benim hatırladığım, en son
g.menkul, dükkan almıştı.
onun faydalarını anlatıyordu.
Printable View
merhabalar
chuky ile günlük görüşüyoruz , opsiyon devam zararda var kar da , cenk uzun vadeli gittiği için buraya çok takılmıyor
çalıştığımız banklarda belli olduğundan buradan bilgi alma ihtiyacı çok olmuyor
ama ben sürekli takip ediyorum
Chucky bilgi ve tecrübelerini ara sıra da olsa duymak isteriz
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadas burgandan yeni giris 15 almis telefonla aridim 14,75 diyor zilli ..sayfasinda bilgi de yok .icbc 0.50 zam yapip 14.75 yapmis o halde odea burgan tbank abank bunlarin en az 15 vermesi gerekir
reis 15 üzeri oran görmek istemiyorum demiş.:oleyo:
fiba 14.5 olan oranlarını 14.75 yapmış
chucky ile geçen sene görüştüm. 3,82 den terste olduğu falan yok. gerçi artık kimseye ortalama hesabı vermeye gelmiyor hemen çekememezlik karalama devreye giriyor. zaten diğer forumlara bakıyorum 3,89 dan terste olanda bile gram stres yok. biraz kafası çalışan olacakları görüyor öyle dahi olmaya gerek yok.
TL yi de USD yi de sonuna kadar savunan var. Sene sonunda (Aralık 31) portfoylerin durumunu tekrar degerlendirebiliriz bence. Herkesin risk algısına göre değişir bu işler tabii ki.
Ben Eylüle dogru USD ye belirli bir yüzde ile gecmeyi planlıyorum hala alınabilir fiyatlarda olursa. Hayatımda hiçbir zaman dip ve tepeleri yakalayamamış birisi olarak temkinli yüzdeli gitmeye çalışacağım.
Yatırım tavsiyesi değildir.
bugün bazı oranlar:
odea % 14.70
şekerbank %14.50
halkbank %14.50
finansbank %14.80
anadolubank özel oran verdi 675 m. 35 gün vadeli olarak %15.10 dan bağlandı.
bilgi: şekerbanktan anadolubanka eft yaptırmıştım. yılbaşından itibaren 15 ücretsiz eft hakkımı kullanmışım. çalıştığım şube bugün yenileme yaptı. cep telefonuma şekerbank g.müdürlüğünden mesaj geldi.mesajı aynen yazıyorum''TUTUMLU TARİFE tarifesi satın aldınız .iyi günlerde kullanın '' şubeye sordum.bu nedir diye. 15 eft tutarı miktar ne olursa olsun vergisi dahil 56.70-tl imiş. sizin için bu tutarı biz şube olarak karşılıyoruz dediler.
şekerbank ile çalışan arkadaşlar var ise bu uygulamayı atlamasınlar.
3 gundur ruble nereye tl oraya tamamen 2 iz gibi hareket suriye ile alakali olsa gerek
5 Temmuz Almıs oldugum oranlar
* 300k Euro
Fiba 2.25%
Akbank - 1,85%
ING Ozel - 1,50%
Garanti - 1,40
İş - 1,10%
** 150k Dolar
Fiba - 4,25%
ING Ozel - 4,00%
Akbank - 3,50%
Garanti - 3,00%
İş - 2,75%
*** 1M TL
Fiba - 14,75%
Garanti - 14,00%
****Üçlü Hesap
Fiba (en az 350 k için) - 14,5 - 4,00 - 2,00 (Bana en mantıklısı bu geldi)
Bankalar hala kredi verme yarisinda sanirim. Yillardir hesabimin oldugu subedeki mt mail atmis, kredi icin uygun oran istiyorsaniz yardimci olabilirim diye. Bayram degil, seyran degil. Ilginc geldi. Kgf sitesinde soyle bir grafik var. Bu bilgiye gore acilan kredi portfoyu 250 Milyar TL'lik ust limite ulasinca, sizce bankalar mevduat yarisini birakir, faizler duser mi?
