Saatlik te hacim yüksek 163 üzerinde saatlik kapanış yapmadıkca
sıkıntı buralardan ilk kez alacak olsam almazdım 147-150 civarına inme
durumu olabilir.
Printable View
Saatlik te hacim yüksek 163 üzerinde saatlik kapanış yapmadıkca
sıkıntı buralardan ilk kez alacak olsam almazdım 147-150 civarına inme
durumu olabilir.
Günlük kapanışta bu barı bu şekilde bırakırsa,
önümüzdeki hafta 1-2 gün buralarda oyalansa da 14x lı rakamlara dönme ihtimali
gözardı edilmemeli,zaten haftalık ortalama da o seviyelerde olacağı için ortalamaya
ihtimal dahilinde tabii bunlar alım düşünen veya kısa vadeciler için uv düşünen
için stop rakamları belli ve bu dönüşler düzeltme olarak görülmeli...
[IMG]https://i.hizliresim.com/ar2e9b1.png[/IMG]
Sattık malı verdik tahtacıda sözümü dinledi hareket başladı.
Eski bir erboscu olarak atraksiyon daha yeni başladı
Takas soran arkaşlar aslında pek takasa gerek yok,daha önce de bahsetmiştim
dün alan-satanlarla bugüne bakarsanız hep tersi örneğin,dün bankoff a 150 lerden satanlarbugün bank off un sattıklarını daha yukarıdan alıyorlar,bir cepten diğer cebe gibi birşey sanırım.
[IMG]https://i.hizliresim.com/3w8j1ts.png[/IMG]
içindeki gazı aldılar diye sayıyorum bugünkü hareketini. Pazartesi devam etmen koşuluyla. Hergün tavan tavan giden kağıt yerine sindire sindire gitmen daha güzel bizler için. Tavan tavan giden kağıda çok atlayan oluyor. Ky doluncada ağlayanlar sızlayanlar la dolup taşıyor buralar .
Ayrıca zirvelerden başlangıç noktasına dönmen de mallar elmi değiştirdi diye düşünüyorum. Yeni bir başlangıç için bu değişim şart bizler için...
132,xx lerde küçük bir GAP mı bırakmış öyle gördüm. Boşluk varsa bizi uğraştırma böyle şeylerle. Gerisin geri geleyim derse vakit kaybı olacak .
Dün sabahtan saatlikte yaptığı hacimle 160 lar üzerinde kalamayacağı belliydi
günlükte de pin bar bıraktı,teyidi için pazartesi ve salı gününü izlemek gerekli,
muhtemelen yukarı hareket yapsa da daha düşük hacimli engulfler oluşturacak
bu pin barın bozulması için gördüğü en yüksek seviye olan 165,6 ların üzerinde
günlük kapanış yapması gerekecek,böyle bir kapanışta yükseliş devam edebilir.
Ancak şahsi düşüncem haftalık 5 günlük ortalaması da aşağı da olduğu için
135-140 aralığını test etme ihtimali.
Daha önce de tam benzemese de böyle yukarı da bıraktığı iğne ile oluşan barlar mevcut.Orada da ilk gün önceki bara yakın yükseliş yapmış sonraki günde
mavi ortalamanın altına kadar düşmüştü.
[IMG]https://i.hizliresim.com/o0pcper.png[/IMG]
Haftalık ortalaması da şu anda 134 lerde,bahsettiğiniz 132 lerde ki boşluğa da gelmez diye birşey yok aslında yukarılardan da dönebilir.
Aşağıdaki grafik haftalık daha önce soluksuz yükselişinde sarı ortalamasını
es geçmişti noktalı olarak gösterilen yerlerde ama 2. 3. hafta yine daha önceki
yaptığı kalkış mumunun orta seviyelerine kadar gelip temasını yapmış.Düşüncem
gelecek hafta bu teması yapacağı yönünde öyle olursa daha iyi olur,es geçtiği
zaman düşüş marjları yüksek oluyor ve alan kişiler için sıkıntı olabiliyor.Zaten bu
ortalama altında haftalık kapanış yapması daha aşağılara geleceğini gösterir.
