cok beklersin
Ulke batar adalar batmaz Araplar alici sirada bekliyor. Zaten adalarin bir kismi arap seyhlerin
Hayatta en buyuk aptallik baskalarini aptal zannetmektir
Printable View
Araplara Acem batircak eteği toplayamadan kaçamacekler ulem
Hayattaki en max aptallik
Çok zeki güçlü hikmetli kişi ve uluslarin asla hata yapmayacaklari ongorusuynen tawuk gibi beklemektir
Dolar 3.50 nin altı anlamlı değil, düşeceğini sanmıyorum (ben 3.60ın altını da beklemiyordum ya), olur da düşerse de kalıcı olmaz, spekülatif amaçlı olarak hızlı bir iniş çıkış yapabilir. KYnin bu esnada panikleyip dökülmemesi lazım.
MB doları daha aşağı istese son ppk'da faizleri bir 0.25 daha artırırdı, değiştirmedi demek ki memnun seviyeden.
Aşağı gitmesinden korkmuyorum da yerinde sayması da reel olarak elinde dolar tutanlara ayda %1 civarı zarar yazıyor haliyle.
Bu arada BIST de beni şaşırtıyor, çok merak ediyorum nereye kadar gidecek böyle?
Böyle bir yükselişin sonunda %25-30 iniş bekler bizi, artık daha aşağısı kurtarmaz.
Değerli arkadaşlar karar mekanizmalarında değilseniz kavga etmeniz mantıksız. Yunanistan batmaz daha doğrusu batırmazlar. Gerçi 10,000,000 nüfulu bir ülke tam 400,000,000,000 euro yu yemişler o da ayrı bir konu...
Bizim risklerimiz....
1. KGF ile dağıtılan 250,000,000,000 TL dağıtılan bu paraya ne olucak. Geri nasıl toplanacak. MB sıkı durucam derken piyasada bu likitide emisyonu genişletip enflasyona neden olmaz mı? Bu para 75,000,000,000 USD demektir... TCMB NET kullanılabilinir rezerzvi 17 milyar USD iken.. Bu iş nasıl yönetilecektir?
2. Siyasi olarak karpuz gibi ikiye hemde tam ortadan yarılmış sosyolojik bir toplum ve kesinlikle bu bölünmüşlüğü ortadan kaldırmayı hedeflemeyen bir siyasi üslup ve anlayış.. Bir taraf açın büyük Türkiye'nin önünü derken diğer taraf ülke batıyor diyor.. Doğal olarak bir ülke bütünü ile büyük olur yarısı ile olmaz. Diğer tarafta asla TL ye güvenmiyor, USD a güveniyor. Aksi gibi hükümet yetkilileri de açıklamaları ile TL yatırımcısını suçluyor.... Bunlar TL için büyük risk....
3. Sn.Bora Yasar ın dediği gibi 105 milyar usd kısa vadeli borç yani 365 günden az; 205 milyar usd uzun vadeli borç var. Toplam 310 milyar usd 2 sene önce bu rakam 400 idi sanırım... Bence hala risk...
4. Bozulan Kamu Maliyemiz....
5. BIST rekorlar kırması....
6. FED i ciddiye almamamız. Faiz artıracağımız yeri bilmiyor azaltacağımız yeri bilmiyoruz. Ben %14 mevduat faizlerini azaltmazdım. Piyasa henüz normalleşirken gene oranlar ile oynamamız ve mevınduat faizlerinin azalması sinyali vermesi
beni USD'a 3,50 altında daha cazip gösteriyor....
Kavga etmiyoz ahmetg yorumlarina değer verdigimiz bi kardeşimiz ancak aforizma cümle yazdığında onların güncel olmayan aforizmalar olduğu hususuylan kendi dağarciklarini bilinçlendirme çalışması yapdık deyek :-)
Geri toplanmayacak, bu krediler geri gelecek olsaydi bankalar, kredileri kendi verirdi.
Peki odenmeyince ne olacak ? Hazineden odenecek.
Bu yandaslarin batagi tum ulusun sirtina yuklenecek.
Mazeret hazir, ekonomiyi kurtarmak icin yaptik diyecekler.
Zaten sormak kimin haddine..
Krediler geri ödenmeyecek, zamanı gelince ortalık sıkışmaya başlayınca yeni cazip kredilerle bunları çevirecekler, öteleyecekler, vadesi geldikçe tekrar uzatacaklar vb. Bir beş on sene uzata uzata götürürler tahsilata gerek yok balon şişsin dursun. Ötesi zamanı gelince düşünülecek.