Bizim IMF'lik bir durumumuz yok ki. Dışarıdan yüksek faize alcağıma imfden ucuz para alırım denilirse ayrı tabii ama gelen parayı napıcaksınız mesela :)
Printable View
Bizim IMF'lik bir durumumuz yok ki. Dışarıdan yüksek faize alcağıma imfden ucuz para alırım denilirse ayrı tabii ama gelen parayı napıcaksınız mesela :)
Bugun burada yazarsiniz diye bekledim ama yazan cikmadi..
Gunlerdir Rte ingiltere de dolarin dusmesi icin elinden geleni yapmaya calisacak vs diye konustuk.Hatta halen oyle dusunuyorsunuz ancak adamin gitme amaci farkliymis..
Simdi verecegim linkte 13.50 den itibaren dinleyin sok olacaksiniz..
Bu 30 sn lik cumle bile dolarin gidisatini belirleyecek etken aslinda..Cunku Bu adamlarin TEK AMACI VAR KONUT..Sirf konut satisi ugruna dolar ve euro umurlarinda bile degil..Tek hedefleri dusuk faiz..
https://youtu.be/WXVJVVEswrM?t=831
Adam devletin uçağıyla, olanaklarıyla, İngiltere'de, yerli müteahhitlerin satış elemanı gibi çalışıyor...
Canan Karatay'ın zeytinyağcıların satış elemanı gibi davranmasına benzese de, birinin amacı toplum sağlığı..
Öbürünün amacı kesneyi gurtarmak.:oleyo:
Tüm bu olanlar yakın zamanda olacakların bağıra bağıra belirtisidir, Dolarlarınıza sahip çıkın ama geçekten sahip çıkın çünkü işin moku çıkmıştır, yandaş betoncu mötünü kurtarmak için Tl mevduatçısının idamı çoktan gerçekleşmiştir sırada vatan haini ! Dolar mevduatçıları vardır.
bademlerin allahı paradır, mecazi anlamda değil para için en yakınını satar
il meclis üyesi akp'li tanıdıktan defalarca duymuşumdur, sokmuşum memleketine diye..
Cengiz,mına koyacaktı toptan.
Halletti kanımca..
Mes (uzatıyoruz) ele...
Peleleri naapcek.
Rulo yapsın,devran dönecek.
https://twitter.com/ozgurmuftuoglu/s...919962624?s=20
Bakalım kısa vadede sonuçları nasıl olacak.
Betona gömecez.[emoji35]
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kişisel Öngörüdür, yatırım tavsiyesi değildir. Beni bağlar.
Yarın sabahtan kararsızları silkeleye silkeleye , olabildiğince aşağıdan toplayarak saat 15 den sonra artıya geçebilir. Gece %1 yaptırırsa şaşırmam. Salı günü ise Allah ne verdiyse , bulduğu fiyattan toplarlar ve ''Aha dolar yine uçtu, tüh yine kaçırıyoruz, alalım , yakalayalım '' havasına soktukları yerlilere ufaktan ufaktan fiyatı düşürmeden dağıtmaya başlarlar. Çarşamba akşam olduğunda , en geç perşembe sabah '' vay benim kafama '' diyenlerin yazılarını okuyor oluruz. Kısacası salı günü 4,45 veya 4,55 lerden dolar alanlar çok olacaktır.
Bu işleri iyice anlamadan benim gibi acemi alış verişi yapmayınız. Uzmanına 3-5 kuruş vererek 40- 50 kuruş kazanmak daha iyidir.
Burada her ne kadar görünürde doğru olsada, iki yanılgı mevcut bence..
1.si teşviklerin seçim sathı mahaline girildiği için devam ettiği..
2.si CB'nı istediği için faizlerin artamadığı..
Dışarısı sıkılaştırmadan vazgeçmedikten sonra, içeride teşvikler sonlandırılsın ve TCMB faizleri arttırsın(GLP felan değil ha) ve ne olduğunu hep birlikte görelim..:oleyo::oleyo:
yağmurdan önemli bence ... http://www.businessht.com.tr/piyasal...ne-dua-destegi
Usd/try 4,3354 +0,0186 +0,43%
gau/try 184,127 +1,232 +0,67%
usd/zar 12,2499 -0,0341 -0,28%
eur/try 5,1897 +0,0390 +0,76%
eur/usd 1,1964 +0,0023 +0,19%
gbp/try 5,8834 +0,0408 +0,70%
Günaydın dostlar, dolar da euro da yine çoşmuş...
