gelince toplu okursun
Printable View
Gurbetçiler niye her yaz geldiklerinde Eminönü n de röportaj verip milleti delirtiyor sanıyorsunuz?birde karı-koca 2 andaval geçinemiyoruz diyen vatandaşa;sizde terör örgütü ağzı duyuyorum deyince millet yuhalamıştı,savunmaları;Allah hökömetimizden irazı olsun eskiden 1000 euro tatile yetmiyordu şimdi para bile artıyor,memleketin kıymetini bilmiyorlar canım...:vk:
Dağılabiliriz arkadaşlar, gitti galiba?:he:
Benden önceki nesil kıtlık yokluk görmüş hep o hikayeleri dinledim. Babam memurdu. Arçelik buzdolabıni almak için babamdan esnaf kefili istiyorlardı. Babam beni bulunduğum şehir dışında okutacak parasi yoktu. Hatta eski aşama, final dergisi alip üniversiteye hazırlandim. Hafta sonu mutlaka çalışırdim. Yüksek okul da okurken gazete dağıtırdım. Babamın maaşı beni aynı şehirde okutmaya bile yetmiyordu. Okul bitti. Üniversite hastanesinde taşeron olarak çalışıyordum. Babamla aynı evde yaşardık. Sonra askere gittim geldim. Babamgil kooperatif deki eve taşınmis ev Konya'nın tam bir ucunda. Çalıştığım hastaneye gitmek için evden öğle vakti çıktım. Hastaneye vardım mesai bitmiş. Ulaşım o kadar kolay değil hatta çok zor. Eve daha yakın bir yerde iş bulmak lazımdı. O güne kadar hayatımda ismini duymadığım feto nün Hastanesi'nde medikalci bir abi bana iş buldu. O hastaneye bulunduğum yerden gitmek için motorsiklet ile tramvay durağına gider tramvay ile şehir merkezine. Adliye ye bıraktığım bisiklet ile de hastaneye ulaşıyordum. Gece 23 de dolmuşcu beni bir kaç kez benden başka kimse olmadığı için indirdi. Evliydim ama eşya yoktu. Hastane de aynı yıl iki kez ücretsiz izne gönderiler. Asgari ücret ile 3-5 yıl çalıştıktan sonra evi ayırdım. Çay kaşığı soba halı kanepe vs eksikleri kimisini yeni kimisini kullanılmış olarak aldım. 12 yıl çalıştıktan sonra hastanede ki sorunlar yüzünden 3500 gün 15 yıl sigortalılık süresi şartı ile tazminatimi alarak ayrıldım 31.12.2013 de. Aldığım tazminat ile ev aldık. Arkasından hükümet ile feto sorunlar yaşadi maaşi bile zamaninda vermiyor du. Tazminati benden sonra alan çok nadir. Ben 3 metreden düştüm. Felc oldum. Malulen emekli oldum. Ardından feto darbesi oldu. Hepsinin tazminatı maaşı uçtu gitti çoğu iş bulamadı. Örgüte göbekten bağlı olanlar içeri girdi. Hayatımın en doğru kararı oradan ayrılmak ve ev almak oldu. O zamanlar yaşadığım darbe hariç bu güne çok benziyor. Benjamin sürekli fırlardı. İnsanlar ekmek iş bulmak için çok zorlanıyordu. Tek fark bu gün kredi ve kartına ulaşmak çok kolay. Bugün yaşadıklarımızın çoğu o dönemle benzer. Krizle gelen krizle gider diye viobda birinin sözü var buda kulağınıza küpe olsun.
15.000 pound degil 15.000 TL ile GB"de yasami mi kastetti acaba.:oleyo:
15.000 pound/ay ile GB'nin en yüksek %1 gelir sinifina giriyor adam (es ve 2 cocukla).
https://howrichami.givingwhatwecan.o...Bchildren%5D=2
Vatan hasreti de oluyor mazur görmek lazım biraz da. Bu arada 80 kilo et de yesen İngiltere çok sıkıntı havası ayrı dert insanı ayrı dert çalışması zor. Ora da zengine güzel yanı aslında bakmayın...