http://www.kgf.com.tr/images/hazine-rapor.JPG
Yesil_parkalı_bebek68 rumuzlu Altıninn dolar sayfasında geriye dönük son 2 ayki mesajlarını okursanız pozisyonunu görürsünüz..2 ay önce yazdığı mesajda dolar maliyetinin 3.82 olduğunu bu gidişle 4 ay daha bekleyeceğini yazmış..son iki günkü yükselişlerle zararın bir kısmı çıkmış oldu 😉👍
Büyüme için bi 250 daha açarlarmi yoksa zaten piyasa doymuş mu olur.%5 lik büyüme gayet iyi .
kgf limiti dolmak üzere, daha önce söylediğim gibi yeni kgf ler mecburen açılacak,bu sefer paranın kaynağı MB olacak. Banka senedi ile piyasaya TL sürülecek(en geç ekim ortası). valla sürsünler benim işime gelir, doları roketletir. TL'nin çöpe dönüşünü zevkle izlerim.
2019 a kadar tasima su ile degirmen döndüreceksek bu faizler % 20 dolar da 4,5 olur. Faizler bir süre sonra dolari/ euro yu frenlemeye yetmeye bilir
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bence müdahaleyi zorunlu karşılıkları düşürerek yapacaklar. Merkez bankası sıkı duruyormuş gibi görünecek ama ZK ile piyasadaki para aktarım mekanizması ve para hızı çok yüksek verime ulaşacak. Ama sonuç olarak para arzı para çarpanındaki verim artışından dolayı artacak. Ancak bunun powerpc'nin düşündüğü senaryoya göre daha ılımlı bir şey olduğunu düşünmeyin. Bence bu seçenek yani zorunlu karşılıkları düşürerek para arzını arttırma seçeneği zorunlu karşılıklar şu anki konumunda kalıp tcmb'nin piyasaya likidite vermesinden daha vahim sonuçlar oluşturabilir. Zira ZK sıfıra yaklaştıkça M3 para arzı büyüklüğü ve volatilitesi tcmb tarafından çok daha zor kontrol edilebilir hale gelebilir.
Hele hele düşük ZK oranı ile devletin KGF gibi enstrumanlarla kredi kullanma isteklilerinin teminat kapasitelerini yükseltmesi para arzını tcmb'nin ek likidite vermesine gerek kalmadan ciddi anlamda şişirecektir.
Hormonlu şişen para arzı dolar almak için her fırsatı kullanan yurt içi yerleşiklerin dolar talebini çok dengesiz ve geri dönülemez bir noktaya çekebilir.
2 günde 10 krs 3.50 altı beklerken alamadık gene.çok canım sıkıldı bu ise.
Daha yeterince zulalayamayanlar ne yapacak? Olur mu ya TL'ye boğalım falan hiç yakışıyor mu?
TL'de sıkılaştırma politikası izlenmeli. Faizler %500'e çıkarılmalı. Katar'la aramızı mutlak suretle iyi tutmamız lazım. Para gelsin de nasıl gelirse gelsin. İstedikleri herşeyi satabilirler. Benden izin var.
Dolar 50 kuruşa kadar düşürülmeli.
Doların belini kıracağız. Kampanya başlatıyorum; haydi dolar bozdurmaya!:kahkah:
Neden kabul etmiyoruz. Türk ekonomisi için şu anda en iyi çözüm yüksek kur ve yüksek faiz. Yani her ikisini de aynı anda sağlamak. Neden inat ediyoruz ?
Böylece her iki tarafında gönlünü almış oluruz.
Yüksek faiz düşük kur cari açık yaratıyor.
Düşük faiz yüksek kur yurt içinde rant ve varlık balonları oluşturuyor.
Şöyle 5-10 yıl yüksek kur , yüksek faiz politikası uygulansın. Her türlü balon ve rant sönmez mi?. İnsan tembel bir varlık , onu üretime ve katma değer yaratmaya zorlamazsan bunu yapmaz.
Sıfır cari açık noktasına kadar yüksek kur , yüksek faiz.....
Ben yüksek faiz istemiyorum ki düşük kur istiyorum. :drunk: Bunu yüksek faiz sağlayacaksa o da kabul.