[IMG]https://i.hizliresim.com/qfxmu6e.png[/IMG]
Aylık grafikte al durumunda,macd ın orjinalinde daha geç uyarı verdiği için
alttaki indikatör uyarlanmış hali zaten 115 lerdeyken al durumuna geçmişti,
güncel olarak macd a al durumuna geçti,tabii aylık grafik olduğu için ay içinde
% 10 -15 düşüşler de olabilir indikatörlar sat vermediği sürece UV leri tutmak da fayda var.
Zaten aylık da da genelde sarı ortalamasına yakın olarak devam ediyor.
[IMG]https://i.hizliresim.com/9xxbd19.png[/IMG]
ben göremedim 132 tl deki kapıyı
30 eylül de seanslık ve alt periyodların da var hocam,günlük grafikte
bakmışsanız bu sebeple görünmemiş olabilir.Daha önce gördüğünde
2-3 ay sonra doldurmuş,bazı devam veya kaçış boşlukları vs. kapanmayabiliyor,
burada genel olarak bakıldığında pek kapanmamış gap görünmüyor.
[IMG]https://i.hizliresim.com/qubdxim.png[/IMG]
Bana kalırsa çok büyük bi gab değil endeks kötüye giderse kapatabilir ama 90 küsürlerdeki gapı kapatmaya gelmedi. 20 25 tl deki hareketlerinin aynısı şuan durmak yok yola devam hareketleri. Ytd değildir.
Ben gap dan ziyade ortalamaları da gap seviyelerinde 134 lerde falan kalması da
sıkıntı , belki bir süre yataya sarar gel gitlerle o ortalamaları yukarıllara çekebilir veya
daha önce yaptığı uygun bir zamanda aşağı pin bar yapabilir.Çünkü grafiklerine bakınca
mutlaka o ortalamalara dokunuyor.Bilen biliyor da sosyal ortamlar da 1000 tl ler falan
konuşulmaya başlamış, yerine göre hareketlendiği zamanlar da günde % 10 düştüğü oluyor
çoğu zararına satıp çıkıyor almasaydı denilebilir de bilmiyorlar ki herkes üç beş kuruş peşinde.
Şayet 150 leri bilemedin 149,5 seviyerinin altından kapanış yapmadan
yukarı devam ederse ve 165,6 üzerinde kapanışlar yaparsa devam eder.
Güncel olarak olumsuz tarafları daha önce geçemediği 155,1 üzerinde günlük
kapanış yapamadı yukarıları gördü ama pazartesi günü de yukarı yapar diye düşünüyorum
160 lara doğru ama tekrar aşağıda kapatırsa ki düşüncem bu yönde bıraktığı pin bar
riski devam edecek,ortalamaları çok aşağıda kaldı ve yükselişte sadece ykredi nin biraz da
infonun alımları var onlar satış tarafına geçer mi yoksa tahtacının alımları mı belli olur
çünkü bir yandan ilk 5 kısmı da baskı uygulamadı çıkışta.
Elimizde 3.çeyrek bilançosundan başka bir beklenti yok. Avrupada ki enerji sıkıntısından kaynaklı ülkemize oklar çevrilirse sanayide bir atak yapma ihtimalimiz var. inşallah bize de birşeyler düşer de satış patlaması yaparız.
AB Rus menşeili ürünlere yeni yaptrımlar getirdi çok sert değil ancak,
yine de çelik fiyatlarını 100 usd yukarı çekti bir ay önce bağlanan hammaddeler
100 usd civarı primli önceden alınan yüksek fiyatlı ürünler 2 aydır stoklara girmiştir,
çok değil ama mamul fiyatlarına da yansımaya başladı.
