Ben hissede yeniyim sizin kadar detaylı izlemedim ilk izlenimlerimi yazdım.
Printable View
Bende stop çalıştı enflasyonun yüksek olması dolar TL 23.64 enflasyondan olumlu etkilenen farklı hisse aldım acsel geleceği olan hisse maliyeti düşük olanlar beklemesi mantıklı ben enflasyon ortamında beklemem herkese bol şanslar dilerim.
https://i.hizliresim.com/it5hkeh.png
Belki tesadüftür, bilemiyorum..
2022/4. çeyrekte 19,2 Milyonluk bir borçlanma yapılmış..
Hatırlanacağı üzere 2023/1. çeyrekte hisse geri alımı açıklanmış ve 1. çeyrek sonuna kadar 19.198.458 liralık alım yapılmıştı..
Geri alımı UV kredi ile yapmışız gibi...
Kullanılan kredinin faizi %8,5-18,5 arasında bilanço dip notlara göre..
Bu geri alım alımda allem kullem işler olmadığı umudum halen devam etmekte..
Geri alınan hisselerin çok yüksek fiyatlarda satılıp şirkete kar olarak yansıyacağını ummaktayım...
Yoksa,
"Pay fiyatının Şirket faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmadığı değerlendirilerek, sağlıklı fiyat oluşumuna katkıda bulunmak ve pay sahiplerini korumak amacıyla, geri alım programı başlatıyoruz"
açıklaması anlamsız hale gelir...
0.135 yuh o kadar bekledik.
2019 dan beri hissedeyim zaten temettü verimi bu düzeyde açıp geriye dönük bakabilirsiniz
Herşeye 3 5 kuruş verir hissenin olayı 10 M sermaye
Halen biraz pahalı link tmpol ekize göre
Alcar boryat maalta göre ise ucuz ben böyle bakıyorum birde grafik
Evet Acsel de 2023 e girdigimizden beri bir garipliklerdir gidiyor ! Dahası yeni fabrika yatirimlarinin ileri tarihe etelenmesi ile baslayan. Ardından ilk ceyrek bilancoda hayal kırıklıgi..yine geri alım programindaki gariplikler .. sirket yonetimi 67 lerden geri alım yapiyor fakat 49.. 50 li rakamlardan almiyor pek..maliyet düsurup ilerde hisse satisindan daha fazla kâr yazilmasini ve ortakların ve sirketin bundan olumlu yararlanmasini istemiyor sanki !
Yine garip sekilde sirketin kısa vadeli yukumlulukleri ; ticari finansal borclari artirilarak sirket borclu bir hale getiriliyor ki bu borclanmayi nerede kullaniyor ?
Kaldı ki sirketin gecen yılki kârı sadece 89 Milyon..gecmis yil kârlarinida katarsak cok daha fazla. Neden öz kaynak kullanmiyor ?
ve yine evet 89 Milyon gecen yilki kârdan sadece 1.6 Milyon yani hisse basına net 13 kurus temettu veriyor..Hadi gectik daha fazlasıni 35..45..yada 60 kurus gibide mi veremezdi ? Resmen dalga gecmektir bu kucuk ortaklarla...
Yine son zamanlarda sirket uzerinde bir ketumluk , gerginlik , hos olmayan bir hava...
Su ana kadar tüm bu olanların hepsi kucuk ortaklar aleyhinde durumlar burada iyi niyet aramak yada gormek fazla polyannacilik olur.
Sadet ; sanki bir mantık bir el kucük ortakların übügüne binmiş ve o son nefesini de vermesini bekliyor ! Yada kacin gidin artık yoksa daha kotusüyle karsilasirsiniz gibi bir düsunce uygulama icinde...
Evet 30 Haziran ın dolmasına da sayili günler kaldı ve hala fabrika yatirim haberi yok..Buradan anlayacagız gercek iyi niyeti...Biz tüm entrikalarına hile ve kötü niyetlerine ragmen burada olacagız sadece artık Acsel almayacagım ve almiyorum artik kendi adıma., yanindan bile gecmiyorum....kolay da kurtulamazlar elimizdekilerle de...Allah hayra cıkarsın...ytd
Acsel geri alım programı dahilinde aldığı 368.284 lot hisseyi VERUSA HOLDINGE Bist te 62.90 TL fiyat üzerinden satmış. Bir nevi devir , cepten cebe..izleyelim bakalım..Hayra vesile olur insallah...iyi seylerin baslangici olsun temennisiyle..ytd
Bence guzel haber bu. Yatirim muhtemelen en gec Eylulde biter. Ayrica kur serbest birakildi nihayet ve 3.ceyrekle birlikte satislar tekrar hizlanacak.
tamami kisisel goruslerim olup hicbir sekilde yatirim tavsiyesi icermez.