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl...inlar-2405188/
Bu yükseliş bi davadan kaynaklanmasın 16 mayıs geldi çattı. Yazın yediğin hurmalar ....
Dolar da bu yıl sonu 5 bana şaka gibi geliyordu ama artık 6 diyenlere dahi gülüp geçemiyorum.
Neye gülüyorum biliyormusunuz ? Daha 2 yıl öncesine kadar Sepet kur 3.30 ları geçerse sıkıntı olur diyen Bloomberght Tv de çıkan ekonomist bozuntusu gacı ve erkek yalamaların hala çıkıp konuşmalarına ve insanlarında bunları bir mok biliyormuş gbi seyretmelerine gülüyorum..
Kötü olansa,bir cismin süratle yaklaştığını gören bizim gibi insanların birikimlerini döviz sepetinde bekletmek dışında yapabileceği hiç bir şeyin olmaması,umarım olmaz büyük bir kriz olursa,elimizdeki 3 kuruşun bize de bir faydası dokunmaz,umarım ekonomimiz düzene girer...:notr:
Güzel bir hafta olması dileğiyle
Gönlüm bu çıkışın 1. dalga olmasını istemese de ve de ağırlıklı senaryom halen düzeltme olasılığında yer edinse de, genel bakışta bu çıkışın 1. dalga olma endişesi giderek artıyor. 4.36933 üstüne çıktığında dolaresin boyut atlaması an meselesi olur. Ben de 2 birim arkasından bakıp el sallarım....
https://www.tradingview.com/x/6VQVTfrg/
Adamların hedefine gelmiş.Dağılalım :oleyo:
https://i.hizliresim.com/kO4qvy.png
Arkadaşlar dolar'ın günlük işlem hacmini nerede görebiliriz?
powerpc olsaydı şimdi doları uçuruverirdi. Yokluğu çok belli oluyor. Bugün borsa coşuyor demek ki cari açığın yüksek gelmesi iyi bir şeymiş. Döviz tutunuyor. Konut kredi faizlerinde 0,99 kampanyasına katılan kamu bankalarının görev zararı yazacağından bahsediliyor. Bu görev zararı her dönem yapılan bir şey de, Şekerbank ve TEB gibi özel bankalar neye güveniyor ? Acaba , bunları toplayarak seçim öncesi iktidara bir destek atın yoksa seçimden sonra üzeriz mi dediler, ya da zaten seçime kadar olacak bir göstermelik indirim yapın, millette kredi alacak durum yok, idare edin zararınızı bir şekilde telafi ederiz mi dediler ? TEB marifetli gecelik hesabın faizini 15 yapmış ama konut kredi faizinde indirime gitmiş. Anlayan varsa helal olsun.
Göremezsiniz. Dolar sadece tek bir borsadan alınıp satılan bir hisse senedi değil. Bu nedenle tüm dünyadaki dolar işlemlerini kaydedebilecek bir sistem veya nihai kayıt da yok. Neleri görebilirsiniz?
1. TCMB, Türk bankalarının TL karşılığı döviz alım-satımlarını yayınlar.
2. VIOP, vadeli işlem kontratlarının hacimlerini yayınlar.
Dolar sadece buralarda işlem görmediği için tek başına yeterli değil elbette.
nacizane iki kurusluk gorusum
Halkbankasina ceza eger 10 milyar dolar yada asagisi kuru fazla ziplatmaz 10 kurus 20 kurus oda belki
Ama bunun ustu ciddi yukseltir kuru cunku MB inin elindeki toplam rezerv zaten 100 milyar dolar
20 milyar dolar buyuk para
Ha 30 milyar dolar olursa o zaman felaket olur
bu yorumu daha öncede gördüm böyle birşeyin mümkün olmadığıda açık ve net
Hiç bir bankaya ceza gelemez. Bugüne kadar böyle söylentiyle zaten dövizde istediklerini aldılar. bazı şeyler vardır, derinden gider. Açıktan yapılanların anlamı olmayabilir. ( Monşerler ) diye nitelenen yılların tecrübesine sahip uzmanlar harcandığı için, şimdi jöleyle, ingilizle vb. idare ediyoruz. Şeffaflık bekleyen mevduata devam edebilir. Ama öngörüsü yüksek , finansal sistemi okumayı becerenler ihya oldular. Bu yüzden tüm zenginler iktidarın gönüllü reklamcılarıdır. Kimse konumundan geriye gitmek istemez. Seçimden sonra esas zıplamayı görebiliriz diye düşünüyorum.
