Bu mesajınızı dikkatli şekilde yazarak göndermeden önce okuyarak bizlerle paylaştınız mı bilmiyorum ama izlediğiniz video linkini bizimle paylaşır mısınız?
Printable View
Sevgili arkadaşlar, lütfen, zor bir haftaydı hepimiz için, artık dinlenme zamanı.
Huzurlu hafta sonları herkese [emoji113]
Mi A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haklısın Cauty, bu anlamsiz konuşmaları burakmaliyiz.
sayın pej, dip royal sizden sadece teyitli bilgi yazmanızı istedi. neden alınıyorsunuz bu kadar.
Konuyu bu kadar uzatması gereksizdi.Bir defa söyledi,tamam.Bende yanlışlığımi düzelttim ve özür diledim.Siz de bu manasız konuşmalara çanak tutmayın lutfen.,konuyu kapatalım ve ileriye bakalım olur mu.
İş kontrolden çıkmaya başladı. Yaşlılarımızı evde tutamıyoruz. 65 yaş üzeri ulaşım kartlarından yüksek ücret alınmalı yoksa zor durmazlar.
İşe gitmek zorunda olanlarımız var..
Daha sert önlemler alınması lazım yoksa işimiz çok zor..
Allahü Teala, saglık çalışanlarımıza,o kahraman kardeşlerimize bacılarımıza güç kuvvet versin..
Paranın hissenin önemi kalmadı artık..
Çevenizdekileri zorlada olsa evde tutun. Bizim evde anne babamız var yasak koydum çıkamıyorlar.
Batuhan
Hiçbir zaman kontrolde değildi ki kontrolden çıksın, kontrol altındaymış gibi bir hava vardı sadece... o da gün geçtikçe sönüyor
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Iyi haftasonları dilerim
Kendimce nacizane bir yorum yapmak istiyorum yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir.. kendi amatör goruslerimdir...
Son bir kac gundur bistte yukari yönlü hareket göruyoruz... ben bu dönemde alim yapılirken mutlaka parcali alim yapilması gerektigini dusunuyorum... kesinlikle en azından cok cok olumlu haberler gelene kadar yuklu miktarda alım yapmayacagim..
Dolar bazlı bakıldıginda bist tarihi diplerde... daha nereye kadar gideriz bilemiyorum nasrullah ayan ın 1 dolar dusuncesi var... benim teknik olarak 2008 dibinden cizdigim destek 74bin civarından geciyor .. ancak 2008 krizinde borsa 58binden 23bine kadar gerilemis yaklasik yuzde 60lik bir dusus soz konusu aynı senaryo simdi uygulanorsa 125binin yuzde 60 eksigi 50bine yaklasiyor malesef...
Son haftalarda yabancinin surekli kactigini goruyoruz ve en onemlisi salginin ekonomiye yapacagi tahribatin boyutunu kestiremiyoruz... malesef surecte cok eksiklikler yaşandı... sınırlar gec kapandi gerek umrede gerek oncedinde sadece insanlarin ayesine bakılıp evde kalmalari tavsiye edildi... su anda test sayisi arttikca malesef italya ile yarışıyoruz... bu durumun 3 hafta mi surecegini 3 aya mi sarkacagini bilmiyoruz... merkel yanlis hatirlamiyorsam nufusun yuzde 80i bu hastaliga yakalanacak yuzde 70i belirti gostermeyecek demisti. Burada anladigim kadariyla önemli olan o aradaki yuzde onun saglik sistemine bir anda yuklenmesine engel olmak bunu zamana yaymak... insallah basarili oluruz lutfenbu konuyu ciddiye alalim önlemleri aksatmayalim bugun sayin bakan herkes kendi ohal ini ilan etsin dedi
Simdi bu duruma kuresel durgunlukda eklenecek ustelik kendi icimizde cok coddi sorunlarımiz varken.. virusle mucadele paketinin istenen duzeyde olamamasinin sebepsiz olmadigini dusunuyorum.. malesef bu yil turizm gelirleri de maliyenin toparlanmasina eskisi kadar yardimci olamayacaktir...
Özetle endeksin birkac gun iyi gitmesine ragmen önumuzde hala cok buyuk risklerin oldugunu dusunuyorum... bence su anki seviyeler maliyet olusturmak icin harika ancak bunu birden degil parca parca yapmak acele etmemek piyasa tam anlamiyla kendisini toplayana kadar tamemen hisseye gecmemek dususlerde panik yapmamak uzun vadeli dusunmek gerektiğine inaniyorum... bistin her 8-9bin puanina bir mermi denk gelecek sekilde parca parca maliyetlenmek bence en dogrusu olacaktir.
