https://i.hizliresim.com/LO1dWb.png
Printable View
Bugün BİST'te de lavabo açacaklar umarım...
Çok tesekur ederim
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/POPv9Q.png
3.60 3.65 daha evvel çok defa kafa atıp döndüğü yerler..
Haftalıkda MACD sıfır ekseninden tepiş bekliyordum tepemedi.Bu da haftalık bazda grafik de iş uzayacak demektir..
Şimdi dönüp sıfır eksenini tersden deniyor..
Fiyatta ne ilginç yine döndü dolaştı 3.62 ye geldi..
Buralar kasım ocak rallisinin ardından hükümetin faiz artırım kararını (örtülü) alıp normal piyasa koşullarına devam edeceğiz dediği an 3.94 den 15 gün içinde 30 kuruş düşerek gevşediği noktalar..
Önemi büyük 3.65 66 ların
65 66 nın üzerinde 3.75 direnci var..
65 66 dan satış bekliyorum..
75 ise çok baba direnç..Büyüüüüükkk birşeylerin olması lazım.
Hikaye lazım..
Beklemiyorum ...
Kendi düşüncelerimdir..
Arkadaşlar merhaba. Bir süredir forumu takip ediyorum fakat bir paylaşım göremedim. Denizbank mobilden alım satım yapıyorum. Yaklaşık 60 kademe alım satım arasındaki fark. Daha uygun alım satım yapabileceğim bir yer var mı acaba. Bilenlerden bir cevap gelirse şimdiden teşekkür ederim
HUAWEI NXT-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bana sorarsan sen 3 e 5 e bakma ver :oleyo:
gerçi sormazsın sen
ne dediysen o çünkü :)
verdiğin kararlar meydanda külliyen zarar
artık 8 yada 10 ay önce 3,60 üstü maliyet şimdi buralardan hatta aşağılardan teslimat.
müthişsin yani..
en iyi kararların bunlar sanırım
zira söylemler senin
fakat o kadar çok ve gereksiz yazı yazınca sadece kendini değil başkalarını da yakabiliyorsun.
Bora abi bile o kadar zamandır taşıdığı dolarların 1/3 ünü satmıştı yazık
umarım senden etkilenmemiştir.
Hep böyle devam edecek yani diyorsun dolar demi..
3.65 70 75 80..
EEeee peki sen ne zaman satacasın..
3.6 maliyetim vardı 3.65 den verirsem 3.61 falan ortalama ile satmış olacam..
süre 3-5 ay..
Faiz de kayıp yüzde 5..
Katlanılabilir..
Peki ya dönüp gerisin geri 3.40 olursa..
Hı..
İmkansız mı..??
Zaman kıyma makinesi gibi çalışıyor arkadaşım..
5 aydır bekliyorum..
düşüp bi 5 ay daha sürünürse..
hı..??
imkansız..??
Herkesin stratejisi kendine..
Sen tutmaya devam et..Sana bişi diyo muyuz..
Yazılarını alıntılıyor muyuz..
Sana ne ben satıyorum ben fiyatı iyi buldum..
Muhabbeti önemli değil..Trump gazı olmasaydı, faizler 1.25'e bile gelemeyecekti..anca senede bire tekabül ederdi, yapıp yapabilecekleri..oysa faiz arttırım konusu başladığından beri gerçekleşmeler konuşulduğu gibi olsaydı, şu ana kadar 300-400 baz puanı bulacaktık herhalde..
Güzel..
crash ciler burada cirit atarken BORA abin onlardan etkilenip de almış olmasın..
Yada alanlar..
Onlara bi yorumunuz oldu mu beyefendi..
hiç sanmıyorum..
Eğer etkileneceksek okumayalım buraları..
Yada kimse yazmasın..
Ben düşecek diyorum batıyo..
Çıkacak dendi mi alkış..
Olmadı..
