bakalım yarın 6 lı masa adayı belirlenecek mi ..13 şubat demişti bay kemal. :kahkah:
Printable View
bakalım yarın 6 lı masa adayı belirlenecek mi ..13 şubat demişti bay kemal. :kahkah:
Sevgili Patrick Bateman,
İstanbul depremi olursa ülkenin her anlamda batacağını zerre aklı olmayan da bilir.
6 değil 100 milyar dolar maliyeti de olsa;
Soru şu: İstanbul depremi için önlem almayana ne denir ?
Cevabı söylemek hiç zor değil öyle değil mi.
Bu vatanı kurtarmak için canını hiç düşünmeden veren tüm şehitlerimizin kemikleri sızlıyor şu an.
Yazdıklarınız çok doğru , aynı zamanda olaya şöylede bakılabilir . Ulusal mili mücadelemiz olduğu dönemde ülkenin bütün kaynakları mili orduyu donatım ve ihya için harcanmıştı . Çünkü ülkenin kurtuluşunun kaynağı orduydu ve ordu dinamikleri sonra ülkeyi yeniden imar etti.
Bu açıdan , İstanbul ve benzeri şehirler ülkenin lokomotif değer üreten kaynaklarıdır . Toparlarsak , bütün ülke felaket olmadan önce İstanbul'u imar etmekle mükelleftir. Ülkemizin tüm şehirleri bugün olduğu gibi , yarınlarda da tüm şehirlerimizin sorunudur.
Sevgili Müzikal, bunu buraya kaç sefer yazmıştım ben de. İstanbul'da bir deprem olursa ülke teslim olur, bu bu kadar önemli bir şey. Ama maalesef alınması gereken önlemlerin, yapılması gerekenlerin hiç biri yapılmadığı gibi üstüne üstlük pişkin pişkin istanbul'a ihanet ettik diyebiliyorlar.
Her seferinde diyorum ki, bana ne, ben başımın çaresini bir şekilde bakarım, ülkeyi yönetenler düşünsün, bu yanlışları tercih eden halk düşünsün diyorum... Sonra ülkemin halini görüp tekrar başa sarıyorum, üzülüyorum, ağlıyorum,kıvranıyorum.
İstanbul'da yaşıyorum ve karar verdim 1 yıl içinde İstanbul'u terk etme kararı aldım. Ama inşallah, benzer bir hadise gelmeyecek kadar zamanımız başta İstanbul ve diğer şehirlerimiz için vardır ve bu şehir ve Türkiye kendini depreme hazırlar.
Sonuçta böyle bir depreme yakalanır ve ben depremde İstanbul'da olmasam da, Türkiye'nin neresinde olursam olayım etkilerini çok ciddi bir şekilde hissedeceğim.
Ülkenin kaynakları o kadar çok ki, şu yaşama şansı vermediğimiz, çapulcu, gezici, ocu, bucu dediğimiz gençler yeter!
Ama şu an olduğu gibi bu kaynakları doğru ve etkin bir şekilde yönetebilecek akıllı ve liyakatli idareciler lazım bize.
Kurtuluş savaşında Atatürk kanun çıkarttı, milletin çarığının bir kısmına kadar aldı ama, hepsini de en doğru şekilde kullanıp, sonra o borcu geri ödedi milletine. Karşılıksız almadı o malzemeleri, vergileri. Hepsinin kaydı alındı ve hepsi savaştan sonra vatandaşa geri ödendi!
Şimdi iban ver, parayı gönder, para kimin cebinde belli değil... AH ah şimdi bunu yapan müslüman ise ATATÜRK ne acaba? Başka bir şekilde ifade edilmesi lazım...
İnsandan vicdan çıkınca canavara dönüşüyor demek ki
Şu ortamda herşeyini kaybetmiş insanların arasındayken
Dört bir yandan yardıma gelen insanlar varken
Birde enkaz altındaki şehri yağmalamaya gelenler var
Bu durumda hayatını kaybeden insanların üzerinden siyaset yapanlarda bu yağmacı sırtlanlardan hiçbir farkı yok
Yargılayacağız asacağız keseceğiz diye salyalarını akıtan bi tip var
Sahipleri kaçtıklarında tasmasız kalacak...