Ya arkadaşlar yok mu bi haber ne cenabet bir hisse imiş yaaaa.
Printable View
Ya arkadaşlar yok mu bi haber ne cenabet bir hisse imiş yaaaa.
kapalı bir şirketin açılabilmesi için şirketten bilgi formu talep edilir. Bilgi formu anladığınız basit form gibi değil. içinde herşey var. Örneğin hukukçu görüşü, örneğin değerleme raporu, genel kurul olmadan açılamaz dediğim son yılların genel kurul tutanakları vs. ve bunların bir kısmının güncellenmesi gerekiyor. örneğin 2018 sonunda verilen bilançodan sonra ben özsermayenin 2 milyon civarı artmış olabileceğini tahmin ediyorum (satışlar, canlı varlıklar ve duranların yeniden değerlemesi gibi). yani tekrar bir yeniden değerleme raporu isteyeceklerdir. zaten yıl sonuna da geldik.
esas soru şu son zamanlarda böyle bir belge istendi mi? istenmediyse bir gün istenir ama ondan sonra 1-2 ay daha geçer. keşke yanlış biliyor olsam. yani anlaşılan o ki daha uzun bir süre olabilir. nereye takıldılar acaba. bizden daha kötü 30 şirket sayarım. kapanma nedenimiz de eski yönetim kurulu başkanının basiretsizliği, beceriksizliği. 200 bin tl eksi çıktı diye atıldık. 1,5 senedir uğraşıyoruz.
bir de peki memsa ve artog neden hemen açıldı. onu da resmi belgelerden anlıyoruz. onların maddelerinden kapanmış sirketler özetle o maddeler düzeltildiğinde açılabiyor. bilanço yoktu. verdiler açıldı. bizimki farklı bizim maddelerden kapandığı zaman tüm kotasyon şartlarına bakıyorlarmış. yani yeniden giriliyormuş gibi.
zaten tekrar dönersek tarihte bir ilk olacak. bizim gibi maddelerden kapananlar bugüne kadar başvuru bile yapamadılar. yeni yönetim kurulu da iyi niyetle çabalıyor anladığımız kadarıyla herhalde ekim ve sonrasına kalır artık.
Teşekkür ederiz bizi bilgilendirdigin icin herseyin hayırlısı
En son 2 hafta önce sirketi aradığımda anadolu cevizin 6 aylık bilançosunu hazırlıyoruz demişlerdi. Yani bağımsız denetim 6 aylık ve 1 yilliklari hazırlar. Bu belgeyi de bist istemiş olabilir. Bence sıkıntılı bir durum yok. Olsa zaten hemen red ederler. Haber yakında gelir gibi. İnşallah yanılmam.
Bence bu çok olumlu bir bilgi. Ben kapalı olan şirketlerin bildirmekle yükümlü oldukları belgeleri incelemiştim.aralarında 6 aylık gönderilecek diye birşey yoktu o halde muhtemelen bist istemiştir berildikten sonra 1-1.5 ay da karar veilir.hatırlayın 1 ay sonra red cevabı geldi. Gene bilançodan yaklaşık 1 ay sonra kotan çıkarıldık. Buda o kadar olur.eğer söylediğiniz 6 aylık hazırsa . Bu arada bunu biz göremeyebiliriz. Aralarındaki mesele
bir bilgi daha bizim maddelerden dolayı kapanan şirketlerin dönüşü ki bunu 2018 yılındada yazmıştım sanırım hangi pazara gireceğine bist yönetimi karar veriyormuş. Yani anapazarda olabilir memsa nın durumundaki şirketler ise nereden geldiyse oraya giderler diye okudum. Orada kurallar belli bazılarını sağlıyoruz. Örneğin toplam özsermayenin sermayeye oranı bizde 1 den büyük. Diğerlerini hesaplayamadım onlarda tutarsa çok mümkün
Küçük bir düzetme anadolu ceviz demişsiniz ben transtürk anladım ama farketmez birşeyler istesinlerde
Ağzınıza sağlık inşallah olumlu düşünelim allahtan umut kesilmez nasibimiz ise geri gelir.
SPK CEVABI
Sayın ERKURT
İlgi:29.07.2019 Tarihli Başvurunuz
İlgi dilekçenizde Transtürk Holding A.Ş. (Şirket) paylarının tekrar kota alınmasına ilişkin başvurusu hakkında bilgi talep edilmektedir.