şimdi pozisyonunu açıkça yazdığı için Bora abinin adını andım..
samimi bir ifade ile andım.
fakat bu başlığın ilk müdavimlerinden ve dolar uzuncusu olduğunu en iyi bilenlerdenim
kendisi burada ve onun adına başka bir şey söyleyemem.
Hepimiz, eğer taş gibi adamlar değilsek bir şekilde etkileniriz burada okuduklarımızdan.
Hele hele gundwane gibi "ağır top" niteliğindeki üyelerden çok iddialı bir şey duyarsak...
"Bora abin" ifadesi belki doktora kızma lafın ama bence öteleyici, antipatik bir yaklaşım...:)
Bana kalırsa:
"Sen akıllı bir adamsın gundwane. Müdebbir. Hatta nasıl yakalandın bu dolara ona bile hayret ediyorum..:)
Bana bakma...
Ben Nasreddin Hoca'nın ticaret anlayışı gibi duygusal takılırım sıkça...
Hareketliyimdir.
Hareket de bana bereket getirmiyor...:)
Şimdi içinde bulunulan duruma yada kısaca görüşe göre değişir ama bazen fazla kıpraşmamak, oturmak gerekebilir..bak aşağıdaki adam oturarak 1929 krizinde kazançlarını katlamış..
http://fs5.directupload.net/images/171006/5e7rfqju.jpg
Belki bu sefer sıra Sevgili Epikurus'tadır..bilinmez..:)
Bu arada VİOP a taktım bir zamandır...
:)
15 kontratı geçmemek ve hep kısa kontrat açmak şartıyla son bir ayda hatırı sayılır bir kazanç elde etmişim...:)
Çok sevindirici...
Dolar zararı bir şekilde çıkıyor...
Bu gün de iyi bir gün kısacılar için...
gün dolarcılar için gayet güzel
keyfini sürmekte hakkımız. çıkmak isteyen çıkabilirde
ben aldım tutuyorum al satla uğraşamam doalr 6 da olsa elimde durur. amacım çok büyük paralar kazanmak değil.
paramın enflasyon ve uluslararası paralar karşısında erimesine engel olmak. para lazım olursa satarım
olmazsa tutarı. 2.90 ortalama ile aldım. ogün bugündür elimde
ihtiyacım olmadıkçada satmam.
3 kuruş artınca sattım
3 kuruş düşünce aldım işinde yokum
mevcut ekonomik şartlarda Dolar/TL nin 2018 de 4.00'lı rakamlara oturmasını bekliyorum.(ülkenin ekonomik gidişatındaki kötüleşme kontrol edilememektedir)
şuan fiyatlar 200 günlük hareketli ortalamayı yukarı kırmıştır.
syg,
06.10.2017 USD/TL
https://i.hizliresim.com/ZO71Yz.jpg
öpün başınıza koyun, özellikle böyle hızlı hareketlerde çok pisleşiyorlar bankalar, ziraatte yaklaşık 100 kademe, fibabanka'da 70 kademe civarı, iş bank, ykb daha kötü. Sadece bu değil, kuru ortalamıyor, üst sınırı mevcut kura yapıştırıyorlar, hatta sabah kur 3.6150, ziraatte satış 3.6100 alış 3.6000 gibi birşeydi, yani kuru da geriden (ama işine geldiği şekilde) takip ediyor, düşerken de tersi.
Forumda daha iyi alım satım imkanı sağlayan başka aracı kurumlar önerenler oldu sağolsunlar ama benim zaten beş bankada hesabım var daha fazlasıyla uğraşamayacağım.
3.60 üzerine kalıcı olarak çıktı gibi görünüyor.
Çok nizami bir trendle yükseliyor yalnız bu şekilde uzun süre devam edemeyeceği kesin. 25 günde 20-22 kuruş arttı. Böyle devam etse ekim sonu 3.80, yılsonunda 4.20 olur. MB ve hükümetin eli armut toplamıyor kendi durulmazsa mutlaka müdahale gelir.
