Altin'in son 20 yillik grafigine bakmismiydiniz ?
Printable View
Paranın anayasasına yeni düzen
http://www.ntv.com.tr/ekonomi/parani...2ECjRu94pOBANg
Sizde sağolun sn. Ayan..benzer şeyleri düşünüyoruz ama bu düşündüklerimiz pek para etmiyor değil mi?
Günün modası bir taraftan faiz arttır, bir taraftan ortamı gevşek tut..
Nerde o eski sıkılaştırmalar.. :cool:
ECB'nin yada BOJ'un teki, heleki ikisi QE'yi yarın kesseler FED kuru yolum tavuğa döner..:oleyo::oleyo:
Yağdır mevlam..para yağıyor mübarek..en son bu habere rasladığımda bir kaç ay önceydi sanırım 17-19 milyar dolar civarı idi bu rakam..Alıntı:
Cash inflows into Egypt's banking system totalled more than $57 billion since Egypt floated its currency in November, Egypt's central bank governor told al Akhbar newspaper on Sunday.
Trump geliyor diye kandırmışlar bizi..:)
Türk yada Türkiyedeki şirketlerin tahmini dayanabileceği kur seviyesi nedir yada olası tahminler.
Bunu tam olarak tcmb biliyor, iflas seviyesini öngörmek için tcmb'nin faiz silahını kullanmak zorunda kaldığı seviyeye bakmak yeterli.
Zira tcmb'nin şu anki faiz politikası enflasyonu kontrol amacından ziyade, kur özel sektörü iflasa sürükleyecek seviyeye yaklaştığında kullanmak zorunda kaldığı bir araç olarak görülüyor.
Havuz diyince Uzan ailesinin havuzu icinde mi ne SIM kontur kartlari cikmisti- ole bir haber aklimda kalmis-
hani bir de onlarin yonetim katina ozel sifreli asansor cikiyordu- hos bizim firmada da yonetim in oldugu kapidan sifre yazip girebilrisiniz.................
Tamam da ornegin work n travel cilarin haftalik maas odemeleri cek ile yapiliyor- oysa banka dan hesap acip,
pat diye hesaba yatabilir- posta sistemleri ne kadar da guvenli imis- ben seneler once sehirler arasi faturalari zarfa koydum postaladim ama posta kutudan postaci yada baskasi cukka yapti zarfi...
fiyatını bilmiyorum ama bahsettiğim kişi tanınmış bir ailenin çocuğu.
o kadar pahalı versiyonunu almamıştır.
uyanıktır havasını atar ama çok da savurmaz.
şimdi merak ettim baktım fiyatlara o kadar pahalı değil:
http://www.thewatchquote.com/Rolex-115234-0012-PdN.htm:
Neymiş, düşük enflasyon ortamında faiz artışları iyi gidermiş..Alıntı:
PIMCO küresel ekonomi danışmanı Fels, “Fed'in bu yıl daha fazla faiz artırmayacağını düşünüyoruz” dedi
PIMCO'nun küresel ekonomi danışmanı Joachim Fels, Hong Kong'da Bloomberg Televison ile gerçekleştirdiği mülakatta “Zaman geçip yıl sonuna yaklaşırken enflasyonun hedefin altında olduğunu gördükçe Fed'in eninde sonunda bu yıl bir kez daha faiz artırmayacağını düşünüyoruz” dedi.
ABD enflasyon verisinde geçtiğimiz aylarda görülen düşüşün geçici olmadığını, bunun geniş çaplı bir düşüş olduğunu belirten Fels, “Fed'in eylemlerinde karar verdirici olan enflasyon verisi” dedi.
Fed'in düşük enflasyon ortamında faiz artırımlarına devam etmesi durumunda bunun düşük enflasyon beklentilerini güçlendireceğini belirten Fels, tahvillerdeki son satış dalgasının Fed değil diğer merkez bankalarının etkisiyle gerçekleştiğini ve hareketin aşırı olduğunu ifade etti.