Bilindiği üzere, halka açık ortaklıkların paylarının Borsa İstanbul A.Ş.(Borsa)’nin hangi pazarında işlem göreceğine ve bu payların Borsa kotundan çıkarılmasına ilişkin yetki Kotasyon Yönergesi uyarınca Borsa Yönetim Kurulu’na aittir. Bukapsamda, Şirket paylarının yeniden borsada işlem görmesi Borsa İstanbul A.Ş. onayına tabi olup, konuya ilişkin detaylı bilgi edinmek için Borsa İstanbul A.Ş.'ye başvuruda bulunulabilir.
Şirket'in konuya ilişkin olarak Kurulumuzun internet sitesinde 18.04.2019 tarihinde yayımlanan ( http://www.spk.gov.tr/SiteApps/Sirke...masiDosya/3550) özel durum açıklaması ile Şirket'in Borsa'ya yaptığı paylarının tekrar kota alınmasına yönelik başvurusunun reddedildiği ve başvurunun reddine ilişkin yeni evraklar eklenerek başvurunun yenilendiği kamuya duyurulmuş olup Şirket’in bundan sonraki özel durum açıklamalarına Kurulumuzunun internet sitesinde (www.spk.gov.tr) yer alan Şirketler bölümünden ulaşılabilmesi mümkündür.
Bilgi edinilmesi rica olunur.
Borsa İstanbul'a dan bilgi istedik. Bakalım ne diyecekler.
CEVAP GELDİ
Sayın Erkut,
Şirketin işlem görme başvurusu reddedilmiştir.
Saygılarımızla,
DEDİ
sanırım her şey bitti
elveda diyebiliriz.
twitter da bununla ilgili yorumlar gördüm önceki red cevabı şuan kabul edilmediği için bunu otomotik olarak gönderiyorlar deniliyor ama ayrıntısını bilemiyorum... Umarım döner
şirketi aradım bu durumu dan bahsettim.
henüz bize bir bilgi gelmedi dediler.
Madem öyle ise sizde Borsa İstanbul'u arayın son durum nedir bunun ile ilgili bir
özel durum açıklaması yapın insanları rahatlatın dedim.
Bakalım ne yapacaklar yönetime bilgi verelim dediler.
Eğer olmadıysa bir an önce açıklasınlar da kurtulalım beklemekten !!!
Bende red olan karar hakkında bilgi vermişlerdir diye düşünüyorum, yoksa şirkete bilgi verilmeyen süreç hakkında bu kanaldan bilgi vermezler zannımca, bizimki ölmüş eşek kurttan korkmaz misali. Aslında aceleside yok ceviz sezonu geçsin iştirak8miz bi güzel ciro kar falan yapsın, piyasalarda düzelsin öyle dönelim derim .
Ben sanmıyorum bu tip bir cevabın bu şekilde verilebileceğine. 2 seçenek var. Ya şirkete bildirmişlerdir bizim haberimiz yok yada işlemdedir. Bu tip bilgiler öncelikli muhataba verilir. O zamana kadar da dışarı söylenmez. Mantıkta böyledir. Olabilrmi başvuru yapanın haberi yok. Mesaj atan yatırımcısı olup olmadığı bile belli olmayan birilerine cevap versinler. Tabi şirkete bildirmişler bizim haberimiz yoksa ayrı. Bu yüzden pzt si herkes arasın sorsun. Nitekim ben öyle yapacağım
Zaten bunu şirketin takip etmesi lazım.
Şirkete bilgi gitse neden saklasın, hiç bir sebep yok zaten kotta değil fiyat hareketi olmaz. Benim tahminim anadolu cevizin 3. Dönem veya yılsonu bilançosunu görmek istiyor olabilirler. Sonuçta o firmanın ağaclarıda yeni yeni randimana geliyor ve iştirak dedilleri firmada gerçektem bişey varmıyı görmek isteyebilirler. Cebizin hasadı satışı derken
Ben sadece olabilecek seçenekleri söyledim. Yani şu gelen cevap hiç olamaz diyorum. Zaten bizim yapabileceğimiz çok bişi yok. Herkes pzt si arasın otursunlarkonuşsunlar bende sıkıldım bu meseleden 6 ay geçti neredeyse
Arkadaşlar genel son gelen yorumları okudum. Gördüğüm kadarıyla herkes beklemekten yoruldu. Bende şirketle görüştüm ve o gelen red cevabı 9 nisanda gönderilen cevap son gelişme o olduğu için o cevap gönderiliyor. Eğer ki red gelseydi şirkete bunu aciklarlardi. Bu zamana kadar olumsuz bir bildirim yoksa beklemekten başka yapacak birseyimiz de yok. Gelelim anadolu cevizin beklenen bilançosuna. 2018 yılı bilancosu veya 2019 hazırlanan 6 aylık bilançonun ben yeterli olacağını düşünüyorum. Şahsi fikrim bu yönde ve inşallah bir aksilik olmazsa gene tahminim bu ay sonu veya eylül başı mutlu sona ulaşıriz. İyi günler.