Bence ekonomi açısından 3.60-3.65 olması gereken seviyeydi, buralar iyi, altı da üstü de zarar. İhracatçılar sesini kesti, dış ticaret verilerine göre kudurmaya başlayan ithalatı da biraz frenler. Daha yükselmesi enflasyonu artıracağı gibi hükümete siyasi fatura da çıkarır. Dolar konusu hassas konudur. Buralardan tekrar aşağılara özellikle 3.5 altına gitmesi yine ihracatı baskılayıp zaten çok kötü giden dış ticaret açığına iyice darbe vurur, ekonominin her kesiminden yine sesler çıkar. Zaten büyük oyuncular da artık küçüklere aşağıdan maliyetlenme fırsatı vermeyecektir, kaçtı o tren.
Ben kendi adıma çıktıkça ufak ufak pozisyon boşaltıyorum, 3.50 altında her kuruştan topladığım dolarlardan şimdi elime öpene biraz biraz veriyorum, zaten onları fazladan almıştım karımı cebe atıyorum. Uzun vadede ise eski zirvesini geçmeden asıl pozisyonumu bozmayacağım.
Çıkarken satışı, inerken alışı düşünelim, herkese iyi kazançlar,
Şimdilik güney afrika ile grafiğimiz son ay çok benzer. Yükselişin yerel kaynaklı olmadığını tahmin ediyorum.
3,6355 +0,0507 +1,41%
FED ablamız faize ek olarak bilanço küçültmeya başlayacağım dedi.....Bu da dolar indexi yukarı taşır ama nereye ne kadar zamanla göreceğiz....Doların arkasında ki FED rüzgarı olduğu sürece USDTRY de aşağı trend veya yatay trend beklemek hata olur...Faizlerin USDTRY yi yataya sokacak seviyede olmadığını düşünüyorum...
Kurda hareketlenmeler başladı bir zamandır.
Kimileri normal falan diyerek bilmiş durumlara yatsa da...
Kış kapıda...:)
Yarın İstanbul'dan İzmir'e 8-9 derece birden soğuyacakmış...
Tedbirli olmakta yarar var.
ben ilk /\ hareketinin (ters V) ilk ayağını yaptı/yapmış olarak gördüm ve boşalttım, süreklilik gibi bir durumu olması söz konusu değil bi geri çekiliş yapması lazım, dediğim 3.60/66 hareketini yaptı sadece bandı 3.58/3.64 olarak belirlediler..şimdi geri çekilsin ve alanları satmaya veya elinde olanları satışa zorlasınlar (ayağın ikinci kısmı \) tekrar gireriz..
kalanlara başarılar, borsa ile ters korelasyon oluşmadı, inandırıcı gelmedi ilk hamle..ytd
Olacak diye değil. Sadece benzetmek için söylüyorum...
Buradan 3,65 ve devam etse...
Oralardan girebilecek babayiğit bir kaç tane gördüm ben.
Ama kolay iş değil...
Hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan yurt içi yerleşik mudi sayısı, bu yılın ocak-ağustos döneminde 16 bin 517 kişi artarak 125 bin 381'e yükseldi.
Ne güzel.
Ulusça zenginleşiyoruz.
Aslında dolar bazında olaya yaklaşsalar daha gerçekçi olacak milyoner yaklaşımı.
Ama kimileri haberi pembe isteyince, TL almak daha iyi netice veriyor...:)
dxy ye neden bu kadar bastılar .... sabah ki seviyenin altında .
abd 2 ve 10 yıllıklar da gevşiyor.
o halde dolar tekrar 3.60 altına yolcudur abbas mı acaba ?.....
paritede ilginç şeyler oluyor
zigzag yapıp duruyor
enki
Jesse livermore yüzyılın başının önemli spekülatörü idi..Özellikle emtia lar da..
Yani fiyatları bizzat kendisi hareket ettirirdi..
İntihar ettiğinide biliyor olman gerekir..:)