5 de 7 de olmaması için bir sebep yok. Hatta herkesin sandığından daha kısa sürede de olabilir...
Printable View
5 de 7 de olmaması için bir sebep yok. Hatta herkesin sandığından daha kısa sürede de olabilir...
İnşallah sizin maliyetiniz de çıkar sn. Şekerci.
Dolar bazlı dibin dibinin dibine geldik. Banka yerinde operasyonu canavar gibi karı ortada. Siz 3.03 alirken karı kaçtı şimdi kaç? Şimdi kaç olması lazım acaba?
Ki bu artarak sürecek yani. Can sıkmayın nasipten ötesi yok sabır her şeyin ilacı borsada para kaybetmezsiniz zaman kaybedersiniz ancak.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günlük, 3Kas21
https://i.hizliresim.com/21fk5m8.png
Eğer bu hisse 5-7 vs olacaksa 3.0-3.40 arası gelen tüm mal toplanacak demektir. O aralıkta inmeyen kalmayacak çünkü...
Eğlenceli ve heyecanlı bir 2-3 ay geçireceğiz... :halay:
Söylemleriniz için teşekkür ederim, bana moral ve güç verdi
3.30un üstü muamma, 3,34ü hızlı geçerse 3,60 ve 4e kadar tavan yapabilir
YTD kendi uydurmam
G3221 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hiç de muamma değil...
100 Liraya bir kasa satın aldığınızı düşünün. Açıp bakıyorsunuz içinde zaten 40 Lira duruyor. Gelecek sene bir bakıyorsunuz 50 Lira daha gelmiş. Yani 3. seneden sonra paranızı zaten geri almış olacaksınız ve üste de para kalacak...
YKBNK böyle bir kasa. Böyle bir kasayı başka nerede bulacaksınız bir daha hayatınızda?
DTD (Kendi dondurmam...)
Evet ünlü raporunu paylaşmıştım, 2022 için tahmini 2 fk ile işlem görüyor. 2. 1 - 2. 2 senede kendini amorti eden ev var mı? Araba herhangi bir şey var mı? Mümkün mü?SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dondurmamdan bir ısırık alıp, sallama bir şey söyleyeceğim: Borsa çıkmaya devam ederse Dolar düşecek. Bu ikisi birlikte çıkamaz...
XU100 2000'e doğru gidiyor. Bence bu hareket gerçekleşirse, Dolar da düşecek...
Bu sallamam gerçekleşmezse "Çok dondurma yemiştim, kendimde değildim..." derim. Gerçekleşirse "Ben demiştim!" demek için burada olacağım... :oleyo:
Şöyle dandik bir Dolar grafiği çalışmamı da ekleyeyim...
https://www.tradingview.com/x/FosG4KSz/
Bugün bir iki kere kendime "Salla gitsin. Kazanacağın para dişinin kovuğuna yetmez." dedim...
Sonra vazgeçtim. Maksat para kazanmak değil, haklı çıkmak...
Olur da düşerse 2.40-2.60 gibi eklerim... :ok:
Sirketlerin Stok maliyetleri ciddi oranda artti arti aynu stogu elde tutmak icin yuzde 40 nakit koymasi gerek arti nakit akislarinda vade uzadi ..bu anlamda kredi ihtiyaclari da artti ya sirketler sermaye koyacak yada bankalar sernaye arttirarak finanse edecekler
Genelde sirketler nakiti elde tutar kredi alirlar ama malum durum ortada enflasyonist sarmal cok tehlikeli herkes icin kur stabil kalmali
Güzel bir hafta olacak gibi. Garantı ile eküri olduk, o çıktıkça biz de çıkacağız...
3.40 üstünü görebilecek miyiz bakalım? :whistling:
Garanti yarın 2021 zirvesinin üstüne çıkacak gibi görünüyor. Sonraki zirvesi 12.80 gibi. Bence YKBNK da onunla paralel hareket edecek...
Kağıdın hareketi net, kilciksiz yabancı alıyor izlenimi oluşturuyor. Hareketini akşam yapıyor. Her kademeye basarak gidiyor.
Cok umut pompalamak, buralarda kimseye maliyet yaptırıp sonra beddua almak istemiyorum. Ben çok uzun zamandır maldayim, maliyetim de iyi, izleyince kendi kendime seviniyorum hepsi bu aman kimse etki altında kalmasın.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence XU030'un tamamı çok ucuz F/K oranlarına göre. Onların arasında da bankalar daha ucuz. Endeks (XU100) 2000'e giderken bankalar itici güç olacak. Sanayi şirketleri çok güzel karlar yapıyor ve tüm bu paralar sonuçta kasada/bankalarda. Ve kasa her zaman kazanır...
Basit bir düşünce şekli ile sanayi şirketi yatırım yapmak zorunda daha fazla üretmek için. Bankada böyle bir zorunluluk yok. Tam tersine kasadaki parayı kara çevirmek için ayrıca bir fırsatları oluyor...