Anladığımız kadarıyla kısaca verilen birşey veya istenen birşey yokmuş sadece bekliyormuşuz
Ama UMARIM sizin dediğiniz gibidir.
Bu gidişle daha cok bekletir bist .. bir kerede yatırımcıyı düşünseler şaşarım ... bistin tellini hergün arayalım soralım ..
02122982100 ... üsenmeyelim hergün arayalim .. biraz da biz uğraştıralım .. sokuklar altı üstü bir cevap verecekler
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beyler borsa istanbullun bize verdiği mağduriyett yeter .. hergun arayip magdur oldugumuzu iletelim .. bisttin bizi bekletme gibi bir hakkı yok .. burda 7000kişin parası duruyor
Transtürk holding mağdurları sesimizi 7000 yatırımcı olarak duyuruyoruz, borsa kotuna dönebilmek için. Yoksa daha çok bekleriz. Lütfen herkes aşağıdaki linke bağlı diğer tweetlere de girip retweet ve beğeni atsın ki yetkililer sesimizi duysun. Elinizi taşın altına koymazsanız senetlerinizi çöpe atabilirsiniz.. Haydi 2 dk. nızı almaz
https://twitter.com/kurtay52923079/s...921585667?s=21
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşlar merhabalar,
Malumunuz uzunca süredir (yaklaşık 5 ay) Borsa İstanbul'un kota dönme başvurumuza cevap vermesini bekliyoruz. Hepimiz alın terimizle kazandığımız paralarımızı, güvenmememiz gereken insanlara güvenerek bu şirkete yatırdık. Nihayetinde hem faaliyetimiz olmaması hem de öz sermayemizin negatif olması nedeniyle kottan atıldık. 2018 Kasım ayından bu yana da şirkete ortak olan Anadolu Ceviz A.Ş.'nin gerekli prosedürleri tamamlayarak tekrar kota dönmek üzere yaptığı başvuruya kadar geçen süreçte sabırla gereken fedakarlığı gösterdik. Ülkenin her yanında yatırımcılar bir araya gelerek gerek asil gerek vekaletle bir araya gelerek belki de ender görülecek bir katılımla Genel Kurulu yaptık. yani kısaca hukuken yerine getirilmesi gereken tüm hususlar gerçekleşti. şirketle, bağımsız denetim firmasıyla yapılan görüşmelerde de hep hukuken dosyamızda bir eksik olmadığı belirtildi. ayrıca Borsa İstanbul'un talep edeceği ilave bilgi ve belgelerin de sunulacağı iyi niyetle bize anlatıldı.
Ancak gelinen durumda tahminime göre şirketin kötü geçmişi nedeniyle (acun, mine kazaları vs.) Borsa İstanbul karar verme konusunda beklentimizi karşılamıyor. bu ise mağduriyet gidermekten ziyade daha da çok mağdurun ortaya çıkmasına neden oluyor. özellikle genel kurul yapılacağı zaman tanışma fırsatım olan ve vekaletlerini alarak temsil ettiğim yatırımcı arkadaşlarda bu mağduriyete bizzat şahit oldum. Emekli ikramiyesiyle, ev parasıyla, kıyıda köşede zorla yaptığı birikimle bu hisseye yatırım yapan ve tahtası kapanınca kendisini de dışa kapatan insanları gördüm. bu kadar mağduriyet sonrasında Borsa İstanbul'un bizi bekletmeye hakkı olmadığını düşünüyoruz. bu çerçevede yatırımcılar olarak kendi inisiyatifimizle gerek sosyal medyada gerek bizzat telefon ve maillerle konuyu her ortamda paylaşma kararı aldık. bir araya gelerek yapacağımız bu eylemlere Borsa İstanbul'a siyah çelenk bırakma fikri de dahil olacaktır.
