Yilsonu kar beklentiniz nedir
Printable View
Yilsonu kar beklentiniz nedir
şirket son 5 çeyrekte ortalama %10 net marj ile çalışıyor. ve her çeyrek ortalama 250 milyon$ hasılat yapıyor. son çeyrek 298 milyon$ hasılat yaptı. bunu yılsonuna kadar devam ettirmek resesyon söylentileri ile zor görünüyor. o yüzden yıl sonu için 1 milyar$ ciro ve 100-110 milyon$ bandında bir net kar bekliyorum.
Cevap icin tesekkurler acikcasi biraz daha fazla bir kâr tahminim vardi ama 2.ceyrek sanki bu yili belli edece
[QUOTE=ikasemre;6002358]şirket son 5 çeyrekte ortalama %10 net marj ile çalışıyor. ve her çeyrek ortalama 250 milyon$ hasılat yapıyor. son çeyrek 298 milyon$ hasılat yaptı. bunu yılsonuna kadar devam ettirmek resesyon söylentileri ile zor görünüyor. o yüzden yıl sonu için 1 milyar$ ciro ve 100-110 milyon$ bandında bir net
2022 ortalama döviz kurunun 18 olacağı, ortalama çayreklik cironun 280 mn usd olarak devam edeceği varsayımıyla, 1 milyar 120 milyon dolar civarı bir ciro rakamına ulaşırız, 20 milyar TL ciro, 2 milyar TL net kar rakamına ulaşırız, bir yerlerde sene içerisinde 80 üzeri atmamız olası duruyor bu nedenle, sonrasında ülkemizde seçim dönemine girilmesi normalleşme beklentileri falan derken 2023/2.çeyrek itibarıyla dolarda stabil görünüm ve TL bilançolarda durağanlaşma bekleyebilirim KORDS için. zirveleri de bu kışa doğru görme ihtimalimiz olabilir bu nedenle. Uzun vade bakan arkadaşlar siz okumayın bunu yola devam . YTD.
Ünlü nün raporundaki kâr çok az degil mi?
Dolar o tl olsa duramazsın [emoji16]
Bir dost
1ç paralel kar bekleniyor o zaman
700 m üstü kâr gelirse dilimden çekeceği var o aracı kurumun. Biraz da fazla pozisyonlanmıştım azalttım. Merakla bekliyorum 1 Ağustosu.
Garanti 319
YFAS 371
Ziraat 387
Deniz 348
ÜNLÜ 26m $
Ben hep daha iyisini dusundum biraz moralimi bozdu bu araci kurumlar umarim yanilirlar ve daha iyi kâr aciklar
Aracı kurum beklentileri iyi değil. Lastik tarafında işlerin yavaşladığını düşünmüş olmalılar. Kompozit tarafı da zaten 2023 itibarıyla açılır diye düşünüyorum. Bu durumun da dolar/TL de aşağı yönlü hareketlerin gerçekleşme ihtimali olduğu seçim sonrası döneme denk gelmesi momentumu düşürebilir. Ancak ben yatay yukarı seyrin devamını beklerim. Dolar/TL tarafı marjinal gelişmeler olmaz ise yukarı ivmesini koruyacaktır, seçim sattı mahalline kadar. Bu da TL bazlı rakamları muhafaza etmemezi çok çok rahat sağlar. Sene sonu 20 milyar ciro TL beklentimi koruyorum bu nedenle.
Ziraat 387
YFAS 371
Deniz 348
Gedik 347
Garanti 319
ÜNLÜ 26m $
Ne oldu da bu kadar düşüyor acaba...
Bilançodan sonra düşüş sona erer umarım.
Belli ki olumsuz gelecek bilanço fiyatlanıyor.
Aracı kurum beklentileri çok düşük geldi bana. Umarım beklenti üstü gelir kâr.
