yapti....masallah....ortalik ALLAH DOSTU kayniyor....
ote yandan....gercek islamda....birine ALLAH DOSTU dersen....DINDEN CIKARSIN....kim....nereden bilir.....ALLAH kime DOST diyor....kici pohhlu bir adama ALLAH DOSTU demek....ALLAHI INKARETMEKTIR...
sevgili citak....
yukarida yazdiklarim....TRUMP i kullanarak....baslatilan....BUYUK BIR DEVRIMLE .....DEGISECEK....
MISAL....INSANLARA....calismana gerek yok....evde otur....ye ic sorun cikarma....HER AY MAAS VERECEGIZ diyecekler....sorun cikarirsan maasin kesilir diyecekler.....tum ulkelerdeki....toprak ustu ve toprak alti hersey....DEV SIRKETLERIN OLACAK....ulkelerde ki yonetimler...bu sirketlerin gudumunde olacak....DINLERI KOMPLE KALDIRACAKLAR.
MISAL....
TURKIYEDE....diyanet islerini kaldir....butcesi milli egitimden cok....parayi kes....allah dostu uretecek tarlalara para verme....bi tane musluman kalmaz.
sevgili citak....
KURULMAKTA OLAN BU YENI DUNYA DUZENININ PARAMETRELERINI....uc temel esasa oturtuyorlar...dinler....kulturel devrim...yapay zeka..
TEK DIN....ibrahim anlasmalari suudi ve araplarla yapilan....yahudilik+hiristiyanlik+islam....BIRLES TIRILIYOR....
bununla din yuzunden cikan savaslar onlenecek....insanlar birlestirilecek....
simdi cikmam lazim....sonra devamini yazacagim....yazacaklarimi bilgi duzeyi olmuyan insanlarin anlamasi imkansiz....adam hala dunya duz....yuvarlak degilde ise....onu kendi haline birakmak lazim tabii.
TARIFFLER....sadece coookkkk kucuk bir baslangic.
YENI DUNYA DUZENINI....ben yapmiyorum....amriki ve tum dunyayi yoneten....YAHUDI LOBISI YAPIYOR.....
ne yaptilar.....NE YAPACAKLAR....NIYE YAPIYORLAR.....
ROBOTLAR VE YAPAY ZEKA var....bununla DUNYA NASIL DUZENLENIYOR....
BILMELISIN....yoksa borsa yuzde 30 gocer....niye goctu lem ki der....mal mal bakarsin...PARA KAYBEDERSIN......bilirsen ne yaptiklarini....PARA YAPARSIN....benim yaptigim gibi.
AKLIN ALMIYORSA YAZILANLARI....aklin sana ait degildir....KIRLETILMISTIR....
aklini temizle ki....PARA KAZANASIN....CESME AKARKEN KUPU DOLDURASIN....SUAN CESME AKIYOR....DUNYA DEGISTIRILIYOR BREE ZINDIQ.
hayir degismiyor diyorsan....BAHCELIYE BAK....APO ILE KANKA OLUYOR....kim yapiyor bunu....bi sor kendine.
beni okumak zordur....yazdiklarim AKLINI feci gidiklar....BELLI BIR BILGI DUZEYINE HITAPEDIYORUM BEN....herkesin seviyesine inmem mumkun degil....
baktin seviyen yetmiyor....BIR DAHA TOPIGIME GELME....
evettt....gunde 12 000 tiklama aliyor....herkes burada....BU HALKIMIN BILGI DUZEYI YUKSEK DEMEKTIR....bir avuc zavalli var....onlarda okumasin.
Kuzu emmi viop basliginda persembeyi cumaya baglayan gece sunu yazmistim
Simdi sana bir sey sormak isterim
Sp500 5100 leri gordu 4850 lere de az kaldi belki gorur gormez
yalniz Amerikanin V cikislari cok oluyor
grafiklerde sp 500 icin dip 4850 gozukuyor gibi ama hisselere bakinca bazi hisselerde %15-30 arasi ihtimal var
Bizde oldugu gibi bir endeks muhendisligi bekliyormusun Amerikada ?
yani endeks asansor gibi ama hisselerin biraz daha hirpalanmasi gibi
yok bunu beklemeyip direk alimami gececeksin ?
sevgili citak....
ozan erol kardesimi topigime yazar olarak davet et....senin kankan galiba.
vawwwww.....lem sen benim ikizim misin....alinti ile getirdigin yorumun benimle ayni.....5000 e indik....
sen bu yorumlari bu topige yaz....ben heryeri okuyamiyorum....vaktim yok.
butun bilgili insanlari bu topige toplamak hedefim....KEFEREYI BIRLIK OLARAK YENECEGIZ....BIZ ONU SOYACAGIZ....O BIZI DEGIL.
sevgili kardesim.....CULPABLE...
warren buffet ve gibileri.....eski buyuk sirketler.....BORSAYI GOCERTMEK ISTIYORLAR....KURESELCI BUNLAR....