Kimseyi karamsarliga suruklemek istemiyorum ... belki de benim dediklerimin aksi olur ve yukselen bir trende gireriz.. bunu benim yuzumden kacitan olursa da vok uzulurum.... ben sadece sahsi goruslermi paylasmak istedim
Herkese sevdikleriyle birlikte sağlıklı gunler dilerim... syg
dün (cuma günü) yazılım şirketleri yüksek tepki yaptılar.
ülkemizde evden çalışmalar kısmen başladı. new york'da da pazartesi borsa seans salonları kapalı olacakmış, e-işlem yapılacakmış.
bir çok sanayi şirketinde resesyonun izlerini görebileceğimiz bu dönemde, acaba yazılım/bilişim şirketleri patlayan yıldız olabilir mi?
genelde, bu salgın kapsamında gıda ve sağlık sektörleri öneriliyor ama, home office çalışma imkânı olan, üretimi durdurmak zorunda kalmayan yazılım/bilişim sektörüne yatırım yapmak akıllıca olur mu?
eğer ki yazılım sektörünün müşterileri sanayidir, onların işleri durursa, yazılımcılar da yeni iş talepleri konusunda daralma yaşar derseniz, o zaman sağlık, eğitim gibi hizmet sektörlerinin ihtiyaçlarını karşılayan yazılım şirketlerine yatırım yapmak bu dönem için tercih edilebilir mi?
geçmiş uzun dönemli borsa tecrübesi olanlar bir değerlendirebilirse sevinirim, düşüş devam ederse büyük sanayi/banka hisseleri düştüğünde neredeyse tüm küçük şirketler de çok daha fazla düşer mi, yoksa bu dönemde sektörel olarak (mesela sağlık, gıda, yazılım) tercih yapılması daha uygun olur mu (düşüşten emin olamıyorsak ama ihtimali varsa, büyük şirkette mi, yoksa küçük de olsa bu döneme özgü potansiyel taşıyan şirket mi tercih edilir)?
Sn Cauti
Bes’te altın fonundan eurobond fonuna geçmek şu anki süreçte mantıklı mıdır ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şu an onu yaşıyoruz Sn.Cautionary, Eurobond fonları Şubat ayından bu yana dövizin %10'dan fazla değer kazanmasına rağmen, Eurobond faizlerindeki yükseliş nedeniyle ortalamada 7-8% gibi değer kaybettiler. Tabi değer kaybı fonun bulundurduğu Eurobondların vadesine göre daha düşük veya yüksekte olabilir. Dövizin buralardan fazla aşağı düşmeyeceğine ve Eurobond faizlerinin de daha fazla yükselmeyeceğine inanılıyorsa yatırım düşünülebilir :)
https://twitter.com/tanerozarslan/st...348612097?s=19
Şirketlere bu gözle de bakmakta yarar var
YTD
Para dağıtmak olarak görmezdim ben İşletmen var yarısı halka açık işler yolunda veya biraz bozuldu. Bunu en iyi sen biliyorsun ama bir bakıyorsun şirketin %50değer kaybetmiş borsa da ben alırdım nakitimin %10-20siyle full girsin diyende yok.
Tavhlı bu hususta beğendim.
Naktin yoktur borcun vardır ozaman birşey diyemem belki o zaman bedelli patlatırsın para saçan firma sahibi olmaz. Ozaman sizden beklenir.
YTD.
Aslinda bir onceki mesajimdan sizi kastetmedigimi anlamaliydiniz ekonomist oldugunuzu bilmiyordum ayrica sizin oncerdiginiz hisse 4`te birine dustumu ki de uzerinize aliniyorsunuz sizinle alakasi bile olmayan bir mesaji.
Tek yorumum yukaridaki yaziniza istinaden yazdigim yaziydi sizin sert elestirel yazinizi gordugum icin. Bu mesaja cevap vermek istemiyorum diyebilirdiniz.
Ayrica sizin ULUUN basarinizi yazdim o zaman alakasiz mesajlar bulup getirmediniz biraz elestirel bir mesaj gelince konuyla ilgisi bile olmayan mesaji oner surdunuz.
Normalde tartisma seven bir yapim yoktur ancak kuru gurultu yaparak sanki beni suclarcasina yazdiginiz icin bunu yaziyorum yoksa yazmaya hic niyetim yoktu.
Tamam bende diyorum ki şirketin patronu yöneticisi satın alsın. Şirketin geleceğine inandığını göstersin. Bu şirket benim desin.