Bankalar son on yılda borsanın şamar oğlanı olmuşlar. Ben YKBNK alana kadar takip etmiyordum açıkçası. Önümüzdeki dönemde borsadaki eski itibarlarını geri kazanacaklar diye düşünüyorum...
pay alım haberi var nasıl bir etkisi olur bilgisi olan var mı
SM-A325F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uzun vadede çok iyi bir durum bence ama kısa vadede nasıl etki edecek ben de karanlıktayım. Koç doğal olarak çok ucuz bir fiyattan alıyor. Zaten o payı başkasının alması imkansız...
Borsada iyi tepki verdi. Yönetim konusunda belirsizliğin kalkması olumlu algılandı sanırım...
Koç a buradan sesleniyorum. Benim hisselerde satılık 10 tl den. Yıl sonuna kadar teklifim geçerli .
Koç Holding, Yapı Kredi sermayesinin %18'e denk gelen paylarının alımına ilişkin kararını Unicredit'e iletti
09/11/2021 06:30:46
Koç Holding, Yapı Kredi sermayesinin %18'e denk gelen paylarının alımına ilişkin kararını Unicredit'e iletti.
Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"30.11.2019 tarihinde kamuya açıklandığı üzere, Koç Holding A.Ş.,
UniCredit S.p.A. ("UniCredit") ve Koç Finansal Hizmetler A.Ş. ("KFS") arasında imzalanan YKB Pay Alım Satım Sözleşmesi uyarınca UniCredit tarafından YKB paylarının satışının planlanması durumunda, belirli süre ve koşullar ile Koç Holding'in satışa konu payların alımı için ön teklif verme hakkı bulunmaktadır. Bu kapsamda UniCredit tarafından
Şirketimize yapılan bildirimin değerlendirilmesi sonucunda,
UniCredit'e ait YKB sermayesinin %18'ine denk gelen 1.520.469.231 TL nominal değerli YKB paylarının alımına ilişkin kararımız Unicredit'e iletilmiştir.
YKB paylarının devir bedeli, taraflarca 30.11.2019 tarihli sözleşmede mutabık kalınan esaslar uyarınca 1 TL nominal değerli paylar için
2,2980 TL olarak belirlenmiştir.
İşlem sonrasında Koç Holding'in YKB sermayesinde sahip olduğu doğrudan ve dolaylı paylarının toplamı SPK'nın Pay Alım Teklifi Tebliği'nde belirlenen %50 eşiğini aşacağından, Koç Holding için YKB'nin diğer pay sahiplerine yönelik olarak pay alım teklifi zorunluluğu doğacak olup, kapanışı takiben ilgili düzenlemeler uyarınca zorunlu pay alım teklifinde bulunulacaktır.
Pay Alım Teklifi Tebliği uyarınca zorunlu pay alım teklifi fiyatı
1) Payların satışına ilişkin anlaşmanın kamuya duyurulduğu tarihten önceki altı aylık (180 günlük) dönem içinde oluşan YKB hissesinin günlük düzeltilmiş ağırlıklı ortalama borsa fiyatlarının aritmetik ortalaması olan 2,3940 TL'den,
2) Pay alım teklifinde bulunan Şirketimiz tarafından, pay alım teklifini doğuran pay alımlarında ödenecek 2,2980 TL dahil olmak üzere, pay alım teklifi yükümlülüğünün doğduğu tarihten önceki altı aylık dönem içinde YKB paylarına ödenen en yüksek fiyattan,
düşük olmayacak şekilde belirlenecektir.
Devrin tamamlanması, BDDK ve SPK dahil yurt içi ve yurt dışındaki yetkili otoritelerden gerekli onayların alınmasına tabidir.
Konuyla ilgili önemli gelişmeler yatırımcılarımızla paylaşılacaktır."
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/976110
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
Bu nedir ya ucuz diyordum işlem gördüğü bu fiyatlara derken…YKB ye adamlar 2.2980 veya 2,3940 aritmetik ortalama değer biçmişler. Ne yani unicredit bu fiyatlardan bu hisseyi verecekler mi ytd diyelim ve bakalım gelişmeler ne olacak
Bankanın önündeki yıllardır süren belirsizlik sona ermiş oldu. Uni'de Koç'ta bankaya sahip olmak ve ortaklıklarını sonlandırmak istiyordu. Bundan sonra bambaşka bir yerlere gideceğine eminim. YTD. Yarın 10 Kasım. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve şükranla yad ediyorum. Ruh'u şad olsun.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uni ortaklıktan ayrılmayı dusunuyordu alisim fb için kredi kullandırmak için genel mudurlukten 30 kişiyi işten cıkartması uni için bardagı tasıran damla oldu bence...son kalan yabancı sermayelerden bırı olan Uni de kacacak dolar cıkısı olacak.Borsa .olumsuz algılar..ytd
Belirsizliğin bitmesi iyi. Koç , uygun fiyata alıyor ve hakim ortak oluyor , okey.
Peki , Uni bu fiyattan neden veriyor , mecbur mu onu anlayamadım.
Daha önceki payını 2,83'ten satın almıştı. Demek ki mecburiyet oluşturacak koşullar var ki bu kadar düşük fiyat teklif etmiş. Yabancı sermaye bu ülkeye geldiğine bin pişman oldu. (Tek sebep bu değil). Bir daha kolay kolay bu ülkeye orta ,uzun vadeli yabancı sermaye gelmez.