Gene memleketimiz güzel. Ben hiç yurt dışında yaşamadım ama 1 haftayı bile geçince ayarım kaçıyor yapamıyorum uzakta komple gitmek zorunda kalırsam sadece çocuğum için yaparım sanirim bana izdirap olur.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/ct3xO8.jpg
Vah vah bunun da kafa gitmiş 2021 - 1984 = 37 yıl yapar.
Geçmişten bugüne bakınca hayat teknik analiz gibi. Tabi bu bugün 45-50 yaşlarda olanlar için bu durumu hatırlar.
Productivesi yuksek olan ulkelerde iscilik en zor istir.
O yuzden bizim millet Almanya'da donercilik, Ingiltere'de kahvalti salonu acmak gibi kendi islerini yaparlar.
Ingiltere'de, temizlik sirketi kurup, temizlik iscilerini evlere, ofislere gonderen sirketlerin ( sirket dedigim tek kisi )de cogu turktur.
Ayrica,Kanada'ya gocen turklerin sayisi da, diger ulkeden gelenlere nazaran oldukca dusuktur.
Cunku iscilik cok zordur, ABD ve Kanada'da iscilik yapmak icin supermen olmak lazim.
Bunlari derken, sadece eve gidip uyuyup, sabah is'e gideceksiniz, baska hic bir sey yapmak icin enerjiniz kalmaz.
O yuzden cogu,mutsuzdur.
Bu mutsuzluk, mesela Japonya'da intiharlarin en buyuk nedenidir. ( NHK world news tv kanalindan ogrendigim kadariyla )
Bugun pandemiden olen kisi sayisinda daha fazla intihar olayi var.( yilda 20800 civarinda, pandemiden olen sayisi 20500 civarinda)
Cogunluk, genc hanimlarda. Is bulamiyor, dusunun dunyanin super gucu Japonya.
O yuzden bu 4 kitap yazanin, Ingiltere'de yasami calismaktan ibaret olmali diye dusunuyorum.
Mutsuz, ama g.t ahmet gibi hayalleri var, hic bir zaman realize edemeyecegi hayalleri, o yuzden bilmeden etmeden Turkiye iyidir fikrine sariliyor, boyle sacmaliyorlar.
Bu düzen bu durum üç kağıtçılar için bulunmaz fırsat. Git temiz bir şirket al. Şirket ile khh ve çek için biraz çalış. Şirketin skoru yükseldimi biraz çek kredi vs çalış. Bu devam ettikçe skor yükselir. Artık bankacılar peşinde koşar. Bankalar kıvama geldiğinde krediler çek hepsinden ne kadar kapatabilirsen çek kovanları al. Git o çekler ile ev araba al. Şirketi az aklı olan birine devret ve kaybol. Resmi olarak bankalar ile çalışmazsan evde de aynı eşyadan iki tane olmaz ise hacizde gelmez. Emekli olursan ileride maaşın 1/3 unu alır ölünceye kadar.
Meşhur lafı yazalım;
VATANDAŞI OLMASAN, TÜRKIYE GUZEL MEMLEKET.
Bizdeki çalışma koşulları şuan itibariyle a101 günlük 12 saat fazlası var eksiği yok. Fazla mesai ücreti yok haftalik izin hariç fazla mesaiye izin de yok. İzin gününde ara sıra çağırıyorlar. Tek iyi tarafı asgari ücret ve gününde yatıyor. Oğlum da bu kadar çalışma ile haftalik yeni %70 zamla 250 TL alıyor. Böyle şeyler yok diyen Google a101 şikayetlerine baksın. O kadar şikayet var patron işi sağlama almış kimse kış demiyor.
ampüller bogaziçine ampül kafa rektör atayınca oranın sahibi olduk sanacaklar. Prof Kemal Gözler iyi ifade etmişti. Onun için koskoca Romayı yıkan göçmen barbar kavimler yerine daha iyi bir medeniyet koyamadılar.