Hedefim 500k$. Daha deponun %20 si dolu. Şimdi yükselirse ayvayı yerim
500'den sonra zaten tl/usd paritesi ile bir daha alakam kalmayacak inşallah. :evil:
3 gundur rus ruble ile birlikte hareket ediyor afrin operasyonu + k.kore ordan fuze salliyor abd obur taraftan buda en cok g.afrika turkiye rusyayi etkiledi..yani durum gelismekte olanlari etkiliyor suriyede ne olup bitecegini kore ne olup bitecegini tahmin edilemeyeceginden dolar uluslararasi piyasada nereye gider icerde nolur tahmin edilemez...ben 138.80,den 70 gram altin aldim 141.60 dan saldim....%100 tek bir enstrumana hicbir zaman tum nakti baglamamak gerek
500k $ i ben rüyamda görürüm ancak.ama olsa hayat bana güzel olurdu.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
su dolar yukselsin ama ne olursa olsunculara anlam veremiyorum..
Ureticiyim her 10 kr luk artisa % 3-5 zam yapiyoruz..Sizin sol cebe dolar/tl girerken sag cepten inanin en az % 5 daha fazla para cikiyor alisveris esnasinda..
Tr de para kazanmaniz icin dolarin dusmesi,faizin yukselmesi lazim..dolarin yukseldigi tum senaryolarda kazandiginizi sanacaksiniz fakat aslinda kazandiginizin 2 katini zaten her ay markete,giyime,benzine vb seylere geri vereceksiniz..
Yüksek faiz iyidir. Verimsiz olana yaşama şansı vermez. Doğal seleksiyon gibidir. Yüksek faiz ile yüksek kuru sağlamakta nispeten daha basit bir iş gibi duruyor. Yanlız patrick havalar sıcak çok içme. Ben geçen sene sıcaklarda tekila'ya sarmıştım, beni çarptı forumda dahi belki hatırlayanlar olur yazıları tersten yazmaya başlamıştım. Aman dikkat.
ağustos'un ilk günleri 20/22 görülmez ise bende seneye bu vakit 2,70-2,90 aralığından dolara döneceğim, aklıma şu an Özal dönemi geldi, pakdemirli vardı, sanki Özal dönemi merkez başkanı idi, faizler 60 iken 8-9 a indireceğim derdi, devamlı derdi, 3 ay sonra 120 oldu, yani o vakit hiç yorum yapmamış olsa o vakit kesin inerdi , piyasa o vakit yüksek faize rağmen çok canlı idi, her işletme içerdeki talebi karşılıyamıyordu, ücretler ve emekli masşlarda çok yüksekti, o dönem 120 olduğunda canlılık hiç düşmedi, oturup o dönemi ekonomistler incelese ve bunu modelleseler Türkiye ekonomisi dünyanın en güçlü ekonomisi olur, şu an emekli maaşı ile asgari ücret aynı oldu, o vakit asgari 540,000 tl iken en düşük taban emekli maaşı 3,000,000 tl idi. rakamlar aklımda böyle kalmış, şu an asgari ücret 1,400 tl emekli maaşı 1,400, denklemde hata var, çarpan x6 değil :bravo:
gardaş vaktiyle söyledik bu heriflerin ne halt yiyeceğini,önlem alın dedik. burada ve dolar başlığında tonla hakaret işittik. 3-4 aylık yalancı ekonomiyi kafamıza vurdular vurdular. adam benim ortalamama inanmıyor yahu nasıl olur bu? ben buraya yalan yazsam elime ne geçecek? 2006 dan beri bu forumdayım, yalan yazsam zaten bu kadar barınamam. fakat kasımdan beri bende değiştim en sonunda bu kolpacılarla aynı hedefim var. yapacak bir şey yok 2009 dan beri enflasyon altı faiz vererek en sonunda bu yola soktular.Bende yılların TL cisiydim, yine Tl ci olacağım vakti gelince.şu an 7,5TL hedefime kadar dolardayım sonra enf. üstü faizi kabul ederlerse TL ye geçeceğim.