Yeni tesis ile ilgili her hangi bir açıklama yok.Muhtemelen 21 Temmuzdaki genel kurul toplantısında yeni tesisin ne durumda olduğuna dair bir açıklama yapılır diye düşünüyorum.6 aydır yaprak kımıldamıyordu.İki gündür bir hareketlenme var.Hayırlısı bakalım bekleyip görelim.
Acsel bilançosunda yer alan yatırım amaçlı gayrimenkuller nerededir
Bilgisi olan paylaşabilir mi ?
Şirketimizin 23.06.2023 (bugün) tarihli Yönetim Kurulu kararı uyarınca;
Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi ve Ticaret A.Ş. sermayesindeki paylarımız 22.06.2023 tarihi itibarıyla %50,73 sınırına ulaşmış olup, Sermaye Piyasası Kurulu'nun "Pay Alım Teklifi Tebliği" hükümleri uyarınca pay alım teklifinde bulunulmasına ve süresi içerinde Sermaye Piyasası Kurulu'na gerekli başvurunun yapılmasına karar verilmiştir.
Bugün gelen bu KAP haberini yorumlayacak olan var mı.Halka açıklık % 52 idi şimdi % 50 nin altına mı düşmüş oluyor.Verusa Holding önceden sermaye paylarıının % 47 sine sahipti şimdi % 51 e yaklaşmış.Bu durum yatırımcılar için ne anlama gelir.Bilen arkadaşlar varsa paylaşım yaparlarsa daha iyi anlamış oluruz.
Şirketlerin kendi hisselerini geri almaları ile ilgili makale türünde teknik yazılara baktım.Şöyle bir bilgi var.Şirketlerin kendi hisselerini geri almaları birçok avantajı beraberinde getirecektir.
Şirket yöneticilerinin şirket faaliyetleri hakkındaki bilgilere yatırımcılardan daha hakim
olmaları yani asimetrik bilgi nedeniyle pay geri alımı piyasa tarafından pay fiyatları için
olumlu bir algı oluşturabilmektedir. Böylece ilgili şirketin paylarının değerinin artması, pay
fiyatlarının volatilitesinin düşmesi, şirket hakkında yatırımcıların güveninin artması
sağlanabilmektedir.
Bu bilgilere bakılırsa olumlu bir durum olarak görünüyor.Bir şirket paylarının % 50 den çoğunun şirkete ait olması % 50 den azının halka açık olması yatırımcılar için daha iyidir denilebilir. Diyelim bir şirketin % 22 si halka açık.Asıl büyük pay kendisine ait olduğu için kendi menfaatini daha çok düşünebilir.
Bir hafta önce tüm alışların ortalama maliyetinin 62,87 Lira olduğunu yazmıştım..
Şirkette 62,9 liradan Verusa holdinge devrettiğini ve bu devirden 9 bin lira kazanç elde ettiğini yazmış...
Bu kap bilgisini yollayan arkadaşa sormak isterim..
Geri alım için kullandığınız 19,2 milyon liranın en az 6 aylık finansman gideri ne kadar...
9 bin kazandığınız bu gerim alımın finansmanı için ne kadar faiz ödediniz...
Dip notlarda 19,2 milyonun faizinin %8,5-18,5 arası olduğu yazılmış..
Ortama faiz 13,5 desek.. en az 6 ay kullanılmış olsa yarısı %6,5 eder...
19,2 M x 0,065=1,25 milyon faiz ödemesi..
9 bin lira kar etmek için 1.25M harca..
İyi iş valla..
Hesabım çok iyi değildir, ilgililerden kap açıklaması bekleriz..
Hiç anlamadığım bir konu da bu hisseler madem Verusa holdinge verilecekti neden onlar almadı...
Hisse geri alımda da, ileri satımda da süreç hiç normal ilerlemedi...
"Benim şirketim bu fiyatlardan daha değerli deyip" geri alım başlat..
Sonrada yanılmışım deyip zararına sat..
Doğrusu şirkete olan güvenim çok sarsıldı..