:bravo::bravo:
Hisseyi kaç paradan aldılar kaç paraya satıp kaçıyorlar...Adam çuvalla zarar yazdı , Sabit sermaye gelmez, ama Borsa ,eurobond gibi sıcak piyasalara gelirler...Şu an istekli değiller ama taze kan ile geleceklerini düşünüyorum...
Hissenin önündeki sahipsizlik algısı kalktı, karı da oldukça güzel ...Artık bir Koç holding hissesi gibi değerleneceğini ümit ediyorum...
Bence Unicredit'in bankadan çıkması ve Koç'un tek bir hakim ortak olarak devam edecek olması çok olumlu bir gelişme. İki başlı yönetim zaten bankalara hiç uygun değil. Tek başına Koç Grubu daha hızlı hareket edecektir...
Bunun yanında beni rahatsız eden şey fiyat değil, Koç'un diğer ortaklara pay alım teklifinde bulunacak olması. Bu sanki kafa karıştırıcı olacak gibi geliyor bana. Bu yüzden Nisan'da 2.20'den aldığım hisseleri 3.11'den sattım. Düşerse 2.80 gibi geri alırım...
Herkese bol kazançlar... :ok:
DTD diye de ekleyelim... :whistling:
Ben kötü demedim, kafa karıştırıcı dedim. Kısa vadede oluşacak belirsizliği sevmediğim için karımı yeterli görüp, sattım. Benim zaten hisse almak gibi bir düşüncem yoktu. O kadar ucuzdu ki dayanamayıp almıştım. Hala çok ucuz bence ama ben hedeflerime ulaştığım için oran olarak yeterli gördüm kazancımı...
Bunu satınca gittim Migros aldım. Onu da neden aldım, bilmiyorum. Allah akıl fikir versin diyorum kendi kendime... :oleyo:
Borsada 3.15 alınıyor ama ünicredit 2,2980 den satacak fark çok kim kazıklanıyor bu durumda
ben bu işi anlayamadım bugünkü fiyattan bile defter değerinin yarısı. bu kadar ucuza neden versin hisselerini unicredit. bankanın karından payına düşecek paraya yarı fiyatına niye versin ki paylarını. SM-A325F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sorduğum bir soru üzerine bazı forumdaşlar öngörüsünü paylaşmış sağolsun. Benim anladığım ve sonradan okuduklarıma göre bu hisse devir anlaşması çok önceden yapılmış ve bir takvime bağlanmış. İtalyanlar çıkıyor ülkemizden. Hisse alım önceliği de Koç ta ve bu durum bir sözleşmeye bağlanmış sanırım. Yoksa Uni , alacağı paranın %40 düşüğüne neden satsın. Ülkemizden çıkmaya karar verip hisselerini borsada satmaya başlasa , mevcut boğa piyasasında zannetmem ki fiyat mevcut anlaşma fiyatı 2,298 e kadar düşsün.
Bu arada Koç un hisse oranı %50 yi aşacağından çağrı yapması yasal bir zorunluluk. Bu konuda bazı forumdaşların kafası karışmış anladığım kadarı ile. Hisse fiyatı istese 5 tl olsun borsada , hisse devir alım fiyatı 2,298 üzerinden çağrı yapmak zorunda. Ha hiç kimse de şu anki fiyata göre zaten vermez hissesini , prosedür gereği Koç un yaptığı yani.
Bu arada 1 lot bile Yapı Kredi yok bende , ama uzun süredir radarımda. Borsa ralli modunda ama çok ciddi düzeltme bekliyorum ama çeşme akarken dolduranlara da bol kazanç dilerim.
Herşey ederimi bulur. bekleyip görecegiz
Cuontiry risk evladim...Sen icerdesin o ise italyan lolitalariyla. Bizim kizlar itici gelmeye baslamis...SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence Cuma güzel kapadı. Biraz geri çekilme bekliyorum ama oldukça güçlü görünüyor. Yapı Kredi satıp aldığım Migros'u %10-15 ile satabilirsem tekrar Yapı Kredi'ye dönüş yapmayı planlıyorum ay sonuna doğru...
DTD
Şu BBVA iki hafta bekleyemedi... :Sad:
Elinde olanlara hayırlı olsun...:ok:
bankalardaki rekor kar artışı gören banka patronları hisselerini geri alıyor .önce koç grubu yapı kredideki hisselerin İtalyan uni credittten, İspanyol bbva a borsadaki payları geri almak istiyor.
ülkemizdeki kur yükselişi ve enflasyonist ortamda hisse rakamları çok komik. son birkaç aydır ev, araç ve gıda fiyatları çok ciddi derece artıyor. bu fiyatlar bedava
Iyiki düzeltme bekleyenleri dikkate almamışız arkadaş. Hisse devir de olumsuz yorumlandı ama sonuç ortada🤣🤣
açılışta yapılan hareketin , daha önce bir benzerini yaşadığını zannetmiyorum yapı kredinin.