nkolay 39 olmuş geç gördüm 36da kaldık bugünlük.
nkolay 39 olmuş geç gördüm 36da kaldık bugünlük.
4 ay önce 2.24 faiz ile çekilmiş bir konut kredim var, yıllık maliyetini hesaplamaya çalışıyorum da sanırım 34 civarına geliyor. Kapatacak nakdim var ama sanırım gerek yok. Zaten para bulamıyoruz, mevduatta da neredeyse 45-46lar var önümüzdeki süreçte de 60'a yaklaşacak gibi. Yıllık maliyet oranını nasıl hesaplayabilirim?
Burdan hesaplayabilirsiniz: https://www.ziraatbank.com.tr/tr/hes.../konut-kredisi
Not: Ödediğiniz masraf vs varsa onları da ayrıca maliyete eklemek lazım tabi
Ben olsam kapatmazdım:
1-Risksiz getiri oranının zaten altında
2-İlerde konut kredisi faiz oranları düşerse yeniden yapılandırma imkanınız olabilir
aranızda akitfbank'ın eurobondunu alan var mı, devlet yerine özel sektör eurobondu alınca vergi beyannamesi veriyor muyuz
Yerinizde olsam kapatmazdım 4 ay önce 2,24 ile kullanmışsınız şuan ki durum ile bedavanın bir tık üstü.Devlet bankalarında bile konut kredisi en düşüğü anlık 3,5. Faiz/enflasyon böyle devam ederse önümüzdeki aylarda ödeyeceğiniz taksitler bütçenizin çok az bir kısmını kapsayacak.
Ne kadar konut kredisi kullandınız bilmiyorum gerçi çok önemli değil diyelim 1milyon 2,24 oranla 120 aylık sanırım 24 bin tl aylık ödemesi.Aynı parayı konut kredinizi kapatmak yerine aylık % 45 ile mevduat yapsanız faiz geliri 35 bin tl. %50 ile bağlasanız 39 bin tl.
Karar sizin.