Originally Posted by
scantek
Kendimi kuyuya taş atmış gibi hissettim. Forumdaşlarım taşı çıkarmaya çalışıyorlarmış gibi oldu.
Elbette, doğru kağıdı bulabilen tek kağıtlada yürür, bu kendi kararıdır . Ben de dilerim ki sizin portföyünüzdekiler size çok, sizin çocuklarınıza daha da çok kazandırsın.
Kendi adıma en doğru kağıt budur diyeceğim bir kağıt bulamadım. İkinci en iyi seçenek olarak riski dağıttım.
Dedim ki zaten al sat yapmıyorum, sayıyla mı verdiler bana? yaptım ortaya karışık, iyi de oldu.
Öbür türlü senelerce amelelik yaptım, yok RSI bak, yok bolinger çiz, kendi yaptığım çifte düzeltmeli regresyon analizlerim bile vardı. Yıllarca beş kazanıp bir çarpıldım hesap düzlendi.
Şimdi rahatım.. portföyde kötü giden kağıt yok mu .. O da var , örneğin ADEL kötü bir sene geçirdi, sattım mı? elbette hayır. Niye ?
patron genel müdürü değiştirdi, para kaybetmeye benden çok onun tahammülü yok.
Şimdi kimi ilkbahar da kimi sonbahar da meyve veriyor. Ekrana bakma yerine, bankamatiğe bakıp ara ara para yattığını görmek daha iyi geliyor :)
O yüzden dilerim ki gönlünüze göre olsun, 5 kağıtdan oluşan portföy de iyidir 15 kağıtdan da oluşan. Çeyreğini tuttursanız yeter.
Düşünsenize 2005 yılında 10bin dolarlık Apple hissesi alanda zengin oldu, Bin dolarlık 10 tane farklı telefon üretici hissesi alanda
Ben 2. grupta olmayı tercih ediyorum çünkü aynı yıl 10bini Nokia ya da blackberry'e basanlar badem oldu. Benim tercihim ne oldu ..Apple nokia samsung lg sony ericcsona dağıttım .. batanlar gitti ama tutturduklarım bana yetti.
Elbette ABD borsasında oynamış falan değilim. Risk dağılımı konusunda tercihimi anlatabilmek için bu örneği verdim.
İkidir uzun yazıyorum lütfen kusura bakmayın, kimseyi eleştirmek haddime değil.
Yaşayan örnek olduğum için paylaşmak istedim.
Selamlar sevgiler ve sürekli temettüler dileklerimle