Bir an evvel resesyona girmekte fayda var..:)
Ne biçim dolarcıyım ben ya..:(
screwed..vidalandım..:)
FED gibi..
Gidecek yer yok..
Maşallah altının onsu 1206..FED faiz arttıracak, kaçanla uçan kurtulacak ya..
delinin .... oynadığı gibi oynuyorlar..:vk:
Pimco bu işlerde çok iyidir.
İyi bir hafta dilerim herkese...:)
BİST'i yukarı açtılar...
Bu hafta gene emekli paramıza ek buradan gelecek.
Dolardan hayır yok...:)
2017'nin ilk yarısında satılan telefonların ortalama satış fiyatının bin 620 lira, toplam 6 aylık cironun ise 12 milyar 117 milyon lira olduğu açıklandı!
Nasıl haber ama? :)
Ortalama 1620 liradan cep telefonu almışız...
12 milyar lira vermişiz.
Bu ekonomi, bu ülke, top atsanız yıkılmaz...
Boğaziçi ve Medeniyet üniversitelerinde FETÖ operasyonu
Boğaziçi Üniversitesi ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi çalışanlarına yönelik düzenlenen FETÖ operasyonunda aralarında Koray Çalışkan da bulunduğu 72 kişi gözaltına alındı.
Haftaya böyle başladık.
G-20 de ne denirse densin takmayacağımızı gösterdik.
Fetö ile ilişkili hemen her sektörde adam bulundu.
Siyasette ise hala aranıyor.
Bulunamadı...:)
İyi haftalar.
Hissenetin borsa ekonomi ile ilgili bu katında siyaetin yeri yok deniyor.
Oysa bunun gerçekle ilgisinin olmadığını herkes bilmekte.
Bizim ülke kadar siyasetin ekonomiyi etkilediği, hatta zaman zaman (bankalara yapılan "faiz yarışına girmeyin yoksa fena olur" uyarısı gibi) baskı yaptığı, her türlü teşvikle yön verdiği başka bir serbest rekabet düzeni ülkesi bulamazsınız.
Ekonomi üzerindeki iç ve dış siyaset baskısını ve rizikolarını kaldırın, çok daha farklı analizler çok daha farklı ve de olumlu beklentiler ortaya konacaktır.
Dolar kuru belki başka hiçbir ülkede rastlanmayacak kadar önemli bir ekonomik veri bizim ülkemizde.
ve vatandaş dövize yaptığı yetirim tercihi ile kuru doğrudan etkilemekte.
Vatandaşa gidin bu davranışın nedenini sorun...
Size ekonomik nedenlerden çok siyasi nedenleri gerekçe gösterecektir dilinin döndüğünce.
Reuters haber ajansı, Avusturya'nın, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin ülkede düzenlenmesi planlanan 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bir etkinlikte konuşma yapmasına ve ülkeye girişine izin vermediğini duyurdu.
Bu kaçıncı?
Bırakın 15 Temmuz konusunda konuşma yapmaya, ülkeye bile giriş izni vermiyorlar artık...
"Eyyy Avrupa" sesini de duymaz olduk...:)
Siyasetçilerinin Avrupa'ya giremediği bir ülke oldu Türkiye...
15 senede.
Az uğraşmadık ama.
Az ter dökmedik bu uğurda.
helal olsun bize.
Dolar kuru 3-5 olmuş farketmiyor bazı durumlarda.
Dolarda 3.58'e kadar bir düşüş bekliyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Haber kaynağınızın doğruluğundan emin misiniz? 2016 verilerine göre ülkemizde 75 milyon civarı mobil hat bulunmaktadır. Verdiginiz verilere göre ise 6 ay içerisinde 75 milyon civarı telefon satışı gerçekleşmiş. Herkesin 6 ay içerisinde telefonunu yenilemesi ya da bir ikinci telefon almasi bana imkansız geldi. Yine 2016 verilerine gore telekomünikasyon sektöründe 45 milyar lira civarı net satış gerçekleşmiş.
