Gecmin olsun. Dogan lar eski dogan degil. Gucunu yitirdi. Eskiden borsaya yon verirdi. Simdi yuzune bakilmiyor. Zaten bist islem goren hisselerinde 2 hisse var iyi. Bende ondan yatirim yaptim. Dgzte tek sorunu hacimsizlik. Elbet spek gelirse onuda asariz. Hissenin ozsermayesi ve nakit stoku 3 yildir duzenli buyuyor. Temmettu vermeside bu yuzdendir. Kademelerin sig olmasi bize hisseyi tutma imkani da veriyor. Zaten saticida isteksiz. Ama yinede borsada hersey olabilir
Benim icin onemli kriter sirketin borcu olmamasi. Yarin bisteki sirketlerin dolar yuksekliginden dolayi odeme sikintisi cekme olasiligi var. Bizde ise dolar fazlaligi ve faiz geliri var. Buda yil sonu 9 aylik kari 2 katlama olanahi sagliyor. Ortak alinan oncu girisimin de esas faliyet geliri cok iyi. Zaten dogan kendi parasini isletmek icin bunyesindeki bu kurumlari bedelsizle guclendiriyor. Devir degisti para paradan kazaniliyor.
Bu hissede durma nedenim. Hic ummadigimiz bir anda 9tl ustune aticak olma inancimdir. Hisse maliyetim son alimlarla 2.48 cikti daha oncesinde 2 civariydi. Dusunun nekadar uzun donem yatirimci oldugumu. Zate her dusuk fiyat benim icin alim yeri oluyor.
Bu hissenin yagli bir musteriye satilacagina da inanmaktayim. Onuda gectim turkiyenin en cok satilan gastesi postadir ve maliyet kalemleri digerlerine gore daha iyidir karliligi vardir. Misal ihlas gazete ve hurriyete acik ara fark atmakta.
Zaten oz sermaye buyumesi 10yil icinde 1milyari asar cok sirketli bir yatirim holdinge done bilir. Yillik 60milyon ortalama para kazanan kac sirket var. Sermaye ve ozkaynak rakamlarina gore degerlendir. Zaten f/k 4 gibi muazzam bir rakamda.
En onemliside dogan bilancolarda gercek disi oynama apmiyor. Diger firmalar uc kagatla kar gosterebiliyor. Daha guvenilir. Bizim sorun kimsenin kagidi satmak istememesi ve araci kurumlara esit dagilmis olmasi
SM-G925F cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.