Hiç bir şeye cevabı yok, hep çuvallamaların, saçmalıklaeın var. Utanmadan hala bana yazıyorsun. Yazma artık bana yazma, bak yazmayacağım dedim. Konuyu kapattım hala vana yazıyorsun.
Printable View
ben şimdi topiği terk edecem ama bir ay boyunca da burayı takip edecem...normalde de sürekli takip ederdim ama geçen aylarda herşey normal seyrinde devam ediyor düşüncesi ile burayı okumayı bırakmıştım...ama şimdi geçmiş sayfaları gördüm...ben yokken çaktırmadan bazı çakallardan bize laf sokanlar olmuş...görseydim o vakit cevaplarını verecektim..ama şansları var ki görmemişim..
topiğin kirlenmesini istemiyorsanız karı gibi arkadan dedikodu yapmayacaksınız...ben varken ne derdiniz varsa söyleyin...
ben şimdilik topiği terk ediyorum...ileride banvit ile ilgili bir gelişme olursa zaten yorumlarımızı tekrardan söyleriz...yoksa da arada bir gelir bakarım..
ben banvit yatırımcısına herşeyin gönüllerince olmasını diliyorum..maliyeti yüksek olanların en kısa sürede maliyetlerine ulaşmalarını diliyorum...
Yeter ortaklar Bi son verin bu muhabbete. Yakışık olmaz daha ilerisi.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
iki ayda 10 yorum yapmışsın burayı sahipleniyorsun çakal seni..yüzsüzlüğün kralı sende..senin gibiler pavyonlarda dansöz diye oynatılmalı...buradan duyrulur dansöz ihtiyacı olana şapkalı red kit uygundur..
dedikodumu yaptığın yorumlarını da seni banladım dediğin yorumlarını da yüzüne vursam yine utanmazsın...yazdıklarını bile inkar ediyorsun...ayıp sana..adam değilsin...
Çocuk gibi ettiğin laflara bak. Bir yeri sahiplendiğim yok, aksine senin sahiplenmelerine insanları kandırmalarına itiraz ediyorum. Yüzlerce saçma sapan sayfalar doldurmaktansa, kısa net ve az yorumu yeğlerim.
Senin keseceğin yok, ben yazmayı kesiyorum. Anlayan anladı zaten kimin ne olduğunu...
Arkadaşlar endeks artıya geçmiş 103 bine vurdu 16;35 i gören kağıt gün için endeks artıya dönmesine rağmen yine eksideyiz . Bıktık artık nedir bu kapışma arkadaş üzüm yemeye bakalım varsa katkı yapacak buyursun yapsın
Ben şöyle okuyorumda REDKİD efendi senin karın ağrın nedir arkadaş anlamadım gitti herkes ağzını da bozmaya başlamış sıkıştığında ağzını bozan tek millet bizmiyiz acaba şu dünyada merak ediyorum . Herkesi sükunete davet ediyorum madem forumlar katkı verme ve katkı alma yeri asli duruma dönelim lütfen
çakallığa ve karı gibi dedikoduyu af etmem..ben de artık kimseyi rahatsız etmemek adına susuyorum...ama bir gözüm de burda ...çünkü kaypaklar her zaman fırsat gördüğünde arkadan hançerlemeyi biliyorlar..
Bu tartışmanın gereği yok arkadaşlar.Sanal alemde kötü söz havada kalır.Bizler ile bilgi ve tecrübelerinizi paylaşın bir sonraki yorumunuzu zevkle okuyalım.
Yatırım Önerisi Değildir...
Sayın Keko nun iyi niyetinden şüphem yok gerginliğe de gerek yok..
Ne iş...anlamadım...
Banvit altın mı yumurtlamış ta paylaşamıyorsunuz..baksana forumda herkes sidik yarışına girmiş...
Ama galiba rüzgar karşı taraftan esiyor...
Yazılanlardan anlaşılan bu...
Hadi hayırlısı...
Şimdi buda kim diyorsunuz..geçerken bir baktım...malım var mı var biraz..
Yanlızca birkaçgündür yazılanları okudum şimdi..
Dikkatimi çekti ondan yazdımm..
Başka bir kastım yoktu...
Herkezin gönlüne göre versin yaradan..
Arkadaşlar sözünü ettiğimiz tarih aralığında ve fiyat 9.70-10.40 aralığında iken neden çıkması gerektiği hakkında günlerce bol bol yorumlar yapmıştık. ..Hisse çıktıktan sonra da stratejimizin ne olması gerektiğini de söylemiştik. ..çünkü bu sektör her yıl aynı performansı bu güne kadar gosterememiştir..Bundan sonra bir degisiklik olur mu bilemeyiz..
Merak edenler o tarihlere gidip okuyabilir..ben sadece topigi ziyaret edip bir selam verip gitmiştim ki bir iki kendini bilmenin sataşmasına maruz kaldım. .sonra da ben de cetap vermek zorunda kalınca topik işte bu sekilde kirlendi..
