5000. Fed toplantisi 4999.kez dusen dolar
Yillarca ne kakaladilar bu fed i insanlara bagimsizdir diyerek
Printable View
5000. Fed toplantisi 4999.kez dusen dolar
Yillarca ne kakaladilar bu fed i insanlara bagimsizdir diyerek
5,692 de dolara saðlam fibo desteði görüyorum küremde þansýmý denicem
saka maka faizsiz , risksiz temiz 1 trilyon tl bankalarda.
bizimkilerde dolar neden yukselmiyor diyor :)
adamlar dolari bi 2 tl artirdi millet evini barkini satip dth a gomdu..
abd ye degil uzaya ciksalar bu parayi toplayamazlardi :)
Troller dusus topagina gitsenize satmiyoz . Hahaha
Bu baþlýðý mesai saatleri dýþýnda olmasýna dikkat ederek,zaman zaman toplumsal farkýndalýk yaratmak,duyar kasýlmasý gereken konularda sesimi kitlelere duyurmak için kullanýyorum...
Ýþte onlardan biri...
KÜRESEL ISINMA....
https://www.youtube.com/watch?v=HkNnGPsvxNA&t=809s
Ýsveç de yaþayan bir Türk youtuber
Gündelik hayatýný anlatýyor...
Bizi ilgilendiren kýsmý Ýsveç e hala kar yaðmamýþ olmasý...
Ben bir Ege çocuðuyum...
Ege nin en sýcak illerinden Ýzmir de 10 Kasým da sobalar kesin yanardý...
10 Kasým gelmiþ Ýsveç e daha kar düþmemiþ...
Kýsa kollularla dolaþýyorlar
Arkadaþlar/gençler/yoldaþlarým
Bahsettiðimiz yer kutup kutup...
Haber bültenlerinde "Erzurum a yýlýn ilk karý yaðdý" haberini hala duymadýk farkýndamýsýnýz?
Peluþ kafa Trump neden Grönland dan bir ada almaya çalýþýyor sizce?
Çünkü 2050 yýlýnda Londra nýn Sao Poula gibi olacaðýndan bahsediliyor....
Ülkemizi düþününce karabasanlar musallat oluyor bana...
Size de olmuyor mu?
Peki bu kötü gidiþata dur demek için ne yapýyoruz?
Yeterince duyar kasýyormuyuz?
saygýlar/baþarýlar
Dün sokulan "Mega Kazýk" bugün vergi olarak dönüyor...
Acý ama gerçek..
https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarl...oreni-5421487/Alýntý:
Tüketimde de israf olur. Hem de çok olur. Ama tüketimde israfýn bir haddi vardýr. Ayrýca tüketim harcamalarýnda ipin ucunun kaçtýðý anlaþýlýnca, frene basýlýr ve israf bir süre sonra durur. Ama yanlýþ bir yatýrýmda frene basmak, yani baþlamýþý yarým veya bitmiþini devre dýþý býrakmak çok zordur. Hatta durdurmak, daha büyük israfa yol açabilir. Bunun en güncel örneði yýlda "yarým milyar dolar" faiz yiyen yeni Ýstanbul Havalimaný'dýr. Bu akla ziyan yatýrým "atsan atýlmaz, satsan satýlmaz" bir kara deliktir. Hizmet verdiði sürece ki; görünürde bu süre sonsuzdur, bu havalimaný "negatif dýþsal ekonomi" yaratacak, yýllýk gelir açýðýný kapatmak için devlet uçandan uçmayandan haraç alacaktýr.
Benjamin hareketlendimi??
Borsa Ýstanbul'da yüzde 10 payýný satmak isteyen Avrupa Ýmar ve Kalkýnma Bankasý EBRD'nin payýna Türkiye Varlýk Fonu talip oldu. Bloomberg'in haberine göre, Varlýk Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez, "EBRD'nin BIST'teki payýný almak istiyoruz" dedi...
Haber böyle...
Aklýma, ortaðý da olduðum EGS þirketlerinin ve de EGS Holding'in batýþý geldi.
Hiç unutmam, EGS Bank'taki sermaye artýþýna, EGS Bank'ýn büyük ortaklarý, EGS Bankýn yönetim kurulunda bir karar alarak, ellerindeki EGS Bank hisselerini teminat olarak gösterip EGS Banktan kredi alarak katýlmýþlardý...