Kasasındaki para güvence olsun. Yarın piyasada rakipleri zarar gördüğünde oluşacak fırsatta bunu lehime çevireceğim desin. Ben bunu bekliyorum.
Bizim bakış açımızda şu anki fiyat gerçek değeri göstermiyor. Eninde sonuda gösterecek anlayışı yok mu ?
Geceki yazdığımız yazının önlemi alınmış .
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 65 yaş üstü ücretsiz seyahat kartlarını iptal etti. (65 yaş üstü seyahat ederken yüksek ücret ödemeli )
Aynı iptaller, tüm şehirlerde yapılması gerekmektedir. Yoksa ilerde toparlamamız çok zor olacaktır.
Corona işinin daha çok başındayız gibi,
Batuhan
https://twitter.com/kutupzencisi/sta...81982111662087
Bizi virüsten ziyade cehalet öldürecek.:vk:
Batuhan
sn. cautionary
yurtici araci kurumlar vasitasiyla, (tecihen TL para birimiyle) amerikan endeksini hedgelemek icin bir yontem var mi? BISTte sadece saraybosna endeksinin viop kontratlari var. onerebileceginiz sentetik bir yontem vb var midir?
tesekkurler. biraz gec kaldik ama spot portfoyu MA crosslara gore vadeli endeks kontratiyla hedgeleme onerinizi uygulamaya calisacagim. ilk tercihim opsiyonlar olacakti ama derinlikli bir piyasalari olmamasi nedeniyle vadeli islam yapmak daha uygulanabilir gorunuyor. paylasimlariniz icin tesekkurler.
sn. cautinoary;
benim sorum biraz yaşadığımız makro süreci anlamlandırabilmek adına fikirlerinizi öğrenmek adına olacaktır, topikle alakası sınırlıdır cevap vermek istemezseniz saygı duyarım.
en son Alman devletinin 100 milyar Euro bütçe ayırdığı ve doğrudan borsadan hisse alacağını okudum, Çin devletinin bunu yaptığını tahmin etmek zor değil ve belki diğer birçok devlette benzer işlemler yapacak.
diğer yandan özellikle birçok hava yolu şirketinin bol ve ucuz para döneminde, düşük maliyetli kaynakları kullanarak kendi hisselerini aldıklarını okudum şimdi de devletten kurtulmak için para istiyorlarmış.
yani işlerini düzene sokmak ve zor günler için kullanmaları gereken parayı hisse geri alımına kullanmışlar, şimdi de bize bedava para verin batmayalım diyorlarmış.
TR için devletin elinde direkt olarak borsaya aktarabileceği bir kaynak yok, muhtemelen bireysel emeklilik hesaplarına iteleyecekler.
bir ihtimal işsizlik fonu da olabilir diyeceğim ama önümüzdeki süreç sonrası işsizlik rakamları nereye varır tahmin etmek zor.
kısaca devletlerin borsalardaki hisseleri ciddi biçimde ortak olacağı, işsizliğin tavan yapacağı, karşılıksız para basmanın suyunun çıkacağı bir süreç önümüzde.
borsada devletin ortak olmadığı hisselerde zaten bizi kurtarmak zorundalar diye ölümüne risk alacaklar , devlet er yada geç onlara da ortak olmak zorunda kalacak. zira diyelim teelkom şirketiniz battı yabncı almak isteyecek almasın diye devlet müdahale edecek (örnek Türk telekom)
kısaca fasit bir döngü var en güçlü devletin bile bu konuyu çözmek için ne planı ne kaynağı var.
bu iş nereye varacak, yorumlamak benim haddime değil ama bildiğimiz ekonomik düzenin en fazla birkaç yılı kalmış gibi geliyor bana.
tüm dünya Çin benzeri bir devlet kapitalizmine geçecek sanki.
Sevgili thron,
Açıkçası bu konular oldukça fazla belirsizlik içeriyor. Birşeyler yazabilirim, ama bunların kimseye faydası olmaz diye düşünüyorum.
Kapitalist sistemin sonu vs tartışmaları en çok 2008 de yapılmıştı. sonra çeşitli ara sıkıntılarla bu günlere geldik. Şu virüs konusunu insanlığa son uyarı olarak ele almak da mümkün. Belki de ekonomilerdeki bu sudden stop, yeni bir başlangıç fırsat olur.
Amerika 2008 krizinde bu yöntemi kullandı bazı şirketlerin hissesini aldı ve ciddi kazanç sağladı diye biliyorum.
Havayolu firmalarının bu süreçte bir suçu olduğuna inanmıyorum. Siyasi kararlarla geç kalındı. Şu anda onunu bedelini bu firmalar ödememeli.
Türkiye için bir şey diyemem.
Varant dışında bir seçenek yok sanırım. Baştan söylemek isterim hiç varant işlemi yapmadım işinizi görürmü bilmen. Deutsche Bank'ın ABD endeks varantları işinize yarar belki.
https://www.xmarkets.db.com/TR/Mobile/Anasayfa
Bu olayının bir çok ülkeyi temerrüde düşüreceğini düşünüyorum, bu kadar sektörün aynanda durması, bıçak kesilmiş gibi.En büyük ekonomik krizde bile olmaz. Bono krizi olabilir.
Çin’in piyasalardaki hareketi ile ilgili Komplo Teorisi
Belki Kompo teorisi ama piyasalara sürülen devasa hemen hemen bedava paraları düşününce çok ta uçuk bir olasılık değil.Bunu Çin için değil de Batı tombul parmakları için düşünebiliriz.
Tabii önce kendi anormal düşmüş borsalarında para kazanıp oradaki ky’ların morallerini yükseltmeleri gerekiyor, yoksa derin devletler oyar bu tombul parmakları.
“Son günlerde Çin birçok rekor kırdı ve kesinlikle her şeyi kazandı,
İlk haberlerde 20 milyar dolar ve Çin'de Batı'ya ait şirketlerin hisselerinin yaklaşık% 30'unu satın aldı.
Başkan Xi Jinping, Avrupalıları ve akıllı Amerikan Demokratlarını geçti.
Tüm dünyanın gözlerinin önünde harika bir oyun oynadı.
Wuhan'daki durum nedeniyle, Çin para birimi düşmeye başladı, ancak Çin Merkez Bankası bu çöküşü durdurmak için hiçbir eylemde bulunmadı.
Çin'in Corona Virüsü ile savaşmak için yeterli maskeye bile sahip olmadığı konusunda birçok söylenti vardı.
Bu söylentiler ve Xi Jinping'in, Wuhan sakinlerini sınırları engelleyerek korumaya hazır olduğu yönündeki açıklaması, Çin teknolojisi ve kimya endüstrisinde hisse fiyatlarında (% 44) keskin bir düşüşe yol açtı.
Finansal köpekbalıkları tüm Çin hisselerini satmaya başladı, ancak kimse bunları satın almak istemedi ve tamamen devalüe edildi.
Xi Jinping şu anda büyük bir hamle yaptı, bir hafta bekledi ve basın konferanslarında özel bir şey olmamış gibi gülümsedi.
Ve fiyatlar izin verilen sınırın altına düştüğünde,
Avrupalıların ve Amerikalıların hisselerini aynı anda satın almasını emretti!
Sonra, "mali köpekbalıkları" aldatılmış ve iflas etmiş olduğunu fark etti.
Ama çok geç oldu, çünkü tüm hisseler Çin'e geçti, bu sırada sadece kazanılan değil
2000 Milyar $,ama simülasyon sayesinde,
bir kez daha Avrupalılar ve Amerikalılar tarafından kurulan şirketlerin çoğunluk hissedarı oldu.
Hisse senetleri artık şirketlerine ait ve AB, Amerika ve tüm dünyanın bağlı olduğu ağır sanayinin sahibi oldu.
Bundan sonra, Çin fiyatını belirleyecek ve şirketlerinin geliri Çin sınırlarını terk etmeyecek, ancak evde kalacak ve tüm Çin altın rezervlerini koruyacak.
Bu nedenle, Amerikan ve Avrupa "mali köpekbalıkları" aptal olduğunu kanıtladı ve birkaç dakika içinde Çin hisselerinin çoğunu topladı ve şimdi milyarlarca dolar kar elde etti! “
Alıntı
Borsa tarihinde böylesine parlak bir hareketi geçmişte Türkiye gibi ülkelerde kriz dönemlerinde anormal yükselen döviz kurlarından piyasalara girip özellikle bazı bankaları bedava fiyatına almışlardı.
cok tesekkurler sayin trandtakipcisi. varant islemi yaptim, spot tupras alimi sonrasi satim varanti alarak ancak vadesine yakin satim islemini piyasa yapiciya yaptigim icin potansiyel kardan daha az kar ettim. opsiyon ve varantlar malesef yeterli hacim ve derinlige sahip olmadigi icin likidite sorunu yaratabiliyor. durumun farkindayim. vadeli kontrat ile zamanlamaya dikkat etmek daha uygulanabilir geldi bana da bu nedenle.
iyi niyetli uyariniz icin tekrar tesekkurler.