Herkes akıllı olsun 100 liralık benzin/mazot alsın.
Böylece zamdan etkilenmezsiniz.
Printable View
Herkes akıllı olsun 100 liralık benzin/mazot alsın.
Böylece zamdan etkilenmezsiniz.
Siz bazı şeyleri pratik kamu görevlileri çözüversin ( zabıta, polis, vergi memuru vb.) diyorsunuz lakin , bu ülkede eğitim mükemmel değil. Kamu görevlisi hırslarından, dini inançlarından, ırksal tercihlerinden arınmayı başarabilecek mi ?
Daha geçen yıl, 130 daireli binanın müteahhidini tüketici mahkemesine taşımak için binada mal sahibi olan bir avukat ile anlaştık. Davayı kazandık, ancak 165 bin tl. yerine bilirkişinin tespitleri doğrultusunda 358 bin tl. ödemesi isteği ile yargıtaya gönder dedik. Avukat yargıtay dilekçesi yerine , kazandığı davayı yanlış kazandığına dair dilekçe vererek davayı düşürdü. Geri planda dönen dolapları hiç yazmayayım. Yani daha çok ama çook işimiz var.
ayvagöbek bu başlığa mitil attıysa birşeyler olacak. Olmasa bile olacaktır . ( tam olarak böylemiydi )
ABD Başkanı Trump: Türkiye 100'den fazla F-35 siparişi verdi ama daha fazla alamaz çünkü Rusya'dan savunma sistemi aldılar
Habe
Trump : (S400 konusunda ) Türkiye konusu çok karışık , onlarla konuşuyoruz . / HaberTürk
F35 ler gelirse cidden cok sevinirim. Cok onemli.
Dünyanın en büyük sivil ve askeri uçak ve helikopter üreticilerinden biri olan Boeing, Endonezya ve Etiyopya'da iki uçağın 5 ay arayla düşmesinin sonucu oluşan Boeing 737 Max 8 krizi ardından, 2 aydır yeni uçak siparişi almadıklarını duyurdu.
https://www.cnnturk.com/ekonomi/boei...parisi-almiyor
Bu bir ay önceki haber...
Bu da G-20 de Erdoğan'ın, S-400, F-35 ve ABD yaptırımı konusunda "serbest piyasa ekonomisinde bu iki işi birbirine karıştırılmayacağız" dediği 100 adet Boeing siparişi ile ilgili haber...
https://www.haberturk.com/thy-100-uc...500614-ekonomi
Biz iki işi birbirine karıştırmadık tabi...:)
Bora abi merhaba, Buda artık pek yazmayı düşünmüyorum.Geçen gün troller için yüzüne tükürülecek adamlar deyince yönetim yazımı silmiş.Bende gerekmedikçe yazmama kararı aldım.Son zamanlarda trol tayfasından gına geldi.Yönetimde umursamayıp benim yazıları silince bende pek yazmama kararı aldım.Tabiki forumun sahibi yada yöneticisi değilim.Ama takip etsemde pek yazmayı da düşünmüyorum .Bora abi saygılar.
Takma kafana silinen yazıları...
Zaman zaman toplu imhada senin uygun gördüğün yazılar silinse de modluk, yöneticilik kolay iş değil böyle kalabalık ve her türden adamın fink attığı forumlarda.
Ben epeydir bu forumdayım bilirsin.
Yönetim katında da, çok kötü bir repütasyonum yoktur.
Küfretmem. Forum kurallarına elimden geldiğince uygun davranırım vs...
Fakat bir kerede 9 ay ceza aldığım (belki de daha fazlaydı) oldu.
Bir çok ceza aldım.
En son cezam da şöyleydi...
Güneysu sordu... Bu lafı kötü niyetle söylememişsindir...Hayır dedim en kötü anlamda söyledim. O zaman bir ceza ver kendine...Ben de kestim cezayı...:)
Uğramadım belirli bir müddet foruma..
Bence kararını yeniden gözden geçirmelisin.
Ve yazmalısın...
İhtiyaçtır bizim alışkanlık seviyemizde..
ben burada ve facebook'ta yazıyorum...
Yani burada olmazsa mutlaka facebook'ta...
