En paradan bu saatten sonra bir cacık olmaz.
Göya şubesiz bankacılık adı altında yüksek faiz vereceğiz diye girdiler piyasaya.
Büyük bankaların bile altnda faiz vermeyi nasıl beceriyorlar.
En paradan bu saatten sonra bir cacık olmaz.
Göya şubesiz bankacılık adı altında yüksek faiz vereceğiz diye girdiler piyasaya.
Büyük bankaların bile altnda faiz vermeyi nasıl beceriyorlar.
çok düşürmüş, 14lerdi 13lere inmiş
Zamanında yaptıkları pazarlamanın ve şubesiz dijital bankacılığa ilk giren olmalarının kaymağını yiyorlar.
Belirli bir müşteri kitlesi topladılar. Bu müşterilere bazı bağımlılıklar kazandırmayı başardılar. (harcama sözleri, otomatik ödemeler v.b)
Şimdi de ayrılanları istatistiki olarak umursamadan maksimum kaymağı yiyebilecekleri kitleye odaklanıyorlar.
Ne zaman o kitle de azalmaya başlar. (direk anlık görülebilir bir veri onlar açısından) o zaman faizi daha rekabetçi bir konuma getirirler.
Yeterince müşteri o faizi kabul ediyorsa neden faiz yükseltsinler ki?
Faiz dediğimiz şey zaten tam da bu değil mi? Arz ile talebin birleştiği nokta.
Merkez Bankası Ağırlıklı Ortalama Fonlama Maliyeti %14.56 (Önceki %14.46)
10.14 - 4 Eylül (333.3)
10.29 - 11 Eylül (303.2)
10.39 - 18 Eylül (254.2)
10.88 - 25 Eylül (236.3)
11.32 - 2 Ekim (262.2)
11.64 - 9 Ekim (241.2)
12.26 - 16 Ekim (235.3)
12.88 - 23 Ekim (182.9)
13.40 - 30 Ekim (230.9)
14.12 - 6 Kasım (201.1)
14.56 -13 Kasım(215.2)
10,25 politika faizi
14,75 GLP faizi
14,56 AOF faizi
şimdi politika faizini 4,5 puan artırsa ne değişecek ki? GLP'yi yukarı çekmedikçe biz sanki avucumuzu yalayacağız. bu faizler sanki maksimum alabileceklerimiz
19 kasım beklentim :
Politika faizi : 14,75
GLP : 16,25
Benim beklentim diyorum ama yabancıların beklentisi de bu.
Bu gerçekleşmezse ne olur ?
Bilmiyorum.
Burgan digital %15 i 1100 gune kadar uzatmıs. Faizler yükselmeden uzun baglatcak akli sira . aralığın son gunlerinde yapsana 1100 gün göreyim
Bu gün
VakıfBank
Bugün Teklif %15.25
Benim beklentim 125 baz puan arttırıp faizleri 12'ye çekerler.
Beyler
Yukardada yazdim ivazsiz intikal
Siz siz olun aile birey es cocuk evrakli kayda.gecen yani banka havale ve eft ile hesaba para aktarip aciklama kismina
BORCOLARAK VERİLDİ
BORC. ibaresi yazin. Yazilmazsa
Mlye 3 5 sene sonra yukluce ......
Cikarir.
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yapı kredi , 140 bine verdiği net , aylıkta 1000 lirayı aştı... ZANNEDERİM, biraz daha faizleri yükseltirlerse, evi satıp mevduata yatıranları göreceğiz. Çünkü kira için ev yatırımı yapmak pek makul olmayacak.
Hocam yapma allah askina 3+1 daire 2 yil once 300 bin tl iken bugun 650-700 den asagi dogru duzgun yok.Buna birde kira gelirini ekle.Bence faizlere artis gelsede bu yatirim araci hala cazip olarak gorunur.M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu başlıkları keşfedecek, okuyacak kadar zekası olan birinin ; anlık 140 bine 1000 tl faizle avunması sizce normal mi ?
Eğer amacı fesatlık değilse, konut yatırımı ile faiz gelirini burada tartıştırmak olabilir.
Eğer iyiniyetle safça yazmışsa en kısa sürede birikimlerini aklı selim bir çocuğuna devretmesini öneririm. Bu kafayla bankalara uğrayan oldukça, bu ülkede reel faiz neden verilsin ki .
Dostlardan biri paylasmisti bende simdi merkez bankasi sitesinde buldum.Buyrun ;
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...020/DUY2020-67
M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Emlak yatırımının (garanti kazandıranı ) vadesi nedir ?
Kolay gelsin.
16 Kasım tarihinden itibaren Bist ,swap piyasası dahilinde üyelerden taleplerini toplamaya başlıyor.Üyelere ciddi anlamda nefes aldıracaktır.
https://www.borsaistanbul.com/files/swap-2020-65.pdf
Madem bu kadar emlak sevdalısısınız, bu başlıkta niye dolaşıyorsunuz? Esas karşı tarafı aşağılayarak algı oluşturmaya çalışanda sizlersiniz...
Ben 1000 lira mı yazdım? 1000 lirayı aştı yazdım... Ben ev yatırımı yapmak yerine alsa almayı tercih etmiş birisiyim. Forumda hiç tanımadığım insanlara karşı fesatlık yapacak halim yok kaldı ki...
Konutun şu dönemde iki büyük tehlikesi var...
1. Faizlerin yükselmesi,ekonominin bozulmaya başladığını gösterir. Bu dönemde düzgün kira ödeyebilecek bir kiracı bulmak zorlaşır.
2. Faizlerin bu kadar yüksek olması, mutlak suretle konut sektörünün fiyat kırmasına neden olur. Çünkü; müteahhit bir şekilde elindekini eritmek zorunda kalacaktır.
Zannımca...Faizler az daha yükselsin...600.000 liralık ev alacağına... O evin parasının faizinin yarısını kiraya yatırıp, yarısını da geçinmeye harcayacak insanlar türeyecek.
işte benim de tartışmak istediğim bu, 19 kasımda 10,25, + 4,5 artırılırsa 14,75 olacak, GLP seviyesinde getirecek. AOF 14,75 olacak. GLP'yi yukarı çekerse, o zaman AOF'nin de artmasını bekleyeceğiz. sözün özü, 19 kasımdan sonra maksimum alabileceğimiz faiz 16-16,5 üzerine çıkmayacaktır, brüt tabi bu. nbono da 17,5 maksimum.
16,5 olursa 15,67, aylık 1,3 civarı. insan ister istemez banka rallisine gözü kaymıyor değil
Stopaj farkini kapatmak icin Nkolay 1.75 fazla vermek zorunda kalıyor. eski orana çekilmeli artık stopaj.
Dolar Perşembeye kadar yatay devam edecek gibi,
Perşembe en küçük bir hata yapılırsa hızlıca 8 üstü yapıp, sonrasında devam eder.
Merkez çok ama çok dikkatli olmalı.