“İnsan denen varlıkta değerleri ele geçirme içgüdüsü vardır. Ne var ki bilim, altın gibi elden ele geçebilen, elden ele geçtikçe de değerini yitirmeyen bir şey değildir. Bilim onu hak etmeyenlerin ellerinde kısa bir süre içinde değerini yitirir ve yok olup giderâ€.
Şimdiki gençlik ayakkabı tamircisini sadece ayakkabı boyar, dar ayakkabıyi açar zanneder. Yamalı pantolonu moda zanneder. Yok ve yokluk öyle bir terim sadece lügat da var zanneder. Hayatın gerçeği ile evlenirse tanışır.
Burda kazandığın 10 bin tl ile İngiltere’de kazandığın 10 bin pound arasında fark %15/20 dir. Yaşayan bilir yaşamayan ordan burdan duyar anlatır
Bir restorana gidersin 2 kişi yemek yersin bir şişe şarap açarsın 400-500 pound verir kalkarsın aynı yani aynı zorlamayın
İSTANBUL vs. LONDRA
Karşılaştırma için işe yarar mı?
https://www.numbeo.com/cost-of-livin...l&city2=London
kereste kemik atip dalgasını geçiyor..
sayfa sayfa tartışılıyor... :p
https://i.hizliresim.com/E5elvY.jpg
https://i.hizliresim.com/dUg0q5.jpg
Konyalı da, cennet vatanımızdan tüymeye çalışırken, gazi olmuştu.:oleyo:
https://i.hizliresim.com/XYeRov.jpg
10 Kasımda damat kayboldu, 18 Kasımda yasaklar geldi, evde oturmaktan saracak yer ariyoruz amq!
Yanlız 3 aydır benzinde muazzam kârım var, eskiden ayda 300 gaymelik benzin yakarken, şimdi 100 kaatlık yakmıyorum bile.
Dövizin düşüşü bazı otomobillerin %80 ötv'den %50 ötv dilimine düşmesine sebep olmuş, ilgilenenler için:https://www.youtube.com/watch?fbclid...ature=youtu.be
2010 da hotel Chocolate diye bir firmada işe girmiştim royston da 2 bin pound maaş 850 ev kirası 350 tren parası ödüyordum kira olan eve aylık 75 pound tax artı tv için lisans ev için de 50 pound aidat yemek vs telefon su gaz elektrik dedim dön evine geldiğimde asgari ücret burda 950 falandı ozaman 1350 tl ye başladım 3 ay sonra 2 bin yaptılar 850 ye ev tuttum o gün bugün benim için her yapılan hesaba cevabım Yaşamayan Bilemez!
Bence rumenige sahalara dönmüş,boşuna uğraşmayın başedemezsiniz.Mantığı o kadar zorlamak düz zekaların harcı değil,ayrı bir yetenek ayrı bir zeka türü lazım,bizim harcımız değil.Misal melih gökçek her daim cuma namazından yeni gelmiş veya oruçlu hep haklı, hep çalışkan, hep dürüst ,hep hep hep ,sadece o.Böyle bir kaç örnek daha veririm de şimdi içimden gelmiyor.
Yoksa 16.mesajda reha kaya ya reha falan diye ayar vermek ,acemi işi mi.
Bence o ,elbet senaryo değişecek,ama cümle kurguları tarzı,topiğe bu kadar aşina olması falan,her neyse ,başedemezsiniz boşverin unutun gitsin ,tarzı demirel gibi sen ne dersen de o haklı çıkar.
Büyük para geldi sanırım 425 bin dolar...2010 da 2 bin tl almam da komik geldi... :) Reha kardeşim az önce yazdım silinmiş ülkenin %90 nının uyuduğu günlerde ben çalıştım. Allah’a şükür bir şeylerimiz oldu olmayanlara değil çok çalışanlara da nasip olur inşllah.
Hakikaten rumenigenin topiği vardı ne oldu,kendi mi kapadı,adminler mi kapamıştı.
Aslında şimdi rumenige olsaydı sormak isterdim mevcut iktidarın ekonomi politikaları hakkında ne düşünüyor,gidişat nasıl,eksi rezerv hakkında ne düşünüyor,işsizlik ,fakirlik vs kimin suçu diye de sanırım topiği kapalı.