Bir banka nasýl batýrýlýr dersi verdiler dünyaya...
Türk usulü.
Teþekkürler bu bilgi için, korkunçmuþ gerçekten. Yazýk. Bir sürü insan da dürüst ahlaklý iþ yapacaðým diye ömür tüketsin.
Üniversitelerde artýk etik dersi veriliyor öðrencilere. Lisans düzeyinde iþ etiði, lisansüstü düzeyde de bilimsel yayýn etiði. Zorunlu ders.
Tcmb baskani uysal: Iktisadi faaliyetteki ýlýmlý toparlanma eðilimi devam etmekle birlikte yatýrýmlar zayýf seyrini sürdürmektedir
*uysal: Rekabet gücündeki geliþmelerin olumlu etkisi sürerken küresel büyüme görünümündeki zayýflama dýþ talebi kýsmen yavaþlatmaktadýr
*uysal: önümüzdeki dönemde enflasyondaki düþüþ eðilimi ve finansal koþullardaki iyileþmeyle birlikte yurt içi talebin kademeli olarak toparlanmaya devam edeceði öngörülmektedir
*uysal: Son dönemde büyüme kompozisyonunun etkisiyle belirgin bir iyileþme kaydeden cari iþlemler dengesinin önümüzdeki dönemde ýlýmlý bir seyir izlemesi beklenmektedir
*uysal: Net ihracatýn büyümeye katkýsý azalarak da olsa sürecek
*uysal: 3.çeyrekte enflasyon temmuz enflasyon raporu tahminlerinin alt bandýna yakýn gerçekleþti
*uysal: Yýllýk enflasyondaki düþüþ güçlü baz etkisiyle birlikte tüm alt gruplara yayýldý
*uysal: Tüfe'nin ekim'de tek hanede kalacaðýný, yýlýn son iki ayýnda baz etkisiyle bir miktar yükseleceðini öngörüyoruz
*uysal: 2019 yýlý için gýda enflasyon tahmini %10 (önceki %15,0)
*uysal: 2020 yýlý için gýda enflasyon tahmini %10,0 (önceki %11,0)
*uysal: 2019 yýlý için ithalat fiyatlarý (abd dolarý) deðiþim tahmini -%4,0 (önceki -%3,06)
*uysal: 2020 yýlý için ithalat fiyatlarý (abd dolarý) deðiþim tahmini -%2,3 (önceki -%0,47)
*uysal: Enflasyonun 2019 yýl sonunda %12,0 olarak gerçekleþeceðini tahmin ediyoruz (önceki %13,9)
*uysal: Enflasyonun 2020 yýl sonunda %8,2 olarak gerçekleþeceðini tahmin ediyoruz (önceki %8,2)
*uysal: Enflasyonun orta vadede %5,0 düzeyinde istikrar kazanacaðýný tahmin ediyoruz
*uysal: Enflasyonun, %70 olasýlýkla 2019 yýlý sonunda %11,2-12,8 aralýðýnda -orta noktasý %12,0- gerçekleþeceðini öngörüyoruz (önceki %11,5-16,3 aralýðý ile %13,9)
*uysal: Enflasyonun, %70 olasýlýkla 2020 yýlý sonunda %5,3-11,1 aralýðýnda -orta noktasý %8,2- gerçekleþeceðini öngörüyoruz (önceki %5,2-11,2 aralýðý ile %8,2)
Enflasyon tahmini, tam da büyüklere masallara cinsinden MB Baþkanýnýn.
%70 olasýlýkla demiþ.
Bana göre Bakiye %30'un gerçekleþme olasýlýðý ise % 100.
Ýstatistik böyle bir bilim dalý iþte...:)
uysal: Geldiðimiz noktada, gevþeme yönündeki alanýn önemli bir bölümünü kullandýðýmýzý, bununla birlikte atýlabilecek ilave adýmlarýn zamanlamasý ve boyutunu veri akýþýna ve enflasyon görünümündeki geliþmelere göre þekillendireceðimizi vurgulamak isterim
*uysal: Enflasyonu en kýsa sürede kalýcý olarak tek haneye, ardýndan da yüzde 5 olan nihai hedefimize düþürmeye odaklanmýþ durumdayýz
benim uysal a bir önerim var, kalýcý olarak enflasyonu indirecek.Bütün ülke açlýk grevi ve ölüm orucu filan yaparsa pazarda talep 0lanacaðý için enflasyon diye bir þeyde kalmaz.Bir düþünsün devletimiz.