Selamlar...
Not: Trol dediğimiz forum üyelerinden biz şikayet ederken, troller de modlara bizi şikayet ediyorlar. Kolay iş değildir herkesi mutlu edecek adaleti sağlamak..
Dolar asagi salmadi yanliz kongre sıkıstırır bosuna s400 konusu karisik demiyor
Hem s400 hem f35 alamazlar mi dedi 100 den fazla alamazlar mi dedi ingilicesi kuvvetli olan var mi :)
Kim nasıl anlamak isterse öyle anlıyor;
https://twitter.com/W7VOA/status/1151175125678665730
https://twitter.com/W7VOA/status/1151175248479490048
US will not sell #Turkey any F-35 Lightning II fighter jets because of its purchase of a Russian missile system, says @POTUS in Cabinet room.
"We are now telling Turkey," says @POTUS, "we're not going to sell you the F-35 fighter jets.
Kısaca F-35 alamayacağımızı söylüyorlar.
işte türkçesi parası ödenen kısmı kadar alınacak. yeni siparişi alamayacak
Bence Trump ta ne dediğini bilmiyor :he:
Evet gelecek zaman kullanılmış ancak eskiden sipariş edilenler hakkında bir ibare yok,
@POTUS derken Trump'ın ifade ettiklerini söylüyor.
Haber sitelerinde daha fazlasını alamazlar deniyor.
Turkey can't purchase more F-35.
Böyle bir ifadesi yok.
https://twitter.com/gokhantunc/statu...91055292932096
Trump açıklamasında no more demiş izledim.
No more genellikle artık olarak ifade edilir.
Daha fazla şeklinde çevirenler de var.
Sonraki ifade güzel.
Biz iyi ilişkilere sahibiz.
Rahip Branson'u saldılar diyor.
Ne önemli adammış bu rahip :)
Because they have this missile they are prohibited from buying over 100 planes.
Bu ifadesinde 100'den fazla uçak almalarını yasakladık diyor.
Açıklamayı 2-3 kez izleyince Trump'ın iyi şeyler söylediğine kanaat getirdim.
Yaptırım falan yok hadi geçmiş olsun. Yüksek faiz indirimi duasına çıkalım yağmur duasına çıkar gibi.:)
Dolar indeksi kopmuş gitmiş. 97,042
100 F-35 100 Boeing ve S400'ler ile şu süreç yaptırımsız atlatılır ise çok büyük başarıdır.
Akşam akdam sarı seriye aldı yalıyor bizim bademleri, dil.darbeleri atıyor.
Reisin karizması trumpı çizdi.
Endamın yeter reis bravo.
++
Sıkmayın canınızı. Yöneticiler tartışma uzamasın diye siliyor.
Sizin yazdığınızda argo da olmasa sorun da olmasa.
Karşıdaki saman kafalı kişiler başka yere çekiyor uzuyor da çekiyor.
Bağnaz, yobaz kişilere laf anlatmak zor.
Daha dün 1-2 söylemle yine burayı alevlendirdi baş harfi k.
E boşuna mı dünya lideri deniyor :byr:
Yunanistan, Polonya alabiliyorsa s-400 aldığımızdan dolayı bize vermezler gibi.
Ne zaman 10-20 tane f-35 envanterimize girer o zaman bu söylemlerin doğruluğuna inanırım.
Patriotları vermeyerek büyük bir hata yapmışlar diye açıklama yapan Trump'ın F35 leri vermeyerek gidin Rusya 'dan uçak alın gibi bir durum oluşturamaz bence.
ABD Başkanı Donald Trump, Barack Obama döneminde Türkiye'ye Patriot'ların satılmamasının yanlış olduğunu, bununla beraber, Rusya'dan S-400 alması gerekçesiyle Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarını satmayacaklarını söyledi.. . . https://www.bloomberght.com/trump-ta...lamasi-2228575
Yarın BİST lastik yakar ralli yaparken. Dolarcıların tek bir umudu kaldı oda 25 temmuzda ki merkez bankası toplantısı. O toplantıda sükutu-hayel olmaması için en az 3 puan faiz indirilmeli. Yoksa dolar önce 5,50 sonra 5 lirayı öper.