Şu anda dolar eski para ile 7.8 milyon tl..
1994 krizinde 40.000 e fırlamış idi işte..
Printable View
Şu anda dolar eski para ile 7.8 milyon tl..
1994 krizinde 40.000 e fırlamış idi işte..
Piyasalarda 3-4 gündür başımız döndü,neyin doğru olduğu anlaşılmıyor,ayın 19 sonrası herşey belli olur gireniçıkanı,borsa endexsi 1300 oldu,bu rekor,bu rakama göre çıkıpta İreis faizi yükselteceğine inanmıyorum,zaten devamlı faiz sebep diyor,imam kafasıylan iktisatçılara ders vermeye çalışıyor.
yine aşağıyı zorluyorlar...
Endex 1301:p...Dolar 7.78.
7,73 yine geldiler
dolar , euro , altın baskılanıyor. ekonomik durumun neresi iyiki borsa yükseliyor. kediye boğdurma politikası.
nasıl, döviz ucuz mu? bundan 2-3 haftaki fiyatlara geldi ki o zamanda fiyatı bayağı artmıştı. sene başı dolar fiyatına bakında, nerelere gelmiş görün.
hadi tayyip e oy atmayanları anlıyorum da her daim alkış tutan, ne yapsa doğru bulanların, döviz almayın demesine rağmen aldırış etmeyenleri anlayamıyorum. halk arasında bunlara kendine müslüman denir.:)
Herkes her şeyin farkındaysa neden rahatsız oluyorsunuz anlamadım. Bırakın düşsün düşebildigi kadar . Sizi rahatsız eden aklınızda küçük , minik bir ''Acaba ''olması mı. Bende yok . Rahatım.
7.6825 vurdu çekti.
Altını bizimkiler baskılayamaz,onsda yakında baya bir artış bekliyorum,dolar benim için önemli değil,gram altın baya düştü sabah aldım biraz,gerçi anında zarar yazdı :)))))))))))))Neyse farketmez ,gram altının grafiği bozulmaz,futbolda almanlar kaybetmez, bu iki kuralı hiç unutmayın arkadaşlar.
8 lira altına inmesi ve burada bir süre kalıcı olacak gibi durması ilk formasyonu 8-8.60 bozdu. Şimdi ikinci ihtimal eski zirve 7.22 var. Oranın altına inmedikçe, dip çalışması yapacağı yerden 8,60 tepesiyle bir formasyon bulmaya çalışacağız. 7.22 altına inmesi dolardaki 7-8 yıllık trendi bozar. Şahsen böyle bir şeyi beklemiyorum. Ama ihtimal her zaman vardır.
Bazı analistler yılbaşına kadar 3 milyon kat daha artarak 10 milyonlu değerlere geleceğini ifade etmektedirler.
Yeşilin ani bir şekilde bu kadar düşme sebebi sizce nedir merkezimizde madem rezerv yok ne oluyor da bu düşüyor açıklayabilen kimse de yok bir taraf tutturmuş keriz silkelemesi bir taraf siz izleyin daha 3 yıl bu seviye görülmez diye .Bir tane bilimsel veriler ile açıklama yapabilen yok mu duygusal işlemiyor bu piyasa sonuçta
ASUS_X00QD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar 7.72:notr:...Yapmış oldukları planlan parayı borsaya ve faize çekip dolar bozdurmaya zorluyorlar,ama düşüktende dolar bozulmaz !,sanırım şu ihtimalde var,içeriyi cazip hale getirip dışarıdan içeriye döviz çekmeye çalışıyorlar,benim anladığım bu:notr:
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...ac2c96-nmoaXiD
burayı önümüzdeki 2 hafta takip edin...
+ 500 mio üzeri rakam görürseniz yabancı güzel girmiş dersiniz...
ARKADAŞLAR, ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARABANIN ŞOFÖR KOLTUĞUNA BERAT KALDIRIP LÜTFÜYÜ KOYSAN NE FARK EDER?YADA MURAYI AL NACİYİ KOY NE FAR KEDER?O GÜN YÖNETENLER NE KADAR BAĞIMSIZSA BUGÜNKÜLER DE O KADAR BAĞIMSIZ...ÖZETLE DEĞİŞEN BİR ŞEYY OK...BEKLENTİLER FAİZLERİN 500 PUAN YÜKSELECEĞİ YÖNÜNDE.YANİ FAZİLER YÜZDE 19 A ÇIKSIN NE FARK EDER?TL'YE GÜVEN GELİR Mİ?GELMEZ...BU BİRAZ DA HEM KAR SATIŞI HEMDE KERİZ SİLKELEME..NEDENİNE GELİNCE MERKEZ BANKASI REZERVLERİNİ YUKSELTMEK..BURAYA KADAR NORMAL.NORMAL OLMAYAN ŞU:EKSİ 50 MİLYAR DOLARI SFIRLAMAK İÇİN 50 M,LYAR DOLAR ALIRSA SADECE SIFIRLANIR;NET DÖVİZ REZERVİ SIFIR OLUR?BU MÜMKÜN MÜ?KAYBEDİLEN GÜVEN NASIL GERİ GELECEK?Bana göre 7.70 döviz alma zamanı..