Verusa Holding Acsel üzerindeki % 47.3 olan sermaye paylarını bu son KAP bildirimleri ile % 50.73 e çıkarmış oldu.Tek anlaşılır nokta burası galiba.Bu pay geri alım ve satım işlerinin nasıl gerçekleştiğini kimse anlamış değil.Sn Radyocunun da dediği gibi Verusa Holding niye doğrudan almadı da başkasından aldı.Devralan belli de devreden kim belli değil.Bu tip işler bizi aşan teknik prosedürler deyip hayırlı olmasını dileyip yolumuza devam edelim.
Bir arkadaş başka bir forumda bütün bu olup bitenlerin ne oluyor diye anlayamadığımız durumların sebebini yazmış.Acsel ile Uzertaş boyanın birleştiğini paylaşmış.Evlilik gerçekleşmiş nikah bekleniyor demiş.İsterseniz Uzertaş boyanın şube adresine bakın Acsel ile aynı olduğunu göreceksiniz.İlginç şeyler oluyor.Bilmediğimiz çok şeyler var gibi.
İnvestco ortaklık yapısı....
https://i.hizliresim.com/7isa2k9.png
İnvestco bağlı ortaklıklar ve iştirakleri...
https://i.hizliresim.com/iung3cl.png
https://i.hizliresim.com/idie7cq.png
Sn Dinkana, yazınca ben de kim kimindir öğrenmek istedim...
Anladığım kadarıyla patronlar ve holdinglerine bağlı şirketler ve iştirakler listedeki gibiymiş...
sonuçta, Acsel ve uzerb aynı holding bünyesindeymiş...
Birleşme ve satın alma olur mu?
Her şey olmakla beraber
Aynı holding bünyesinde Kimya sektöründe faaliyet gösteren iki firmanın birleşmesinden doğal bir şey yoktur..
Beni ilgilendiren tek şey elimdeki hissenin değerinin ne olacağı...
Muhtemelen pek çoğumuz bu iki şirketin aralarında bir bağ olduğunu bilmiyorduk.Açıkçası benim de her hangi bir bilgim yoktu. Dün başka bir platformda iki şirketin birleşeceğine dair bilgi paylaşan arkadaşa bu gün şunu sordum. Sizin yazdıklarınız bilgiye ya da bir duyuma mı dayanıyor yoksa son bir kaç gündür olup bitenlere bakarak bu iki şirketin birleşeceğine dair yorumda mı bulunuyorsunuz.Öncesinde bildiğiniz bir şey vardı da bu yüzden mi yazdınız yoksa işin nereye varacağı yönünde bir tahminde mi bulundunuz dedim..Az önce cevap yazmış.Bildiğim bir şey yok her hangi bir yerden bir duyum almadım olup bitenlere bakarak birleşecekleri yönünde bir tahminde bulundum diye ifade etmiş. Durum böylelikle açıklığa kavuşmuş oldu.İki şirketten biri diğerinin bünyesine dahil olur dahil olan da kottan çıkar mı böyle şeyler mümkün mü bilemiyoruz.Bunlar biraz teknik meseleler.
Bu şirketlerin evliliği meselesi benim için bir anlamda iyi oldu.Kaç yıldır acsel var elimde.Şirkete de 35 yıllık bir borsacı arkadaşın tavsiyesi ile ortak olmuştum.Düşük sermayeli, ihracatçı ve pek çok alanda kullanılan ürünler ürettiğini biliyordum.Ancak Uzertaş ile bir bağının olduğunu bilmiyordum.Uzertaşı bile bilmiyordum.Bu tip şeyler biraz daha araştırmaya, öğrenme isteğine neden oluyor.Acsel ile Uzertaş arasında benzer taraflar var mı bir bakayım dedim. Verusa Holding Uzertaş ve Acsel arasında bir bağ bir ortaklık olduğu görülüyor.Yönetim kurulunda aynı kişiler var.Uzertaşa baktım halka açıklığı % 20.19 ödenmiş sermayesi 8 milyon senet sayısı 8 milyon.Acselin ödenmiş sermayesi 10.7 milyon dolaşımdaki senet sayısı 5.5 milyon. Acselin tek dejavantajı senet sayısının yarısı halka açık.Uzertaşın ise beşte biri.Dolaşımda 1 milyon 615 bin 200 senet var. Kuruluş tarihleri bile nerede ise aynı.Uzertaş 1972 Acsel 1973.. İki şirkette 2012 de halka arz olmuş.Düşük sermayeli oluşları ve senet sayısı bakımından bir birlerine o kadar çok benziyorlar ki. Uzertaşı almış götürmüşler.2019 yılında 89 kuruş 2020 de 2 liraymış.Cuma gününü 278 lira 50 kuruştan kapatmış.Nerden nereye gelmiş.Acsel 2019 da 3 lira 60 kuruş 2020 de 6 lira 40 kuruşmuş.Acseli de götürmemeleri için aslında hiçbir sebep yok.Şirket ihracatçı veya değil az veya çok kâr ediyor ya da kâr değil zarar ediyor hiç önemli değil.Ödenmiş sermayesi bu kadar az ve altı üstü 5.5 milyon lotu olan bir şirketi hiç bir şeye bakmadan isteseler 200 e 300 e 400 e daha da yukarıya götürürler.Bu şirketten vazgeçemeyişimin asıl nedeni bu. Pamel de bunlara ait. 2 liradan 100 liraya gitmişti. Bir gün bir şey olacak gibi ama ne zaman…
1 birleşme falan yok sadece ikiside verusanin belli oranda para koyduğu şirketler.
