Fesih davasina bende varım özelden gerekli olanı yazarsanız katılırım.
Printable View
Anlaşılan bir kısım yatırımcı 30 milyon satışın uydurma olduğunu düşünürken, bir kısım yatırımcı alıcının gerçek kişi olduğunu
düşünüyor. Uydurma olduğunu düşünenler dava açmaktan yana iken, gerçek olduğunu düşünenler blokenin kalkmasını istiyor.
Keşke yapsa. Bu bir iyi niyet göstergesi olur. Ve hepimizde kurtuluruz. Ama bunu yapacak kişi kaç yıldır spk yla niye mücadele versin. Kendini niye gözaltına aldırtsın. Yani çağrı yapmıycam diye o kadar uğraştılar ve onlar kazandılar, biz kaybettik. Bu çok ütopik bir istek bence.
Ytd
Hocam yooo bizde gercek kisi veya kisiler oldugunu dusunuyoruz...
Ama bu hisselerin ne amacla verildigi bilinmiyor...
Borc karsiliginda ya da nakit saglamak amacli verilmis olabilir...
Bu lotlarin verildigi icin yukselecegini dusunenler zamaninda ceviklere veya baska kisilere verilen lotlardan sonraki olaylari incelesinler derim...
Yani bunu alanlar nominal degerden aldi asagisina satmaz tamamen bir hayal olabilir...
Ne kadar yukseltecek dediginiz hisseyi bu hisselerle asagida basabilirler... Diyoruz...
Sirket yoneticileri bize gore seffaf ve iyi niyetli degiller
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam ben Zeynep'i tiye almak maksadıyla yazdım, mahkeme şirket için büyük sıkıntı olacak sonra gene ky yalvarcak. Hisseyi baskılamayı bırakıp biraz yükseltse ky bu tip girişimlerde bulunmazdı ama tam tersi ky iyice kızdırdı bu sefer ky geri adımda atmaz işleri zor.
Aynen katılıyorum. Bloke kalkarsa 30 milyon lot satılacak olsa bile bakın olsa bile diyorum bilmiyorum çünkü, yükseltmeden satılamaz. Açık yazayım ben de bu yükselişte satar giderim. 3 e beşe zarara bakmam. 2 yıl daha açılacak davanın bitmesini bekleyemem. Dolar olmuş dağlar seviyesinde, beklemem artık. Eminim bir çok kişi de böyle düşünüyor. Geçen sefer 60 kuruş olduğunda satsaydım keşke.
Spk sayesinde çağrı da olmayacağına göre benim gibi 5 senelik olanların zararı olarak 2 liralar falan hayal gibi görünüyor.
Keşke olsa.
Bu hisse fiyatını burada tutmanın nasıl bir yararı var acaba
Amaç ne yani
Hiç bir şey yapmadılar şimdi yeniden dava açılacak
Niye bir şirket bu kadar ayağına sıkar
Göz göre göre borçlar katlanırken niye bir şey yapmıyorlar
Bloke kalkmasa da hisselerin her türlü oy hakkı var
Bu durumda kredi yapılandırma,ortak bulmada sıkıntı olmaz herhalde
Neticede sadece borsada satış yasağı var her türlü diğer haklar açık
Ama bunlar ısrarla satış yasağının kalkmasını istiyor
Çağrı yapsa
Zaten fiyatı çağrı fiyatının üstüne çıkarsa kimse katılmayacak
Çağrı için parayı da belli bir süre belli bir faiz karşılığı istese zaten bulurdu sonra iade ederdi
Para yok zaten hikaye
Kimse boş dairesini bile 1 ay boş bırakmıyor hemen kiraya veriyor
Bunlar yıllardır binaları kiralayamadı da satmadı da
adamların tuzu kuru. 250 milyon para onlara ömür boyu yeter. kimse patron kadar uzun bekleyemez. kyu tedbirini zamanında almalıydı. stop veya stoploss koyup geçmeliydi.
dolayısıyla bu süreçte dökülenler illa ki olacaktır.
niyeti bozuk suyu bozuk hisseleri ky almamalı. endeks hisselerinden her hafta trade et %2-3 kazananabiliyorsan 5 yılda zaten maddi sorunun kalmaz. satmazsan yine kazanırsın. yeni stratejim bu.
Oy hakkıyla ancak genel kurulu toplar. Tüm oteller ipotekli olduğu için kişisel kefalet verilmeden kredi kullanılması imkansızdır. Satış kısıtı olan hisseleride hiçbir banka kefalet olarak kabul etmez. Bunlar dediğin biz, bunun için istiyoruz lotlardaki yasağın kalkmasını. En erken nasıl kurtuluruz bu hisseden onu düşünüyoruz.
Denizbank olayını hatırlayalım. Arel bank kredisini kapatmak ve uzun vadeli yeni kredi almak için yapıldı.
Hisselerin donmasıyla iş yattı. Hiçbir banka ipotek olmadan kredi vermez. Teminat ister. Oteller zaten ipotekli. Bankaya verilebilecek hisseler var. Bankada bloke hisseyi ne yapsın.