Vatandaş borsadan anlamaz,faizede yanaşmaz ülkede güven unsuru kalmadığından,düştükçe devamlı alır,ne planlar çeviriyorlar bilemiyoruz,ama şu unutulmamalı,yılbaşına kadar yüklü borç ödenmesi var,dışarıdan içeriye döviz girdisi yok,içeridede yok,senaryo içeriye döviz girişi sağlamak yada sattırmak,kokusu yakında çıkar,bakalım götürüsü ne olur bu işin,gaz,maz işi tutmadığına göre ne dolaplar çevirdikleri önümüzdeki günlerde belli olur,mutlaka bunun bir bedeli var,bakalım o bedel ne?
6 Kasım itibarıyla Merkez Bankası
- Toplam rezervleri 85,24 milyar dolar oldu(Önceki $84,41Mlr)
- Altın rezervleri 43,33 milyar dolar oldu(Önceki $42,15Mlr)
- Brüt döviz rezervleri 41,91 milyar dolar oldu(Önceki $42,26Mlr)
Borsada bankaların haricindeki hisseler kırmızı,sadece bankalar yeşilde:notr:
BDDK nın son aylık raporu Eylül sonuna ait. Tablo incelendiğinde, ülkede döviz kimin elinde, TL mevduat kimin elinde açık ve net görülüyor. Yani al sana dolar demekle döviz sattırabileceğini sanıyorsa ülkeyi yönetenler pek doğru bir bakış açısı değil. Hani uyarayım dedim. Bu işin yolu güven, stabil piyasa, büyük yatırımcıya risksiz enflasyon üzeri kazanç. Maalesef başka bir yolu yok. 1 yıl geciktirildi dövizdeki yükseliş en fazla. Sonuç 120 milyar dolara mal oldu, sonunda yine olması gereken oldu. Yapısal, yapısal diyorlarya işte o reformlar lazım. Geçici durumlar, tekniksel hareketler kısa vadeli oluyor maalesef.
Bende isterim döviz düşsün. İthal mallar ucuzlasın. Daha iyi arabaya bineyim, enflasyon düşsün. Dört gözle beklediğim yeşil pasaportu alma hakkı kazandık almıyorum. Ne yapayım yurt dışına çıkamıyorum ki bu kurlarla. Evde pasaporta bakıp kendimi tatmin mi edeceğim?
https://i.hizliresim.com/JUYZBR.png
1923 de 1 dolari olan ne alabiliyordu muhim olan o yoksa, o gunden bugune kadar 1 dolari tasimanin pek bir kazancı olmuyor, hisse degil ki temettü versin bedelsiz bolunsun, tek avantajı alim degerini koruması ve faiz getirisidir sonucta tl'de faiz getirisi olan bir değer, keske bunu somut olarak görebileceğimiz bir yer olsa var mi boyle bir calisma acaba?
Türkiye'nin 5 yıllık cds'i 11 mart'tan bu yana ilk kez 400'ün altına indi - bloomberg
borsaya yönlendirme yapılıyor bu gerçek.
döviz girişi de faiz arttırımı ile sıcak para girişi ile olur.
ama asıl önemli olan güven sağlayıp uzun vadede hem yerliye hem de yabancıya dolar sattırmaktır. mutabıkım.
bu başarılır mı? göreceğiz ama şuan için sadece 2. cümleye oynanıyor.
George Soros benzeşimi & eşdeğeri --spekülatif beklenti***-- ( *** there it this gap between perception and reality ) ile açmış olduğum ;
Benjamin kısa - Nakkaştepe long pozisyonumdaki bakış açımı Rahmetli John Templeton'un dediğine*** eviriyorum ılıktan ılıktan...
kamuoyunun dikkatine sunarım... saygılarım ve sevgilerimle ; hamza sütbıyık
*** '' People are always asking me where is the outlook good, but that is the wrong question. The right question is: Where is the outlook the most miserable? '' J. Templeton ...
benjo kısa nakkaştepe longla ilgili eski yazılarım bu torpikte mevcuttur zaten... istifa haberi öncesi açılan bir pozisyon idi onu da belirteyim ! hamza sütbıyık , FinansGeräte