Petrol fiyatları sonunda 78 Doları da deldi , Dolar da yükseliş sürüyor ve bu şartlar altında birileri faiz tüm kötülüklerin anasıdır diyerek ülkeyi iyice içinden çıkılmaz yerlere götürme gayreti içinde. Bir yandan kafalarının içindeki planı tahayyül ediyorum bir yandan da yok artık o kadar da uzun boylu değil diyerek kendimi avutmaya çalışıyorum. Bu şartlar altında Dolar gidebildiği yere kadar gidecek ve Dolarda yükseliş kaçınılmaz olacaktır. Umarım yanılıyorumdur ve ülke bu işin içinden en az hasarla çıkar.
Saatlik düzeltme yeter sana.Seans kapanınca alırsın sen biraz yukarı :)
https://i.hizliresim.com/1J9mLD.png
BabySteps :oleyo:
https://i.hizliresim.com/8YGmmV.png
Rabiaül Ala formasyonu 4,44
Usd/try 4,3421 +0,0253 +0,59%
gau/try 183,917 +1,022 +0,56%
usd/zar 12,2936 +0,0096 +0,08%
eur/try 5,1938 +0,0431 +0,84%
eur/usd 1,1958 +0,0017 +0,14%
gbp/try 5,8906 +0,0481 +0,82%
Dolar koptu gidiyor yine deli gibi. Evi arsayı satıp dolara yatıracağız galiba bundan sonra. Hergün temiz %1 yapıyor son 15 gündür nerdeyse. Bu doların önünü ancak 3 veya 4 puanlık faiz artışı keser ama oda imkansız reisten dolayı.
İşin daha vahim yanı tüm ekonomik ve jeopolitik riskler yükselirken birileri borsayı inatla tutmaya ve yükseltmeye çalışıyor. 2010 yılından beri borsayı yakınen takip ederim ve son 2 yılda borsa yapması gereken hamlelerin tam tersine hareket ediyor. 2 yıl ünce varlık fonu kurulduğundan beri borsanın riskler arttıkça yükselmesi bende şüpheler uyandırdı. Bist 30 daki birçok hisse inatla alımlarla endeks defalarca 120 bin üzerine taşındı. öreğin bu gün bile borsanın özellikle bist30 hisselerine %4-5-6 lara varan yükselişlerle borsanın %2 lere varan yükselmesi tam bir şüphe uyandırdı. Dolar 4.30 üzeri taban oluşturuyor. euro 5.20 üzerine yerleşiyor. en önemlisi brent petrol 78 dolar üzerine atmış. Faiz ve enflasyon son 15 yılın en yükseğine gelmiş. cari açık her ay katlanarak artıyor. 2 ay gibi kısa bir sürece erken seçim getiriliyor. say say bitmez nedenler ve sebepler olmasına rağmen borsa bir şekilde birileri tarafından yükseltiliyor. Tahmin ettiğim gibi ise ekonomide bir kriz gelirse geçmişte yaşanmış en şiddetli kriz bu yaşanacak kriz yanında solda sıfır kalır. PALA diye nam salmış bir organizasyon tarafından bir takım fonlar kullandırılarak borsa yükseltilmeye ç.alışılıyorsa ve yabancılar bunun farkına varıp ufaktan ufaktan satıyorsa krizin adı konduğu an borsayı ne 80 binde ne 60 binde ne 50 binde ne 40 binde nede 30 binde duracak şekilde basarlar. Borsayı yükselmeye çalışan PALA dalaylaması da yabanın elinden alarak yükseltiği ve yabancının son hamleleri ile 40 binlere kadar belki daha aşağısına kadar basılan ve vc kağıdı niteliğine dönen bir borsa çöplüğü kağıtlarını kucağında bulacaktır. İnşallah tahmin ettiğimi yapmıyorlardır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen borsanın inatla yükseltilmesi bende bu kaygılara neden oldu. Umarım yanılıyorumdur. Eğer yanılmıyorsam ve bu haltı yemişler ise son sürat duvara giden bir arabanın kaçınılmaz sonunu yaşayacağız demektir.