Tüm mesele budur...banvitin teknik çıkışı devam ediyor...Hisse şu anda itibari ile tut pozisyonundadir..ben başarılar diliyorum..
tahtada bu havada tahtada ters kalınca yukarı kapatırsın....
gantiden iş e.... işten gediğe.... gedikten garantiye.....
marbaştan ykbye..vakıftan denize ...ziraaten...marbaşa....
döndür döndür dur.....
uşak bahçıvana--bahçıvan şoföre---sonra uşak şoföre....
sonramı...sonra hepsi küççüüük yatırımcıya.....
Gıdım başkasının malını almıyorlar...
Tahtanın altkarını üç dört kademe altttan dolduruyorlar emniyet için...
Üsttende 3. 4 kademe yukarıdanda satış yapıp aradaki boşluğu alıyot gibi kendi satışlarını çiziyor...sonrada dolu olan 2 kademedeki kendi satışları olan kademeleri kaldırıp son 4 ve beşinci kademeri o gazla yedirtip...
Alt kademe deki alışları hooop siliyorlar...sonra bamışsın tahta 6 7 kademe geri gelmiş...
Gedikkk...gedik...
Bilanço tarihi ne zaman?
gedik güzel alıyor...31.000 lot... 16.04 maliyetle
ben burdayım diyor...
arkadaşlar bilanço vakitlerine çok yaklaştık...banvit 10,00 civarlarından başlattığı yükselişini şu anda 16,00 civarlarına kadar sürdürmüştür...bu süreçte %60 lık bir prim yaptı...artık bence karar anına yaklaştık...bence takasları da iyi inceledikten sonra ,tekniği de göz önüne alıp tamam mı devam mı kararı vermemiz gerekiyor...(veya tutacağımız kısmı belirlemek gerekiyor )
hisse sığdır bu doğrudur ...para tekniği de bozar..tahta yapıcı isterse çok da çıkarabilir veya iyi bilanço zaten satın alınmıştı ayağına satış da yapabilir...o yüzden de alternatif bir b ,c ,d planları kurmak gerekiyor...
ben en doğru kararı vermenizi diliyorum...herkese başarılar diliyorum..
Daha önce düşüş iyi bir bilancodan sonra gelmişti.
SM-N930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bu speklerde her türlü numara var yani...işte o yüzden de kendinize ait bir planınız olmalı diyorum..herkesin kendi riskini göz önüne alarak davranması gerekiyor...kendi takas ,teknik ve temel bilgilerini devreye koyarak ve hislerini de aktive ederek bir yol belirlemeli...çünkü bazen iyi bilanço beklenti satın alındı denilerek satış amaçlı da kullanılabiliniyor..bu konuda yatırımcının çok dikkatli olması gerekiyor...
son bir haftadır 16,00 civarlarında duraksamış...acaba alış mı yapılıyor yoksa satış mı ?? takasları takip eden dostlar neler görebiliyor acaba ?? takaslar da çok önemli..mallar tek elde toplanıyorsa iyidir ama mal bir çok kuruma satış olarak dağıtılıyorsa kötüdür..
genelde ben takaslara bakmıyorum çünkü bir sürü numara yapılıyor orda...bir hissenin müdavinleri iyi bir takas analizcisi ise az çok ne olduğunu anlayabilir ...
Bu yürü artık bea..
Yatırım Önerisi Değildir...
iyi bilanco geleceğini herkez biliyor. Herkezin bildiği ile para kazanan var mı ? orası meçhul. Bir cok entegre ureticilerine zam yapıyor. Marjları kurtarmasa asla yapmazlar. Eylul de 2. Zam sözleri var.önemli olan ciro değil kar marjlarında istikrar. Benim calıştığım firma civciv üretimi yetmediği icin dısardan civciv alıyordu . Tanesi 1.7 tl. Simdi damızlıkları artırma kararı aldılar.Bunlar hep ufak anekdotlar.
SM-N930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaslar bigun a101 de tavuk alana bir bedava vardi kampanyada.son kullanma tarihi idi banvitlerin.6 paket kanat 6 paket pirzola aldim.bizimde ciroya bir katkimiz oldu.ama ancak 9 aylikta goreceksiniz :))
güzel anektodlardır dostum..zaten belli başlı bazı işaretler görüldüğünde az çok neler olacağını bu işin içinde olanlar anlıyor...geçen yılda milyonlarca civciv beselenemediği için ölüme terk ediliyordu..işte o vakit de tavukta arz sıkıntısı çıkacak ve dolayısı ile fiyatlar yükselecek...buda tavuk sektörü için bu yıl iyi geçecek demiştik..
burada hiç kimsenin olmadığı vakitlerde yaklaşık 1-2 ay boyunca hep bu konuları tek başımıza yazdık..
tavuk sektöründe kar marjının korunabilmesi önemlidir...normalda tavuk sektörü bir yıl iyi bir sonraki yıl da kötü sezon geçiriyordu...bakalım bu düzen değişebilecek mi ?? bu konuda ssregitos dostumuz öncü işaretleri verebilir..kendisi bizzat sektörün içindedir..
