Çelik kasadakilerin yangından sağlam kurtulmasını istiyorsanız kasada en azından bir bardak dolusu su da bulundurmalısınız. Aksi halde kömürleşebilir.
Printable View
Çelik kasadakilerin yangından sağlam kurtulmasını istiyorsanız kasada en azından bir bardak dolusu su da bulundurmalısınız. Aksi halde kömürleşebilir.
Vay arkadaş paranmı var derdin var, parası olmayan daha rahat uyuyor sanırım,
Allah başka dert vermesin
Su işini bilmiyorum, fiziki dövizim de yok çelik kasam da, ancak bir ara yoğun araştırmıştım, yangın sertifikalı çelik kasaların tanıtımlarında diyor; 1 saat boyunca 1000 derecede kaldığında kasa içerisindeki belgeler sağlam çıkarılabiliyor. Ne derece gerçekçi bilemem.
Su işi nedir?
Kasa kaç para
Geçmiş yıllarda basında ve TV'de çıkan bazı büyük yangın haberlerinden çelik kasa içindekilerin kül haline geldiğini, kömürleştiğini, uzman görüşlerinden kasa içine bir kap su koymak suretiyle kasa içindekilerin yanmasının (su buharlaşacağı için) oldukça uzun bir süre daha geciktirilebileceğini hatırlıyorum. Su kabının sıcakta yanmayacak, erimeyecek çelik vb olması da önemli.
Çelik kasada maddi/manevi değerli şeyler saklayanlar aman bu basit tedbiri almayı ihmal etmeyiniz.
Villalar tehlikeli yani...
Haberde rus çete denmiş, başlarında da bir Türk olduğu anlaşılıyor.
Villaya giriyorlar, zira ev sahiplerinden kasayı açmalarını istiyorlar ve gasp yapacaklar, 6 kişi eve dalıyor falan. Filmlerden etkilenme var :).
Villa soygununu tercih etmelerinin sebebi gürültünün, olası bağırış çağırışın komşular tarafından duyulmaması olabilir.