Sizlerden ricam siz de bu gayrete destek olun. twitterda "#transturkkota" hashtagi ile yazılar yazın. Borsa İstanbul'u, SPK'yı ve ilgili gördüğünüz kişi ve kurumları da "mention" edin.
Biz sessiz kaldıkça ihmal edilebilir bir kitle ya da hisse toplamış bir kaç spekülatör gibi algılanmaya devam edeceğiz aksi takdirde.
bu nedenle dediğim gibi Borsa İstanbul'a telefonla ulaşarak sorularımızı soralım, Cimer üzerinden durumu soralım, sosyal medyadan durumumuzu anlatmaya çalışalım.
Gayret gösteren, sabreden tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Şu spk, bist te helal süt emmiş birileri yokmu ilgilensin şu şirketle
Arkadaşlar bisstin önüne sihay çelenk bırakcaz .. gününü söylücem size .. katılım sağlarsanız iyi olur
Arkadaşlar,
Şirket başvuruyu yapalı neredeyse 6 ay olacak. Spk dan hızlı şekilde geçen şirket nedense bistte takıldı ve bekliyor. Bu kadar bekleme yeter. Bu ülkede kanun ve adalet varsa bu hissenin borsa da işlem görmemesi gibi bir durum olamaz ve bizler birlikte haraket edersek te olmayacak. Sizlerden ricam sosyal medya da sesimizi gür bir şekilde duyurup borsanin tarihine geçen ilk şirket olmak. Yilmak yok ele ele verirsek başaracağız başaracağız başaracağız.
Bence süreç gayet normal gidiyor. Transk ın atılma gerekçesi, negatif özkaynak tı işler durumda bir faaliyetinin ve iştirakinin olmamasininda etkisi olmuştur. Mevcutta iki hususta anadolu cevizle aşıldı. Firmanin ceviz tarlaları var maddi duranda ama ciroya ve kara yansimasi bu yil sonu mali verilerinde görülecek ve bist uzmanlarida bunu görmek istiyor olabilir, ve öyle bir durumda bana makul geliyor. Bu benim naçizane fikrim, en kısa zamana hep birlikte kazanmak dileğiyle.
maalesef ismin de TÜRK olana her yer VE her zaman da zulum var..
transTÜRKün kaderi de buymuş..
amma
t.TÜRK, ANADOLU.c ye YAR olmuştur.. BİsTTİ denilen yerden tekrar doğacaktır
Rezalete bakın.
Şok Marketlerinin 2017 yılına ait TFRS bilançosunda işletmenin sürekliliğine ilişkin önemli belirsizlik deniyor. Grubun sermauesi karşılıksız kalmıştır, özkaynaklar eksi 2.185.328.546 deniyor. Artı bir değer yok. Bu ilk arzda alınabiliyor 2018 de alınabiliyor. Biz hala bekliyoruz.
Son yılların birçok başvurusuna baktım. Zaten geri dönen çok az şirket var. Onlarda başvurduğunda 3 - 4 ay sürüyor. Başka konulardaki başvurularda öyle. Zaten söylemiştim.
Şirketle ne konuştuklarını bilmemekle birlikte 2018 sonu bilançosunu bekleselerdi söylerlerdi. zaten daha önce tekrar dönen şirketlerde de yıl sonu bilançosunu beklememişler ama 3-4 ay sürmüş. Acaba karar ne kadar sürer veya ne zaman sonuçlanır, tam olarak 6 aydır tam olarak orada neyi inceliyorsunuz dediklerinde ne cevap veriyorlar çünkü mantıklı bir izahlarının olması gerekiyor.
Bu işler bu kadar beklemez. Örneğin şirket sermaye artırımı yapacak belki. Bu karar çıkmadan hiçbirşey yapılmaz.
Beyler bist ve spk düzenli hergün arayın .. ne zaman cevap gelir ozaman aramayi bırakarız ...
mağdur kardeşlerim merhabalar
buradan ykb larına sesleniyorum ne yapmak istiyorsunuz anlamış değiliz.başvuru cevabının bu kadar geç kalması hiç inandırıcı değil
lütfen bir açıklama yapın sitenizde
Transtürk sayfasında son durumu görebilirsiniz