ülkeyi bu hale getirebilmek için bir de maaş alıyor adamlar, normalde üstüne para vermeleri lazım..
Printable View
https://i.hizliresim.com/6odpehb.jpg
Anita öldü yahu.:kahkah:
t ile n yi yer değiştirin onu da mı ben öğreteceğim :kahkah:
Sizde mi sn. rxpu ? Son 40 gündür böyle... Zaman zaman hastalıkların nüksetmesi gibi şiddeti değişmekle birlikte sinyaller verdi. Buraya yazdık ama kaynadı gitti. Meşhur olmayınca ( nasrettin hocanın deyimiyle kürkümüz yok ) kimse takmaz. Çokta umurumda değil .... Sizin bile piyasanın içinde farkındalığınızın zayıflamış olması meslek deformesi diyelim . :kahkah:
Hep direkt isimde vererek yazıyorum , hatta 2-3 defa link ekledim. Altınkaynak kaynıyor dedim. Bütün youtuber ekonomistler ağız birliği yapmışlar millete kitleme peşindeler. Ben tam tersi şeyler bekliyorum. Zira patron çok sessiz, bu beni korkutuyor.
Yatırım tavsiyesi değildir. karşılıklı sohbettir.
En akıllı yatırımcı Cumaları kaçırmayan yatırımcıdır. Ama öyle yalnızkurt gibi sadece ibadet yaparak çıkıp gidersen çok şey kaçırırsın. Önemli şeyleri önemsemek lazım...... Yarın cuma. ertesi gün cuma ertesi , haliyle pazartesi işbaşı !
Şirketleri arıyorlarmış, dolar bozun diyorlarmış, doğru mu yaw...bana çok saçma geldi.
Şu 11 Temmuz'da KKM si dolmaya başlayan şirketler muhabbetidir o, KKM ye devam edin anlamında...
KKM ye para yatıranın hesabını hiç anlayamadım, aşı karşıtlığını da hatta bunun holiganlığını hiç anlayamamıştım. Bi aralar bayan demeyin kadın deyin muhabbeti çıktı, o gün bugündür anlayamadım. Bir de AKP muhabbeti vardı, yok AKP değil Ak Parti denecek bundan sonra falan, kaç yıl oldu hala anlayamadım. Bazen anlayamıyorum ben.
Faiz artarsa dolar düşermiş...Enflasyon %80 yaw, %70 e çıkarsalar ne yazar, %100 yaparlarsa düşer. Ha faizler artarsa krediler azalır, parasal genişleme durur veya düşer, o enflasyona olumsuz katkı yapmaya devam etmez falan filan o dolaylı etki ayrı. Zaten bu krediler bu saatten sonra çevrilemez, yani faiz arttırılamaz.
Twitter'da son günlerde tuhaflık var, hashtagleri takip ediyorsun alakasız şeyler çıkıyor, mevzunun aslı ne, nerden çıkmış, kim aslında ne demiş de diğeri ona ne demiş, çözene kadar akla karayı seçiyorsun, algoritmasında ya problem var ya da bi şekilde bunu istismar etmenin yolunu keşfettiler.
ÜFE ye endeksli tahvil çıkarın, alalım..son teklif..
Ölüsü buysa dirisi nasıl acaba?
[emoji3]
Yemekte kazıklanma böyle oluyormuş.:)
https://twitter.com/whissskyy/status...mFEbB__H9QMhIQ
bu gün borsa yok. zarar da yok.
ABD Temsilciler Meclisinin Türkiye ye F 16 satışını reddetmesi. Yeni bir Gri kuğu oluşturdu.
Askeri açıdan Türkiye nin bölgede daha fazla hava üstünlüğü elde etmesini istemediklerini artık belli etmiş oldular.
Ekonomik krizin bitmesi için benim ilk ve önemli gördüğüm gri kuğu.
Ukrayna-Rusya savaşı.
Ukrayna ve Avrupa nın son harita üzerindeki Rusya nın durumunu kabullenip görüşmelere başlaması.
Rusya enerji kartını kullanarak bu kış Avrupa ya durumu kabul edin diyecek artık.
Derin Rusya nın Avrupa içindeki etkileri de Başkan ve Hükümetleri şimdiden sarsmaya başladı.
Yeni gelecek olanlar Rusya nın Ukraynadaki son pozisyonunu kabul edecek olanlar derim.
Türkiye içinde cari acık acılarına karşı morfin tedavisi devam ediyor. Seçimlere kadar bu tedavi sürecek gözüküyor.
Bu iki gri kuğudan hangisi önce sonuçlanırsa pozisyonumu nakitten hisse senedine kaydırabilirim.
Yoksa dışarıdan izlemeye devam.