LG-H542 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
YEME BİZİ HAPPY. :kmk::kmk::kmk:
SIRTLAN FİLİ YİYOR.
https://i.hizliresim.com/qWJPoq.jpg
Geçen hafta Alman Bonoları 8 yıllık getirisini 1 haftada kaybetmiş.
Bono krizi geliyor. :drunk::drunk:
ÇİN BONO PİYAYASI İNMEKTEN ÇOK YORULDUM;
ARTIK TIRMANMA ZAMANI DİYOR.
https://i.hizliresim.com/lWbjvX.jpg
Daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama bu "muhtemel bono krizi"inde hangi yatırım aracı daha güvenli, emtia mı yoksa güvenli görülen nakit para mı (dolar, avro gibi)
Bak Rambo bank ne diyor:
Rabobank Gelişen Piyasalar Döviz Stratejisti Matys, dolar/TL'de yıl sonu için 3.40 beklentisini koruyor
Rabobank Gelişen Piyasalar Döviz Stratejisti Piotr Matys Bloomberg HT'ye dolar/TL değerlendirmesinde bulundu
Kuru içeride ve dışarıda etkileyebilecek gelişmelere değinen Matys, yurtiçinde ekonomide yapısal reformların uygulanmaya konmasının hayati önemde olduğunu söyledi. Matys "Kuru etkileyebilecek diğer bir iç unsur siyaset olacak. Siyasi belirsizliklerin artmaması gerekiyor. Siyasi ortam stabil kalırsa Lira değer kazanacaktır" dedi.
Dış unsurlara bakılınca Fed'in tapering'inin önemli bir itici güç olacağını kaydeden Matys, "Öte yandan Trump yönetimi mali teşvikler konusunda ciddi bir ilerleme kaydetmek konusunda başarısız oldu, bu da doların değer kazanamayacağı anlamına geliyor. Bu şartlar TL'yi olumlu etkileyecektir." diye konuştu.
Matys, Dolar/TL 'de yıl sonu beklentisini 3.40 seviyesinde koruduğunu söyledi.
Valla haberin kaynağından önce sizin matematik kabiliyetiniz dikkatimi çekti...
75 milyon telefon, bırakınız 1.620 TL yi bin liradan 75 milyar TL yapar...
Ben sizin matematik kaynağınızı sormayacağım.:)
Not: Daha da ilginci siz bu yazıyı neredeyse 1,5 saat önce yazmışsınız.
Bir kişi bile dikkat etmemiş yaptığınız matematik işlemine...
Anlayacağınız 2017 ilk yarısında 7 milyondan fazla cep telefonu satılmış. Bu da tüm cep telefonu düşünülecek olursa normal bir yenilenme olarak kabul edilebilir şu teknoloji çağında...
Dolar gevşesin bakalım.
Dolarda hareketlilik beklentim devam ediyor.
ama önce geri çekilme olur olur.
bu hareket bu civarda kalıp bir süre yatay gider mi gider.
zira dxy henüz uç vermedi.
galiba büyük hareket onunla beraber başlar.
düşse de çıksa da ben bir süre daha dolar taşımaya devam edeceğim.
nasip.
Kardeşimizin sorusu havada kalmış..Yok öyle bono krizi çıkacak deyip ortadan kaybolmak..:)
Daha detaylıda yazılabilir ama kısaca değineyim..esasen geçen hafta mini bir provası yapıldı bunu..ne oldu dolar kapıya doğru yönlendi..kapı dar olmasına rağmen bir izdiham oluşmadı..
