Viop tarafını hep ihmal ediyoruz sanki
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Alnus Yatırım Araştırma Müdürü Yunus Kaya, ünlü yatırımcı Okullu’nun TSKB’den 50 günde yüzde 50 kâr ile 134 milyon Türk lirası kazandığına dikkat çekti
KAYNAK : KARAR GAZETESİ
------------------------------------------------------------------
okullu denilen kişi DOHOL da TSKB de olduğu gibi yüksek para kazanamadı sanırım ,onun için BİST 30 hissesini tabana yapıştırdı diye düşünüyorum ,Değilse kendisine borsacıyım diyen birisi ŞEY gibi mal satmaz ,her şeyin bir usulü var .
Yanlış hatırlamıyorsam TSKB ve PETKİM den mal çıkarken taban olmadı
Sadece fikrimi yazıyorum Ytd değildir.
Değerli arkadaşlar hepimiz bu kağıdın uzun yıllar siyaseten baskı altında olduğunu his ediyorduk.
Medya satışı sonrasında bir miktar onu açıldı.
Ancak olması gereken yere gidemedi.
Büyük yatırımcılar ucuz olduğunu görüyor fakat kağıt kısa zamanda 2 xx den 4xx gelince eski en az 10 yıldır bekleyen yatırımcıların dokulmedigini gördüler.
Dökmek istiyorlar.
Ömrüm olursa 10 yıl daha beklerim.
2011 de 1.10 dan alan 4 e satmaz.
Herkes % 500 - 600 kazanmışken
pazartesi gününün takasları netleşmeye başladı ,malum şahıs 5 ayrı kurumdan malı boşaltmış , taban olmasının bir nedeni de satışa citi de eşlik etmiş ,yabancı çıkışı devam ediyor .
Yılbaşından bu yana %35 .96 olan oran %28.85 e gerilemiş ,yani yabancı yaklaşık 1,5 ayda %7.2 portföyünü azaltmış
çıksınlar yabancılar yankesiciler çıksın ki kendimize gelelim ,cehennemin dibine kadar yolları var .
sanırım tokatlama saat 3.46 da son bulmuş.. daha öncede bir birlerini tokatlamışlar...itiş kakış olursa saat 3.36 kadar sürebilir..
adam olacak çocuk 3.74 ve üzerinde bekliyor..
https://i.hizliresim.com/ubkVpu.png
Çok sakat bir durum var ortada.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok kritik noktalardayız...burdan dönmesi lazım...endeks izin verirse tabi
KAP da okulunun tüm kağıtları satılmış görünüyor
Çıkmış gitmiş..
Bir günde bu kadar malın satılması , piyasaya ciddi müdahaledir , bu olayın araştırılması ve varsa bir usülsüzlük üç harfli ve işbirlikçilerinin( başka hesapları kullandırdığı ) cezalandırılması gerekir
Temettü açıklamanın tam zamanı ,yabancı satışını da tersine çevirir bu durum ,bu sene temettü vermezse düşmeye devam eder diye düşünüyorum
Hareket başlasın
Yatırım tavsıyesı degıldır
Bağlı Ortaklığımız Galata Wind Enerji A.Ş.'nin halka arzına ilişkin olarak, 11.02.2021 (bugün) tarihinde Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. yetkilendirilmiş olup, bu kapsamda Galata Wind Enerji A.Ş. ile Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. arasında "Halka Arz Aracılık Yetki Sözleşmesi" 11.02.2021 (bugün) tarihinde imzalanmıştır.
Temettü yerine halka arzı gönderdi , gönderme saati iyi olmuş yarın açıkçılar açığını kapatmak için mesai sarfederler
bir kaç gün içinde temettü haberini de gönderirse malum şahıs hisseden çıktığına pişman olur
Be indi ne oldu paşinyan hani 192 milyon lot satıp kağıdın üstünde reks edirdin tabana doğru yol çekirdin be indi ne oldu ,rest ol red ol ,la sen ihtiyar delikanlıyla aşık atabilinmi olum ,bir açıklamayla adamın aklını alırlar yaaaaaaaa
nereye hangi kağıda ne zaman nasıl girilip çıkıldığını öğrende gel ,daha sırada banka var ,temettü var ,iyi bir yıllık kar var iyürü şimdi anca gidersin
Bu halka arzdan yaklaşık ne kadar bir gelir bekleniyor?
30 mayıs 2012 de doğan ağaoğlundan Galata wind i 240 milyon avroya satın almış.
Yani bugünkü rakamla yaklaşık 2 milyar TL
Halka arzdada bunun altına vermez inş.
%49 unu arz etse 1 milyar holding kasasına para girişi demek
Arza yoğun talep gelirse ki bu aralar trend yeni arzlar...
1.5 -2 milyar dahi girebilir.
Eğer öyle olursa
2.6 milyar sermayeli dohol ün piyasa değeri ,kurulan banka haberleri ile birlikte orta vadede 26 milyara çıkabilir.