Black Swan, Grey Swan Event & White Swan Event: Predictable to Unpredictable|Economics of Recession
https://www.youtube.com/watch?v=7RKGBUlKY6Y
Taming the Grey Swan: A Unique Opportunity for Learning
https://www.youtube.com/watch?v=uC3zACiYTCA
Not:Dil ayarlarından isteyen Türkçe sini dinleyebilir.
Ekonomist Kerim Rota MB'deki altınları satlım ,döviz yaratalım...
Ekonomist Kerim Rota açıkladı: 'İlave döviz yaratmanın bir yolu daha var'
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomist Kerim Rota, bugünkü yazısında ilave döviz yaratmanın bir yolu daha olduğunu ifade etti.
Ekonomist Kerim Rota açıkladı: 'İlave döviz yaratmanın bir yolu daha var'
Ekonomist Kerim Rota, Perspektif için "Londra Uçağının Fazla Bagajı" başlığıyla kaleme aldığı bugünkü yazısında bilinenlerin yanında ilave döviz yaratmanın bir yolu daha olduğunu aktardı.
Rota, döviz yaratmak için birkaç yıl önce Türkiye'ye getirilen 41 milyar dolar karşılığındaki altın rezervinin bir kısmının satışlarda kullanılabileceğini bunun için de altınların Londra veya New York gibi finans merkezlerine transfer edilerek dövize çevrilmesi gerektiğini kaydetti.
"İlave döviz yaratmanın bir yolu daha var" diye sözlerine başlayan Rota şöyle devam etti:
"İlave döviz yaratmanın bir yolu daha var. O da çoğu bundan birkaç yıl önce Türkiyeye getirilmiş olan 41 milyar dolar karşılığındaki altın rezervinin bir kısmının da satışlarda kullanılması. Bunun için de altınların Londra veya New York gibi finans merkezlerine transfer edilerek dövize çevrilmesi gerekiyor.
Hatırlarsanız Bakan Nureddin Nebati, 7-8 Şubattaki Londra ziyareti sonrasında yatırımcıların Türkiyeye büyük ilgisi olduğunu söylemişti. O günden bu yana yabancı yatırımcılar hisse, tahvil ve swap varlıklarından 10 milyar dolar çıkış yaptılar. TCMB ilk 6 ayda bu yatırımcıların çıkışı nedeniyle de döviz rezervi kaybetti.
Bakanan bir sonraki Londra seferinde uçağına bir miktar altın yüklemekte fayda olabilir. Bu hem korkutup kaçıracağı yabancı yatırımcıların çıkışını karşılamak hem de önümüzdeki 1 yılda karşımıza çıkacak uzun vadeli tahvillerin geri ödemeleri ve kısa vadeli borcun finansmanı için gerekebilir."
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...ha-var-1957540
Dalga mı geçiyor ,ciddi mi ?
Şiddet mağduru hekimlerimiz en az 6 kat maaş verirseniz grevler biter diye açıklama yapmış.kaynak ekşi.
Bu kadın duvarlarda optolidon , gripin reklamlarının olduğu tarih öncesi zamana ait , sarı dalgalı saç , takma kirpik korseyle dümdüz olmuş bir karin bölgesi kocaman bir popo ve uzun yirtmac li göğüs ve sırt dekoltesi ,
Şimdinin bi tasfirini yapacam mok gibi olup başım belaya girecek en iyisi burada keseyim , dinasoryus anitus ekberyum , sınıfının son üyesi .
Ayrıca benzer çağa ornek olarak Marilyn Monroe , Rita Hayworth ve Elizabeth Montgomery , Elizabeth az geç ama çocukluğumuzun ...........siydi.
Japonya 2011 de kapattığı 9 nükleer santrali yeniden devreye sokacakmış, kışın enerji krizi bekliyorlarmış, bu 9 santral toplam ihtiyacın %10 unu karşılayacakmış.
https://www.bloomberg.com/news/artic...clear-reactors
Biz de öyle mi yapsak, nükleer santralleri devreye mi alsak tekrar...
Pardon bizim yoktu değil mi..
Ne kadar yeşili seven çevreci bir ülkeyiz ellam.
Almanya Japonya Rusya'dan petrol gaz alımını keser, fiyatlar düşer, biz de kaçak göçek yarı fiyatına el altından alırız, bu kışı da atlatırız çok şükür. Sahi bu ABD den Hazine Bakan Yardımcısı niye geldi geçen ay, bi İran mevzularında gelmişti, bi Venezuela mevzularına gelmişti, şimdi de Ukrayna mevzusuna geldi. Yapacak bi şey yok :oleyo:
Yeşil devrim, bataryacılar, Tesla...mönşen glahtbaht, mortingen şıtırase..zaten işçi çıkaracam deyip duruyor..% 1569 artmış, döşe döşe bitmez, tepeden de sattı hisseleri ki, daha çıkarken yolun yarısındayken bile henüz çok aşırı arttı bu deyip duruyordu Elon oğlu..