2 uzertasin hem sermaye bizden düşük hem de halka açıklık 20 civarında
3 20 milyon borç alıp hisse aldığı net değil belki baska bir şey yaptı mal aldı teçhizat aldı açıkça hisse geri alimda kullandım bu parayı demiyor
4 hisse geri alımını eline yüzüne bulastirmis yönetim bu fiyattan niye satıyorsun bize eder bu mu demek istiyorsun
5 hisse sermayesi düşükler içinde fiyat olarak ucuzda pahalida olsbilir
6 büyümesi kar getirmesi önemli değil birinin alıp götürmesi önemli 3 4 yılda çok iyi kazandırdı
Hele sat al yapanlara için 30 40 kat kar var
7 şimdi buralardan yeni bir ivme kazanırsa benim hedefim 200 ler kulübüne girer
Bu yıla kadar ( eskiden diyelim ) elimiz 3 beş kurus nakit gecse hemen kosup Acsel alırdım. Oyle bir güven ve bag vardi.
Ama 2023 e girdikten bu yana oyle yordu oyle soguttuki bu sirket yönetimi ve yaptikları alengirli isler..artik evet degil tek lot almak yanindan bile gecmez olduk. Evet ta ki pisliklerini temizleyene hatalarini eksiklerini kücuk ortaklarina yaptiklari haksizliklari telafi edene ve guven verene kadar.
Bu arada son verusa holdinge yapilan hisse devrinden de anlasiliyor ki bu ıs 2023 oncesinden beri planlanmis ve hisse geri alim sureci hisse onlar tarafindan dusurulup baskilanarak isletilmis ve bu sekilde sonuclandirilmistir. Bana göre de anladığim kadarıyla ;
Verusa Holding Acsel den son hisse devri ile Acselde hisse oranini % 59.7 ye cıkararak yönetimde tamamen söz sahibi olmayı ileriye donuk gerceklestirmek istedikleri plan ve projeleri rahatlikla ve hizla gerceklestirmeyi istemis ve dusunmuslerdir...
Bu plan ve projelerde ilk akla gelen ;
sirket satin alma ve birlesmeleri
Gayrimenkul yada varlik satisları
Sermaye artısları
Yeni yatırım ve iş baglantiları
Büyumeye ve kar artışı odaklı faaliyetler
Hisse pay alım davetini ( cagrı yapmasini ) da ben bu yonde degerlendiriyorum..Ayrica cagrı ne kadar karsilik bulacak ki bulacagınıda sanmiyorum . Bence sirket bunu yaparak sadece yasal sureci yerine gecirmek istiyor. Ve yine bakarsak eger Acsel invest grup icinde halka aciklik orani fazla olup patron oraninin % 50 nin altinda olan neredeyse ender hisse. Boylece bu durumda guncellenmis ve patron hisse orani % 50 nin uzerine cikmis oldu..Bu da yonetimin elini ve karar alma mekanizmasini kuvvetlendirdi..evet izleyip görecegiz sureci..ama Acsel de bircok sey degisiyor gibi ve hareketli gunlere gebe..hep dedigimiz gibi..iyi olur insallah..ytd
Bu arada bir not duzeltme ! Yukardaki yazida verusa Holding in Acsel deki yeni hisse oranini yanlislikla % 59 7 yazmisim. Dogrusu % 50 .7 olaktı. Ytd
Verusaya 62,9 liradan sözde 9 bin lira kar ile devrettiğimiz yaklaşık 370 bin acsel hissesinden ettiğimiz zarar
fiyatın 69 liraya yükselmesiyle an itibariyle 2,2 milyon tl
*ben yazana kadar fiyat 70 olmuş.. zararda 2,5 M yi geçti
Söz de , yetki de , güc te patronda ve yonetimde artık !.. Bize sabırla iyi temenniler düser..izleyip gorecegiz..ytd
Alan da satan da kendileridir.Kağıt çıkışa geçmiş giderken 62.80 ortalama ile topladığı yaklaşık 370 bin hisseyi hangi akıl 62.90 dan satar.Ne tip işlerle uğraştıkları hiç önemli değil.Verusa 370 bin değil de 600 bin 700 bin toplasaydı keşke.Toplasınlar toplayabildikleri kadar.Sürün şunu 100 ün üzerine vallaha yorulduk artık.