ISOLANISTLER ISE.....bu cokusu durdurmak ve duzeni degistirmek istiyor....
endeks muhendisligi yapamiyorlar....YAPAMAZLARDA....birbirlerini dudukluyorlar....
bunu bilen sen ve benim gibiler ise....BU SAVASTAN YARARLANIP PARA GOTURUYORUZ,...,,
TURKIYEDE ISE.....gocusun nedeni bu aslinda....IMAMOGLU degil....
EGER imamoglu gocertti ise borsayi....imamoglunu gorevden hukumet aldi....hukumet bunu yaparak borsayi gocertip 30 milyar dolarin gitmesini saglamissa....hukumete bu emri kim verdi....SORULACAK SORUDUR.
ONEMLI UYARI....AMRIKI...
IKI TARAFTA FURUSTU....borsa coktu....amriki halkinin emeklilik fonlari borsada....onlarda coktu....
bir gurup TIRSACAK....
NEDEN.....bu cokus emlak piyasasina ve morkiclara sicramak uzere....bu olursa....bir gurup repuplic partili kongre uyeleri democratlarla birlesip TRUMP i impeach yapacak....
bu gumruk vergileri tum ulkeler uyguluyor....hukumetler kendi halklarini soyacaklar tum dunyada....HALKLARIN SATINALMA GUCU DUSECEK....sirketler mallari ve hizmetlerini satamiyacak...
oyleyse....DUSUSTEN ELDE ETTIGIMIZ BU BUYUK FURGUNDAN....DAHADA BUYUK BIR FURGUNU HAZIRLADIM....
bu furgunum TRUMP in IMPEACH edilmesi.....yada....birden ve aniden....TARIFFLERDEN VAZGECTIM DEMESI......
ilkinde bir W FORMASYONUikincisinde....V FORMASYONU var,,,,
degerli kardesim culpalbe
bunlardan hangisi olacak onun pesinde.....bu konuda bildiklerimi asikar etmem....YAYILIR....
NE OLACAK....NE ZAMAN OLACAK....NASIL OLACAK....
hepsi onumde.....BILGI en pahali emtiadir.
BU BILGI BENDE OLDUGU UCUN....GRAFLARI BEN CIZERIM....
TEHHHNIKCI USAGLARDA....benim cizdigim graflari yorumlarlar....ben grafi cizip...TIRLARI YUKLEYIP GITTIKTEN SONRA TABIII...
bu isler beledir.
Trump'ın impeach edilmesi bence büyük bir ihtimal.
Hakkında açılmış 91 dava var.
6 kez iflas etmiş.
3 büyük işletmesini batırmış.
ABD'de çok kişi bu adamın ne seviyede bir üç kağıtçı olduğunu iyi biliyor.
Başta özellikle Kanada'nın kaybedilmesi ( Kanada Çin ve Hindistan'la 15 yıllık petrol anlaşması imzaladı,sadece Hindistan'a günde 375.000 varil.) AB'nin de tavır alması, Kanada'nın Almanya'yla yakınlaşacağı ihtimali, ABD derin devletinin kabul edeceği şeyler değil.
İki defa suikast yapıldı, kurtuldu, bu defa impeacment yolu ile gönderecekler ki, yapılanları düzeltebilme mazeretleri olsun.
Dünyanın diğer devletlerini bilmem ama Kanada'yı dönüşü olmayacak biçimde kaybettikleri bir gerçek.
Aslında bu gibi global gelişmelerde baktığım brent
Covid zamanını hatırlarsak en agresif hareket eden ve onun dibi bulmasının ardından global piyasaların yaptığı rallileri yaşadık
Brent ~ 25 usd bu civar görülürse vana göre global dip veya dibe yakın olabiliriz
İngiltere Başbakanı: ''Ticaret savaşının KAZANANI olmaz, bildiğimiz dünya sona erdi ve biz gelecekte olacaklara hazırlanıyoruz.''
Her şey gözümüzün önünde oluyor, peki biz ne yapıyoruz? etki ediyor muyuz? yoksa sadece edilgen miyiz?
çok güzel bilgiler... abi
dün bunun aynısını tv'de söylediler
ÇİN'in ABD'den daha güçlü olduğunu, mesajımı yazdıktan sonra... yine tv'den anlamıştım
tarifelere, aynı oranda hemen ertesi gün cevap vermişler.
bu zamanlama, ''ben senden güçlüyüm, bak hesap yapacak zaman bile lazım değil... anında yabuştururum.. '' dimenktir.
ileri doğru, okumaya, bilgilenmeye devam :bravo:
ben derin dünya devleti kitaabını, illiminati kitaabını... tee 2005'te okumuşum
merak etme ben herşiyi bilirim :yahoo:
20 sene burada Türkiye Yönetimini (!) anlattım... başlıkların dili olsada konuşsa :kahkah:
bunları bilmesem; (hatırlarsın hemen başlığın yeni açıldığı günlerde ) bi 50 milyar dolar, peşine bi 60 milyar euro hortumu nereden bilecem ?
yoksa mühendisim, ne anlarım ekonomiden, milyar dolardan ?