Benim merak ettiğim bunlar kredi derdindelerse neden şirket dışına çıkardıkları ikiyüzelli milyonla borç ödemesi yapmadılar? Bunlar neden hisseleri teminat gösterip kredi alacaklarsa hisseyi ısrarla bu rakamlarda tutuyor amaç ne? Bunlar neden hala satılık olan mallarını satamadılar yada çaba göstermiyorlar? Bunlar neden gelişmeleri ceza almayı göze alıp ky. dan gizliyor? Bilen varsa bi zahmet cevaplasın.
Hocam once buradan baslayayim... Peki denizbank kredisi kullanilmadi da niye otellerin uzerindeki ipotekler niye kaldirilmiyor. Bu birincisi
Yine bilancodan gidelim madem bodrum oteli devredildi ki rezervasyon almiyorlar sbk holding isletiyor. Peki protokol kapsaminda sbk, mega varlik ve iliskili sirketlerden protokol kapsaminda alimacak gm ler niye alinmadi gosteriliyor. Yada bu sirket ve iliskili sirketlere hala bilancoda niye borc gozukuyor...
Onu da gectim 15 milyona satilan fabrika arsasinin parasi niye iliskili sirketlere aktariliyor
Veya gercek kisi ortaklar yani es,zt, ct gibi sirkete birclarini sozde odeyip ayni gun niye sayilgan holdinge aktariliyor...
Ya da ya da kervansaray otellerine bir rezervasyon yaptirin bakalim istediginiz tarihe alabilecekmisiniz oteller 3 ay full
Basit bir hesap yapalim lara 1000 yatak ek yataklari ve ek gelirleri saymadan gunluk kazanci en az 500 bin aylik 15 milyon ve 12 ay calisan bir otel yazin full
5 yildan beri bu paralar nerede??
Yani arkadaslar bunlar 1 tasla 15 kus derdinde
Ancak devlet kurumlari ve bizler enselerindeyiz.
Bu hesabi yaparken eldeki kustanda olacaklar
08.09.2017 tarihli bulteni okursaniz... Spk denetim icin evrak istiyor ve engellenmek isteniyor. Suc duyurularina bakarsaniz gorursunuz...
Yani akillari sira devlete kafa tutuyorlar. Kredi cekmede bir sorunlarinin oldugunu dusunmuyorum. Bankalar vermiyorlarsada bu guvenmediklerindendir.
Olmamasi gereken ipotekleri kaldirirlarsa bankalar ipotek karsiligi para verir.
Bir de bakiyorsun guven varlik borcu almis yapilandirmis yine odemiyorsun...
Yav 100 bin euroyu bile odemiyorsun...
Devletin imar yasasina aykiri is yapiyorsun cezayi herkes oderken bolgede sadece sen odemeyip mahkemeye veriyorsun. Tahsisin iptal edilincede bagiriyorsun...
Devletten buyuk kimse yoktur. Ve herkes kanunlara uymak zorundadir.
...Ancak Kurul İdari Yargılama Usulü Kanunun (28/1) maddesinde düzenlenen azami 30 günlük yasal süre içerisinde mahkeme kararının gereğini yerine getirmekten imtina etmiştir. Bu durum ise, başta borç yapılandırma ve kredibilite olmak üzere şirketimizi pek çok açıdan zora sokmakta olduğundan,...
Bu aciklamanin dogru olma ihtimali var. Hisselerin satilabilir statu kazanmasi sirketin belini dogrultmasini saglayabilir. Sermaye erimesiyle mucadele eden borc bataginda olan sirketlerde yapilandirma haberlerinin hisse fiyatina nasil etki yaptigini arastirin. Borc yapilandirma haberlerini pespese verdiginde bilanco duzelecek en onemlisi de tavanlar baslayacaktir.
Yanildigimizi varsayalim boyle olsa bile hemen hisseleri bizlere satmaya baslayamazlar. Yahu kime neyi satiyorsun artik :) hem de bu fiyatlardan hic mantikli degil. Anca 0.10 a gelecek ki fiyat belki oralardan satilsin o da bir kac milyon lira eder. Hersey bu paralar icin olamaz. En kotu ihtimalle bile diyelim ki hisseleri yukseltip sonra gelene vermeyi dusunseler bu durumdaki fiyat dalgalanmalari bizi kurtarir. Bir seyler yapilmaya calisiliyor ama bence spk yine engel oluyor.
Blokesi cozulunce kredi bulacakmis...
Spk diyor ki sen bu blokeler kalksin diye mahkemeye basvurdun... Ben de bunun sonucunu beklerim diyor...
Kaldir mahkemeni iyuk28 den davani ac... Herseye dava aciyorsunuz ya...
Siz hep haklisiniz
Haksiz olanlar, yatirimci, devlet kurumlari, bankalar, alacaklilar tabi yersen... Degil mi?
Hocam birseyler yapildigi kesin...spk bunu bultenlerde guzel acikliyor...
Sirket 250 milyon zarara ugratilmis..
Sozde yonetim gk da bunlari ibra etmis
Ve halen sozde yeni yonetim bu 250 milyon zarar icin ne suc duyurusunda bulunmus ne de hukuki surec baslatmamistir
Ve yine muvazaali sekilde bodrum oteli fiyatinin 5/1 fiyatina ihaleden satilmis. Tek itiraz eden bizler ve Spk olmustur...