Arkadaslar Kap a gelen haberlerdeki 11.madde tadili bence cok pozitif gozukuyor. Sirkete profesyonel bir Ceo atamasi yapilabilir diye dusunuyorum. Zaten boyle cok uluslu ortakli ve calisanli bir firmanin bunu yapmasi cok onemli ve gelecek acisindan olumlu olacaktir bence.
28 Ocak 2019 tarihinde Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi A.Ş. İzmir Fabrikasında 6.788.284 TL'lik Tavuk kesim 10500 Adet/Saat kapasite artırım kararı aldı. http://borsaajans.com/Haber/yatirim-...tili-sirketler
İşlem hacmi çok çok düşük.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dar alanda kısa paslaşmalar ile keko için yapılan marketing çalışması devam ediyor. Keko ve çakma arkadaşlarından uzak durun. Geçmiş sayfalara bakarsanız yanlış yönlendirmeleri görebilirsiniz. Bunlar ekip düşmeyin tuzaklarına. Kimse kazancı olmadan burada sayfalarca yazmaz...
Ben her fırsatta eğer mesajlarını görürsem hatırlatacağım bu adamın kim olduğunu...
Hisse devrinden sonra buyuk ortak olması sebebiyle artık BRF'in de takip edilmesi gerektiğinden bahsediyordum çok önceleri, belki hatırlayan vardır. 2 sene önce BRF'te bozuk et ve rusvet skandalları nedeniyle avrupa ulkelerinin ve bir çok ulkenin ithalatı kesmesi nedeniyle mali durumu oldukça bozulmuşu. Birkaç CEO ile birlikte ust yonetim tamamen değişmisti. BRF'in buyuk hissedarı ve uzun yıllar en buyuk soz sahibi Abilio Diniz, koltuğunu Brezilya'nın en parlak yoneticilerinden Pedro Parente'ye devremişti. Sonrasında buyuk ekonomik tedbirler ve degisim basladı. Malezya, Arjantin ve avrupada bir çok varlığını nakde çeviren BRF'de şimdilerde işler toparlanmaya başlamış gozukuyor. Bunun etkisi Banvit'e de yansıyor tabii ki. Her iki şirketin grafiği birbirine benzemiyor mu?
Ek 22968
Belki ne alaka diyenler olacaktır ama buyuk fonlar bir şirkete yatırım yaparken sahiplerinin gucune ve ekonomik istikrarına da bakarlar. Cunku bu şirketin surdurulebilir performansini ve omrunu de etkiler.
Geçenlerde Banvit Enerji şirketiyle birlesti. Bu BRF'den gelen direktifle olmustur bana gore. BRF'in kendisinin varlıklarıyla ilgili izledigi politika gibi. Hatta ileride Banvit Hollanda'daki ve Romanya'daki sirketlerini satarsa veya bir biçimde birlesirse hiç sasırmam. Birsey bildigimden degil, ongoru. Urun gamını bile azalttılar. Kırmızı et neredeyse yok.
Kısacası sirket iyi toparlandı bu aralar, en buyuk handikap ise Irak. Kapıyı bir nedenden kapatırlarsa sadece banvit değil sektor buyuk yara alır. Dışarı çıkamayan mal iceride siser, fiyatlar ve karlılık duser.
Bundan sonrasında 2019 icin bilanco beklentileriyle %20-25 daha potansiyelimiz olduğunu dusunuyorum. Ustu olursa surpriz olmaz. Hele bilancodan başka surprizler gerçeklesirse (romanya, hollanda gibi) en azından 2017'deki 2x.xx'li hisse fiyatları yakalanabilir. bu kisisel tahmin tabi.
Sadedi, bir donemlik bilanco analizine bağlı kalmadan biraz geriye cekilip olaya daha makro bakmaya çalışalım demek istiyorum.
Birde BRF'in nasdaq, nyse'ye mali tablo son gönderme tarihi 09.08.2019 gibi duruyor. Bu nedenle Banvit bilançosunu bu akşam, hadi bilemedik yarın açıklayabilir zannediyorum.
E5803 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
benim kazancım olmuyor çünkü elimde hisse yoktur...şimdilik bu kadarlık kısa cevabı yeterli görüyorum...çünkü red kit güzel bilgiler paylaşmış ( aylar geçtikten sonra güzel bir paylaşımı olmuş ) bu güzel bilgilerin heba olmaması için cevabı kısa tutuyorum...
topik bilgi ve tecrübelerin paylaşıldığı yerlerdir...basit ve gereksiz tartışmaların yapılacağı yer değildir..bana sataşma olmadığı sürece kimseye cevap yazmam...ama olursa da kısa veya uzun cevap veririm..