Vergi sınırına çok yakınsanız olabilir. Çıkacak vergi ile alım-satım kazancını yan yana koyup bakmak lazım.
Çok eskiden beri tutuyorsanız ciddi bir alım-satım kazanç vergisi de çıkabilir tabi.
Printable View
Faiz geliri ve alim-satim kazancı ayrı ayrı mı degerlendiriliyor.
Mesela; faiz gelirim 45 bin lira, alım - satim kazancim 10 bin lira.
Bu durumda 55 bin lira'nın vergisini mi vereceğim yoksa 10 bin liranın vergisinı mi vereceğim.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kafama takilan bir konu var, nacizane danismak isterim. Kambiyo rejimi değişikliği ve sermaye kontrolü konulari cokca telaffuz edilmeye baslandi. Sayet en kotuyu dusunursek, konu ciddilesirse, TDH hesaplarina yapilabilcek negatif bir olasi uygulamada (TL'ye cevirme, haircut vb) Eurobondlarin konumu ne olur, nasil bir muameleye maruz kalabilir, herhangi bir guvencesi var mi?
Eurobond getirileri %8,2 'ye ulaştı.
2030 vadeli AL40 kodlu eurobond bid:%8,354 ask:%8,202 minumum alış 6.000USD.
Normalde 50bin usd ile 200bin usd arasında değişen alt limit vardı.
ikbr'deki fiyatlar bunlar sanırım.
Buradn Uluslararası fiyatlara bakabilirsiniz
https://i.ibb.co/xJCqFh2/422-FDF50-2...31-FD11648.jpg
TR Govt 8.0 Feb14'34
99.940(8.006%) x $18K
Min 18k ya 8% getiri.
Kaynak IBKR. Eurobondu severim Takip etmeden, suya Sabuna dokunmadan Tatlı Güzel pasif gelir. Ama bu temerrüt fiyatlaması. Temerrüt olur demiyorum tabi ki, ama bu fiyatlama temerrüt fiyatlaması.
teşekkürler bilgiler için
Faiz gelirleriniz 53,000 TL altında ise beyanname vermiyorsunuz. İsterse 52,999 TL olsun. 2021 için 53,000 TL rakamını lütfen siz yine de kontrol edin, yanlış hatırlıyor olabilirim.
Alım-satım kazancı varsa 1 TL dahi kazanç elde etmişseniz beyanname veriyorsunuz. Hem 53,000 TL üzeri faiz hem de alım-satım kazancı varsa birlikte vergisini ödüyorsunuz. Ama faiz geliri 53,000'i aşmadıysa sadece alım-satım vergisi olması lazım.
Bunu kesin olarak nasil ogrenebilirim.
Internette arastirdim bir turlu bulamadim.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkesin aklındaki soruyu ben sorayım bakalım cevap çıkacak mı? TR içinde, Eurobond mu daha güvenli sizce yoksa DTHlar mı?
https://www.gib.gov.tr/node/91093
Bu özelgeye göre ben yukarıda yanlış yazmışım. Faiz Geliri + Alım-Satım Kazancı toplamı beyanname üst sınırı aşarsa beyanname dolduruluyormuş - yani sadece faiz değil. Biraz daha araştırayım bakayım.
Vergi belli oldu..
https://i.hizliresim.com/jecm14x.png
Bankalar Eurobond alimini durdurmus mu, bana mi oyle denk geldi? Sadece satisa izin veriyor.
şu an açıldı alıma.
alınırmı ,cds ve tahvil faiz leri nasıl ?
Vakıfbank satmıyor şu an. Satan banka var mı acaba?
vakıf bir an satıyordu ,o da kapatmış
acilmis, satiliyor. Isbankasi- yapi kredi.
Garantide alışta satışta var gözüküyor.
TEB de açık şu an. Ama fiyatlar kötü.
burgan da yok demi eurobond alış-satış ?
cds ler 590 civarı. IBKR de fiyatlar %3-4 civarı yukarıda
Bugün saat 11:15 te TEB den 2029 vadeli CJT aldım. 8,17 orandan.
Bilgi amaçlı paylaşımdır.
8,17 bileşik faiz sanırım