Uysal: Son dönemde mevduat büyümesinin TL aðýrlýklý olduðunu söyleyebilirim
Uysal: Ana politika olarak rezerv artýrma stratejimizde herhangi bir deðiþiklik yok
Uysal: Kamu bankalarýnýn son dönemde döviz piyasasýnda aktif olduðu gözüküyor
*UYSAL: DEÐERLEME HESABI KONUSUNDA BÝR ÇALIÞMA OLMADIÐINI SÖYLEYEBÝLÝRÝM
Hazine ve Maliye Bakaný Albayrak: Tarihin en büyük 3 kur saldýrýsýna maruz kalmamýza raðmen emin adýmlarla hedefimize ulaþmaya devam ediyoruz
Albayrak: Ekim ayýnda enflasyonda yüzde 8'li seviyeleri görebiliriz
*albayrak: Güçlü faiz indirimi kararlarýna þahit oluyoruz bu güveni olumlu etkiliyor
Ben resmi Bddk verilerine baktýðýmda bunu göremiyorum. Tcmb baþkaný bu söylemi resmi verilerle desteklemeli. Aksi taktirde ben bu söylem karþýsýnda huzursuz oluyorum.
24.10.2019 tarihinde döviz mevduatý rekor kýrdý. Döviz mevduatýnýn toplam mevduata oraný da hiçbir deðiþiklik göstermedi. Oran hala %52'nin üzerinde. Tepe noktasý olan %54'e hala çok yakýn.
Bu veriler ýþýðýnda mevduat büyümesi nasýl TL aðýrlýklý olabiliyor?
tüik verilerini ben hesaplayayým eksi(-) bile çýkartýrým..
asýl sýkýntý medyanýn bunlarý ciddiye alýp haber yapmasý...
halk ciddiye almadýðýný tüketim ve tasarruf eðilimlerinde gösteriyor zaten..
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý'nýn (TCMB) deðerleme hesabýnda bulunan miktarýn bütçede gelir hesabýna aktarýlmasý üzerinde bir deðerlendirme yaptýðýný söyleyen konuya yakýn bir kaynak, bunun ihtiyat akçesine benzer bir düzenleme olabileceðini ve nihai karar verilmesi durumunda 100 milyar TL'ye yakýn kaynaðýn gelecek yýl Merkez'den Hazine'ye aktarýlabileceðini söyledi. Konu ile ilgili olarak Merkez Bankasý ve Hazine ve Maliye Bakanlýðý yorum yapmadý.
23.10.2019 tarihli bir haber bu þekilde
Bu konuda eski PPK üyesi Saim Uysal'ýn son derece bilgilendirici yazýsý...
https://www.gozlemgazetesi.com/Haber...iz-karari.html
Aslýnda, kaynaðýna bakýlýrsa büyük miktarda dolar kurunun yükselmesiyle oluþan ve MB mevzuatýna göre de kar-zararla iliþkilendirilmemesi gereken, yýl sonuna kadar da 100 milyar liraya ulaþmasý beklenen "deðerleme tutarý"na gözünü dikmiþ bulunmakta zor durumdaki hükümet.
Sineðin yaðýna muhtaç durumdalar.
Geçen dönem MB karlarýyla ilgili olarak yaptýklarý hatýrdadýr...
Bu yollara tevessül edeceklerine adam gibi para bassýnlar.
Hiç olmazsa yasal ve bildik.
Cin olmadan dünya ekonomisini çarpmaya çalýþan bize has cahilane yaklaþýmlar bunlar.
.. tam forumluk yorumlar :)Alýntý:
Originally Posted by murat uysal
Valla onu bunu bilmem artýk dolarý bu saatten sonra hiç satmam üstüne üstlük artýrýrým...
Mb baskani beni okuyor
O da dth lar yuzunden gidemiyor demis
Net tespit gercek bu
8 10 arasi olmasi gereken dolar hala 5 lerde