Ancak Avrupa tarafında bir durgunluk var resesyon meselerinden vs. ancak
o tarafta da stoklar tükendikce alımlar gelecektir diğer taraftan Avrupa dan
bazı boru profil ürünlerini ithal eden Rusya da Türkiye ye yöneldi.Temel olarak
belki üçüncü çeyrek geçmiş iki çeyreğe göre düşük kar olabilir ama zaten
önceki çeyrek karlılıklarını görmezden geldiler,onlar da birikti aslında,nasılsa
yıl bazında karlılığını artırmış olacak.
Hissenin 20 lerden 150 lere giden yolculuğu,
grafik haftalık ortalamadan uzaklaştığında yaptığı
örneğin 71-76 arasında pas geçmiş sonraki hafta dokunmuş en fazla 2 hafta,
pas geçmiş ama % 30 düşmüş ,genelinde de en düşük % 15 gerilemiş.
bu sebeple portföyde UV olarak tuttuğun
kısmı bekleyebilirsin,bir kısmını da trade için kullanılabilir.Şahsen ben trade için tuttuğum kısmı
140 lara gelirse alırım veya ortalama o sırada hangi seviyedeyse belki yataya sarar git gellerle
ortalamasını yükseltir kısaca o ortalamaya yaklaştığında seviye ne ise o zaman alırım
kısaca bu seviyelerden almam haftaya gördüğü seviyeden
daha yukarılara gitse de düşündüğüm rakamlara gelmedikce almam.
Şimdi şuraya gidecek buraya gidecek denince herkes aldığında sabredemiyor bilmem kaç kat olacak diye düşünüyor
ancak bu yolda % 15-20 lik aşağı hareketleri de gözönüne almak gerekli.Düşünce de panikle zararına satıyor
Sadece bu hisse için değil diğer hisseler içinde haftalık ortalamasına epey boşluk bırakmış hisseler de durum böyledir.
Şu an ortalama 134,5 lerde iki hafta sonra diyelim hisse fiyatı 160 larda veya daha yukarılarda
ortalama da 140 larda olur oralardan aşağıya büyük ihtimalle gelme riski hesap edilmeli.
Bunları ilk tavan yaptığında da söylemiştim 135 lerdeydi hatta br kısmını sonraki gün satmıştım,sonra 143 leri gördü o gün açıldığında 136 lardaydı belki alsam 143 oldu diyenler olur ama birkaç gün sonra 127 lere kadar düştü,
tabii trade edebilen için sorun yok veya buradaki arkadaşlar biliyordur,ancak sosyal medyada yazılanlara bakınca
bilmeyen de çok.
Tabii bunları söylerken hisse daha önce bahsettiğim rakamları göreceğini düşünüyorum öyle olmasa
UV kısmını da tutuyor olmam ancak bu tür uzaklaşmalar da UV kısmı da sembolik lotlar kalır.
[IMG]https://i.hizliresim.com/563jc77.png[/IMG]
1000 tl 10 sene sonramı olacak diye konuşuluyo acaba hocam. Varmıymış ole bekleyecek ağlama duvarına dönmüş erbosta herkes.benim gibi 35 eski yatırımcıda hisselerini satsın ozaman 1000değil 2000 olur
Hocam değerli yorumlarınıza herzaman saygı duyuyorum. Sosyal medyada bu tür şeyler konuşulmaya başladıysa dikkatli olmak lazım
Sn;Haslemder siz eski yatırımcısınız bunları biliyorsunuz,insanlar her hisse de düşeni
kırdı flama yaptı gibi paylaşımlarla takipçi toplama derdinde,geçtiğimiz hafta bir hisse soluksuz yükseldi % 100 yaptı sonra % 50 düştü şimdi % 100 yükselmesi gerek yukarıdan alanlar için.Erbos un 20 tl lerden 150 tl lere nasıl geldiğini biliyorsunuz zaten grafiklerde var yerine göre % 30 düşmüş 100 bin tl pozisyon varsa 30 bin kayıp olmuş belki insanlar panikle sattı sonra düşe kalka 150 oldu.Aslında hedef enflasyon üzeri getiri olmalı sağlam hisseler de 5-10 parçaya bölüp pozisyon
almak daha iyi sonuçta bu enflasyonda araba ev kaç kat artmış şirketlerinde binası arabası vs.. var, çoğu sağlam şirketi gelecek sene farklı seviyelerde görebiliriz...
