eskiden bir hisse on katı hiç soluksuz gidiyordu (gübre,durof) gibi .
o zamanlar borsada fazla hile yapma şansınız yoktu.
Printable View
eskiden bir hisse on katı hiç soluksuz gidiyordu (gübre,durof) gibi .
o zamanlar borsada fazla hile yapma şansınız yoktu.
birde hissenin ne kadar işlem yaptığını canlı görüyorduk
şimdi araki bulasın o günleri..
Küçük yatırımcı olarak ben de zaman zaman çeşitli nedenlerle yazdığım alış ya da satış emrini siliyorum, emir silmekte ne kusur var ki, insan verdiği karardan vazgeçemez mi.. Kaldı ki emir silmek ile emir değiştirmek arasında bence çok büyük fark yok, diyelim ki elimdeki hisseyi yüzde 5 kârla satmak için emir vermiştim, sonradan karar değiştirerek verdiğim emri silmek yerine emir değiştirerek satış fiyatını değiştirerek tavan fiyatını yazarsam bunun emir silmekten ne farkı var...
Bana göre borsada karar değiştirerek verilen emirer silinebilmeli, değiştirilebilmeli ama; şu açığa alışlar, açığa satışlar kesinlikle olmamalı...
güya çok daha güvenli hale getirdiler ! bana göre şimdiki sistem tam bir fiyasko,küçük yatırımcının gözlerini bağla kör et,ne kadar çakal sürüsü yerli ve ne kadar sırtlan sürüsü yabancı kurum varsa önlerine at çiğ çiğ yedir ! en basiti yatırımfinans ve marbaşın bu hissede ne yaptığını gördük,hisse öğlene kadar 3.14 ne olduysa öğleden sonra açılışla beraber önce marbaş peşinden yatırımfinans hisseyi tabana yapıştırdı ne var ne yok 15 dakikada boşalttılar,ee bu ne demek?küçük yatırımcı ne olup bittiğini ancak 15 dakika sonra gördü,ulan zaten adamlar 15 içinde hisseyi tabana yapıştırdı,sen gördüğünde iş bitmişti,satmaya bile fırsatın olmadı !!! bumu şimdi küçük yatırımcıyı korumak,yoksa bu sistem tamamen çaka yerlilere ve yabancı sırtlanlara sağlanmış daha zengin olmaları için verilmiş bir ayrıcalık mı siz karar verin artık !ülkemin ve milletimin paraları yabancıya ve birkaç yerli çakala akıyor(ki bunların kimler oldukları belli)olduğu halde bizi koruyan SPK görmüyor mu ? tabiki görüyor herşeyi biliyor herkeside tanıyor tüm imkanları var bu bilgilere ulaşmak onlar için çok kolay fakat her nedense hep operasyon bitince ortaya çıkıyor :)
bu ülke bizim ise biz borumuzu öttürmeliyiz. Ne yazıkki yabancı yatırımcı hükümet ile yaptığı anlaşma nedeniyle borsamızda emir silme ve açığa satış işlemleri yapılabiliyor, yerli çakallarda bundan faydalanabiliyor. SPK bilmiyor mu, biliyor. Malezya Borsasında bildiğim kadarı ile bu işlemler yasak. Yani bizim 10 yıl evvelki uygulamalarımız ile işlem yapılabiliyor. Kamu oyu oluşturmak ve baskı kurmak lazım.
https://beb.spk.gov.tr/?submenuheader=null
bu da şikayet ve ihbar adresi.
sn bayramiçli kardeşim maalesef bu sizin en doğal hakkınız olanı bazı art niyetliler suiistimal edip çok farklı amaçlar için kullanarak sahte alışlar sahte satışlar varmış gibi gösteriyorlar sonuçta bu bir işlem bazlı maüfilason gibi bir şey bana göre,siz girdiğiniz emri önceden düşünür tartar girersiniz en başından hee sonradan tabiki bu emri düzeltme hakkınız olmalı ama bu hak yukarı veya aşşağı en çok 20 kademe olmalı,yani en fazla tavana yada taban kadar değiştirmek makul görünebilir,fakat hisse kademe atlicak 2.13 2.14 2.15 gidecek ama çakalın biri hisse kademe atlamasın diye aktif fiyatın iki kademe altına birden 350 bin 500 bin sahte satış emri giriyor sonra bunu gören alıcı ürküyor alımdan vazgeçiyor hatta elinde varsa hisse çakılacak sanıp panikle satış giriyor,sonra birden o girilen emirler siliniyor,şimdi bu normal mi sizce?
kesinlikle katılıyor ve sonuna kadar destekliyorum kardeşim keşke topyekün tepki koysak ve bazı şeylerin artık değişmesi gerektiğini gerekli yerlere ulaştırıp değişmesini sağlayabilsek,ben kendi adıma bu yönde atılacak uygun bir üslupla yapılacak her türlü şikayetin yada dilekçenin altına imzamı atarım !
Ek 311.............