Kutlamalar için erken bence.
Temmuzda da aynı reaksiyon verilirse kutlanır.
Şuan neden sabit bıraktığı çok belli.
Printable View
Kutlamalar için erken bence.
Temmuzda da aynı reaksiyon verilirse kutlanır.
Şuan neden sabit bıraktığı çok belli.
Bakalım kaça kadar düşecek dolares.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dolar/TL gün içi en düşük seviyesinde 5.7871
Bununla birlikte Kurul, fiyatlama davranışlarına dair riskleri sınırlamak ve enflasyonun düşüş sürecini hızlandırmak amacıyla sıkı parasal duruşun korunmasına karar vermiştir.
Hayır sabit kalır demişti.
Arttırır.
4
11.11%
mertkucukuncu, senersen, Trade Shark, virtue
Sabit kalır.
26
72.22%
aydinc, balbatros, Byccx, cahilordinaryus, clandras, dembey, diproyal, drselcuk, ekfuture, EREGLTUPRS, i-ked, Jordan, MedwiG, murlak, NewsTR, paramanya, Pert, Purplee, Pythagoras, rxpu, sathyz, seneka, vivatrader, Yesilkedi, yorgun nihilist, Yucuklu Sumurta
Azaltır.
6
16.67%
cafer76, jmk99, joli, MAHARAJ, reber, TonyStark
5.70 in altına gelmezse artık dip yaptı deriz .
Çok merak ediyorum sabit bırakacağı bu kadar barizken satmak isteyen 10 dk önce niye 5.82 den satmıyorda şimdi 5.78 den satıyor.
TCMB faiz kararı hakkındaki basın duyurusu :
https://i.resimyukle.xyz/dfMG6R.jpg
TCMB bugün bir şey der.
Bir dahaki ay farklı şey der.
Çok takılmamak lazım.
Nasıl önceki toplantıda ek-sıkılaştırma ifadesini çıkardı ise bu toplantıda da kurun artmaması için risk almadı.
Temmuzda görülür elde ne var.
15:30 ABD verisi önemli şuan.
Bazen düşünüyorum acaba USD/ TRY de işlemleri :D galip ve ekibinemi yaptırıyorlar iyice Lasvegasa döndü kur
S-400 yaptırımları ve İstanbul seçimleri riski olmasa indirirdi 2 veya 3 puan. Ama temmuz ayında kaçarı yok o faizler inecek. Aksi taktirde işsizlik çığ gibi büyümeye devam edecek. Enflasyon yaz boyu düşecek o faizler inecek.
Bist önceden satın almış sabit kararını keza dolarda öyle. Sert tepki yok her ikisindede.
FED faiz indirme sinyali vermeseydi bu toplantıda ek sıkılaşma gerekli olabilirdi.
Ama FED süpriz bir şekilde yardımcı oldu. FED kararından sonra ben indrimemesi gerektiğini ama sabit bırakmasının uygun olabileceğini söyledim. Ankette de o şekilde oy kullanmıştım.
Bu toplantıda faiz indirmemesi çok doğru bir hamleydi, öyle ki Temmuz ayında yapılacak sınırlı bir faiz indirimi için dahi alan açıldı.
Geçen toplantı da çıkardığı ifadeyi tekrar mı ekledi şimdi :drunk:
Yatırımcıların ve Piyasanın gelecekte nasıl bi duruş sergileneceğini ön görerek, duruşunu koruyacağı/değiştireceği bir enstrümanı böyle zart zurt değiştirirsen bir süre sonra "yakındır" kimse iplemez. İlk halledilmesi gereken budur.
Hem yazılı, hem sözlü, yanlış ya da doğru farketmez kesin sıvıyorlar.
Yok, o çıkardığı cümleyi eklemedi. O cümle gerekirse ek sıkılaşma yapılır şeklindeydi.
Kalkan bu cümle ben önümüzdeki toplantıda faiz arttırmayacağım sinyaliydi. FED kararı öncesinde bu erken ve tedbirsiz bir karardı. FED'in faiz indirim sinyali tcmb'nin yaptığı bu değişikliği normalleştirdi.
Bu metinde sadece sıkı parasal duruş korunacak deniliyor.
Merkez bankası ABD den gelecek yaptırımlara karşı faizleri sabit bırakarak gardını aldı bence.
Çünkü biliyorlar ki ABD den bize doğru belli belirsiz ama varolan bir cisim yaklaşıyor.
Emin olun seçimden sonra en az 4 puanlık bir indirim var.
para politikası kurulu toplantısından çıkan
faizin sabit tutulduğu kararından sonra,
5 haziran 5.66 dibinden çekilen trend desteğini
(5.7840) ile bir kere daha test edip
ordan tepkiyle yeniden 5.80 üzerine çıktı.
https://twitter.com/…bel/status/1138767275992002562
Yapabileceği çok büyük bir hatayı yapmayarak kendine uygun bir alan açtı.
O nedenle Temmuz ayında eğer ufak çaplı bir faiz indirimi yaparsa bu artık büyük değil küçük bir hata olur ve piyasa bunu kaldırabilir.
En uygun strateji S400 ve CATSAA durumu belli olmadan faiz indirmemesi.
Döviz satışı 1 birim koruma sağlıyorsa ,faiz 5 birim koruma sağlıyor.
Ama indirirse de çok büyük bir eleştiri getiremeyiz.
Ölçülü bir indirim olduğu sürece bu indirim nizami alan içinde görülür. Kredibilitesinden götürmez.
Sadece verimsiz olan ama piyasanın kabulleneceği bir hamle yapmış olur.
S400 anketinde kafalar çok daha karışık.
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=35889
Hepsi birbirine yakın.
25 Temmuz biraz yaklaşsın yine anket açabiliriz TCMB faiz kararı için.
Bu toplantı kilit noktası olacaktır.
Ancak doğru hamleyi yapıyor olmaları döviz ve TL mevduat yatırımcısı açısından olumlu değil,
Zira bu tür doğru hamleleri ard arda yapacak zemin ve imkanı bulurlarsa hem döviz hem de faiz aynı anda düşebilir.
Toplum için seviniriz, kişisel yatırımınlarımız için ise toplumsal faydayı gözeterek bir şekilde avunuruz.
Ben şarapçı lobisi olarak rakıcı lobisinin de eksik yönlerini açık yüreklilikle söylemeliyim.
Rakıcı lobisi de somut veriler ile şarapçı lobisinin olumsuz noktalarını tartışırsa her zaman eleştiriye açığım. :drunk:
NOT: Dikkat edilirse forumdaki avatarda şişenin içindeki sıvının rengi dahi kırmızı, yani her şey ortada.