Onunda hisse fiyatı 10 tl
Hadi inşallah:halay:
Bu hissenin en büyük handikapı hükümetle olan yaşadığı sıkıntılardı
Ama 2018 yılında damat yalçındağın bilim kuruluna c.başkanımızca atanması buzların eridiğinin tescili oldu.
Hissenin önü açık gibi görünüyor.
Hakkımızda hayırlısı
Temettü konusunda endişeye mahal yok. CEO üstüste 3. yıl temettü vererek amacımız temettü endeksine girmek diye beyanat verdi zaten. Ama yüksek bir temettü olmaz. Bence olmaması da gerekir. Çünkü faaliyet karı sınırlı. Parayı öldüm fiyatına düşen şirket satın almalarına ayırması daha doğru olur. temettü açıklaması, yıllık bilançoyla birlikte ya da sonra olur. o yüzden bugünlerde beklememeli.
Bugünkü açıkllama ve açıklamanın zamanı gösteriyor ki 1) Garanti yatırımın 5,25 hedefi sallama değilmiş 2) emmi 190 milyon lot bana sökmez diye göndermiş okulluyu
Doğan Holding Galata wind i satın aldığında kurulu gücü 126 mw tı ve 21 Mw yatırımı devam ediyordu.Devam eden yatırımın da parasını ödediyse 240 milyon euroya 147 MW almış oldu.Şu anda Galata Wind in kurulu gücü 269 MWatt.O günkü fiyatdan halka açsa 440 miyon euro piyasa değerine ulaşması lazım Galata Wind in.Yanılıyor olabilirim.Doğrusunu bilen varsa düzeltebilir.
Galata wind in de bünyesinde olduğu doğan enerjinin sermayesi1.809.522.230 tl
Yani doğan holding in sermayesine neredeyse yakın bir sermaye
Galata ya ne kadar piyasa değeri biçtiler bilmiyoruz.
Ancak sermayesine bakılırsa buna marka değeri ve gelecek beklentisi eklendiğinde doğan grubunun şirkete bu sermayeye göre 5 milyar altı değer biçmemesi gerekiyor.
Büyük bir arz olacağa benzer...
Özellikle yurt dışı fonlara ayrılacak oran burada çok önemli ve buna katılımda ana gösterge olacak.
Hissenin arzdan sonraki borsa performansıda dolaylı yoldan amiral gemi dohol içinde arzı takip eden günlerde hisse fiyatına etki edeceği düşünülürse,işlem hacmi ve hisse fiyatı yönünden volatileli günler göreceğimiz kuvvetle muhtemel
Galata Wind halka arz tarihi tahmininiz?
Yakın sürede arz olan Arzum a baktım
sermayesi 32.21 milyon lira olan şirketi yapı kredi arz etmiş.
13.3 milyon TL nominal değerli pay*halka arz edilmiş ve hisse fiyatı 15-17aralığında talep toplanmış ve sonuçta 220 milyon bu arz dan kasaya para girmiş.
Yani yaklaşık 32 milyon sermayeli şirket için piyasa değeri 550 milyon tespit edilmiş
Bunu dohol e uygulayayım dedim,hesap makinesi bile inanamadı
Ya Arzum çok pahalı arz edilmiş
Yada usül buysa dohol e büyük para geliyor demektir.
GALATA WİND HALKA AÇILIYOR
Doğan Holding iştiraki olan Galata Wİnd Enerji halka arz edilecek.
Doğan Holding bugün yaptığı açıklama ile Glata Wind Enerji'nin halka arz etmek için çalışmaları hızlandırdı.
Şirketten gelen açıklamada halka arz için Garanti Yatırım Mnekul ile anlaştığını bildirdi.
İşte o açıklama:
Bağlı Ortaklığımız Galata Wind Enerji A.Ş.'nin halka arzına ilişkin olarak, 11.02.2021 (bugün) tarihinde Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. yetkilendirilmiş olup, bu kapsamda Galata Wind Enerji A.Ş. ile Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. arasında "Halka Arz Aracılık Yetki Sözleşmesi" 11.02.2021 (bugün) tarihinde imzalanmıştır.
Galata Wind Enerji hakkında bilgi
Doğan Holding iştiraki olan Galata Wind Eneri RES (Rüzgar Enerji Santrali) ile enerji üretiyor.
Galata Wind bünyasinde iki RES bulunuyor.
Şah RES Balıkesir ili Bandırma ilçesi ve Bursa ili Karacabey ilçesi sınırları içerisinde yer alan Şah RES, 105 MW kurulu güce sahiptir.
Mersin RES Mersin ili Mut ilçesi sınırları içerisinde yer alan Mersin RES, 42 MW kurulu güce sahiptir.
http://borsaajans.com/Haber/dohol-do...hakkinda-bilgi
Yakın zamanda yenilebilir enerji firmalarından Esenboğa halka açılmıştı...
Bilindiği gibi o (GES) güneş enerji sistemi idi...
Doğan holdingin iştiraki Galata enerji ise (RES) rüzgar enerji sistemi...
Res ve Ges 'in kurulum maliyetleri 1 MW da yaklaşık 1- 1,2 milyon avro civarında...