Davayi yine spk acmis... Spk nin zorlamasi ile de sirket acmistir.
Peki sonra ihaleden 47 milyona giden oteli ihaleyi alanlara yk karari ile 3/1 fiyatina yani 90 kusur milyona ben sattim deyip sirket davasini geri cekmistir. Bodrum oteli devredilmesine ragmen protokol yerine getirilmemistir.
Peki bunu kim takip ediyor kimin davasi var yatirimcilar zarara ugradi diye SPK nin
Ve siz hala sirket iyi seyler yapabilir mi diyorsunuz... Bu sureyi biz onlara 9-10 ay olarak verdik degisen ne oldu..
Yeni yonetimde spk dan gorevlerini yerine getirmedigi icin ceza yedi
Peki sayın frecell bunlar nasıl yola gelecek
Bu iş nereye kadar böyle gidecek
Hocam devlete guvenecegiz... Devlette elbet birseyler dusunuyordur.
Mecliste arastirma komisyonu bile kurduruldu. Kimse devletten buyuk degildir...
Unutmayalim ki devlet durur durur 1 ayda karanlik gibi adamin ustune coker...
Biz hukuki, sikayet ve basin gibi yollari kullanacagiz...
Devlet kurumlarinin dikkatini daha cok buraya cekecegiz...
Son bilancoya bakarsaniz sayilgan holding ile kervan arasinda cok fazla ve buyuk miktarlarda para transferleri ve kiymetli evrak transferi vardir yaziyor...
Yani bunlar bunun ortaya cikmayacagini bir gun devletin gelip butun hesaplari incelemeyecegini mi saniyor...
Adam hâlâ 0,35 tutuyor ısrarla
Hocam güzel diyorsun. Ben de aynı şeyleri biliyorum. Bunlar blokeyi açtırmak istiyor. Var bir planları diyorum.
Hisseyi yükseltsinler çekip gideyim diyorum. Kimseyi savunduğum yok. Sadece şu 30 milyonun ki açsın spk. Alıcı nın planı da vardır mutlaka diyorum. Kimseye de dava açmayın dediğim yok. Zaten böyle bir hakkımda yok. Herkes serbest sonuçta.
Yani bu böyle nereye kadar gidecek.
Hocam bunlarin acelesi olmadigini biliyorsunuz...
Peki yine 18 kuruslara dusurup 6 ay 1 yil sonra sizin dediklerinizi yaparlarsa hangimiz direnebiliriz...
Sunu demek istiyorum.. Siz yukseltirler diyorsunuz ben garantisi yok diyorum...
Ve ornek veriyorum bloke konulana kadar gözü kapali her kademeden verdiler diyorum...
Adamların nasıl avukatları varsa spk yı bile alt ettiler. Gk da zaten mücadele şansı yok. Z.t nin 400 milyon lotu var. Ne derse o oluyor.
Kesinlikle doğru. Ama benim için şahsın adıma konuşuyorum 35 ile 15 arasında bir fark yok. Direnebildiğim kadar direnirim.
Ama 35 ile 60/70 arasında fark var. Çeker giderim artık. Yani aşağı mı verecekler yoksa yukarı yapıp aşağı mı verecekler bilinmezlik burada. Bende burada yazan bazı arkadaşlar gibi bu fiyattan satacaklarına inanmıyorum. İllaki bir yukarı yapar diye düşünüyorum. Bu bir risk evet. Şahsi görüşüm bunlar. Böyle olacak demiyorum.
Dediğiniz gibi garantisi yok. Ama bu dünyada hiç birşeyin garantisi yok. Şahsen ben hem SPK nın hem de şirketin bizden bıktığını düşünüyorum. Çünkü bizim gibi organize olabilen başka bir yatırımcı grubu olduğunu düşünmüyorum. Bizden kurtulunması için de yapılması gereken belli. Hisse fiyatının yükselmesi. İnşallah tez vakitte yükselirde hepimiz artık normal yatırımcılar gibi oluruz.
Bu yaziniza ben de katiliyorum...
Sayın hocam. Siz işin daha çok içinde olduğunuz için tabi ki daha fazla bilgiye sahipsiniz ve konuya daha çok hakimsiniz.
Ben dışarıdan bakarak düz mantık söylüyorum. Ama tahta hareketlerine bir bakın lütfen. 62 hareketiyle bu lotların satışı aynı zamanla çakışıyor. Eğer ki bu lotlardaki satış kısıtı olmasaydı belkide bu yükseliş devam edecekti. Bizde satıp kurtulacaktık.
Dava da açılsın lotlar da açılsın. Yeter ki kurtulalım artık şu hisseden. Şu hissede geçirdiğimiz sürede tıpa giren biri doktor olup çıktı biz hala burdayız.
Evet taktaktakatak cagri bulteni yayinlandigindan beri bu hisseye kafasini kaldirdigi an vurdular. 62 hareketinde de vurmuslar iste demek o yuzden yuzden dustu.