3. baskı olacak ama Bill amca tahvil faizi yükselmesinin neden çöküş olmadığını belirtti geçen günlerde:
Sevgili Lütfü benim yukarıdaki bold'ladığım kısım en önemli kısım..dolayısıyla zaman zemini bilmek mümkün değil..ancak böyle bir çöküş oluşursa ilk etapta dolardan başka çözüm yok..daha sonrası bence hayal gücüyle sınırlı..çünki devasa balonlar var ortalıkta..Alıntı:
Bill Gross: Küresel tahvil piyasası “çöküşte” değil
Janus Henderson Group fon yöneticisi Bill Gross, yalnızca Almanya 10 yıl vadeli tahvillerinin faizinin geride kalan iki haftada 30 baz puanın üzerinde yükseliş kaydetmesinin tahvil piyasasının çöküşte olduğun anlamına gelmediğini belirtti.
Gross, Bloomberg Radio ile gerçekleştirdiği bir mülakatta, “Tahvillerin çöktüğünü söylemek için volatilitenin ikiye, üçe katladığını ve fiyatların haftada iki ya da üç puan düştüğünü görmeniz gerekir” dedi.
“Merkez bankaları volatiliteyi kontrol altına almaya çalışacaktır” diyen Gross, “Fakat piyasanın onlarla aynı fikirde olup olmadığı en önemli soru olacak” diye ekledi.
Gross, tahvil faizlerinin yukarı yöneleceğini ve Fed'in büyük bir ihtimalle Aralık ayında bu yıl son bir kez faiz artırımına gideceğini belirtti.
Ha sentral bankerler ve saz arkadaşlarının gücünüde es geçmemek lazım..sanırım oyun gidebileceği kadar gidecek..sonra sen sağ, ben selamet..selamlar..
Sayın Enli Bey Kardeşim;
Formun, en formda adamısın. Senin üstüne, teknik olarak kimseyi tanımıyorum.
Lakin eski İnanna olabiliri mi diye de şüphe etmiyor değilim.
Para konusuna gelince hepimiz rahat olalım. 2017 yaz aylarını rahat geçirecekmişiz.
Bill Gross Gross söylüyor.
http://www.scmp.com/business/banking...ampaign=buffer
Slmlar hocam cevap için teşekkürler, hepimiz az çok aynı sorunları görüyoruz yada okuyoruz ama böyle bir sorunda ne yapmalıyız/yapabiliriz bunlara cevap bulmakta zorlanıyoruz, ortada ciddi sorunlar ve ciddi politika değişiklikleri var hem yerel hem global olarak, biz hep faiz dolar karşılıklı iner çıkar diyorduk son dönem bu şekilde değil geçen bir forumdaş "bir süre yüksek faiz yüksek dolar olacak TR için karar verilen bu..." gibi bir cümle yazmıştı şuan bunu yaşıyoruz, iş o Sentral Bankerlere gelince hep fululaşıyor çünkü söyledikleri yaptıkları çokta uyumlu değil FED in faiz artırırken genişlemesi beni dolardan soğutmuştu nasıl Trump konusunda kandırılmış hissettiysem FED konusunda da öyle hissetim açıkcası, bono krizi hala beni endişendilendirsede içimden bir ses çok dillendirildi demek ki olmayacak diyor, malum K. Kore'ye hala müdehale edecekler hep laf :)
İşin aslı korkularım çok olsada hep küçük ümitlerde var içinde malum pozisyon itibari ile full riskteyim :) biraz defansım olsa daha rahat edeceğim ama bir türlü istediğimiz defans oyuncusuna sahip olamadık bizim takımda oynamam diyor kerata :)
Selamlar, saygılar.
Kusuruma bakmayin yanlis hesalamam icin. Istatistik verileri her daim ilgimi cektigi icin biraz acele bir hesaplama yapmisim yanlis olmus. Muhalif olmak gibi bir niyetim yoktu. :) Bu arada toplumun cogunlugu sanirim dolar yukselmis dusmus pek dikkat etmiyor. Telefon, bilgisayar, otomobil gibi ithal urunlere dogrudan etkisi var olmasina ragmen. Tuhaf bir ulkeyiz.
LG-H542 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.