Esenboğanın yaklaşık 34 MW lık bir kurulu gücü vardı...
40 Milyon liralık sermayesini 24 milyon daha artırarak 64 M ye çıkarmıştı...
Bu 24 M lik kısmı hisse başı 9 liradan halka arz etmişti...
64 M x 9 lira = 576 milyon lira bir değer biçilmişti şirketin tamamına...
1 MW lık bir güç için Esenboğa 17 milyon liralık bir değer çıkarmış oldu..
Yani 2 Milyon avro...
34 MW gücündeki bir enerji firması 576 M ederse...
Yukarıda belirttiğim gibi yaklaşık aynı maliyetle kurulan;
RES santralleri içinde yaklaşık bir değer bulunabilir...
Galata RES'in kurulu gücü için bir arkadaşımız 147 MW demiş..
Bir diğeri ise 269 MW...
147 ise x 2 M avro =294 M avro x 8,5 lira =2,5 milyar gibi bir değer olabilir...
Esen boğa ile kıyas yaptığımızda...
Kurulu güç, diğer arkadaşın dediği gibi 269 MW ise çok daha büyük bir değer ortaya çıkar...
Yenilenebilir Enerji Destekleme Mekanizması (YEKDEM) kapsamında, Devlet alım garantisi ile 13,3 USDcent/kWh fiyat ile gerçekleşmekte ve bu alım garantisi santrallerin geçici kabul tarihinden itibaren 10 yıl süre ile devam etmektedir.
Şirketin enerji üretmeye başlamasından bu yana on yıllık sürenin ne kadarı geçtiği,
şirketin karlılığı açısından önemli...
On yıl dolunca üretilen enerji serbest piyasa şartlarından devlet tarafından alınacak...
Doğan holding ne kadarını halka arz edecek ? Ortak satışı gibi mi olacak, bunlar henüz bilinmiyor...
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-607681
Ben buranın yalancısıyım.
Acaba diyorum ,malum şahıs ,kendisi hissedeyken Aydın Doğan dan bu haberi KAP göndermesini istedi olumsuz cevap mı aldı da bu kadar sinirlenip ne var ne yok 1 günde paldır küldür malı boşaltıp taban yaptırdı diye de kendi kendime düşünüyorum
Geçmişte Global yatırım holding naturel gaz için halka arz başvurusu yaptığında GLYHO kısa sürede 4.28 den 6.83 e gitmiş ,sonradan borsacı holding sahibi Kutman , halka arzdan vaz geçtim demesiyle hisse çakılmıştı
Acaba DOHOL da da böyle bir yukarı hareket olur mu bekleyip göreceğiz .
DOHOL un elinde bildiğim kadarıyla epey döviz var ama sürekli dolar düşüyor .Acaba bu paraları nasıl değenlendiriyor ki
Doğan Holding, Galatawind halka arzında Garanti Yatırımı yetkilendirmiş. Bakalım , nasıl bir değerleme yapacaklar. Konuşulduğu gibi “ yekdem” süresi, toplam kurulu güç, finansman, vb... değerlemede önemli olacak.
Esenboğa nın TSKB değerlemesini aşağıda paylaşıyorum. Bunların hem santralleri var hemde taahhüt işi yapıyorlar. O tarafı unutmayalım.
https://www.tskb.com.tr/i/assets/document/pdf/ESEN.pdf
Kim ne der, kim ne yapar bilemem
Ancak az biraz aklım varsa, bana diyor ki bu hisse ucuz.
En az iki rakamlı bir sayı olmalı diyor.
Örnekleri çok
Ytd
Hisse ucuz mu bilemiyorum sonuçta mart 2020 den bu yana %100 yaptı dişe dokunur bir haber ve gerçekleşmesi olması lazım... endeks 1550 lerde iken yaşadığı travma hisseyi çok geri götürdü.Endeks ve habere göre hareket edecek biraz sıkıntılı
halka arz gibi güzel bir haber ya pek ilgi uyandırmadı ya da bugünkü düşüşe denk geldi bilemedim.
https://i.ibb.co/T0HhwV9/dohol.png klasik omuz baş omuz , formasyon net boyun çizgisi tamemen kırılmış. yazdıklarım yatırım tavsiyesi falan değildir kendimce birşey paylaşıyorum
Cem okullu diye gerçek bir kişi var mı sizce varsa internette nereye bakarsanız eli boş dönüyorsunuz böyle biri yok veya hayalet ama bu ismi kullanarak işlem yapılıyor viop lu hisselerde biz şakşağıyla uğraşırken onlar değirmeni sırtlayıp götürüyorlar sanki
tukaşın sahibi.okullu gıda, ankarada.cem zeytin vs vs
Tabi isim doğru şunu söylemek istiyorum bu kadar parası olan bunca kağıtta işlem yapan bu insana dair tek bir resim doğum yeri yaşı kaç kimdir bu dediğimizde tek bir veri yok dolayısıyla hesap ismi gerçek olan ama spekülatörlerin bu ismi kullanarak işlem yaptığı hayalet bir zat nedir nedendir bilemiyorum