2023 sonu enflasyon muhasebesine geçilecek süre uzatılmazsa,herşey enflasyona göre yenilenecek.kimi şirketin bilançosunda halen binası 20 milyon görünüyor krediye ihtiyacı yoksa değerleme yapmıyor.Özellikle varlığı olan ,ihracat yapan şirketler eninde sonunda ederini bulacaktır,ama hedef enflasyon üzeri
getiri olsun üzeri onların olsun fikrindeyim.Sonuçta para tekniği bozar,adam mali müşavir veya banka müdürü bilanço bakmadan nerden nereye geldiğini bilmeden duyumla hisse alıyor,birkaç arkadaş da oldu hisse 16 kat
yükselmiş tepede almış stop falan yapmak yok sonuçta 7 haneli zararla sattı arsa aldı,böyle insanlar olduğu müddetçe tahta yapıcılar da istediği fiyata götürüyor nasılsa her şekilde satıyorlar.
Bir haftalık takas, yapıkredi ve info almış,ykredi satış tarafına gelmedi henüz tutuyor,İnfo
belli kısmı alıp satıyor,Citi de var onun alımlarını bank off ve yat.finansman yapıyor
ama tuttuğu belli kısım harici aldığını birkaç gün sonra satıyor.
Bu takasda görünen asıl hareketi yapan ak ve garanti sürekli satışta,diğer kurumlardan
alanlar onlar mı orada mı topluyorlar, toplayanlar satışa geçmedikce belli olur yani
yarın birgün onlar satar ilk 5 karşılarsa vs...takip etmek gerekli.
[IMG]https://i.hizliresim.com/f7j3iuv.png[/IMG]
Niye 16x,xx lere vurup vurup çekiyorsunuz geri.
Hocam bu kadar takılma gidecek kağıt kendini belli eder bu da onlardan
#ercb tavan olmuş bu arada. Borucularda bir trend yakalandı diyelim.
Yine Ak garanti sürekli satışta işyat da katılıyor bazen.
Bunlar 120 lerdeyken yükselişte yüklü satışlar koyup
baskılayan taraflardı.Birşeyler var tahtada...
Denizyatırımla ykredi bazen info ve citi karşılayıp buralara
getirenler.Virmanlar olabilir mi diye düşünüyordum ama
bahsettiğim üç kurum sürekli ekside,dün de çoğu satışı
ykredi karşıladı.Bugün 160 üzerinde
kapanış yapması olumlu,156 altında saatlik kapanışlar
yaparsa üzerine dönmedikce sıkıntı diye düşünüyorum.
[IMG]https://i.hizliresim.com/tsp3x8j.png[/IMG]
sığ bir hissede ne takas, ne teknik isler hocam
para çizer gider ,
Bankacilik endeksinde bir kez daha gördük iste neler olduğunu :whistling:
Erbosta fon olayında sonra bir yığılma oldu tahtacıda yukardan verdiklerini almadan götürmedi
simdi tıpış tıpış sürüyor yukarı, :)
Erbos Ercibo ya yol verdi ve mademki biz boruyuz hedefimizin sınırı yoktur yeter ki döşemeye karar versinler biz döşenecek her türlü boruyu hazır ederiz dediler. Ancak Erbos Ercibo ya hemşerimsin anladık ama bu yetmez kankişim olmak istiyorsan beraber yürüdük biz bu yollarda şarkısını söylememiz lazım bu sebeple boyun boyuma denk olmalı dedi ve ayrıl da gel diyerek şimdilik kenara çekildi biz de kolay gelsin diyoruz.