Şimdi gelen haber ile ilk hedef 80 lerdeki tepe
Eğer bunu kullanıp mali tasitmak isterlerse 50 80 çanağı kadar çanak katlama 110 civarı
Burada verusa çağrısını ne kadar geç yaparsa o kadar iyi çağrı sonrası kanımca hiç iyi olmaz
https://i.hizliresim.com/mc1an8k.jpeg
Arkadaşlar içimizde teknik bilenler vardır mutlaka.Bizim kağıdın teknik vaziyeti bu.84.45 ten sat sinyali veriyor.Vaziyetle ilgili ne söylenebilir?
Bana gore yazilacak cok sey var ama...
Benim hissiyayim ve arzum su anda bahsettiginiz seviyelerin cok otesinde bir hareketin basinda olabilecegimiz.Bist'in ve grubun ici bos sirketlerinin degerlemelerine bakip istediginiz gibi yorumlayabilirsiniz.
tamami kisisel goruslerim olup hicbir sekilde yatirim tavsiyesi icermez.
https://i.hizliresim.com/3zdv064.PNG
Dünkü tavandan sonra bir GAP bırakmış görünüyor.Son teknik görünümü yorumlayacak var mı.Vaziyet nedir nereye gidiyoruz.
Son üç günlük yükselişin teknik ya da temelle alakalı olduğunu sanmıyorum...
Bilmediğimiz şirketi olumlu etkileyecek bir haber olabilir...
Geri alımla piyasan çekilen 370 bin hisse ile fiyatın yükselmesine engel olanların bertaraf edilmesi sonucu,
Piyasaya yeni oyuncular girmiş olabilir...
Grup hisselerinden Pamel ve Uzerb in bulunduğu yerlere bakınca acsel in çok çok düşük olması olabilir...
Yazdıklarınıza katılıyorum..Bu çıkış trendinin içerisinde sizin yazdıklarınıza ilaveten ek tesis tamamlanmış faaliyete geçmek üzere olabilir.Teknik derken yeşil mumların boyları uzadı bir yerden düzeltme gelecek ancak nerden.Destek ve direnç noktalarını kabaca tahmin etmek mümkün değil mi.Eğer adamlar kağıdın gidişine engel olacak unsurları bertaraf ettilerse ve daha fazla mal toplama niyetinde iseler bunu 80 lerden satmak istemezler diye düşünüyorum.Habire mal toplamak isterken buralardan satışa koyarak malın bir başkasına geçmesini istemezler.Geçen sene sermaye tavanını dokuz on kat artırmıştı.Bu kağıdı belirli bir yere götürüp bölme niyetinde de olabilirler.Bu hemen olmayabilir.Belki kağıt 200 liraya gelirse bu gerçekleşebilir.Bu trend belki pamel gibi uzerb gibi hayalini kurduğumuz bir çıkışın işaretidir.Bu kağıt için içimden geçen en büyük heyecan işte bu.Sabırlı olan buradaki her acsel yatırımcısı arkadaşlarla birlikte inşallah böyle bir sürece doğru gideriz.
klasik acsel hareketi gibi görülmüyor.VERTU nun hisseleri geri çağırma etkiside olabilir.Aynı şeyi uluse de yaşadım.Hisse dolar karşılığı 21 tl cıvarında Eaton firmasına satıldı.13 tl falan fiyattan geri çağırma fiyatı 21 tl den sabit fiyatla işlem görmeye başladı.Bende de devretmiştim.Yeterli oranda toplayamadıklarından borsada işlem görmeye devam etti ve hisse birkaç yılda 350 leri gördü.ACSELDE tl bazında satış olacağından çağırma işlem tarihinden geriye son altı ayın ortalamasından geri çağırma fiyatı tespit ediliyor.Şayet bu hareket bahsettiğim olaydan dolayı ise daha gidecek çok yolumuz var demektir.Bekleyip görelim.