Evet..et but diyorsunuz...
Her defasında varım, rest diyorum, sonra da, yaw et but dediysek o kadar da değil deyip, adamı ortada bırakıyorsunuz :p
Aman nükleer demeyelim.
ABD müstemlekesi Japonya vasıtası ile Sinop NGS ' si iptal ettirdi. Elimizde bir tek Akkuyu kaldı. 13 cent/kwatt alım garantisi ile Rusları kandırabildik. :)
https://haber.sol.org.tr/haber/kilic...-akkuyu-324893
Ruslar da uyanıp çekilmesin...:oleyo:
Nükleer santral yaparlar...onlardan atık ürer..biri de kalkıp bu atığı zenginleştirmeye kalkar...amanın nükleer bomba!!
Ne zaman, nükleer santral, altın madeni, hava savunma silahları, demiryolları zikredilse bu memlekette birilerine suikast neyim olur, bi yerler patlar, yurt dışından finanse edilen tuhaf tipler gündem olur..v.s.
Kimisi de karı koca ilişkisine benzetiyor bizimkini, bi de metres var, hep kavga hep kavga arada metresle kaçamak, ama boşanmak konu kapsam dışı.
Bakalım...Girit kuzey ve doğusunda 12 mil ilan ederlerse, naparız, civcivli..
F-16 yı vetolamışlar, Rusya'ya bir Su-35S gezisi yaparız yakında..ne zaman bitecek bu işler, yordu gerçekten.
terbiyesizlik yapma.
https://hekimsen.org/gonderiler/gond...iklamasidir/82
ben kaynak eksi dedim ancak iq su normal seviyede ki birisi acar eksiyi okur oradanda gercek kaynaga ulasir.
doktorlara el dil uzatyın özele kalırsak bi muyane bedeli olmuş bilmem ne kadar
gercekten bir hekime gidip devlette kusursuz hizmet alan var mi ? ozel sigortam var ve son 2 ayda 2 kez devlete ve saglik ocagina gideyim,basit hastalik nasil olsa diyerek hakkimdan gitmesin dedim ozel sagligin.
ikisinde de hakarete maruz kaldim ve hekimlerin seviyesine inmedim.en ufak cevapta vermedim
sonuncuda da aile hekimine gittim sadece ve saat 3 tu.1 kisi yoktu koca binada.hekimler mutfakta kahkahalarla muhabbet ediyordu.benim dr odadan hisimla cikip randevusuz gelinmeyecegini bilmiyor musun,bakmiyorum diyerek kovdu.halbuki kanunda randevusuz bakmama gibi bir durum soz konusu degil.sadece pandemi surecinde bir sureligine bu ddurum soz konusuydu.
1.5 sene once kanser olan anneme biyopsi icin 2 hafta sonrasina tarih verildi,tarihi glediginde gittik ve bolumde ki doktorlar ya izinde ya da gelmemisti ,yine 2 hafta sonrasina attilar bende gittim annemi ozele goturdum.o zamandir ozele gidiyoruz ve her tedavisinde ,biyopsisinde binlerce tl oduyorum.
bu yuzden kimse hekimleri veya sistemi savunmasin bana.yillar once yazmistim saglik sigortasi yaptirmayanlar basini duvara vuracak diye.
Birileri apartman görevlisine takar birileri öğretmenlere birileride doktorlara. Tuhafbadamlarsınız veselam. Duyanda sizler işinizi adam gibi yapıyor. Her işinizde ahlak dürüstlük vicdanı esas alıyorsunuz. En baba sizsiniz.
olay sadece insanca yaşama istegi..buna karşılık adamların kazancı çokmuş gibi insanların gözünün içine sokuldugu için birdee üstüne şriiddet gördüler.. sen si...tiri bokatan karton satıp 50 bin tl veya üstü kazanırken..kimse senin kazancını sorgulamazken...adam 6 yıl dünyanın en pahali egitimini almış.. ama 15 bin çok paraymış gibi gösterip adamları dövdürttürsen..sonunda adam işi bırakır...aldıgı tıp egitimi ile yurt dişinda hastabakıcılık yapsa az 2500 euro alacak dr luk yapabilense 10 bin euro kazanıyor..adamlar sadece bize daha iyi maaş verin gitmeyelim demek için grev yapıyor..sonra çıkıp tss yaptım mis gibi özelde bakılıyorum diyorsun..tss yaptırmayan insanlar ne yapacak..2-3 sene sonra o yaptırdgın tss de işe yaramayacak.. çünkü dr kalmayacak..adamların istedigi asgari ücretin 6 katı 5500*6 =33000 bin tl..1800 dolar yapaıyor...