Yani terki joe üstad da ölmeden önce dedi ki “borun var mı borun varsa sonrasını merak etme sen” Ytd
Evet hocam şu anki görünen dinlenme gibi,alış kısmı almaya devam ediyor,
satan tarafda baskılı.154,5 altında ilk kapanışını yaptı bugünde eksi kapatırsa
149,1 altı kapanışlar önemli olacak o da 137-140 aralığını getirebilir.
160 üzeri kapanış devam etmesi demek.Günlük ortalaması 152 lerdeydi
birşekilde ona da dokunmuş oldu haftalık ortalamasına da yaknılaşsşn,
durumu güncellemek gerekli.Böyle olması daha iyi örneğin 180 lere götürselerdi
ortalamalar 145 li seviyelerde kalacaktı geri dönüşü daha çok can yakardı.
Grafiğin güncel hali bıraktığı pin bar benzer oluşuma sebep oldu,
açık mavi ortalama 149 lar civarında altına inerse de bunun altında
kapanış yaparsa 140 lar gündeme gelir ancak 149 altına sarksa bile
örneğin 145-146 seviyelerinden dönüp 149 üzeri tekrar kapatırsa
zaten fibo 38,2 seviyelerinden dönmüş olur ve yükselişine devam ettirir.
[IMG]https://i.hizliresim.com/6e45x5n.png[/IMG]
160 ların üzerinde fazla kalamıyor,zaten bıraktığı barlara bakınca özellikle bugün
yukarı hareketi mal dağtıma olarak kullanıyor,yukarı harekette en azından saatlik
kapanış beklemek daha mantıklı...
[IMG]https://i.hizliresim.com/lakakg0.png[/IMG]
Saatlik de macd tam sınırda -0- altına inerse görsel 1 deki gibi mavi ortalama ve altını
hedefler, yukarı keserse ve RSI da 60 üstüne çıkarsa bu kez 160 ların üzerinde
tutunur ve daha yukarı yapması güçlenir.Şu an görünen aşağı yapması daha olasılık,
ama kesişim olana kadar pozisyon almamak daha iyi,alınacaksa da stoplu yapmak.
[IMG]https://i.hizliresim.com/4ucdg6c.png[/IMG]
Tahtayı epeydir yatayda tutuyorlar,önceki gibi alçalan tepeler
yapmaya devam ederse ki öyle görünüyor,165,5 üzeri kapatmadıkca mal dağıtımı
olarak görünecek zaten tahta da songünlerde ekside,152,50 altı seanslık kapanışlarda aşağısı hoş olmayacak.
Normalde bugünlerde aşağı yapıp düzeltmesini yapması gerekliydi yatay da tutup
ortalamları yakınlaştırır dedik ama kapanışlar hep bir öncekinin altında kalıyor...
165,5 üzeri kapanış al stopu olabilir,aşağı da ise şayet düşüş başlarsa al vermedikce beklemek mantıklı.
[IMG]https://i.hizliresim.com/8bfvj1r.png[/IMG]
157 lerde saatlik al verdi sat vermesini daha olası düşünüyordum ,
ama böyle daha garanti oldu zaten 155-156 aralığındaydı,
167 lere kadar yukarı da yaptı şimdi seasnlık kapanış önemli
161 civarlarına gelmesi düzeltme olarak düşünülebilir ama en azından
160 altında seanslık kapanış yapması uğraştırır.
Zaten seanslık henüz al durumuna geçmedi böyle bi handikapı var,
160 larına altında seansı kapatırsa sat durumu devam edecek ve tepki olarak
kalacak.
[IMG]https://i.hizliresim.com/5oz70iv.png[/IMG]
Ülke gündeminde yer alan gaz depolama alanlarına bir katkıda bulunabilecek miyiz ? O kadar büyük boru imal edecek iş becerisi yoktur ERBOSAN ın.