Grafik düşeni kırdı en son 57 ye dusdugunde bir şey olacağı belliydi hacimsiz vurdular
Tamamen çağrı yapılacağı üzerine gidiyor ilk silkeleme ptsi gelir 80 85 aralığında eğer satışlar karsilanirsa çanak hedefine gider verusanin çağrı fiyatı 55 60 arası olur o haber geldiğinde taban serileri başlar bakiniz marsal ve uluse
Sonra oradan yataya sarar ve yukarı gider yani 2 dönüm noktası var biri haftaya tepe geçilecek mi
2 çağrı fiyatı sonra sat al yapabilecek misin
Bu arada malını %50 artirabilirsin
Şimdi gelelim mal yukarı sürülerek toplanmaz tam tersine mal dağıtılmak için yukarı sürülür mal yatayda uzun vadede toplanır
Her boşluk dolmaz kopuş bosluklarida dolmaz kısa vadede
Eğer tahtaci iyi ise bir daha 50 li fiyatları görmeyiz
Bu akşam grafik atarım borsa genel küçük yatırımcı portföyu
Arkadaşlar bildiğim kadarıyla satın almalarda; yönetimde çoğunluk değişirse çağrı yapılıyor...
acsel yönetimde çoğunluk zaten Verusadaydı...
Dönem İçerisinde Meydana Gelen Önemli Gelişmeler
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 14.02.2023 tarihli toplantısında; Sermaye Piyasası Kurulu'nun 14.02.2023 tarih ve 9/177 sayılı ilke kararı ile Şirket paylarının geri alımına ilişkin açıklamaları çerçevesinde; Pay fiyatının Şirket faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmadığı değerlendirilerek, sağlıklı fiyat oluşumuna katkıda bulunmak ve pay sahiplerini korumak amacıyla, - Şirketimizin BİST'de işlem gören paylarına ilişkin olarak geri alım işleminin başlatılmasına, - Geri alıma konu edilebilecek pay sayısının azami 500.000 adet olarak belirlenmesine, - Geri alım işlemi için ayrılan fon tutarının azami 35.000.000 TL olarak belirlenmesine, - Geri alım işlemi için öngörülen azami sürenin 31.12.2023 tarihi olarak belirlenmesine, - Geri alım işleminin, yapılacak ilk genel kurul toplantısının gündemine alınarak, genel kurulda pay sahiplerinin bilgi ve onayına sunulmasına, karar verilmiştir. Bu kapsamda 31.03.2023 tarihine kadar toplamda Şirketimizin sahip olduğu ACSEL payları 288.994 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %2,6954)
2023 yılı faaliyet raporunda bu şekilde detaylı açıklama yapılmıştı.Geri alınacak payların azami 500 bin olacağı ifade edilmiş.Bu ifade 500 bine kadar kesin alacaklar anlamına gelir mi.Böyle olursa daha 211 bin 6 pay geri alacaklar demektir.Sn nilkizin dediği gibi 80-85 arası satışlar karşılanamaz ise tekrar soluğu 60 ta mı alırız.Zaten 6 ay önce 80 den yuvarlandık bir daha yuvarlanır aynı yere gelirsek yazık olur.Pazartesi ak don kara don belli olur.
UZERTAŞ boyadada pay alım teklifi yapılmış.o tarhte hisse hareketini incelemek lazım.teklif yapılma tarihinde uzerb 156 tl iken iki haftada 6 nisan 2023 de 230 tl ye ulaşmış.
"Uzertaş Boya Sanayi Ticaret ve Yatırım A.Ş. ("Şirket") paylarının Investat Holding Limited (Investat) tarafından devralınmasıyla Şirketimizin yönetim kontrolünü elinde bulundurmaya başlayan Investat'ın 1 TL nominal değere denk (100 adet pay = 1 lot) C grubu payı için 39,15 TL pay başına fiyat üzerinden 21.02.2023 - 06.03.2023 tarihleri arasında pay alım teklifi yapılmış olup, söz konusu pay alım teklifine katılan yatırımcı olmamıştır."