:he: tepeye çıkınca düştük sorun olmadı ama...
D olsak plutoya gidicez... :p
Printable View
Görüntüye döviz düşecek teması var.
İhracatçı firma teması geriye atıldı.
Bir de Avrupa'da enerji olmayacağı için Türkiye'den enerji yoğun ürünler alınacak olabilir.
İzlediğim Tuğberk Çitilci videosunda fısıltı gazetesi Halkbank davasında tazminat konusunda anlaşıldı, İsrail'e askeri gemi ziyaret etti oradan sıcak ilişkiler vs bahsedilmiş.
https://www.youtube.com/watch?v=kJbpFyNMSLg
Borsada 'fısıltı gazetesi' devrede & OVP gerçekçi mi? | Tuğberk Çitilci
Bir başka videoda dünyada gübre sektörü önem kazanacak denmiş, daha incelemeye fırsatım olmadı, doğlagazdan gübre üretiliyor deniyor o da olumlu etkilenebilir ama bilmediğim bir konu.
Böyle zamanlarda el çabukluğu gerekiyor, yavaş hareket edene göre değil piyasa, ben de iş yapamadım bugün.
100 endexin altıntl bazında tepesi 41 dir. (2000 yılı) .
2007 de ikinci tepesi 20
2017 ise de 7.65
Şu anki değeri ise 3.29
Erdal Sağlam da siyasi dedikoduları videoda anlatmış, TUSIAD şimdilik geri duruyormuş, kazanacak aday olur ise onu destekleyecekler olmaz ise desteklemeyecekler şeklinde görüşü var.
TCMB'de yetenekli kadro kalmamış, yeni bir şey yapınca eski çalışanları arayıp bunu nasıl bilançoda göstereceğiz diye soruyorlarmış vs.
Venezuela borsasına döndük.
POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
pıst 100 de yakında kurumlar hedef fiyatını revize eder 4000-5000-6000-7000 gider:)
KRDMD tavanladı..
Direkt böyle..
Düzeltme bile yapmadan..
1 saat içinde..
hop diye..
Sırada TUPRS var herhalde..
Cuma günü zaten komik bi biçimde eksilerde idi..
Bir anda onu da çizerler tavana.
HEKTS da çok geride kaldı..
Zaten süper TEŞNE bu işlere..
Ondan da tavana yakın hareketler bekliyorum bugün.
simitçi henüz borsayı konusmaya başlamamış...
KRDMD FD/FAVÖK'e göre en hesaplı BIST30 sanayi hissesi
KOZAA yanlış yazılmış, konsolide bilançoları dikkatli incelemek lazım.
https://i.hizliresim.com/mh8c1cf.jpg
Bankalardan sanayiye yumuşak geçiş mi acaba?
Hepsini al, sonra bankaları ver?
KRDMD, THYAO, SASA, BIMAS, EREGL hareketi düşündürücü.
endeksin bugünkü kapanışı çok önemli...
bu çizgi üstünde kaparsa yükseliş sağlamlaşır...
sonra 2021 tepesine gidebiliriz...
2,20 dolar ağbalın bıraktıgı zamandı
https://i.hizliresim.com/lwzoj2k.jpg
Yabancılar da 13 kusur TL defter değeri olan halkb için 2 TL hedef demişlerdi.neden 2 TL sorusuna gerçekçi bir matematik te sunmamislardi, bol bol laf kalabalığı. Buna inanan inanmak isteyen şimdi şaşırıyor enteresan bir şekilde.
Ülkenin en büyük bankasında bbva yani yabancı bu seviyeler süper ucuz demiş reel yatırımla şirketi toplamış, sonra millet şaşırıyor. Bankalar şöyle ralli yaptı böyle ralli yaptı hala 0.8 PD dd ler.
Banka hikayesi bence bu yıl bitip baz etkisi ile enflasyon düşünce terse dönebilir. Bu sene sonu müthiş karlar gelecek, seneye aynı karlarin yakalanması zor bence.
28 temmuzdan beri gırtlak spot maldaydim. Artık yavaş yavaş ağırlık azaltiyorum. Bimas vererek başladık bakalım hayırlısı. Yalnız short için acele etmek başa bela açabilir
Bugün kü fışkırtma yeterli olması lazım, belki burdan döner :drunk:
3781 den 7.şortumu da aldım
Bankalar için Max PD/DD 1 1.2 denirdi eskiden..
Sanayi ler için ise 2 2.5..
Haa şimdi hiç bişiyin önemi yok tabi..
Bak yarım saat içinde krdmd tavan oldu mesela..
Bankalarda 1 saat içinde taban da olabilir..
Hala yok israel e fırkateyn gitmiş de cart curt..ebeleme gübeleme..
3800 den de ben sallıycam dayıcım.
POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
KOZAL ve KOZAA geri kaldı diye alanlar oldu gibi ama ana temaya ters şu an.
1.75 dolar endeks de TA yapıp short açan adamı fırlattı attı..:wave:
Bankalar hız kesti gibi.
Ateş biraz düşer bu saatten sonra bu makinalarada yazık 2-3 bar dinlensin , kapanışa doğru yağlanıp yine gelirler.:)
biraz git gel bolinger bant aralığı yapsınlar.
size dedik Ereğli vs komik rakamlar shortcular zortingen zuhahaha bankalar en az 30 Ereğli 55 ford 900 soyletmeyin bana tupras 450
Ay başlarında devlet fonu hesaplara geçiyor, gelen paranın %10'u hisselere gitmesi gerekir.
Bugün alanlar kim acaba.
Enflasyon yavaşladığı an büyük bir durgunluk gelebilir. Eskiden aldığına pişman oluyordun bir yıldır almadığına pişman oluyorsun.
Ülkede borsa için sermaye az, sistem oturmadı, genelde trader ağırlıklı.
Traderlar giden trene atlıyor, duranların ne zaman hareket edeceği belli değil. Ucuz olan genelde ucuz kalıyor, hareketlendiği an dalga dalga kalabalık toplanıyor bence.
Benim sistem erken saate sata geçmeye çalışıyor. Elim gitmiyorki :) Daha zamanı vardır az daha tutacam :)
Diyanet İşleri: "Paranın vadesiz hesapta tutulması dinen uygun değildir."
Bana da zor yavaşlar gibime geliyor, dövizi düşürmekten başka bir yol yok, bekleyen zamlar var, sene başında yine bir çok şeye otomatik zam gelecek, emekli, memur ve işçi düşük zam alır ise büyük bir hezimet AKP'yi bekler.
Bankaların artması şu anki rasyonel beklentilere ters gibi.
Her zaman üretimi olan yeniden kurulum maliyeti çok olan ve enflasyon vergisinden etkilenmeyen ağır sanayi şirketleri paranın değerini korumak için daha mantıklı, ama dediğim gibi paran olacak ki koruyasın, para yeterli olmayınca piyasa hareketleri daha önemli oluyor.
Düzeltme dedim, resmen sıçtım işin içine. Malları kaybettik.
benim şort sinyalim geldi..biraz önce abim aradı hani çökceğdik dedi:kahkah:çok pis alay etti benle moralim sıfır sıfır:vk:yanlız en son böyle alay ettiğinde 17 aralık 2021di..bakalım ağşam kapanış neolcek:(
Gerekçe neymiş acaba,geçtiğimiz haftalarda birilerinden duymuştum
vadesiz de tutmak daha çok haram çünkü bankaların çoğu gavurun
onlara bedava para kazandırmış oluyorsun vadeliye bağla faizini
bağışla vs. gibi...
Asıl gerekçe vadesiz de duran paranın her an dövize altına yönelme
ihtimali belki de...