SONUNDA ''Boeing 787 Faa onayını aldı teslimatlar başlıyor..''
https://www.haber.aero/sivil-havacil...iden-basliyor/
SONUNDA ''Boeing 787 Faa onayını aldı teslimatlar başlıyor..''
https://www.haber.aero/sivil-havacil...iden-basliyor/
başlıkta değerli bilgilerini paylaşan tüm forumdaşlara çok teşekkürler
gitmedin ki düzeltme yapasın.. anlıyorum ama bu hafta kırmızı bar yakışır..şart 46.20 kırılmasın
05.08.2022.. 24.600.000 euro...SASA dan gelse bu haberler 100 lirayı devirirdi.. :) 5 kıtada fabrika o kadar yatırım, kompozit işi, uçak lastikleri v.s. v.s..... sasa nın 10 da biri... :) Maşaallah...:)
Şirketimizin bağlı ortaklığı Kordsa Inc, Avrupa'da ağırlıklı olarak süper lüks otomotiv sektörü ve motor sporlarına karbon fiber dokuma ve prepreg sağlayan, İtalya'da faaliyet gösteren Microtex Composites S.r.l. şirketinin %60'ını satınalma işlemini tamamlanmıştır. Microtex Composites S.r.l.'deki şirketini portföyüne katarak kompozit alanındaki yetkinliklerini artıran Şirketimiz, yaptığı yatırımla sektörel ve ürün bazlı çeşitlilik sağlamayı hedeflemektedir.
Sasa'nın patronu Erdemoğlu'na rica edelim de ,Bu şirketi de satın alsın..!!
Satmaz bence... Çok kıymetli bir şirket...SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayırlı olsun yeni satınalmalar falan filanlar, ortaklara 😊,,, Arada bir selam çakmaya ugrarim. Birkaç kez de bilançolarda uğrarım.
Derler ya yıllardır yeme de yanında yat, öyle yaptım hep..
POEM hc ya selamlar olsun her neredeyse.. ytd
Sasasi olan bu kadar sasa dan bahsetmiyordur sanırım. Kordsa benim en çok güldürenlerimden bunda da yıllarım geçti ama kolayda olmadı. Zaten hiçbirşey kolay olmuyor, derdimiz elimizdekini korumak. hele bu zamanda sattigin herhangi birşeyi ertesi gün aynı fiyata alamiyorsun. Ev, domates, patates etc.. ytd
Seviyorum bu sayfanın ilerlememesini, kaç yıldır 1000 sayfa yol gitmedi. Ytd
Öyle deme kar adam hojam, ne sayfalar var gitmiyor ama hissesi gidebiliyor. Tabi vagona nereden bindiğin ile de alakalı, bana göre gidiyor olabilirken, sana gitmiyor olabilir.
Sen çiçekten bal almaya çalışıyorken, ben kovan'in peşindeyim. Sen Ford severken, ben kords'un ford'la olan işbirliğini severdim. Yaşam şekli ve tercih meselesi.. 😊 ytd
Rakamlar beklentiler paralelinde gelmiş. Genel olarak bakınca ise çeyreklik bazda marjlarda daralma ve net kârda düşüş var. Olumlu nokta ise nakit akışını biraz toparlamış. Bu tabloların hisseye etkisi nötr olur diye düşünüyorum.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Valla ne diyim, sen petek petek dolaşıyorsun. Ben ise anlık yaşamıyorum hayatı.
Kompozitin ivme hızına odakliyim geçmişten beri. Araya pandemi girdi, uçak siparisleri o süreçte araya sekte vurmuştu, sonra artmaya başladı, küresel olarakta elektrikli otomotiv ivme zamanlarındayiz arz ve talep arttıkça hizlanmada artacaktır kısmındayiz. Petrol fiyatı üçüncü çeyrekte geri çekilir veya bir önceki çeyreğe göre biraz stabillesirse sonrasında artmış olan satışlar ivme ile birlikte daha da artacaktir haliyle marjlara da yansıyacaktır. Hayırlı olsun beklentilere yakın, satışlarda artış.. Yatırım tavsiyesi değildir...