11 yaksa o da olumlu ($ sevenler klubü)
Printable View
olur, makül, ama orta boy flâma yapar.
bu sanırım beklentiniz..
son dalgayı 12-13 arasında bitirmek..
*2018 krizi tepe mesafesi ayrıca..
https://files.catbox.moe/5qatqu.JPG
tabi not düşeyim..
oradan gidip 10 da tabanlaması demek
hiper enflasyon öncesi son düzeltmemiz olur..
50 haftalık +50% den inip +25%nin üstüne yerleşen her para birimi crasha bağlar.
açın bakın göçen 3 kardeşi.. hepsinin kopuşu bu hareketle başladı.
https://files.catbox.moe/9hmj1s.JPG
10,6 11,20 1 ay oturacak gibi.
üstteki logaritmik
bu lineer, kanal tavanına dün değdik.
düzelme gelirse ok.. aşağısı belli
üste atarsa yukarı kanal da belli
https://files.catbox.moe/7gbbim.JPG
Bundan sonrasi icin tekniksel olarak konusmak icin cok erken. Olasilik cok. İzlemek lazim. Ama 7,20 sonrasi gibi slow motion olmayacak hareketler. Daha hizli yasayacagiz diye dusunuyorum. Faiz artisi dahi yetmez yavaslatmaya. Kuresel de uygun degil bu kez. Kasada yesilde yok talebi karsilayip sureci uzatacak. Biraz beklemek lazim diye dusunuyorum.
Teknik calisacak elbet. Ama hangi senaryo ve ne kadar hizda. Bence gayet hizli olacak hangi senaryo olursa olsun. Panik al-satlardan ve kaldiracli islemlerden uzak durulmali bence.
4 kilo balık satttım kilo 165 den 10.80 den 60 fular daha aldım
Arkadaşlar baremler değişti.Yüzde 2 değişim 20 kademe oynatıyor.Bu da algıyı değiştiriyor.
Yahu hocam senin sarayda memur olduğunu bilmesem ; bizim ayyaş yine teknede balık tutmak için ayaz yemiş diyeceğim. Yeterince bu formdaki insanlara yardımcı oldun. Artık , tadında bırak istersen. Yoksa saraydan afaroz edileceksin ! Kendi adıma teşekkür ederim sana.
En son bu kaçı gördü düşüş olarak 10.84'mü ?
12 de olur , 13 de… Asgari ücrete yapılacak zam ve reisin tutumu belirleyici olacak.. Faiz sebep, enflasyon netice… Yaşayarak göreceğiz…
Bugunun dibi bende 9,14. Gelebilir mi gelebilir. Ha zigzag ve sure icinde bu dip yukselebilir mi yukselebilir. Oraya gelecek mi bilemem. Ama gelirse sasirmam. İzlemek lazim. Kaldiracli islemlerden uzak durmak lazim. Ote yandan tamanlanmamis formasyonlar var. Olusabilecek formasyonlar var.
bu adama harbiden şaşıyorum.. TL ile yatıp kalkıyor :he:
shortlamış gibi :p
-5den neolacak...
geçen yıl artı faiz diye demediğin kalmadı..
Dolar alarak enflasyondan korunamazsınız ABD bile aylık enflasyon %0.9 çıkmışken
Yiyecek azalınca Kurtlar bile sürünün yaralısını yiyerek hayatta kalmaya çalışırlar....Büyük fonlardan short açanları bu dönem avlıyorlar...Dolar momentumu çok yüksek dış piyasada destek atıyor...MB belirli bir rakamdan sonra elindekileri kullanarak kurun dengelemesini yapacaktır..En az 1-10 artış ki 13.5 yapar.Bence 13.5 den sonra MB na bakmak lazım
11.13 yine geliyor tssss
eur/usd 1.1289
:ok:...Neye istinaden konuşuyorlar acep kıt bilgisiylen,paranın olmadığı yerde hamlede yapılamıyor,zaten faiz düşürerek dövizi devalüasyona iteliyorlar,duyumlarıma göre ilk etapta 12 konuşuluyor,konut faizleri düşürmek içinmiş,kim inanır buna,emlakçıların çoğu ilanları geri çekmişler,benim emlakçıma bile şu an satışları durdur dedim,üstelik konut malzemeleri katlamış maliyet yükselmişken.
Zaten o arada 1.13 arası gidip geliyor,işin komiği ise yalamalar hala dünyadada yükseliyor sebep onlardan diyorlar yani dıj güçlemiş nedeni:seyt:...Hiç iç işlerden bahseden yok,sadece mehteri veriyorlar,mehteri alanlarda bol keseden atmaya devam ediyor,tek adamın elinde esir vaziyetteyiz:seyt:...Korku salarak sistemi idare etmeye çalışıyorlar,içlerinden sesi çıkanlarında sesini kesiyorlar,bakalım Elvanı ne zaman postalayacaklar.
şey almak için okur yazar olmaya gerek yok git dövüz bürosuna al yat :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Eskiden insanlar maaşı alınca direk döviz bürosuna gider parayı dolara veya marka çevirir , ihtiyacı olduğunda satardı...Şimdi o günlere döndük...Ama birfarkla eskiden insanlar borç para ile yaşamıyordu ..AKP döneminde insanlar kendine ait olmayan para ile Lüx hayat yaşama alışkanlığı edindiler...
kredi çekip şey alanlar varmış :shh::shh: